repartizare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee

Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee

Absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au aflat, marti, la ce licee au intrat. Rezultatele primei etape a repartizarii computerizate au fost publicate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Repartizarea in unitatile de invatamant s-a realizat in ordinea mediilor de admitere si a optiunilor exprimate de elevi, specializarile cu cele mai mari medii fiind Matematica-Informatica bilingv si Stiintele Naturii, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educatiei.

Vezi aici situatia primei etape a repartizarii computerizate

Astfel, din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fisele de inscriere, in prima etapa au fost repartizati computerizat 124.805 elevi, adica 98,5%. Urmeaza ca restul de 1.880 de elevi sa fie repartizati in cea de-a doua etapa, care va avea loc pe 23 iulie.

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Reprezentantii ministerului informeaza ca au fost completate in total 1.886.895 de optiuni de inscriere, ceea ce reprezinta, in medie, 14 optiuni pentru fiecare elev in parte.

Ministerul Educatiei a realizat topul primelor specializari pe licee:

1. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie -10, ultima medie - 9,90
2. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Stiintele Naturii: prima medie - 10, ultima medie - 9,88
3. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti,... mai mult


Marti, 14 Iulie 2015, ora 15:30

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face marti, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Miercuri se vor afisa in scoli listele cu absolventii repartizati proveniti din unitatile respective si listele cu locurile neocupate in licee.

Cea de a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

In perioada 9-11 iulie au avut loc inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6-8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi.

Procentul de promovare la Evaluarea Nationala 2015, dupa rezolvarea contestatiilor, a fost de 79,36%.

Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari mediiCea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila

La Evaluarea Nationala, din 163.407 candidati inscrisi s-au prezentat 158.568, prezenta fiind de 97%. Din cei 158.568 de candidati prezenti, 125.782 candidati (79,3%) au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 si 32.786 candidati (20,7%) au obtinut medii mai mici ca 5.

In mediul urban, au obtinut medii peste cinci - 88,25%, iar in mediul rural - 68,68%. mai mult


Marti, 14 Iulie 2015, ora 08:11

Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

In urma valului de imigranti ilegali care sosesc in Europa, in special in Italia, Comisia Europeana a propus miercuri un plan de actiune ce prevede repartizarea acestora pe cote obligatorii intre statele membre ale Uniunii Europene, intr-o prima etapa urmand sa fie elaborat pana la sfarsitul lunii mai un mecanism provizoriu prin care tarile blocului comunitar vor fi obligate sa preia 20.000 de refugiati, iar pana la sfarsitul anului va fi creat un mecanism permanent.

Aplicarea propunerii Comisiei, inclusa intr-o Agenda Europeana pentru Imigratie, este conditionata de aprobarea ei la Consiliul European din luna iunie.

In timp ce presedintele CE, Jean Claude-Juncker, si alti sustinatori ai acestui plan invoca argumentul "solidaritatii" europene, unele state resping ideea impunerii unor cote pentru primirea refugiatilor. Este cazul Marii Britanii, al carei ministru de Interne, Theresa May, a avertizat ca o astfel de abordare nu va face decat sa incurajeze imigrantii clandestini sa vina in Europa, iar singura solutie viabila este ca acestia sa fie retrimisi in tarile lor.

Totusi, Marea Britanie ar putea fi scutita de respectarea unei asemenea decizii, intrucat tratatele europene permit acestei tari si Irlandei o aplicare optionala a masurilor ce tin de domeniul Justitie si Afaceri Interne. Si Danemarca va fi scutita, pentru ca in cazul ei politicile din acest domeniu nu se aplica.

Pentru implementarea mecanismului provizoriu de repartizare a refugiatilor, UE va... mai mult


Miercuri, 13 Mai 2015, ora 16:34

12 comentarii
Nicolaescu: Medicii romani, inegal repartizati pe zone geografice

Nicolaescu: Medicii romani, inegal repartizati pe zone geografice

Numarul de medici la mia de locuitori in Romania este la nivelul mediei inregistrate in Uniunea Europene, insa acestia sunt inegal repartizati pe zone geografice, a afirmat luni ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Suntem pe locul intai in UE la numarul de absolventi de medicina. Dar, in acelasi timp, cand termina acesti tineri, noi avem un numar de locuri limitate la rezidentiat si, ca atare, suntem o tara care face cu buna stiinta someri cu sase ani de studii universitare.

Statistic vorbind, media pe care o are Romania de medici la mia de locuitori este identica cu media pe care o are UE la mia de locuitori. Numai ca noi avem dezechilibre in repartizarea numarului de medici pe zone geografice. Aici avem o problema", a afirmat Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu vrea ca o parte din RCA sa ajunga la Sanatate - Vezi motivul

Ministrul Sanatatii a propus cateva masuri pentru ca tinerii absolventi de medicina sa intre mai repede in sistem.

"Schimbam complet conditiile de acces la rezidentiat, schimbam complet statutul absolventului de medicina. Cei care termina facultatea de medicina, pe care-i numim doctori, intra doi ani de zile in activitatea de internat.

Obligatoriu cei doi ani de zile vor fi module de trunchi comun pentru toate specialitatile medicale. Dupa ce se termina doi ani, doctorul care acum este matur poate sa isi dea seama cu adevarat care sunt deprinderile, care sunt aptitudinile, care sunt dorintele profesionale si va putea sa opteze", a explicat... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 20:53

1 comentariu
Cum ajunge un dosar la judecatorul preferat daca repartizarea e aleatorie?

Cum ajunge un dosar la judecatorul preferat daca repartizarea e aleatorie?

Dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, arestata preventiv pentru ca ar fi primit mita o suma de peste 1 milion de euro, a scos la iveala faptul ca, uneori, repartizarea aleatorie a dosarelor este ocolita prin diverse tertipuri (inclusiv la interventia avocatilor), astfel incat o cauza ajunge sa fie solutionata de completul dorit.

Judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, ne-a explicat ca in decursul ultimilor ani au fost identificate mai multe astfel de metode.

"Impartirea dosarelor are loc prin intermediul unui soft informatic, iar datele sunt introduse de o persoana care este responsabila in fiecare instanta de repartizarea acestor dosare. Exista mai multe metode de fraudare pe care le-am constatat deja practicate de instantele din Romania. De exemplu, functionarul de la repartizarea aleatorie introduce alte variabile decat cele reale, astfel incat dosarul sa mearga numai la un anumit complet, functionarul cunoscand foarte bine care sunt completele de serviciu intr-o anumita zi.

O alta metoda este urmatoarea: se introduc datele dintr-un dosar, se repartizeaza la un judecator si vazand ca nu este completul 'bun' se anuleaza repartizarea deja facuta si se re-repartizeaza dosarul, iar in felul asta se ajunge la judecatorul dorit. Insa, in acest caz, toate modificarile care se fac in sistemul informatic raman inregistrate, deci o astfel de smecherie poate fi usor descoperita", a declarat judecatorul Cristi Danilet pentru Ziare.com.

Mai exista si o a treia metoda,... mai mult


Luni, 26 August 2013, ora 12:10

15 comentarii
Fostul deputat PSD Ion Stan, repartizat in Comisia pentru romanii din strainatate

Fostul deputat PSD Ion Stan, repartizat in Comisia pentru romanii din strainatate

Deputatul independent Ion Stan, fost PSD, a fost repartizat, marti, de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in Comisia pentru romanii din afara granitelor tarii.

Stan a cerut Biroului Permanent sa faca parte dintr-o comisie permanenta pentru a activa ca parlamentar independent.

Ion Stan a demisionat din PSD

In legislatura precedenta, Ion Stan a fost vicepresedinte al Comisiei privind controlul SRI.

Ion Stan a demisionat din PSD, pe 21 decembrie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a sa, iar presedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut acest lucru.

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins astfel cererea de arestare preventiva a deputatului PSD, asa cum cerusera procurorii DNA. Au fost 379 de voturi exprimate, dintre care opt voturi au fost anulate, astfel incat au existat 371 de voturi valabil exprimate.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta. mai mult


Marti, 05 Februarie 2013, ora 17:32

3 comentarii
Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Toti cei 382 de candidati inscrisi la a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a IX-a au fost admisi la licee, aproape 99% dintre acestia la prima optiune exprimata, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

"In perioada 27-30 iulie, Comisia judeteana de admitere va solutiona situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata si va repartiza candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, respectiv candidatii care nu au participat la primele doua repartizari computerizate. In intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultima repartizare pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare", au mai spus sursele citate.

Admiterea in licee se face fara examen, pe baza mediei formate din media generala obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

In prima etapa a repartizarii, au fost distribuiti in... mai mult


Marti, 24 Iulie 2012, ora 10:48

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Cea de a doua repartizare computerizata pentru absolventii claselor a VIII-a are loc luni, 23 iulie, iar cea de-a treia se va desfasura in perioada 6-7 septembrie. Prima etapa de repartizare a avut loc pe 12 iulie.

Conform metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

30.000 de locuri libere in licee, in urma primei repartizari computerizate

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Evaluarea... mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:32

Repartizarea la licee, afisata online

Repartizarea la licee, afisata online

Rezultatele repartizarii computerizate a absolventilor de gimnaziu la liceu a fost afisata, vineri, pe Internet.

Astfel, tinerii pot vedea la liceu au fost admisi pe site-ul Ministerului Educatiei, a anuntat Ecaterina Andronescu intr-o conferinta de presa.

Conform Ministerului Educatiei, 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

Listele cu absolventii repartizati si cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti vor fi afisate si in unitatile de invatamant gimnazial, se arata intr-un comunicat al Ministerului, remis Ziare.com.

In perioada 16 - 26 iulie, conform programei, urmeaza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Potrivit metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala obtinuta de absolventii clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Potrivit calendarului aprobat de MECTS, a doua repartizare computerizata va avea loc pe data de 23 iulie. Atunci, vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a... mai mult


Vineri, 13 Iulie 2012, ora 15:50

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Socat dupa ce si-a vazut sotia pentru prima data nemachiata: Ii cere daune de zeci de mii de euro
  2. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  3. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  4. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  5. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  6. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  7. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  8. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  9. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  10. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli