renta viagera

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mircea Sandu reactioneaza dur dupa ce a ramas fara renta viagera

Mircea Sandu reactioneaza dur dupa ce a ramas fara renta viagera

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a avut o reactie dura in momentul in care a aflat ca a ramas fara renta viagera si celelalte beneficii.

Mircea Sandu a declarat ca decizia luata sambata este ilegala si o va ataca in instanta, unde este convins ca va castiga.

"Cand s-a convocat Adunarea de sambata, presedintele nu era validat. Nu stiu daca e indreptatit Comitetul Executiv sa fi convocat Adunarea Generala. Actualul statut s-a votat mai rau ca pe timpul meu. Iar eu am fost facut totalitarist. Este mai rau ca pe timpul meu si ca pe timpul comunistilor. Statutul trebuie trecut prin tribunal, trebuie aprobat de instanta. Va garantez ca nu mi s-a retras nimic, eu raman presedinte de onoare pe viata. Eu ma voi lupta sa imi apar onoarea. Ce a povestit azi presedintele Burleanu sunt chestii de adormit copiii", a spus Mircea Sandu la Dolce Sport.

Totodata, Sandu a afirmat ca Razvan Burleanu nu va reusi sa aiba rezultatele sale ca presedinte.

"Sa vedeti peste inca 20 de ani, sper sa mai traiesc, prin comparatie, ce am facut eu in cei 24 de ani in care am condus Federatia si ce au facut ceilalti. Sunt atat de puternic incat am invins cea mai grava boala de pe pamant", a mai spus Sandu.

Mircea Sandu a ramas fara renta viagera si celelalte beneficii

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat, sambata, sa anuleze renta viagera si celelalte beneficii pe care Mircea Sandu le-a capatat in momentul in care si-a incheiat mandatul... mai mult


Sambata, 28 Iunie 2014, ora 16:00

9 comentarii
Mircea Sandu a ramas fara renta viagera si celelalte beneficii

Mircea Sandu a ramas fara renta viagera si celelalte beneficii

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat, sambata, sa anuleze renta viagera si celelalte beneficii pe care Mircea Sandu le-a capatat in momentul in care si-a incheiat mandatul de presedinte.

Doar patru luni s-a putut bucura Mircea Sandu de renta viagera. Pe langa anularea rentei de 50 de mii de euro pe an, Sandu nu se va mai bucura nici de celelalte facilitati.

Forul condus de Razvan Burleanu a hotarat sa-l destituie pe Sandu si din functia de administrator al bazei de pregatire de la Mogosoaia.

In plus, postul de televiziune Sportro anunta ca FRF a mai hotarat sa desfiinteze si contractul prin care Mircea Sandu a fost numit presedinte de onoare.

Mircea Sandu poate ataca decizia luata sambata la Tribunalul Bucuresti.

In ultima zi de mandat la FRF, Comitetul Executiv stabilise ca Mircea Sandu sa primeasca o renta viagera in valoare de 75 de mii de euro pe an, pe care fostul presedinte a diminuat-o, in cele din urma, la 50 de mii de euro.

Pe langa renta, Sandu avea mai multe facilitati. El a primit un etaj intreg dintr-o cladire aflata in vecinatatea sediului FRF pentru a-si continua activitatea si dreptul de a avea doi angajati pentru tot restul vietii, cu salarii ce puteau varia intre 5.000 si 20.000 de RON pe luna.

De asemenea, FRF se mai obliga sa suporte toate cheltuielile medicale pe care Mircea Sandu le-ar fi avut.

In plus, forul lui Razvan Burleanu trebuia sa-i asigure lui Sandu deplasari la business class si cazare in... mai mult


Sambata, 28 Iunie 2014, ora 14:43

7 comentarii
Mircea Sandu, declaratie revoltatoare despre renta viagera: "Sunt un fraier"

Mircea Sandu, declaratie revoltatoare despre renta viagera: "Sunt un fraier"

Presedintele de onoare al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a plans, joi seara, ca a castigat prea putini bani in perioada in care a condus acest for.

Mircea Sandu sustine ca salariul de 6.000 de euro pe luna pe care il avea ca presedinte era prea mic. In plus, nici renta viagera de 50 de mii de euro pe an nu-i place presedintelui de onoare.

"Am stat ca un fraier! Altii au 200-300 de mii de euro pe an! Ce-as face daca as mai fi presedinte... Am adus sute de milioane in Federatie. M-am luptat cu Loteria si am adus milioane desi nu era in fisa postului! Cand aduci, trebuie sa si primesti. Stiti cati bani castiga alti presedinti de onoare?", a spus Sandu la Dolce Sport.

In momentul in care i s-a atras atentia ca suma pe care o primeste este destul de mare, Sandu s-a enervat si i-a dat jurnalistului Cosmin Baleanu o bomboana.

"Uitati o bomboana, din renta mea", i-a transmis Sandu.

C.S. mai mult


Joi, 20 Martie 2014, ora 21:54

4 comentarii
Renta viagera nu i-a ajuns: beneficiile incredibile pe care le va avea Mircea Sandu

Renta viagera nu i-a ajuns: beneficiile incredibile pe care le va avea Mircea Sandu

Pe langa renta viagera anuala de 50 de mii de euro, Mircea Sandu a obtinut si alte beneficii de-a dreptul incredibile!

Suma pe care o va incasa luanr, pana la sfarsitul vietii, este o nimica toata pe langa celelalte facilitati pe care Mircea Sandu le va avea, conform unei decizii stabilite in ultimul Comitet Executiv pe care "Nasul" l-a prezidat, informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Astfel, Sandu va avea dreptul de a avea doi angajati pentru tot restul vietii, cu un salariu lunar ce poate varia intre 5.000 si 20.000 de RON.

De asemenea, Sandu va primi un etaj intreg dintr-o cladire aflata in vecinatatea sediului FRF, urmand sa-si desfasoare activitatea de aici. Lunar, fostul sef al FRF va mai primi inca 10.000 de lei drept cheltuieli de protocol.

Mai putini bani pentru Mircea Sandu: Iata ce masura a luat noul presedinte al FRF

In cazul in care va avea probleme medicale, Sandu scapa, totusi, de o grija, intrucat FRF este obligata sa-i plateasca integral toate tratamentele sau interventiile medicale, indiferent de suma!

Intr-un final, FRF si-a mai luat angajamentul ca-l va invita pe Mircea Sandu la toate meciurile echipei nationale din deplasare, in urmatoarele conditii: deplasare la business class, diurna de 500 de euro pe zi si cazare la hotel de 5 stele!

Mircea Sandu va ramane cu aceste beneficii, dupa ce in prima faza diurna era de 6.250 de euro pe luna, avea limuzina si carburant fara limita la dispozitie, iar convorbirile... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 17:38

27 comentarii
Mircea Sandu a dat lovitura: Iata ce renta viagera va avea

Mircea Sandu a dat lovitura: Iata ce renta viagera va avea

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a hotarat ca Mircea Sandu sa primeasca o renta viagera uriasa!

Conform cotidianului Gazeta Sporturilor, Mircea Sandu va primi nu mai putin de 75.000 de euro pe an (6.250 euro/luna).

Renta e chiar mai mare decat salariul pe care acesta il avea ca presedinte al FRF (4.000 de euro).

Pe langa bani, Sandu va mai beneficia de o masina cu costuri acoperite din partea FRF si o secretara!

1990 e anul din care Mircea Sandu conduce FRF.

2014 e in anul in care acesta paraseste conducerea Federatiei Romane de Fotbal. mai mult


Miercuri, 05 Martie 2014, ora 11:48

11 comentarii
Alte articole despre: Mircea Sandu renta viagera
Mircea Sandu, reactie revoltatoare despre renta de 5.000 de euro

Mircea Sandu, reactie revoltatoare despre renta de 5.000 de euro

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a avut o reactie revoltatoare in momentul in care a comentat renta viagera pe care o va primi incepand cu luna martie, dupa ce va parasi functia pe care o ocupa.

Intrebat ce parere are despre renta viagera in valoare de 5.000 de euro pe luna pe care Adunarea Generala a FRF i-o pregateste, Mircea Sandu a spus ca suma este prea mica si ca ar fi meritat mai multi bani.

"Asa putin? Doar 5.000 de euro? Dupa 50 de ani de fotbal, poate ca merit aceasta renta viagera. Se facea comparatie cu Nadia Comaneci si cu Parlamentul European. Fratilor, astia sunt bani privati. Care e problema ca voi primi 5.000 de euro? Pe cine deranjeaza? M-as bucura sa fie asa!", a spus Mircea Sandu la DigiSport.

"Cadou" pentru Mircea Sandu la despartirea de FRF: 5.000 de euro pe luna!

Totodata, Sandu a tinut sa nege ca va primi 5.300 de euro pe luna si din partea UEFA. "De la UEFA nu primesc nicio pensie, este o aberatie", a completat Sandu.

In prezent, Sandu are un salariu de 6.000 de euro la Federatia Romana de Fotbal.

Incepand cu luna martie, Mircea Sandu va deveni presedintele de onoare al Federatiei si va incasa lunar cate 5.000 de euro, pana la sfarsitul vietii.

C.S. mai mult


Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 19:12

18 comentarii
Sotul Irinei Loghin primeste renta viagera sportiva

Sotul Irinei Loghin primeste renta viagera sportiva

Intre cei 502 fosti mari sportivi ai Romaniei care beneficiaza, conform legii, de o recunoastere financiara lunara din partea statului urmare a performantelor deosebite obtinute in competitii internationale oficiale, se numara si sotul celebrei interprete de muzica populara Irina Loghin.

E vorba de Ion Cernea, un luptator de greco-romane care a facut furori in anii '60-'70, actualul partener de viata al celei mai iubite cantarete de folclor de la noi fiind medaliat cu argint la Olimpiada de vara de la Roma - 1960 si bronz la cea de la Tokyo - 1964, ambele obtinute la cat. 57 kg.

Pentru ca a urcat de doua ori pe podiumul olimpic, Cernea, ajuns la 76 de ani, primeste lunar 3384 lei.

Un alt coleg de generatie si ramura sportiva cu Ion Cernea, un luptator chiar mai cunoscut si performant, Nicolae Martinescu - si acesta casatorit cu o renumita cantareata de muzica populara, Mioara Velicu, se afla deasemeni pe lista rentierilor.

Astfel, Martinescu, in varsta de 71 de ani, detine un aur la JO de la Munchen - 1972 si un bronz in Mexic - 1968, suficient ca sa beneficieze de aproape 4000 lei lunar.

Cuantumul rentei se calculeaza in functie de medaliile obtinute de sportivi la Jocuri Olimpice (vara+iarna), Campionate Europene si Campionate Mondiale, atentie, doar la acele ramuri sportive aflate in programul unei olimpiade. mai mult


Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 22:08

6 comentarii
Antrenorii ar putea beneficia de o renta viagera de 30% din cea a sportivului pregatit

Antrenorii ar putea beneficia de o renta viagera de 30% din cea a sportivului pregatit

Plenul Senatului a adoptat, marti, o propunere legislativa a senatorului PSD Serban Valeca, prin care antrenorii ar putea beneficia de o renta viagera in cuantum de 30% din valoarea rentei sportivului pe care l-au descoperit si pregatit.

Initiativa social-democratului a fost adoptata in plen cu 54 de voturi pentru, 50 impotriva si o abtinere, urmand a fi supusa si votului in Camera Deputatilor, for decizional.

Astfel, propunerea de modificare a Legii educatiei fizice si sportului prevede acordarea catre antrenori a unei rente in valoare de 30% din renta unui sportiv pe care l-au descoperit si pregatit pentru cel putin doi ani de zile.

In conditiile in care antrenorul a descoperit si format mai multi sportivi care beneficiaza de renta viagera acesta beneficiaza de un cumul al rentelor, dar suma nu trebuie sa depaseasca valoarea maxima a rentei viagere a unuia dintre sportivii sai. mai mult


Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 16:10

Renta viagera agricola - interzisa de UE, taranii raman cu buza umflata

Renta viagera agricola - interzisa de UE, taranii raman cu buza umflata

Incepand cu anul 2010, proprietarii de teren agricol care si-au vandut sau arendat pamanturile in schimbul rentei viagere agricole, vor ramane fara banii promisi de stat. Si asta din cauza ca Uniunea Europeana considera aceasta subventie ca ajutor de stat, motiv pentru care nu va mai fi permisa dupa 2009, informeaza Ziua.

Partea proasta este ca multi oameni si-au vandut terenurile deja, iar autoritatile romane nu au facut nimic sa informeze populatia, declarand ca vor fi gasite alte metode in compensare. Ministrul Agriculturii sustine insa ca este nevoie de o "decizie politica".

In 2004, Alianta DA a elaborat o oferta electorala ce cuprindea si partea de politici agricole si de dezvoltare rurala, iar una dintre masurile mult promovate se refera tocmai la instituirea rentei viagere agricole.

Aceasta este egala cu echivalentul a 100 euro pe an pentru fiecare hectar de teren agricol vandut de un proprietar in varsta de minim 60 de ani, precum si echivalentul a 50 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren agricol detinut de un proprietar in varsta de minim 60 de ani care renunta la folosinta terenului in favoarea unei exploatatii inregistrate. mai mult


Vineri, 02 Mai 2008, ora 07:45

Alte articole despre: ajutor, Uniunea Europeana, pamant, renta viagera

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Situatii extreme incredibile pe care oamenii le-au suportat
  2. Avertisment al NASA: Pamantul ar putea fi lovit catastrofal din spatiu (Video)
  3. Un copil de trei ani s-a urcat in jeep-ul familiei si a plecat cu el... pana in primul zid
  4. Adevarul despre asteroidul care a ucis dinozaurii: Daca n-ar fi lovit atunci, oamenii n-ar fi existat
  5. Doua noi cratere misterioase, descoperite in Siberia: Asa ceva nu a fost facut de oameni
  6. Californienii isi vopsesc pajistile in verde, ca sa nu mai vada ravagiile secetei
  7. Deputat moldovean, daramat ca nu poate aniversa 10 ani de casatorie: Sotia imi spune ca nu sunt romantic (Video)
  8. Incaltamintea inteligenta, care iti controleaza mersul prin Bluetooth
  9. Un superstar din wrestling a surprins doi hoti in propria casa. Vezi ce a urmat
  10. Descoperire socanta: Un barbat insurat de 10 ani a aflat ca este femeie!