recuperare daune

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum se platesc daunele daca firma de asigurari intra in insolventa

Cum se platesc daunele daca firma de asigurari intra in insolventa

In cazul in care compania de asigurari intra in insolventa, in lipsa fondurilor, cei care au incheiat polite nu isi vor putea recupera dauna.

Pe de alta parte, daca se constata ca de vina pentru situatia societatii este conducerea acesteia, asiguratii pot fi despagubiti din patrimoniul personal al membrilor conducerii.

Avocatul Adrian Cuculis, care activeaza si in domeniul insolventei, ne prezinta in continuare procedura de plata a daunelor in situatia in care firma de asigurare intra in insolventa.

Cutremur in piata asigurarilor dupa masurile luate impotriva Astra? Cum vor fi afectati clientii

Forma de organizare a societatii de asigurari Astra este societate pe actiuni, fiind incadrata astfel la dispozitiile legii insolventei numarul 85/2006.

Practic, asigurarile reprezinta, fiecare in parte, contracte inexacte sau asa cum le denumea practica, contracte variabile, cu finalitate necunoscuta, din care una dintre parti urma sa castige, ori asiguratorul ori asiguratul in cazul unei daune.

Legea insolventei a instituit o procedura cat se poate de clara atunci cand a venit vorba despre o lichidare in masa a patrimoniului si, astfel, a fost instituita si lista prioritara a celor ce sunt despagubiti in cazul unei stari de insolventa sau, mai pe scurt, care sunt creditorii privilegiati.

Administrator special la Astra Asigurari: Conducerea a fost suspendata

Prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica ce detine un drept de creanta asupra averii... mai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 07:35

4 comentarii
Ai cazut prada unei fraude bancare? Ce trebuie sa faci ca sa iti recuperezi banii

Ai cazut prada unei fraude bancare? Ce trebuie sa faci ca sa iti recuperezi banii

Mai putin de jumatate dintre cei care au pierdut bani in urma unor fraude bancare nu au reusit sa-si mai recupereze paguba, arata un studiu recent. In aceste conditii, romanii trebuie sa stie care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze astfel de cazuri.

Exista mai multe etape pe care un client al unei banci trebuie sa le parcurga in cazul in care observa ca un hacker s-a folosit de banii de pe cardul sau, a aratat Alin Damian, Online Threats Researcher la Bitdefender, pentru Ziare.com.

Ce amenintari grave ne pandesc pe Internet - raport

Apelarea bancii emitente a cardului pentru blocarea acestuia
Prima data, clientul trebuie sa sune banca de care apartine pentru a cere blocarea cardului cu care a fost facuta tranzactia. In felul acesta, clientul limiteaza daunele pentru situatia in care cardul a fost compromis si ar putea fi refolosit.

Returnarea cardului la banca si completarea unei declaratii referitoare la incident, in care sa ofere cat mai multe detalii despre tranzactia/tranzactiile respective
Apoi, clientul trebuie sa se prezinte la banca, unde completeaza o cerere-tip in care declara ca a fost victima unei fraude, mentionand ca tranzactia X cu valoarea Y nu a fost facuta de el.

Reclamarea incidentului si la Politie
Este necesara si depunerea unei plangeri la Politie. Unele banci considera acest pas obligatoriu pentru recuperarea daunelor, altele doar sfatuiesc clientii in acest sens.

In ce consta analiza bancii

Mai departe, odata facute... mai mult


Luni, 21 Octombrie 2013, ora 08:03

Vadim, obligat sa-i plateasca 5.000 de euro daune morale sefului ANI (Video)

Vadim, obligat sa-i plateasca 5.000 de euro daune morale sefului ANI (Video)

Judecatoria Sectorului 2 a decis, definitiv, obligarea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor la plata a 5.000 de euro daune morale catre seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

Vadim Tudor va fi executat silit, iar executorii pot folosi toate mijloacele legale pentru recuperarea prejudiciului, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a decis sa-i acorde 5.000 de euro daune morale lui Horia Georgescu in urma declaratiilor pe care Vadim Tudor le-a facut la adresa lui.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de catre petentul Dorina Beja Gont, Lucian Gont si Marian Panait, privind pe creditorul Horia Georgescu si pe debitorul Corneliu Vadim Tudor.

Incuviinteaza executarea silita, in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la concurenta sumelor de 5.000 euro reprezentand daune morale si a sumei de 19,30 lei reprezentand cheltuieli de judecata in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. 1797/28.02.2012 pronuntata de Judecatoria Sector 5 Bucuresti. Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu. Fara cale de atac", se arata in decizia instantei, luata pe 31 august.

ANI a sesizat, pe 5 mai 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire de catre europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de avere si... mai mult


Vineri, 02 August 2013, ora 16:07

3 comentarii
Ce daune primesc SUA de la Transocean, pentru dezastrul din Golful Mexic

Ce daune primesc SUA de la Transocean, pentru dezastrul din Golful Mexic

Compania specializata in foraj petrolier maritim, Transocean, a facut o intelegere cu Departamentul de Justitie American si a acceptat sa plateasca SUA daune de 1,4 miliarde de dolari pentru deversarea de petrol din 2010 din Golful Mexic, considerata cea mai mare scurgere marina de petrol din istoria tarii.

Transocean detinea platforma Deepwater Horizon, operata de concernul britanic British Petroleum, care a explodat si s-a scufundat in 2010, ducand la moartea a 11 muncitori, arata Los Angeles Times.

Cat costa cea mai mare scurgere de petrol din istoria SUA

In urma incidentului, cinci milioane de barili de petrol au ajuns in golf, ducand la un dezastru ecologic. S-au recuperat doar 800.000 de barili.

In noiembrie 2012, BP a fost de acord sa plateasca o amenda de peste patru miliarde de dolari catre SUA, iar doi dintre angajatii sai au fost acuzati de omor prin imprudenta. mai mult


Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 09:58

Cum veti recupera banii, in cazul unui accident auto, in 2013

Cum veti recupera banii, in cazul unui accident auto, in 2013

Incepand cu anul viitor, soferii care vor avea accidente ar putea avea dificultati mai mari in recuperarea banilor din asigurarile RCA, in urma unor modificari propuse intr-un proiect normativ.

Potrivit reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), proiectul privind despagubirea directa presupune faptul ca, pentru recuperarea prejudiciului, persoana pagubita se va adresa asiguratorului la care acesta are incheiata asigurare RCA.

"Practic, asiguratorul soferului pagubit va achita dauna si, ulterior, isi va recupera banii de la compania care a emis polita vinovatului prin intermediul unui centru de compensare", au explicat, pentru Ziare.com, oficialii CSA.

"Principala diferenta fata de actuala procedura consta in faptul ca, in prezent, pentru recuperarea prejudiciului persoana pagubita se adresa asiguratorului la care vinovatul de accident are incheiata asigurare RCA", au adaugat acestia.

Ce trebuie sa faceti daca aveti un accident

- Ambii soferi trebuie sa-si contacteze asiguratorii de accident, iar cel prejudiciat trebuie sa emita o cerere de despagubire catre propriul sau asigurator.

- Asiguratorul soferului nevinovat ii face acestuia o oferta de despagubire si se efectueaza plata.

- Asiguratorul soferului care a cauzat accidentul vine la centrul de compensare cu o suma echivalenta cu dauna medie.

- Cele doua companii de asiguarare negociaza: daca dauna este mai mare, asiguratorul celui vinovat trebuie sa plateasca suplimentar;... mai mult


Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 07:38

4 comentarii
Japonia versus China: Niponii cer despagubiri pentru daunele produse ambasadelor

Japonia versus China: Niponii cer despagubiri pentru daunele produse ambasadelor

Guvernul de la Tokio intentioneaza sa ceara despagubiri Chinei pentru daunele suferite de ambasadele japoneze in timpul protestelor chinezilor privind insulele disputate intre cele doua tari.

Aceasta intentie a Japoniei survine in momentul in care China si-a mai calmat pozitia, interzicand manifestatiile impotriva japonezilor, desi politicienii si-au pastrat retorica anti-Tokio, arata Channel News Asia.

"In ceea ce priveste daunele suferite de ambasadele si consulatele noastre, vom cere compensatii din partea Chinei, aceasta fiind o problema ce tine de cele doua guverne", a declarat un oficial japonez.

Totusi, Japonia a lasat de inteles ca va incerca reconcilierea cu Beijingul, pe cai diplomatice.

Comemorarea, marti, a unui incident din 1931 care a condus la ocuparea nord-estului Chinei de catre Japonia a alimentat sentimentele anti-japoneze in intreaga China, unde au avut loc manifestatii in cel putin 100 de orase.

Oamenii au denuntat nationalizarea, de catre Tokio, a trei din cele cinci insule Senkaku, disputate de Beijing.

China: Protestele anti-japoneze se extind si devin violente

"Bateti imperialismul japonez", "Boicotati produsele japoneze" si "Distrugeti Japonia si recuperati Okinawa", au strigat 7.000 de protestatari in fata consulatului japonez din Shanghai. Unii strigau "Sa nu uitam niciodata umilirea noastra nationala. Sa nu uitam niciodata 9.18", facand referire la inceputul Incidentului Mukden, numit si Incidentul Manciurian, cand ofiteri... mai mult


Joi, 20 Septembrie 2012, ora 13:51

1 comentariu
Ministrul Transporturilor, probleme cu recuperatorii de datorii

Ministrul Transporturilor, probleme cu recuperatorii de datorii

Actualul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a fost somat de o firma de recuperare a creantelor sa plateasca o datorie fata de un operator de telefonie mobila ca urmare a nerespectarii unui contract pe vremea cand era secretar de stat la Finante.

Numele lui Nazare figureaza pe o lista de aproape 19.000 de clienti transferati firmei de recuperare a creantelor in prima parte a anului trecut, cand actualul ministru era secretar de stat la Transporturi.

El spune ca numele sau apare pe lista de recuperare a creantelor intrucat in perioada in care a fost secretar de stat la Ministerul Finantelor si-a portat numarul inainte de expirarea contractului pe care il avea cu operatorul de telefonie mobila.

Deoarece a renuntat la contract inainte ca acesta sa expire, Nazare a acumulat datorii fata de compania de telefonie mobila.

"Am primit un numar de telefon de la Ministerul Finantelor, dar nu ma suna nimeni pentru ca toata lumea stia numarul personal. Am solicitat atunci transferul numarului personal pe contract de serviciu. Am semnat pentru portabilitatea numarului, insa nu am stiut, si nici colegii care s-au ocupat de contract nu mi-au spus, ca trebuie sa platesc daune pentru ca am renuntat la contract inainte de perioada prevazuta. Asa am aparut pe acea lista", a declarat Nazare.

El a mai spus ca a primit o somatie de plata, in urma careia a achitat suma datorata.

Alexandru Nazare a fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor din luna noiembrie... mai mult


Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 23:11

4 comentarii
Vezi cum recuperezi in instanta taxa auto de poluare - Tv Ziare.com

Vezi cum recuperezi in instanta taxa auto de poluare - Tv Ziare.com

Cei care dau in judecata statul pentru a recupera taxa auto au foarte mari sanse sa castige procesele, sustine avocatul Marius Vicentiu Coltuc. Acesta a explicat, la TV Ziare.com, procedura de a actiona statul in judecata.

In prezent, exista 45.000 de procese pe rol, iar majoritatea au fost castigate de reclamanti, arata avocatul. O decizie din mai a Curtii de la Luxemburg arata ca taxa de poluare pe 2008 si 2009 trebuie restituita, pentru ca este ilegala.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Marius Vicentiu Coltuc

Decizia in prima instanta este, de cele mai multe ori, in favoarea Administratiei Financiare care emite decizia de calcul, insa la recurs reclamantii castiga, adauga acesta.

"Fie cerem evitarea taxei de poluare fie recuperarea banilor. Este un proces de contencios administrativ. Se ataca decizia de calcul a Administratiei Financiare, se depune plangerea prealabila si se asteapta 30 de zile pentru a primi un raspuns negativ sau niciun raspus.

(...) Au aparut diverse modele de cereri pe Internet, important este sa nu le folositi, ci sa apelati la un avocat. Daca cererea nu este identica cu cerea de chemare in judecata peste 30 de zile, la tribunal exista anumite probleme, se respinge cererea pentru ca nu ati parcurs procedura antejudiciara", explica Marius Vicentiu Coltuc.

La dosar se depun o copie dupa decizia de calcul de la Administratia Financiara, chitanta cu care s-a achitat suma, o copie dupa contractul de vanzare cumparare din... mai mult


Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 14:18

Ce faci daca te loveste o masina fara RCA?

Ce faci daca te loveste o masina fara RCA?

Accidentele rutiere sunt o obisnuinta pe soselele din Romania, mai ales cele in care sunt implicate masini care nu au incheiate nici macar polita obligatorie.

Potrivit legii, daunele rezultate in urma unui accident rutier ar trebui suportate de catre compania de asigurari unde a fost incheiata polita automobilului implicat in accident, scrie Cotidianul.

Dar ce te faci atunci cand soferul vinovat nu si-a incheiat nici macar RCA-ul? In aceasta situatie exista doua posibilitati. Poti chema in judecata soferul pentru plata daunelor sau poti recurge la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

Acesta din urma protejeaza victimele accidentelor provocate de vehicule, care au obligatia sa incheie RCA, dar sunt neasigurate.

Spre deosebire de prima varianta care este extreme de birocratica si care poate dura ai de zile, recuperarea daunele de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii este mult mai rapida.

"Potrivit datelor statistice, in perioada iunie-octombrie 2008, au fost avizate 213 cazuri, mai multe decat pe parcursul intregului an 2007, cand la fond au apelat in total 145 de persoane", sustine Sorin Greceanu, directorul executiv al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

Pentru a putea beneficia de despagubirile acordate de fond, pagubitul trebuie in primul rand sa pastreze toate documentele accidentului: procesul-verbal de la Politia Rutiera prin care s-a stabilit cine a fost vinovat si ce pagube s-au produs; chitantele legate de... mai mult


Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 10:04

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ti-ar placea sa te dai cu placa pe terenul de golf? Acum se poate si asta!
  2. Padurea zombi de la Cernobil - copacii morti care refuza sa dispara
  3. Gadget ca-n filme: S-a inventat camera cu termoviziune pentru smartphone
  4. S-a inventat fierul de calcat vertical - vezi cum functioneaza
  5. Inventii utile: ai vazut noul sezlong ergonomic cu parasolar?
  6. Dacii si romanii se lupta in weekend la Alba Iulia
  7. Protest neobisnuit la Guvern: Ce au patit tinerii intinsi la soare, pe sezlong (Video)
  8. Romania a castigat Cupa NATO cu Halep si Dracula
  9. Ce se intampla daca torni aluminiu topit intr-un pepene rosu (Video)
  10. Avioane tinute de ore intregi la sol, pentru ca pilotilor nu le merg...iPad-urile