recalculare pensii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dobritoiu il da pe Gabriel Oprea pe mana Parchetului: Erori mari la recalcularea pensiilor militare (Video)

Dobritoiu il da pe Gabriel Oprea pe mana Parchetului: Erori mari la recalcularea pensiilor militare (Video)

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a declarat, marti, ca un audit facut in mandatul sau a aratat ca recalcularea pensiilor militare s-a facut neprofesionist, cu mari greseli, iar statul trebuie sa plateasca 200.000 de lei in plus, institutiile abilitate urmand sa stabileasca vinovatii.

"Procesul de recalculare a pensiilor militare a adus niste realitati in sistem absolut anacronice, subofiterii aveau pensii mai mari decat generalii, ori asa ceva nu se intampla in nicio armata. In urma procesului de auditare a reiesit faptul ca s-a lucrat foarte repede, neprofesionist, sunt greseli mari.

Cu alte cuvinte, statul trebuie sa plateasca o suma care excede 200.000 de lei in plus. Pe de alta parte, tot in urma procesului de auditare a rezultat faptul ca vreo cateva mii bune de dosare nu au fost procesate, iar procesul a fost declarat inchis in baza legii, indeplinindu-se termenul", a declarat Dobritoiu.

El a adaugat ca "acestea sunt indicii serioase ca acolo s-a intamplat ceva neplacut, avand in vedere faptul ca a fost o decizie politica pentru finalizarea acestui proces intr-un termen foarte scurt".

"Preocuparea noastra in momentul in care am vazut dimensiunea lipsei de profesionalism in solutionarea acestui proces si a impactului deosebit de mare pe care il are pe buget... am constatat ca bugetul de achizitii al Ministerului Apararii se indreapta catre alte zone, ceea ce a generat si genereaza serioase lacune privind cresterea capacitatii operationale a... mai mult


Marti, 19 Februarie 2013, ora 11:53

9 comentarii
Parlamentarii raman o categorie speciala - Vezi cine si cat a pierdut la recalcularea pensiilor

Parlamentarii raman o categorie speciala - Vezi cine si cat a pierdut la recalcularea pensiilor

Parlamentarii raman o categorie privilegiata, chiar si dupa recalcularea pensiilor.

Acestia au pierdut cel mai putin dintre toate categoriile profesionale cu pensii speciale recalculate, potrivit informatiilor furnizate de Casa de Pensii, la solicitarea MONEY.ro.

Parlamentarii sunt si campionii clasamentului celor mai mari pensii medii lunare, dupa recalculare. Astfel ca, acum un parlamentar primeste, in medie, pe luna, 2.146 lei, suma care reprezinta cea mai mare pensie medie recalculata din clasamentul categoriilor vizate de Legea nr. 119/2010.

Casele teritoriale de pensii au recalculat aproximativ 5.500 de dosare de pensii, pana acum. Citeste mai jos lista celor care au pierdut cel mai putin dupa recalculare, potrivit informatiilor comunicate de CNPAS.

Lista castigatorilor si perdantilor dupa recalcularea pensiilor

Functionarii publici parlamentari: pensia medie lunara le-a scazut cu peste 40%. Pensia medie lunara recalculata a unui functionar parlamentar e acum de 1.630 de lei, fata de 2.757 lei, la cat se ridica pensia medie lunara de serviciu (adica inainte de recalculare).

Citeste mai mult despre Parlamentarii raman o categorie speciala - Vezi cine si cat a pierdut la recalcularea pensiilor pe Money.ro mai mult


Vineri, 11 Februarie 2011, ora 13:17

2 comentarii
Alte articole despre: recalculare pensii parlamentari
Senator PD-L: Recalcularea pensiilor va dura pana in 2014

Senator PD-L: Recalcularea pensiilor va dura pana in 2014

Senatorul PD-L de Suceava, Tiberiu Prodan, sustine ca, in cazul pensionarilor care au fost incadrati in grupele a I-a si a II-a de munca, recalcularea pensiilor va avea patru etape, apreciind ca finalul acestui proces ar putea fi in 2014.

Tiberiu Prodan a spus, intr-o conferinta de presa, ca majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost incadrate in grupele a I-a si a II-a de munca este prima etapa in acest proces de recalculare, transmite corespondentul Mediafax.

"Incercam sa solutionam situatia persoanelor care au fost incadrate in gupele I si II de munca", a spus senatorul PD-L, care a mentionat ca efortul Guvernului este mare tinand cont ca e vorba de 1,5 milioane de persoane.

El a aratat ca un al doilea pas in recalcularea pensiilor acestor persoane ar urma sa prevada acordarea unei sume suplimentare, spre sfarsitul acestui an, dupa care, a treia etapa reprezinta recalcularea pensiilor celor din grupa I de munca, urmand ca ultima etapa, care s-ar putea incheia in 2014 sa stabileasca toate pensiile celor din cele doua grupe de munca.

Prodan a spus ca procesul este dificil, intrucat este vorba de drepturi diferentiate.

Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost incadrati in grupele a II-a si a I-a de munca beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate cu 50 la suta pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca si cu 25 la suta pentru... mai mult


Duminica, 06 Februarie 2011, ora 16:46

2 comentarii
Vezi cum se vor recalcula pensiile militare: Guvernul a aprobat metodologia

Vezi cum se vor recalcula pensiile militare: Guvernul a aprobat metodologia

Guvernul a aprobat, vineri seara, in sedinta speciala, Ordonanta de urgenta privind metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Pensiile militare pentru care s-a luat in calcul salariul mediu brut vot fi revizuite pana la 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor lunare, potrivit noi ordonante de urgenta, a declarat premierul Emil Boc.

In plus, institutiile din sistemul de aparare vor avea obligatia ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si sa transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

Vezi cum se recalculeaza pensiie

Pentru cei carora pensia s-a recalculat corect, pe baza veniturilor individuale lunare, nu se schimba nimic.

Pentru pensiile recalculate pe baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie, se mentin in plata cuantumurile primite in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire.

Daca nu au fost depuse adeverintele si prin recalcularea stabilita in decembrie, pensia este mai mare, se mentine pensia mare pana cand se revizuieste.

Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar ale caror cuatumuri sunt mai mici in ianuarie decat in decembrie, se vor plati in februarie la nivelul lunii decembrie pana la momentul revizuirii deciziei de recalculare pe baza contributiei, a spus Emil Boc.

Cei care in urma recalcularii au primit in ianuarie mai putini bani, vor intra in... mai mult


Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 20:48

82 comentarii
Recalcularea pensiilor militare, gaura in buget de 72 milioane de euro?

Recalcularea pensiilor militare, gaura in buget de 72 milioane de euro?

Prin recalcularea pensiilor militarilor, Guvernul nu va face economii, ci din contra, s-ar putea trezi ca trebuie sa plateasca 72 de milioane de euro in plus pe an.

Conform unor calcule realizate de Capital, pe baza datelor puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale, in cazul celor 25.600 de pensionari militari pentru care a fost incheiat procesul de recalculare, pensia medie a crescut.

Mai exact, pentru 17.765 de dosare, adica 69,4% din total, s-au inregistrat cresteri ale pensiei, in timp ce numai pentru 7.046 de cazuri (27,5%) aceasta a fost diminuata. In restul de 765 de cazuri (3,1%) pensia a ramas la fel sau a crescut ori scazut cu cel mult un procent.

Potrivit acelorasi date, in 3.032 de situatii pensia recalculata este cu 2-10% mai mare decat inainte, in 3.994 de cazuri a crescut cu 11-20%, iar pentru 4.319 de pensionari recalcularea a adus majorari de 21-30%.

Totodata, 3.131 de fosti militari au inregistrat cresteri ale pensiilor de 31-40%, in timp ce alti 2.015 si-au vazut pensia marita cu 41-50%. Pensia a crscut cu peste 50% in exact 1.274 de situatii.

La capitolul scaderi, 2.176 de fosti angajati ai Ministerului Apararii au incasat pensii mai mici cu 2-10%, in timp ce la alti 2.227 scaderile au fost cuprinse intre 11% si 20%. In acelasi timp, la 1.758 de dosare recalcularea a adus venituri cu 21-30% mai mici. Scaderi de 31-40% s-au inregistrat in 594 de cazuri, de 41-50% in 146 de cazuri, de 51-60% in 71 de cazuri si chiar peste 60% in... mai mult


Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 16:05

7 comentarii
Revista presei: Recalcularea pensiilor militare, blocata de justitie

Revista presei: Recalcularea pensiilor militare, blocata de justitie

Inca o zi, aceleasi scandaluri si realitati, alte dezvoltari. Subiectul care a tinut capul de afis al presei din ultimele zile, adica recalcularea pensiilor militarilor, ne-a adus vineri ceva nou - Inalta Curte de Casatie si Justie a decis sa admita cererile in instanta ale celor care au cerut stoparea procesului.

"Victorie!", au strigat militarii care se opun modificarii pensiei lor. "Ba nu", zice Guvernul, care e de parere ca acest proces trebuie sa continue si ca el a fost oprit doar pentru militarii care au castigat in justitie. Inca o data haos, asadar.

Revenind la celalalt subiect omniprezent in ziarele din ultimele zile, adica negocierile pentru formarea unei aliante intre PSD si PNL plus noua sa anexa mediatica PC, avem, ca de obicei, propuneri.

Propuneri de paritate, mai ales de la Crin Antonescu, cel care vrea egalitate intr-un eventual guvern cu PSD, chiar daca ar accepta un premier social-democrat. Dincolo de sperante, mai avem si stiri care aduc certitudini. Negative, din pacate. Astfel, Finlanda a anuntat si ea ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen in luna martie.

Ultima stire a zilei vine tot din domeniul tulburarilor pe care le are de suportat Guvernul, care se confrunta acum si cu o alianta intre patronate si sindicate pentru un nou Cod al Muncii. Diferit de al Executivului, se intelege.

Gandul:RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE, BLOCATA DE JUSTITIE. Decizia ICCJ: Pensia este un drept patrimonial

Militarii isi pot... mai mult


Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 08:30

14 comentarii
Guvernul anunta ca recalcularea pensiilor militare continua

Guvernul anunta ca recalcularea pensiilor militare continua

Guvernul Romaniei a anuntat, joi, ca recalcularea pensiilor fostelor cadre militare va continua, in ciuda faptului ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa admita contestatiile celor care cereau oprirea recalcularii.

Guvernul a anuntat ca recalcularea va fi oprita doar in cazul celor noua oameni care au cerut oprirea recalcularii in instanta, iar procesul va continua pentru restul.

"Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), prin decizia nr.38/07.01.2011 pronuntata in dosarul nr. 1371/33/2010, a respins recursurile declarate de Guvernul Romaniei si MAI impotriva sentintei civile nr. 338/28septembrie 2010 a CA Cluj - retinand incidenta art. 15 alin 4 din Legea nr. 554/2004, modificata - respectiv faptul ca suspendarea actului administrativ individual - HG nr. 735/21.07.2010 - opreste producerea efectelor acestui act in raport cu reclamantii in cauza, efectele actului administrativ fiind suspendate ope legis pana la solutionarea in mod definitiv si irevocabil a cauzei - obiect al dosarului nr. 1510/33/2010 al CA Cluj, in care s-a pronuntat sentinta civila nr. 443/23.XI. 2010", anunta un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.


Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala-ICCJ.

"Cata vreme Legea 119/2010 este in vigoare, iar Curtea Constitutionala a constatat conformitatea sa cu dispozitiile Constitutiei prin decizia nr. 873/2010, consideram ca actul normativ trebuie sa-si produca efectele, iar suspendarea hotararii Guvernului nu afecteaza aplicarea... mai mult


Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 19:35

51 comentarii
Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala - vezi motivarea ICCJ

Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala - vezi motivarea ICCJ

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca recalcularea pensiilor militarilor este ilegala, apreciind ca pensia reprezinta un drept patrimonial.

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, printr-o decizie irevocabila, recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Conform jurnalistilor de la Antena3, suspendarea hotararii de guvern prin care s-a decis recalcularea acestor venituri se aplica pentru toti militarii, politistii, jandarmii si toate celelalte categorii de functionari publici cu statut special in rezerva.

Pana la aceasta ora, Ministerul Apararii nu a dat un comunicat oficial in care sa isi exprime punctul de vedere.

Recalcularea pensiilor militarilor a declansat un scandal imens, multi dintre militari sustinand ca in urma recalcularii pensiile lor scad.

In schimb, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si premierul Emil Boc au declarat in repetate randuri ca pensiile militare nu scad in urma recalcularii, ba chiar cresc in cazul pensiilor mici.

Oprea, despre scandalul pensiilor: Atacati-ma pe mine, nu pe militari!

MApN a publicat tabelele cu pensiile recalculate - Vezi listele

Nemultumiti de sumele trecute pe taloanele de pensie primite in luna... mai mult


Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 13:44

79 comentarii
Recalcularea pensiilor speciale, suspendata de justitie

Recalcularea pensiilor speciale, suspendata de justitie

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, vineri, sa admita cererea unei asociatii a pensionarilor din serviciul auxiliar de specialitate al instantelor si parchetelor, de suspendare a HG 737/2010, prin care se stabilea metologia de recalculare a pensiilor personalului auxiliar din justitie.

Astfel, instanta a admis cererea Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Serviciul Auxiliar al Instantelor si Parchetelor impotriva Guvernului Romaniei si a dispus suspendarea executarii HG 737/2010, pana la pronuntarea instantei de fond.

Hotararea a carei executare a fost suspendata de instanta se refera la metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar din instante si parchete.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti de vineri nu este definitiva, poate fi atacata cu recurs, insa este executorie de drept.

Pe de alta parte, la sfarsitul lunii septembrie, Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea executarii HG 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stablite potrivit legilatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar. mai mult


Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 22:08

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba