repartizare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

In urma valului de imigranti ilegali care sosesc in Europa, in special in Italia, Comisia Europeana a propus miercuri un plan de actiune ce prevede repartizarea acestora pe cote obligatorii intre statele membre ale Uniunii Europene, intr-o prima etapa urmand sa fie elaborat pana la sfarsitul lunii mai un mecanism provizoriu prin care tarile blocului comunitar vor fi obligate sa preia 20.000 de refugiati, iar pana la sfarsitul anului va fi creat un mecanism permanent.

Aplicarea propunerii Comisiei, inclusa intr-o Agenda Europeana pentru Imigratie, este conditionata de aprobarea ei la Consiliul European din luna iunie.

In timp ce presedintele CE, Jean Claude-Juncker, si alti sustinatori ai acestui plan invoca argumentul "solidaritatii" europene, unele state resping ideea impunerii unor cote pentru primirea refugiatilor. Este cazul Marii Britanii, al carei ministru de Interne, Theresa May, a avertizat ca o astfel de abordare nu va face decat sa incurajeze imigrantii clandestini sa vina in Europa, iar singura solutie viabila este ca acestia sa fie retrimisi in tarile lor.

Totusi, Marea Britanie ar putea fi scutita de respectarea unei asemenea decizii, intrucat tratatele europene permit acestei tari si Irlandei o aplicare optionala a masurilor ce tin de domeniul Justitie si Afaceri Interne. Si Danemarca va fi scutita, pentru ca in cazul ei politicile din acest domeniu nu se aplica.

Pentru implementarea mecanismului provizoriu de repartizare a refugiatilor, UE va... mai mult


Miercuri, 13 Mai 2015, ora 16:34

12 comentarii
Nicolaescu: Medicii romani, inegal repartizati pe zone geografice

Nicolaescu: Medicii romani, inegal repartizati pe zone geografice

Numarul de medici la mia de locuitori in Romania este la nivelul mediei inregistrate in Uniunea Europene, insa acestia sunt inegal repartizati pe zone geografice, a afirmat luni ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Suntem pe locul intai in UE la numarul de absolventi de medicina. Dar, in acelasi timp, cand termina acesti tineri, noi avem un numar de locuri limitate la rezidentiat si, ca atare, suntem o tara care face cu buna stiinta someri cu sase ani de studii universitare.

Statistic vorbind, media pe care o are Romania de medici la mia de locuitori este identica cu media pe care o are UE la mia de locuitori. Numai ca noi avem dezechilibre in repartizarea numarului de medici pe zone geografice. Aici avem o problema", a afirmat Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu vrea ca o parte din RCA sa ajunga la Sanatate - Vezi motivul

Ministrul Sanatatii a propus cateva masuri pentru ca tinerii absolventi de medicina sa intre mai repede in sistem.

"Schimbam complet conditiile de acces la rezidentiat, schimbam complet statutul absolventului de medicina. Cei care termina facultatea de medicina, pe care-i numim doctori, intra doi ani de zile in activitatea de internat.

Obligatoriu cei doi ani de zile vor fi module de trunchi comun pentru toate specialitatile medicale. Dupa ce se termina doi ani, doctorul care acum este matur poate sa isi dea seama cu adevarat care sunt deprinderile, care sunt aptitudinile, care sunt dorintele profesionale si va putea sa opteze", a explicat... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 20:53

1 comentariu
Cum ajunge un dosar la judecatorul preferat daca repartizarea e aleatorie?

Cum ajunge un dosar la judecatorul preferat daca repartizarea e aleatorie?

Dosarul judecatoarei Veronica Cirstoiu, arestata preventiv pentru ca ar fi primit mita o suma de peste 1 milion de euro, a scos la iveala faptul ca, uneori, repartizarea aleatorie a dosarelor este ocolita prin diverse tertipuri (inclusiv la interventia avocatilor), astfel incat o cauza ajunge sa fie solutionata de completul dorit.

Judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, ne-a explicat ca in decursul ultimilor ani au fost identificate mai multe astfel de metode.

"Impartirea dosarelor are loc prin intermediul unui soft informatic, iar datele sunt introduse de o persoana care este responsabila in fiecare instanta de repartizarea acestor dosare. Exista mai multe metode de fraudare pe care le-am constatat deja practicate de instantele din Romania. De exemplu, functionarul de la repartizarea aleatorie introduce alte variabile decat cele reale, astfel incat dosarul sa mearga numai la un anumit complet, functionarul cunoscand foarte bine care sunt completele de serviciu intr-o anumita zi.

O alta metoda este urmatoarea: se introduc datele dintr-un dosar, se repartizeaza la un judecator si vazand ca nu este completul 'bun' se anuleaza repartizarea deja facuta si se re-repartizeaza dosarul, iar in felul asta se ajunge la judecatorul dorit. Insa, in acest caz, toate modificarile care se fac in sistemul informatic raman inregistrate, deci o astfel de smecherie poate fi usor descoperita", a declarat judecatorul Cristi Danilet pentru Ziare.com.

Mai exista si o a treia metoda,... mai mult


Luni, 26 August 2013, ora 12:10

15 comentarii
Fostul deputat PSD Ion Stan, repartizat in Comisia pentru romanii din strainatate

Fostul deputat PSD Ion Stan, repartizat in Comisia pentru romanii din strainatate

Deputatul independent Ion Stan, fost PSD, a fost repartizat, marti, de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in Comisia pentru romanii din afara granitelor tarii.

Stan a cerut Biroului Permanent sa faca parte dintr-o comisie permanenta pentru a activa ca parlamentar independent.

Ion Stan a demisionat din PSD

In legislatura precedenta, Ion Stan a fost vicepresedinte al Comisiei privind controlul SRI.

Ion Stan a demisionat din PSD, pe 21 decembrie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a sa, iar presedintele PSD, Victor Ponta, i-a cerut acest lucru.

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins astfel cererea de arestare preventiva a deputatului PSD, asa cum cerusera procurorii DNA. Au fost 379 de voturi exprimate, dintre care opt voturi au fost anulate, astfel incat au existat 371 de voturi valabil exprimate.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta. mai mult


Marti, 05 Februarie 2013, ora 17:32

3 comentarii
Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Toti cei 382 de candidati inscrisi la a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a IX-a au fost admisi la licee, aproape 99% dintre acestia la prima optiune exprimata, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

"In perioada 27-30 iulie, Comisia judeteana de admitere va solutiona situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata si va repartiza candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, respectiv candidatii care nu au participat la primele doua repartizari computerizate. In intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultima repartizare pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare", au mai spus sursele citate.

Admiterea in licee se face fara examen, pe baza mediei formate din media generala obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

In prima etapa a repartizarii, au fost distribuiti in... mai mult


Marti, 24 Iulie 2012, ora 10:48

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Cea de a doua repartizare computerizata pentru absolventii claselor a VIII-a are loc luni, 23 iulie, iar cea de-a treia se va desfasura in perioada 6-7 septembrie. Prima etapa de repartizare a avut loc pe 12 iulie.

Conform metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

30.000 de locuri libere in licee, in urma primei repartizari computerizate

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Evaluarea... mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:32

Repartizarea la licee, afisata online

Repartizarea la licee, afisata online

Rezultatele repartizarii computerizate a absolventilor de gimnaziu la liceu a fost afisata, vineri, pe Internet.

Astfel, tinerii pot vedea la liceu au fost admisi pe site-ul Ministerului Educatiei, a anuntat Ecaterina Andronescu intr-o conferinta de presa.

Conform Ministerului Educatiei, 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

Listele cu absolventii repartizati si cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti vor fi afisate si in unitatile de invatamant gimnazial, se arata intr-un comunicat al Ministerului, remis Ziare.com.

In perioada 16 - 26 iulie, conform programei, urmeaza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Potrivit metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala obtinuta de absolventii clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Potrivit calendarului aprobat de MECTS, a doua repartizare computerizata va avea loc pe data de 23 iulie. Atunci, vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a... mai mult


Vineri, 13 Iulie 2012, ora 15:50

Repartizare licee 2011: Vezi listele dupa a doua etapa

Repartizare licee 2011: Vezi listele dupa a doua etapa

Absolventii clasei a VIII-a nerepartizati in prima sesiune au avut o noua sansa, cei mai multi fiind repartizati in a doua etapa.

Astfel, din cei 2.111 de elevi din toata tara care au ramas nerepartizati pentru ca au completat initial prea putine optiuni in fisa de admitere, 2.102 elevi au aflat la ce liceu vor invata incepand din toamna.

Rezultatele au fost publicate, online, pe site-ul Ministerului Educatiei. Listele pot fi consultate pe Rapoarte repartizare licee.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre Repartizare licee 2011.

Doar noua absolventi de clasa a VIII-a din intreaga tara au ramas nerepartizati, insa acestia au o alta sansa in septembrie. Acestia au medii de admitere cuprinse intre 5,36 si 2,75.

Dintre acestia, trei tineri sunt din judetul Bihor si doi din judetul Giurgiu.

Cate un elev din Neamt, Suceava, Dolj si Ialomita isi va incerca norocul in septembrie, la a treia etapa a repartizarii computerizate.

Doi dintre elevii ramasi intial nerepartizati in liceele din tara au medii peste 9,00, iar 27 de elevi au obtinut note intre 8,00 si 9,00. Acestia au prins insa un loc la liceu in a doua etapa a rapartizarii computerizate.

Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati in prima sesiune sunt Buzau si Tulcea. In aceste judete 10, respectiv 11 elevi nu au fost repartizati initial, insa cu totii au prins un loc la liceu, dupa a doua etapa.

Repartizare 2011: Afla la ce liceu ai intrat!

Liceul fruntas, in prima sesiune, in... mai mult


Duminica, 24 Iulie 2011, ora 16:31

Repartizare 2011: Afla la ce liceu ai intrat!

Repartizare 2011: Afla la ce liceu ai intrat!

Absolventii clasei a VIII-a au aflat la ce liceu vor invata din toamna. Repartizarea computerizata a avut loc marti, cand in scoli s-au afisat si listele cu liceele unde a intrat fiecare elev.

Ministerul Educatiei a afisat rezultatele repartizarii computerizate in jurul orei 10:00. Rezultatele pot fi gasite pe site-ul oficial al ministerului.

VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZARII PE LICEE.

Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor si in functie de optiunile exprimate in fisa de optiuni.

Media de admitere reprezinta media aritmetica intre cea generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Aproape 192.000 de absolventi de gimnaziu au fost repartizati de computer in liceele din toata tara. Peste 2.100 de copii au ramas nerepartizati pentru ca au completat prea putine optiuni in fisele prelucrate de calculator.

Conform rapoartelor statistice, specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor sunt Matematica - informatica de la Colegiul National "Mihai Viteazul" si Economic de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", ambele din Bucuresti.

Liceul fruntas in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost 9,60.

Cea mai mica medie de admitere in clasa a IX-a este 3,26, inregistrata la Grupul Scolar Sarmasag, judetul Salaj.

Repartizare licee 2011: Bucuresti si Ilfov... mai mult


Marti, 12 Iulie 2011, ora 23:58

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)