rafo onesti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Instanta a respins cererile de intrare in faliment a Rafo Onesti

Instanta a respins cererile de intrare in faliment a Rafo Onesti

Tribunalul Brasov a respins luni cererile de intrare in faliment ale companiei Rafo Onesti.

Tribunalul a dispus si inchiderea procedurii reorganizarii judiciare, ceea ce inseamna ca societatea poate reveni la activitatea economica, potrivit avocatului asociat Bogdan Paraschiv, citat de Adevarul.

Decizia a fost luata dupa 11 zile de deliberare de catre Tribunalul Brasov care a pronuntat sentinta prin care a respins ca nefondate contestatiile formulate cu privire la propunerea de inchidere a procedurii de reorganizare.

De asemenea, societatea Rafinaria Darmanesti a renuntat la judecata contestatiei.
Tribunalul a admis cererea administratorului judiciar si a dispus inchiderea procedurii reorganizarii judiciare a Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciara este procedura care se aplica debitorului, persoana juridica, pentru achitarea datoriilor acestuia, conform unui program de plata a creantelor.

Procedura de reorganizare judiciara se inchide prin sentinta in urma indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in planul de reorganizare confirmat de judecatorul sindic.

Rafo Onesti a intrat in 2004 in stare de insolventa, fiind in acel moment cel mai mare datornic la stat. In 2008 activitatea sa a fost oprita, in vederea reorganizarii.

A.I. mai mult


Marti, 22 Iunie 2010, ora 15:03

Teodor Nicolaescu si Mihai Iacob, trimisi in judecata in dosarul RAFO Onesti

Teodor Nicolaescu si Mihai Iacob, trimisi in judecata in dosarul RAFO Onesti

Presedintele Bancii Romane de Scont, Teodor Nicolaescu, si directorul SC Dramiral Group SA, Mihai Iacob, au fost trimisi, marti, in judecata de procurorii DIICOT, pentru o inselaciune de 135 de miliarde cauzata RAFO Onesti, de la care au comandat produse petroliere pe care nu le-au platit.

Astfel, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a lui Mihai Iacob si Teodor Nicolaescu, pentru savarsirea infractiunilor de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, inselaciune si respectiv complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In fapt, se retine ca Mihai Iacob, in calitate de director general al S.C. Dramiral Group S.A, s-a asociat cu Teodor Nicolaescu- presedinte al B.R.S. S.A., in vederea inducerii in eroare a S.C. Rafo S.A. Onesti, prin emiterea a trei ordine de plata in valoare de 135 miliarde lei. Procurorii arata ca Iacob stia ca firma sa nu avea banii necesari pentru a onora plata respectiva si l-a instigat pe Nicolaescu sa elibereze un extras de cont fals reprezentantilor S.C. Rafo Onesti S.A., extras care atesta stingerea sau nasterea unor obligatii financiare.

Potrivit comunicatului, presedintele Bancii Romane de Scont a semnat si eliberat un extras de cont catre RAFO Onesti, inscris care era susceptibil de a... mai mult


Marti, 02 Martie 2010, ora 17:10

1 comentariu
Procesul RAFO Onesti, amanat din nou

Procesul RAFO Onesti, amanat din nou

Procesul Rafo Onesti, judecat de Curtea de Apel Bucuresti, a fost amanat, joi, din cauza ca unul dintre magistrati a facut cerere de abtinere, desi in sala erau prezenti toti inculpatii, inclusiv Corneliu Iacobov, si cinci martori, pentru a fi audiati.

Magistratul Dumitrita Piciarca a prezidat, joi, completul Curtii de Apel Bucuresti (CAB) care judeca contestatia procurorilor impotriva deciziei de achitare a lui Corneliu Iacobov in dosarul RAFO Onesti. Judecatoarea a anuntat in sala ca a facut o cerere de abtinere fata de masurile luate la termenul anterior de un complet din care n-a facut parte, complet care a dispus reaudierea a 15 martori, in urma solicitarii DIICOT.

Astfel, la termenul din 28 ianuarie, Dumitrta Piciarca nu a facut parte din completul de judecata. La acea data, instanta a admis o cerere a procurorului de sedinta, prin care 15 martori propusi de DIICOT vor fi reaudiati. Tot la termenul anterior, Coneliu Iacobov si Liliana Luchian au fost de acord sa fie audiati in fata instantei.

Numai ca joi, desi s-au prezentat toti cei patru inculpati din acest dosar, respectiv Corneliu Iacobov, Toader Gaureanu, Marin Marin si Liliana Luchian, precum si cinci dintre cei 15 martori solicitati de DIICOT, procesul a fost amanat din cauza cererii de abtinere formulata de judecatoarea Piciarca.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru 11 martie, pana la care va fi judecata cererea de abtinere facuta de magistratul CAB.

Tribunalul Bucuresti i-a... mai mult


Joi, 18 Februarie 2010, ora 16:17

1 comentariu
Rafo Onesti ar putea intra in blocaj

Rafo Onesti ar putea intra in blocaj

Liderul sindicatului Rafinorul al rafinariei Rafo Onesti, Ion Marian, a declarat ca bancile refuza sa discute cu Rafo despre luarea unui credit, intrucat compania se afla in insolventa, desi de un an se negociaza luarea unui imprumut, iar situtia ar putea duce rafinaria in blocaj.

"Rafinaria nu poate lua credite decat cu garantii guvernamentale. S-a aprobat in AGA constituirea de garantii reale aspra bunurilor mobile si imobile ale Rafo pentru garantarea creditului de 330 milioane euro, insa asta ne da doar dreptul sa incercam sa luam un credit. De un an se negociaza pentru un imprumut bancar, insa toate bancile cer garantii guvernamentale. Insa nu putem lua creditul, pentru ca suntem in insolventa. Eu de fapt gajez cu niste bunuri, dar nu stiu ale cui sunt", a explicat liderul sindicatului Rafinorul.

Liderul de la Rafinorul a mai spus ca situatia prezenta a rafinariei nu-i permite sa faca estimari asupra momentului in care aceasta va fi repornita. Rafo Onesti trebuia sa fie initial repornita in toamna acestui an. "Nu stim in ce directie mergem si ce se va intampla", a adaugat Marian.

"Zilele urmatoare vom inainta un memoriu presedintelui, premierului si ministrului justitiei, prin care vom cere modificarea unor articole din Legea 85/2006 privind insolventa, pentru ca aceasta lege creaza blocaje juridice si noi nu ne putem finaliza planul de modernizare. Rafo ramane in insolventa. Daca in aceasta luna nu iesim din insolventa, exista riscul ca rafinaria sa ramana... mai mult


Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 14:45

Alte articole despre: RAFO Onesti
Boc si Basescu dau Rafo Onesti garantii de 330 milioane de euro

Boc si Basescu dau Rafo Onesti garantii de 330 milioane de euro

Guvernul a adoptat un memorandum prin care acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru Rafo Onesti in vederea realizarii planului investitional si a lantului petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim.

"Am adoptat un memorandum prin care Guvernul isi arata disponibilitatea de a acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru Rafo Onesti in vederea realizarii planului investitional si pentru realizarea, in fapt, a noului lant petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim, care, pe de o parte, va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 de locuri de munca si, pe de alta parte, va contribui la realizarea unui lant petrochimic extrem de important pentru industria si economia romaneasca", a spus premierul Boc.

Decizia a fost luata dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Slobozia, ca se analizeaza posibilitatea acordarii de garantii de stat pentru RAFO Onesti, companie care se afla in proces de modernizare dupa ce si-a platit datoriile de stat, si pentru santierul naval Mangalia.

"Se analizeaza acum garantii de stat pentru RAFO Onesti, care este intr-un proces de modernizare, dupa ce si-a platit toate obligatiile istorice la stat, si pentru santierul naval Mangalia, toate mari companii, cu mare capacitate de a prelua produsele IMM-urilor", a spus Basescu atunci. mai mult


Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 07:29

1 comentariu
Basescu: Guvernul ar putea acorda garantii de stat pentru RAFO Onesti

Basescu: Guvernul ar putea acorda garantii de stat pentru RAFO Onesti

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Slobozia, ca se analizeaza posibilitatea acordarii de garantii de stat pentru RAFO Onesti, companie care se afla in proces de modernizare dupa ce si-a platit datoriile de stat, si pentru santierul naval Mangalia.

Seful statului a sustinut, miercuri, in cadrul unei intalniri cu administratia locala din judetul Ialomita, ca Guvernul nu si-a propus, si nici nu ar fi avut cum, sa imprumute suficienti bani, cat sa poata satisface nevoie tuturor agentilor economici in perioada de criza, singurul lucru pe care statul il face din punct de vedere al companiilor fiind garantarea unor imprumuturi.

Basescu a subliniat ca si aceasta posibilitate, ca statul sa garanteze imprumuturi angajate de marile companii, este reglementata in acordul cu FMI, pentru ca exista riscul ca aceste garantii sa nu fie achitate de agentii economici si sa plateasca Guvernul din taxele populatiei.

Presedintele a aratat ca s-au acordat deja garantii de 400 de milioane de euro catre Ford Craiova si 69 de milioane de euro catre Oltchim Valcea, in ideea ca aceste doua companii antreneaza si locuri de munca pe orizontala, folosind produse ale IMM-urilor.

"Se analizeaza acum garantii de stat pentru RAFO Onesti, care este intr-un proces de modernizare, dupa ce si-a platit toate obligatiile istorice la stat, si pentru santierul naval Mangalia, toate mari companii, cu mare capacitate de a prelua produsele IMM-urilor", a spus Basescu.

Seful statului a... mai mult


Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 17:07

8 comentarii
1.000 de muncitori de la RAFO Onesti ar putea intra in somaj tehnic

1.000 de muncitori de la RAFO Onesti ar putea intra in somaj tehnic

Angajatii de la RAFO Onesti sunt ingrijorati de posibilitatea de a intra in somaj tehnic, in conditiile in care surse din companie au anuntat ca de luni, 15 iunie, 1.000 de muncitori vor fi trimisi in somaj tehnic. Compania nu a facut inca niciun anunt oficial.

Liderul de sindicat Ion Marian a declarat ca e posibil ca muncitorii sa intre in somaj tehnic, in conditiile in care resursele sunt limitate si compania nu mai produce nimic de ceva timp.

"In prezent, la nivelul societatii se poarta discutii despre strategiile pe care rafinaria le poate aborda pe viitor. Se tergiverseaza de atata timp lucrurile, iar toate astea nu fac decat sa dauneze societatii. (...)

Prin trimiterea muncitorilor in somaj tehnic se platesc, integral, salariile angajatilor", a declarat Ion Marian, pentru Desteptarea.

Primarul Emil Lemnaru spune ca nu stie inca daca muncitorii vor fi trimisi in somaj tehnic, insa ca RAFO se afla momentan in asteptare. " Ei acum nu produc, asteapta garantiile guvernamentale si probabil era nevoie de o masura. Ar fi total neplacut totusi", a declarat Lemnaru, pentru Desteptarea. mai mult


Vineri, 12 Iunie 2009, ora 14:48

3 comentarii
Rafo Onesti a concediat 600 de angajati in 2008

Rafo Onesti a concediat 600 de angajati in 2008

Rafo Onesti a concediat 600 de angajati, in 2008, din cauza ca rafinaria a fost inchisa pentru modernizari, in luna februarie a acestui an.

"Anul trecut in vara, erau la Rafo Onesti vreo 2.500 de angajati. Acum sunt 1.300, la limita. Dintre acestia, au fost concediati circa 600 de angajati, din cauza ca rafinaria s-a inchis pentru modernizari.

Alti 400 au fost salariati pentru o perioada determinata, plus pensionari, iar alte 200 de persoane au plecat de buna voie", a explicat liderul de sindicat al Rafo Onesti Ion Marian, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania nu va mai face restructurari, din cauza crizei economice, intrucat disponibilizarile au fost facute deja, din cauza inchiderii rafinariei.

De asemenea, Rafinaria Rafo Onesti va fi redeschisa in septembrie 2009, cu cinci luni mai devreme decat era estimat initial, a declarat pentru NewsIn directorul de calitate al Rafo Onesti, Gabriela Magureanu.

Programul de investitii se ridica la circa 350 de milioane de euro. Aceste investitii presupun construirea unei fabrici noi de hidrogen, a unei instalatii de aromate (benzen, toluen, etc), dar si modernizarea instalatiei de recuperare sulf (in vederea maririi capacitatii), modernizarea instalatiei de coxare si marirea zonei de reactie la instalatiile de hidrorafinare petrol si hidrorafinare motorina, potrivit reprezentantilor companiei.

Rafinaria Rafo Onesti are o capacitate de rafinare de 3,5 milioane tone titei/an si numara in prezent 1.300... mai mult


Marti, 02 Decembrie 2008, ora 16:21

Rafo Onesti se redeschide cu cinci luni mai devreme

Rafo Onesti se redeschide cu cinci luni mai devreme

Rafinaria Rafo Onesti va fi redeschisa in septembrie 2009, cu cinci luni mai devreme decat era estimat initial.

"S-a stabilit ca rafinaria sa fie redeschisa in septembrie 2009. Initial, era prevazut ca Rafo sa fie repornita in februarie 2010. Investitiile au fost necesare pentru trecerea la Euro 5", a declarat Gabriela Magureanu, director de calitate in cadrul Rafo Onesti. Rafinaria a fost inchisa in februarie 2008.

Programul de investitii se ridica la circa 350 de milioane de euro.

"Aceste investitii presupun construirea unei fabrici noi de hidrogen, a unei instalatii de aromate (benzen, toluen, etc), dar si modernizarea instalatiei de recuperare sulf (in vederea maririi capacitatii), modernizarea instalatiei de coxare si marirea zonei de reactie la instalatiile de hidrorafinare petrol si hidrorafinare motorina", a explicat Gabriela Magureanu.

Rafinaria Rafo Onesti are o capacitate de rafinare de 3,5 milioane tone titei/an si numara in prezent 1.300 angajati. mai mult


Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:14

1 comentariu
Alte articole despre: RAFO Onesti, investitii, deschidere, rafinarie, titei

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba