rectori universitati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Snowden, ales rectorul unei importante universitati din UE, chiar daca nu poate parasi Rusia

Snowden, ales rectorul unei importante universitati din UE, chiar daca nu poate parasi Rusia

Edward Snowden a fost ales rector al uneia dintre cele mai vechi si prestigioase universitati din Regatul Unit, in ciuda faptul ca nu poate parasi Rusia, unde a primit azil politic pentru un an.

Fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din Statele Unite a fost nominalizat de studentii Universitatii Glasgow din Scotia pentru postul de rector, iar toate formalitatile s-au desfasurat prin intermediul avocatului sau, arata Daily Express.

Snowden vine in locul fostului rector liberal-democrat Charles Kennedy, dupa ce a invins alti trei candidati din mediul academic. El va avea un mandat de trei ani de rector al universitatii.

Snowden ar putea ajunge in UE: Candideaza la postul de rector al unui mari universitati

Printre atributiile lui Edward Snowden se numara dezbaterile cu studentii reprezentanti ai consiliului universitatii, dar si implicarea in managementul institutiei de invatamant.

Chris Cassells, purtatorul de cuvant al fostului analist pentru campania electorala referitoare la rectorat, s-a aratat incantat de numirea acestuia in functie. "Suntem incantati sa aflam ca Edward Snowden a fost ales rector al Universitatii Glasgow", a afirmat Cassells.

Cu toate acestea, exista ingrijorari legate de faptul ca, daca Snowden vine in Regatul Unit, el va fi extradat in America, unde este considerat fugar. Fostul analist NSA nu este, insa, primul rector care si-a exercitat functia la distanta in cadrul Universitatii Glasgow. mai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 10:25

Rectorul din Constanta retinut, suspendat din functia de vicepresedinte al rectorilor

Rectorul din Constanta retinut, suspendat din functia de vicepresedinte al rectorilor

Rectorul Univeristatii "Ovidius" din Constanta, Danut Tiberius Epure, a fost suspendat din functia de vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor (CNR), dupa ce a fost retinut de DNA, marti.

CNR a transmis, miercuri, prin intermediul unui alt vicepresedinte, rectorul Universitatii de Vest Timisoara, Marilen Pirtea, ca s-a luat in unanimitate decizia de a-l suspenda pe Tiberius Epure din functia de vicepresedinte al institutiei, transmite Mediafax.

"Avand in vedere recentele evenimente petrecute la Universitatea 'Ovidius' din Constanta, Biroul Permanent al Consiliului National al Rectorilor din Romania a decis in unanimitate suspendarea din functia de vicepresedinte a lui Danut Tiberiu Epure, pana la elucidarea situatiei create, urmand ca dupa solutionarea spetei de catre instante, sa actionam in consecinta", se arata comunicatul.

Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, retinut pentru luare de mita (Update)

Rectorul Univeristatii "Ovidius" din Constanta a fost ridicat, marti dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, dupa ce a luat mita.

Tiberius Epure a fost prins in flagrant delict in timp ce primea sume de bani de la unul sau mai multi candidati la examenul de admitere din acest an.

Operatiunea de prindere in flagrant a avut loc marti dimineata. Se pare ca rectorul ar fi cerut si primit 4.500 de euro din partea unor studenti care intentionau sa dea examenul de admitere la acea... mai mult


Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 13:16

2 comentarii
Politehnica Bucuresti are un nou rector

Politehnica Bucuresti are un nou rector

Universitatea Politehnica din Bucuresti are un nou rector. Mihnea Costoiu, in varsta de 40 de ani, a fost ales rector al institutiei de invatamant, cu 75 la suta dintre voturile profesorilor.

Contracandidatul sau, Ion Ciuca, a pierdut cursa, obtinand numai 25 la suta dintre voturi, relateaza Digi24.

Ecaterina Andronescu, fostul rector, a fost aleasa in functia de presedinte al Senatului Universitatii.

Rezultatul votului a fost trimis spre validare Ministerului Educatiei. Potrivit Legii educatiei in vigoare rectorul universitatii trebuie validat de catre ministru.

Mihnea Costoiu este doctorand al Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB) si a ocupat din 2005 functia de director general administrativ al universitatii.

Este cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si la Universitatea Politehnica. mai mult


Sambata, 24 Martie 2012, ora 18:31

8 comentarii
Prof. Daniel David: Universitatea Babes-Bolyai trebuie sa tinda spre excelenta - interviu

Prof. Daniel David: Universitatea Babes-Bolyai trebuie sa tinda spre excelenta - interviu

Ca urmare a adoptarii noii Legi a Educatiei Nationale, universitatile organizeaza alegeri interne.

Una dintre cele mai importante institutii de invatamant din tara este Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, condusa pana in prezent de rectorul Andrei Marga, care a ajuns insa la varsta pensionarii si nu mai are dreptul de a candida la functia pe care o detine.

Alegerile pentru rectorat urmeaza sa se desfasoare in data de 1 martie 2012, la ele inscriindu-se cinci candidati: Daniel-Ovidiu David, Ioan-Aurel Pop, Cristina Ciumas, Decebal-Radu Ciurchea, Eniko Vincze.

Profesorul de psihologie Daniel David (foto) este unul dintre candidatii cu o experienta clara la nivel international. David este cel mai vizibil psiholog roman in literatura stiintifica internationala din domeniu si este in prezent profesor "Aaron T. Beck" la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, directorul Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din Universitatea Babes-Bolyai si profesor asociat la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA.

Domnule profesor David, de ce v-ati hotarat sa candidati la functia de rector al UBB?

Sunt trei motive principale care m-au impins spre aceasta candidatura. Primul motiv este atasamentul pentru UBB, care simt ca are nevoie doar de o mica infuzie de modernitate pentru a face un pas mare spre internationalizare.

Al doilea motiv este frustrarea rationala; am fost implicat cu functie... mai mult


Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:01

5 comentarii
Rectorul Universitatii Petrosani, cercetat penal pentru uz ilegal de arma

Rectorul Universitatii Petrosani, cercetat penal pentru uz ilegal de arma

Rectorul Universitatii din Petrosani, Emil Pop, a intrat in atentia justitiei, fiind cercetat pentru infractiunea de uz de arma letala fara drept.

In fapt, rectorul Universitatii Petrosani este acuzat ca ar fi impuscat un caine, in timp ce se afla la cabana sa din masivul Parang.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, procurorul Dumitru Ilinca, spune ca pe numele rectorului Universitatii Petrosani, Emil Pop, a fost deschis dosarul penal 3000/P/2011/25.05, in care se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii prevazuta la articolul 137 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

"Rectorul Emil Pop a fost acuzat ca ar fi impuscat un caine in masivul Parang, in timp ce se afla la cabana sa. Persoana care l-a reclamat se numeste Moldovan Ana Codruta. Arma a fost ridicata de organele de ancheta, pana la clarificarea situatiei", ne-a declarat procurorul Dumitru Ilinca.

Rectorul Universitatii Petrosani este un pasionat al vanatorii, alaturi de drumetie si turism montan, lucru pe care l-a recunoscut de altfel public chiar in cv-ul sau, postat pe site-ul institutiei superioare de invatamant.

De altfel, tot aici a postat la sectiunea poze doua fotografii in care apare in costum de vanatoare alaturi de doua trofee de vanatoare, un lup si un mistret, ambele animale fiind insa impaiate.

In cazul in care rectorul Universitatii Petrosani va fi gasit vinovat risca, conform art.137 din Legea 295/2004 privind regimul... mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 13:05

Rectorul Universitatii Bucuresti, desemnat prin alegeri generale

Rectorul Universitatii Bucuresti, desemnat prin alegeri generale

Profesorii si studentii Universitatii Bucuresti au decis cum isi vor alege urmatorul rector. Dupa ce noua Lege a Educatiei le-a impus institutiilor de invatamant superior sa isi aleaga seful fie prin concurs, fie prin alegeri libere, la cea mai mare universitate din Capitala a fost preferata ultima varianta.

"Comunitatea academica a Universitatii din Bucuresti a optat ca rectorul institutiei sa fie ales 'pe baza de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret si egal'", se arata intr-un comunicat de presa al Universitatii, remis Ziare.com.

La referendumul in urma caruia s-a decis procedura de alegere a rectorului au participat 806 profesori, cercetatori si studenti din cele 1.468 cu drept de vot. Dintre votanti, 691 persoane, adica 85,7% din total, au preferat alegerile generale, arata acelasi comunicat. Alte 111 de persoane ar fi vrut ca rectorul sa fie ales pe baza de concurs public.

Pana acum, potrivit Cartei Universitatii, alegerea unor persoane in functiile de rector se facea dintre membrii Senatului nou ales, dupa ce in prealabil fiecare candidat depunea un proiect de management. Candidatii pentru functia de rector erau inscrisi pe buletine de vot, iar cine intrunea jumatate plus unu din numarul total al membrilor Senatului era considerat ales din primul tur de scrutin. Daca nici unul dintre candidati nu intrunea numarul de voturi necesar, se organiza al doilea tur intre primii doi clasati.

M.R.

Odata intrata in vigoare noua Lege a Educatiei,... mai mult


Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 16:54

1 comentariu
"Rector-fantoma" la cea mai importanta universitate particulara din Moldova

"Rector-fantoma" la cea mai importanta universitate particulara din Moldova

Conducerea Universitatii "Petre Andrei" (UPA) din Iasi a prezentat marti intr-un comunicat faptul ca prof. Niculescu Gh. Niculae (foto) s-a autointitulat "rector" si prezinta in mod public aspecte legate de UPA din Iasi.

Prin Ordinul Ministerului Educatiei nr. 4294/2009, Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, Prof. univ. dr. Doru Tompea a primit un mandatul special, de aducere la legalitate a Facultatilor de Drept si Economie din cadrul Universitatii, iar Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a constatat in noiembrie 2009 ca acest mandat a fost indeplinit, iar prevederile Ordinului au fost abrogate prin Ordinul M.E.C.I. 5829/2009.

In data de 28.10.2009, s-au desfasurat alegeri pentru structurile de conducere ale Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, in conformitate cu Metodologia aprobata de Senat, precum si cu legislatia academica in vigoare, sub stricta supraveghere a Comisiei de monitorizare constituite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

S-a constituit Senatul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, care a ales, in prima sa sedinta, Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, in persoana Prof. univ. dr. Doru Tompea, confirmat prin Ordinul M.E.C.T.S. nr. 5837/2009.

"Cu toate ca nu a fost confirmat de Ministerul Educatiei, Niculescu Gh. Niculae si-a atribuit calitatea de Rector, din aceasta postura semnand mii de diplome de licenta, inmatriculand in mod nelegal mii de studenti si conferind fara fundament grade didactice unor... mai mult


Miercuri, 25 August 2010, ora 07:06

1 comentariu
Alte articole despre: rector Universitatea Petre Andrei
Rectorii si decanii universitatilor isi vor alege singuri adjunctii

Rectorii si decanii universitatilor isi vor alege singuri adjunctii

Rectorii universitatilor si decanii facultatilor vor fi singurii care vor face propuneri pentru ocuparea posturilor de prorector si prodecan, acestea urmand sa fie validate de senatul institutiilor de invatamant, a declarat, vineri, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar.

"In prezent, propunerile sunt facute de senatul universitatilor. Daca senatul nu va valida propunerea venita de la rector, acesta va propune un alt nume pentru postul de adjunct al sau, iar noua propunerea va trebui, si ea, sa fie validata", a explicat Hadar, modificarea in cauza urmand sa se regaseasca in viitorul Cod al educatiei.

Tot la discutiile de vineri pe tema codului educatiei, s-a decis ca functia de profesor universitar conducator de doctorat sa fie introdusa in nomenclator, iar acesti profesori sa isi poata continua activitatea pana la varsta de 70 de ani. Profesorii in aceasta situatie vor fi insa verificati, din cinci in cinci ani, de comisia de acreditare.

In plus, un profesor va putea ajunge la functia de profesor universitar dupa noua ani in invatamant. "Pana acum putea ajunge dupa minimum zece ani. Acum, la 31-32 de ani, un tanar va putea ajunge profesor universitar", a adaugat Hadar.

Pe de alta parte, universitatile vor putea infiinta functia de presedinte, persoana care va avea responsabilitati in ceea ce priveste strategia universitatii. mai mult


Vineri, 07 August 2009, ora 23:05

Sfatuitoarea ministrului Andronescu, rector al rivalei "Spiru Haret"

Sfatuitoarea ministrului Andronescu, rector al rivalei "Spiru Haret"

Scandalul de la Universitatea "Spiru Haret" se complica si aduce la lumina probleme grave si la alte institutii de invatamant din Romania, printre care si la ARACIS, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, dar si la Universitatea "Dimitrie Cantemir" unde este rector sfatuitoarea Ecaterinei Andronescu, Corina Dumitrescu.

Astfel ca in conducerea ARACIS se regasesc profesori ai altor universitati de stat ori private (ex. "Romano-Americana", "Transilvania", "Dunarea de jos", "Vasile Goldis" etc, unele dintre ele cu serioase probleme de imagine si nu numai), dar niciun reprezentant al "Spiru Haret", informeaza InPolitics.

Mai mult chiar, consilierul personal cel mai de incredere al Ecaterinei Andronescu este Corina Dumitrescu (foto), rectorul Universitatii "Dimitrie Cantemir", rivala Universitatii, este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, presedinte al Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor.

"Spiru Haret a actionat in judecata ministerul Educatiei in urma unei serii de coincidente mai mult decat suspecte, in spatele carora s-ar putea ascunde, credem noi, anumite interese politice si nu numai.

Acestea fac absolut intemeiata actionarea in justitie, de catre universitatea noastra, a Guvernului si a ministerului Educatiei pentru promovarea HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu", a declarat purtatorul de cuvant al "Spiru Haret", avocatul George Nicolau.... mai mult


Luni, 20 Iulie 2009, ora 20:11

24 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)