recensamant 2011

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Recensamant 2011, rezultate preliminare - Vezi cati romani sunt in tara

Recensamant 2011, rezultate preliminare - Vezi cati romani sunt in tara

Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au resedinta obisnuita in Romania, a anuntat luni presedintele INS, Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta.

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensamantului, populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, acestea avand resedinta obisnuita in Romania, a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS).

Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total.

Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot sa apara diferente".

Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din populatie, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.

Totodata, raspunzand unei intrebari cu privire la numarul persoanelor plecate in strainatate, Voineagu a spus ca pentru a stabili acest numar a fost introdus un formular special,... mai mult


Luni, 20 August 2012, ora 16:40

32 comentarii
Recensamant 2011: Cand aflam cati mai suntem

Recensamant 2011: Cand aflam cati mai suntem

Datele provizorii ale Recensamantului Populatiei si al Locuintelor 2011 vor fi disponibile in perioada 6-10 februarie, iar cele preliminare in luna mai.

"Introducerea datelor este in grafic. Luni voi avea o sedinta cu secretariatul tehnic pe tema introducerii datelor, dar din ceea ce mi s-a comunicat, procesul este in grafic", a spus Vergil Voineagu, directorul Institutului National de Statistica, potrivit Mediafax.

Recensamantul a inceput in 20 octombrie si s-a incheiat pe 31 octombrie 2011.

Recensamantul, la romani: 9% dintre cetateni nu au fost recenzati - IRES

Conform unui anunt al INS, la recensamant au fost inregistrate peste 8,3 milioane de locuinte si peste 19,5 milioane de persoane, insa numarul total al persoanelor recenzate nu reprezinta numarul de persoane din Romania.

5% dintre romani nu au fost recenzati, iar alti 4% nu au fost acasa cand a venit recenzorul, conform unui sondaj realizat in noiembrie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). mai mult


Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 22:54

1 comentariu
Recensamant 2011: Se incheie sau nu pe 31 octombrie?

Recensamant 2011: Se incheie sau nu pe 31 octombrie?

Recensamantul ar trebui sa se incheie luni, 31 octombrie, dar datele partiale prezentate de Institutul National de Statistica arata ca pana sambata fusesera recenzate doar 81% dintre gospodarii. Ce se intampla in cazul in care nu se ajunge in termenul stabilit la 100%? Inca nu stie nimeni.

Semne ca nu se merge in ritmul dorit de autoritati au aparut de mai multe zile, iar balbaiala legata de dezvaluirea CNP-ului de catre cei recenzati a creat un si mai mare haos.

Demiterea purtatorului de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu, anuntata la jumatatea perioadei de recenzare, nu a rezolvat absolut nimic, dupa cum, o eventuala demisie a presedintelui INS, Vergiliu Voineagu, la finalul recensamantului, nu va rezolva nici pe atat.

Vergil Voineagu: Iau in calcul demisia de la INS

Cel mai nemultumit de situatie s-a declarat inca de miercuri premierul Emil Boc. "Ceea ce s-a intamplat este forma suprema a incompetentei", i-ar fi spus Boc lui Voineagu, intr-o discutie avuta la Guvern, potrivit presei.

Desi presedintele INS ar fi sustinut ca lucrurile sunt sub control si nu exista motive pentru prelungirea perioadei de recensamant, se pare ca Guvernul a luat deja in calcul o eventuala prelungire a acestei perioade, printr-un act normativ elaborat in acest sens. O decizie finala va fi luata insa in momentul expirarii termenului prevazut.

Pana atunci, cei care nu au fost inca recenzati si doresc acest lucru de teama amezilor, trebuie sa fie foarte atenti la anunturile... mai mult


Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 22:05

6 comentarii
Recensamant 2011: In Neamt si Botosani au fost recenzate si necuvantatoarele

Recensamant 2011: In Neamt si Botosani au fost recenzate si necuvantatoarele

Recenzorii din judetele Neamt si Botosani si-au luat treaba foarte in serios, astfel ca au numarat si animalele din gospodarii, nu doar oamenii.

La sate au fost recenzate animalele din gospodarie - vaci, oi, gaini, cocosi si altele, iar la orase, recenzorii s-au interesat de caini si pisici, anunta Antena 3.

Insa autoritatile atentioneaza ca este vorba doar de recensamantul populatiei, nu al animalelor, asa ca cetatenii nu sunt obligati sa furnizeze informatii cu privire la animalele pe care le detin.

Recensamant 2011: Peste 9,8 milioane de persoane au raspuns la intrebari

Peste patru milioane de locuinte, reprezentand 46,44% din numarul total estimat a fi recenzat, si 9,8 milioane de persoane au fost inregistrate in perioada 20-24 octombrie a recensamantului, conform informatiilor obtinute din raportarile prin SMS si centralizate de INS.

In 28 de judete, inregistrarea datelor statistice a fost superioara mediei calculate la nivel national.

Procente mai mari s-au inregistrat in judetele Valcea (52,84%), Covasna (52,50%), Bihor (51,96%), Brasov (51,42%) si Bistrita Nasaud (51,10%).

Un ritm mai scazut s-a inregistrat in Timis (44,59%), Caras-Severin (43,76%), Constanta (41,52%), Ilfov (40,59 %) si Bucuresti (35%). mai mult


Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 15:55

1 comentariu
Recensamant 2011: Mai putin de jumatate din populatie a fost recenzata

Recensamant 2011: Mai putin de jumatate din populatie a fost recenzata

Sub 50% din populatie a fost recenzata pana in prezent, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Ghoerghe Emacu.

"Rezultatele de marti arata ca la nivel de tara, undeva la 47 de procente au fost realizate in acest proces de intervievare. La nivel de Bucuresti, ritmul este insa ceva mai scazut", a spus Emacu.

Acesta a sustinut o conferinta de presa, dupa ce ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a cerut prefectilor sa posteze zilnic pe paginile de Internet ale prefecturilor informatii despre stadiul procesului de recensamant si sa informeze zilnic populatia.

"Astazi cred ca vom depasi la nivel national 55%, iar Bucurestiul va trece de 40-42%. Ritmul nu este unul care sa ne puna probleme, insa este unul pe care vrem sa-l acceleram, indeosebi in Bucuresti. Vrem implicarea tuturor factorilor de raspundere la analiza pe Bucuresti", a adaugat Emac, accentuand ca, in comparatie cu recensamantul din 2002, acesta este mai complex, cu mai multe intrebari.

Si Mihai Cristian Atanasoaiei, prefectul Capitalei, a prezentat bilantul recensamantului din Capitala.

"Marti aveam undeva la 35%. Miercuri nu exista deficit de recenzori la nivelul Capitalei. Datele pe care recensamantul le culege vor fi folosite doar in interes oficial si respingem vehement orice fel de zvonistica", a spus prefectul.

Potrivit acestuia, in procesul de prelucrare a datelor, informatiile sunt ulterior anonimizate, numele si prenumele... mai mult


Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:10

1 comentariu
Recensamant 2011: Pana la urma suntem obligati sa declaram CNP-ul?

Recensamant 2011: Pana la urma suntem obligati sa declaram CNP-ul?

Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat marti ca recenzorii sunt obligati, prin lege, sa ceara si codul numeric personal, iar cetatenii trebuie sa il furnizeze.

Informatiile sunt ulterior anonimizate, numele si prenumele persoanelor nu sunt inscrise in baza de date, iar recenzorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor.

Anuntul lui Traian Igas pare sa contrazica informarea de sambata venita de la Institutul National de Statistica, prin vocea purtatorului de cuvant, Vladimir Alexandrescu, ca "nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant, daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca".

Ministrul de Interne aminteste ca, "in cadrul procesului de recenzare, colectarea codului numeric personal este stipulata prin Legea 170/2011 privind aprobarea OUG nr. 34/2011 pentru modificarea si completarea OG 36/2007 privind efectuarea Recensamantului Populatiei si al Locuintelor din Romania in anul 2011.

Astfel, articolul 2, alin. (1) prevede: "persoanele sunt obligate sa furnizeze, pe propria raspundere, persoanelor care efectueaza inregistrarea in formularele de recensamant datele si informatiile prevazute in programul de recensamant, iar nerespectarea prevederilor alin.(1) atrage raspunderea contraventionala a celor vinovati".

Traian Igas a mai anuntat ca, in procesul de prelucrare, informatiile vor fi utilizate numai in cadrul sistemului informatic statistic national (in interiorul retelei VPN criptat), iar la un an... mai mult


Marti, 25 Octombrie 2011, ora 18:15

15 comentarii
Recensamant 2011: 5,5 milioane de romani, inregistrati in primele 3 zile

Recensamant 2011: 5,5 milioane de romani, inregistrati in primele 3 zile

In primele trei zile ale recensamantului au fost inregistrate 2.248.583 de locuinte si 5.504.148 de persoane, dupa cum a informat Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, in primele trei zile au fost recenzate 26,04% din numarul total al locuintelor estimate, informeaza Mediafax.

Recensamant 2011: Declararea CNP-ului nu este obligatorie

In judetul Covasna au fost recenzate 31,31% din locuintele estimate a fi inregistrate; in judetul Valcea - 30,15 %; in judetul Prahova - 30,10 l%; in judetul Ialomita - 29,90%, iar in judetul Brasov - 29,86%.

Cifre mai mici au fost in Bucuresti - 18,14% din locuintele estimate a fi inregistrate; in judetul Ilfov - 21,36%; in judetul Constanta - 21,43%; in judetul Teleorman - 22,93% si in judetul Satu-Mare - 24,35%.

Recensamantul populatiei si locuintelor a inceput joi si se va termina pe 31 octombrie. mai mult


Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:15

1 comentariu
Recensamant 2011: Cum utilizeaza companiile informatiile? - Interviu

Recensamant 2011: Cum utilizeaza companiile informatiile? - Interviu

Recensamantul 2011, in desfasurare din 20 pana pe 31 octombrie, reprezinta cea mai ampla cercetare din istoria Institutului National de Statistica, informatiile sale fiind esentiale pentru mediul de afaceri, deoarece investitorii vor avea in fata date incontestabile, cat se poate de apropiate de realitate.

Daca, pana acum, estimarile de business se faceau pe baza unor statistici contestabile, noul recensamant da posibilitatea investitorilor de a stii cu precizie care este dimensiunea pietei in Romania, prin date ce privesc numarul si veniturile populatiei. Astfel, oamenii de afaceri vor putea preconiza si evolutia business-ului lor.

Un aspect important este si faptul ca vom putea cunoaste, pentru prima oara, numarul exact al romanilor plecati in strainatate, un lucru care poate ajuta firmele specializate in cercetarea de piata in a-si ajusta informatiile din punct de vedere calitativ.

Iulia Antonescu, Consultant Senior la Visionwise Consulting (compania de consultanta din cadrul grupului Daedalus), a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca multe dintre elementele recensamantului sunt relevante, in special pe termen lung.

Cum poate valorifica mediul de afaceri din Romania informatiile culese de la recensamant?

In primul rand numarul real al populatiei va indica, pentru mediul de afaceri din Romania si nu numai, numarul total de consumatori potentiali sau, altfel spus, marimea pietei romanesti. Acesta este un criteriu foarte important folosit de mediul... mai mult


Luni, 24 Octombrie 2011, ora 07:30

15 comentarii
Recensamant 2011: Bilantul primei zile

Recensamant 2011: Bilantul primei zile

Peste 628.200 de locuinte, reprezentand 7,28 % din numarul total al locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 1.576.453 persoane au fost inregistrate in prima zi a Recensamantul Populatiei si Locuintelor, din informatiile operative obtinute din raportarile prin SMS, informatii centralizate de Institutul National de Statistica.

In 28 de judete, inregistrarea datelor statistice a fost superioara mediei calculate la nivel national. Procente mai mari s-au inregistrat in Covasna (9,6% din locuintele estimate a fi inregistrate), Valcea (9,32%), Bistrita-Nasaud (9,25%), Buzau (8,75%), Bihor (8,7%), precum si in Bucuresti, Constanta, Satu Mare, Teleorman, Ilfov, potrivit INS.

Prin strategia elaborata cu privire la Recensamantul Populatiei si al Locuintelor se urmareste extinderea fondului de informatii care caracterizeaza evolutia in timp a familiilor, respectiv a gospodariilor - componentele de baza ale convietuirii umane.

Recensamant 2011: A trecut prima zi, incarcata de probleme

Astfel, vor putea fi descrise in viitor tendintele principale ale evolutiei familiilor si gospodariilor, din care sa se desprinda prin studiu aspecte privind fenomenul de imbatranire a populatiei, cresterea gospodariilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale, evaluarea numarului si a structurii generatiilor care convietuiesc in cadrul familiei, structura familiilor dupa numarul de copii si cel al copiilor intretinuti, componenta familiilor dupa relatiile de rudenie sau... mai mult


Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 21:27

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba