reduceri personal cfr

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum scapa CFR de blatisti: Controlorul high tech cu tableta si imprimanta termica

Cum scapa CFR de blatisti: Controlorul high tech cu tableta si imprimanta termica

Pasagerii CFR Calatori ar putea, in curand, sa achizitioneze bilete direct din tren in urma implementarii unui proiect destinat combaterii calatoriei frauduloase.

Potrivit directorului de Strategie al CFR Calatori, Adrian Vlaicu, proiectul se afla deja in testare pe cele patru trenuri de viteza (Trenurile Litoral) care circula spre Marea Neagra.

"Ca orice lucru nou, acesta trebuie testat si se face acest lucru pe cele patru trenuri de viteza care circula spre Litoral. Trebuie sa vedem care mai sunt necesitatile, capabilitatile. Proiectul este destinat reducerii calatoriilor frauduloase", a declarat Adrian Vlaicu.

Proiectul vanzarii legitimatiilor de calatorie in trenurile CFR Calatori este dezvoltat de Informatica Feroviara, care a realizat softul, impreuna cu compania publica de transport pe calea ferata.

Mai rapid la mare! Trenurile Soarelui reintra de azi in circulatie

Practic, seful de tren va avea o tableta si o imprimanta pentru emiterea legitimatiilor de calatorie pentru pasagerii care nu si-au achizitionat bilete din timp.

Imprimanta este termica, nu foloseste consumabile. Biletul emis in tren contine toate elementele de calatorie: distanta, destinatie si pret.

Biletele se stocheaza in baza de date locala, dar pot fi si transmise intrucat tableta poate avea incorporat un SIM al unui operator de telefonie mobila astfel incat datele se pot transmite automat catre serverul central al CFR Calatori pentru ca personalul de conducere sa stie in orice... mai mult


Vineri, 12 Iunie 2015, ora 12:07

CFR ieftineste biletele de tren: cand poti beneficia de reducere de 50%

CFR ieftineste biletele de tren: cand poti beneficia de reducere de 50%

CFR a anuntat ca de Craciun si Revelion va oferi bilete la jumatate de pret.

"In zilele de 25, 26 decembrie 2013 si 1, 2 ianuarie 2014, pasagerii companiei CFR Calatori pot beneficia de oferta InterCity special, prin care se acorda o reducere de 50% din pretul biletului pentru adulti si copii, la clasa I si clasa a II-a, la trenurile InterCity", se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com..

Tariful de rezervare a locului se achita integral, iar oferta este valabila doar pentru calatoria in trafic intern, dupa cum urmeaza:

-in zilele de 25, 26 decembrie si 1, 2 ianuarie, la trenurile IC Dacia 346, 347 si Ister 472, 473;-in zilele de 25 decembrie si 1 ianuarie, la trenurile IC 533 Teius - Cluj Napoca si IC 532 Cluj Napoca - Bucuresti Nord.
Inainte de calatorie, recomandam tuturor pasagerilor sa se asigure ca au achizitionat bilet pentru evitarea taxarii suplimentare in tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare.

Pentru informatii actualizate despre circulatia trenurilor, calatorii sunt rugati sa consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sa ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul international Gara de Nord Bucuresti) sau sa se adreseze personalului nostru din statii.

C.P. mai mult


Luni, 23 Decembrie 2013, ora 15:34

1 comentariu
Noi proteste la CFR: Peste 200 de angajati, nemultumiti de concedieri (Video)

Noi proteste la CFR: Peste 200 de angajati, nemultumiti de concedieri (Video)

Peste 200 de angajati ai CFR protesteaza, luni, in fata Ministerului de Finante fata de subfinantarea sistemului feroviar, reducerile salariale si de personal.

"Protestam fata de alocari minimale de bani, ceea ce incalca prevederile si directivele Comisiei Europene care recomanda tarilor membre ca alocatiile catre calea ferata sa fie in proportie de 50-55% ca sa putem sa mutam transporturile grele de pe sosele pe calea ferata. In plus, alte probleme sunt lipsa din ultimii 5 ani si taierea drepturilor salariatilor proprii cu 28%.

Puterea de cumparare a scazut, nu am reusit sa recuperam. De saptamana viitoare se trece la un program de patru zile pe saptamana la CFR Marfa, program care va afecta prin taierea a 20% a drepturilor salariale. Programul a fost aplicat si la CFR Calatori cu o zi pe luna", a explicat Iulian Muntescu, presedintele Sindicatului de Locomotiva, potrivit B1 Tv.

La CFR au fost anuntate noi disponibilizari, in jur de 3.000 pe persoane urmand sa isi piarda locurile de munca.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, le-a promis acestora ca vor beneficia de salarii si plati compensatorii, insa CFR-istii nu sunt siguri de acest lucru, pentru ca nu sunt alocate sume aferente, astfel ca este posibili ca oamenii sa fie trimisi in somaj, iar banii sa-i primeasca incepand cu anul 2014.

"Noi solicitam ca pentru Infrastructura, bugetul de 150 de milioane de lei sa mearga strict la mentenanta, iar pentru CFR SA, aceeasi suma sa fie investita... mai mult


Luni, 15 Iulie 2013, ora 11:25

2 comentarii
CFR Calatori scade cu pana la 45% pretul abonamentelor

CFR Calatori scade cu pana la 45% pretul abonamentelor

Calatorii care vor opta pentru abonamentul lunar de transport pe calea ferata valabil 5, 10 sau 15 zile intr-o luna calendaristica vor beneficia, incepand din 18 iunie, de reduceri de pana la 45%, a anuntat joi CFR Calatori.

Astfel, pentru abonamentele cu valabilitate de 5 zile, pasagerii vor plati cu 25% mai putin, pentru 10 zile cu 35%, iar pentru cele valabile pe o perioada de 15 zile cu 45%.

Abonamentele lunare 5, 10 si 15 zile sunt legitimatii de calatorie nominale care se emit pentru trenuri de orice rang, la clasa a 2-a, pe distante de pana la 1.000 km.

"La cumpararea unui astfel de abonament, este necesara completarea de catre pasager a unei cereri in care se vor mentiona date personale, detalii despre transport (ruta, tipul de tren) si in clar cele 5, 10 sau 15 zile (nu neaparat consecutive) din luna in care se vor efectua calatoriile. Acesta nu da dreptul la anticiparea sau amanarea calatoriei pentru alte zile decat cele inscrise in legitimatia de calatorie.

Pentru abonamentul valabil la tren IC sau IR nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului", au precizat reprezentantii CFR Calatori. mai mult


Joi, 14 Iunie 2012, ora 19:12

Actorii scapa, ca prin urechile acului, de concedieri

Actorii scapa, ca prin urechile acului, de concedieri

Majoritatea actorilor angajati in teatre scapa, pentru moment, de concedieri. 37 de teatre din tara sunt ferite de efectele Ordonantei de Urgenta nr. 63, care impune reducerea, cu 32 la suta, a personalului.

In urma discutiilor de joi, dintre premierul Emil Boc, prim-vicepremierul Marko Bela, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ministrul de Interne, Vasile Blaga si directorii mai multor teatre, s-a gasit o interpretare a legii care nu ii obliga pe directori sa decimeze oamenii din teatre.

Salvarea a venit de la articolul III din Ordonanta cu pricina, articol ce prevede sa fie scoase de sub incidenta actului normativ institutiile de spectacole din subordinea autoritatilor locale, care insa nu au fost infiintate de acestea.

Astfel, Ordonanta nu vizeaza un numar de 37 de institutii de spectacole din tara, printre acestea Opera din Constanta sau Corul Filarmonicii din Arad, recent in pericol de desfiintare si comasare.

La intalnirea de joi, s-a discutat despre faptul ca au existat administratii publice care au interpretat gresit acea Ordonanta de Urgenta. In ordonanta exista precizat clar ca institutiile de cultura, teatrele, filarmonicile si alte institutii infiintate la nivel central nu intra sub incidenta acestei legi, adica nu primarii decid personalul restructurat.

In cazul institutiilor infiintate de autoritatile locale, avand in vedere ca si-au asumat functionarea teatrelor, ele vor decide restructurarile. In ce priveste institutiile de cultura infiintate... mai mult


Vineri, 23 Iulie 2010, ora 16:50

5 comentarii
CFR face economii prin disponibilizari

CFR face economii prin disponibilizari

CFR Calatori intentioneaza sa economii de 19 procente din cheltuieli, Infrastructura de 40 - 50%, iar CFR Marfa de 30 - 36%, potrivit lui Constantin Axinia, subsecretarul de stat din Ministerul Transporturilor.

"Tinta de economii in urma disponibilizarilor o reprezinta reducerea cheltuielilor cu salarizarea, astfel incat suma ramasa sa o putem folosi in investitii", a declarat Axinia, la Realitatea FM.

De asemenea, el a infirmat faptul ca Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, l-ar fi amenintat pentru a rezolva problema disponibilizarilor de la CFR.

Potrivit spuselor sale, disponibilizarile din personalul TESA vor fi masive, avand in vedere ca sunt prea multi angajati. mai mult


Marti, 15 Septembrie 2009, ora 21:56

4 comentarii
CFR Calatori vrea sa ia un credit pentru plata salariilor

CFR Calatori vrea sa ia un credit pentru plata salariilor

CFR Calatori intentioneaza sa contracteze, saptamana viitoare, un credit pentru plata salariilor angajatilor companiei, a declarat, sambata, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care nu a precizat valoarea imprumutului pe care compania vrea sa il angajeze.

"Solutia aceasta, in care CFR Calatori trebuie sa ia credite pentru a plati salariile, nu poate continua la nesfarsit", a afirmat Berceanu.

Referindu-se la la discutiile cu sindicatele pentru reducerea personalului companiilor CFR, ministrul Transporturilor a spus ca acestea vor fi reluate dupa ce reprezentantii salariatilor se vor intoarce din concediu, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor a afirmat recent ca la inceputul acestei saptamani, impreuna cu conducerile companiilor nationale din CFR, va incepe o noua runda de discutii cu sindicalistii din sistem in vederea reducerii personalului. mai mult


Sambata, 22 August 2009, ora 17:46

6 comentarii
Reincep negocierile pentru disponibilizarile de la CFR

Reincep negocierile pentru disponibilizarile de la CFR

Discutiile privind reducerile de personal de la CFR vor reincepe saptamana viitoare, a anuntat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Berceanu a declarat, sambata, la Bechet, ca a solicitat conducerilor companiilor nationale din CFR sa gaseasca solutii pentru reducerea numarului de angajati, informeaza Mediafax.

El spune ca s-au facut investitii in sistem si ca nu se mai justifica un numar asa de mare de angajati in companiile CFR, solutia fiind scaderea personalului.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca, desi numarul salariatilor de la CFR ar fi trebuit redus, in ultimul an, s-au facut angajari "masive" intrucat era an electoral. Iar persoanele care au fost angajate pe criterii politice au incasat si salariile cele mai mari. mai mult


Sambata, 15 August 2009, ora 18:30

Berceanu decide reduceri de personal la CFR, dupa intalnirea cu FMI

Berceanu decide reduceri de personal la CFR, dupa intalnirea cu FMI

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat joi, la finalul discutiilor cu reprezentantii FMI, cateva dintre masurile care vor fi luate cu privire la reorganizarea CFR, in conditiile in care "nemultumirea dumnealor, care coincide si cu a mea, se refera la modul in care functioneaza companiile din CFR, care au cheltuieli mult mai mari decat veniturile".

Astfel, Berceanu a declarat ca s-a cazut de acord ca la CFR Calatori este necesara o restructurare a activitatii, insotita de o reducere de personal, dar si o reorientare a activitatii cu scopul de a se incasa venituri mai mari.

De asemenea, s-a decis marirea subventiei. "Aceasta exista peste tot in lume, nu numai in UE (...) Anul trecut a fost de aproape 1,3 miliarde de roni iar anul asta de 6 sute si ceva de milioane de roni. Nu se poate trece anul si nu se poate functiona in acest fel", a declarat ministrul Transporturilor.

In ceea ce priveste masurile ce vor fi luate la CFR Infrastructura, aici se va redimensiona activitatea, inclusiv in privinta personalului.

In schimb, la CFR Marfa s-a ales solutia privatizarii companiei, care se va face insa la finalul anului 2010.

"Vom incerca sa facem o privatizare in conditii foarte bune, dupa ce revigorarea economica va aparea, deci climatul si ofertele vor putea sa fie altele. As dori ca banii obtinuti in urma tranzactiei sa ramana in sistemul feroviar, sa ii putem utiliza numai si numai pentru investitii", a mai declarat Berceanu explicand ca in urma... mai mult


Joi, 06 August 2009, ora 17:20

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  2. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  3. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  4. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  5. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  6. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  7. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  8. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  9. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  10. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)