repartizare candidati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee

Admitere liceu 2015: S-a afisat repartizarea computerizata - topul celor mai cautate licee

Absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala au aflat, marti, la ce licee au intrat. Rezultatele primei etape a repartizarii computerizate au fost publicate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Repartizarea in unitatile de invatamant s-a realizat in ordinea mediilor de admitere si a optiunilor exprimate de elevi, specializarile cu cele mai mari medii fiind Matematica-Informatica bilingv si Stiintele Naturii, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educatiei.

Vezi aici situatia primei etape a repartizarii computerizate

Astfel, din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fisele de inscriere, in prima etapa au fost repartizati computerizat 124.805 elevi, adica 98,5%. Urmeaza ca restul de 1.880 de elevi sa fie repartizati in cea de-a doua etapa, care va avea loc pe 23 iulie.

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Reprezentantii ministerului informeaza ca au fost completate in total 1.886.895 de optiuni de inscriere, ceea ce reprezinta, in medie, 14 optiuni pentru fiecare elev in parte.

Ministerul Educatiei a realizat topul primelor specializari pe licee:

1. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie -10, ultima medie - 9,90
2. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova, specializarea Stiintele Naturii: prima medie - 10, ultima medie - 9,88
3. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti,... mai mult


Marti, 14 Iulie 2015, ora 15:30

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Azi are loc prima repartizare computerizata pentru un loc la liceu

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face marti, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Miercuri se vor afisa in scoli listele cu absolventii repartizati proveniti din unitatile respective si listele cu locurile neocupate in licee.

Cea de a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

In perioada 9-11 iulie au avut loc inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6-8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi.

Procentul de promovare la Evaluarea Nationala 2015, dupa rezolvarea contestatiilor, a fost de 79,36%.

Evaluare nationala 2015: Cam cat de corect s-au examinat lucrarile copiilor?Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari mediiCea mai rusinoasa perla de la Evaloarea Nationala nu e a elevilor: Greseala, chiar pe stampila

La Evaluarea Nationala, din 163.407 candidati inscrisi s-au prezentat 158.568, prezenta fiind de 97%. Din cei 158.568 de candidati prezenti, 125.782 candidati (79,3%) au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 si 32.786 candidati (20,7%) au obtinut medii mai mici ca 5.

In mediul urban, au obtinut medii peste cinci - 88,25%, iar in mediul rural - 68,68%. mai mult


Marti, 14 Iulie 2015, ora 08:11

Vezi cati candidati s-au inscris in programul de internship lansat de Guvern

Vezi cati candidati s-au inscris in programul de internship lansat de Guvern

Peste 900 de candidati s-au inscris pentru programul de internship lansat de Guvern, iar 75 dintre acestia au fost selectati in vederea unui interviu ulterior, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a premierului Victor Ponta.

Primul program de internship din administratia centrala a fost lansat pe 15 iunie de catre Guvern. Programul se adreseaza studentilor cu rezultate deosebite, tinerii selectati urmand sa fie repartizati, in functie de competente, la Cancelaria primului-ministru sau la Secretariatul General al Guvernului.

Vrei sa faci practica cu Ponta? Pana cand te mai poti inscrie

Pentru a fi inclusi in Programul internship@gov.ro, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele criterii de eligibilitate:

sa detina cetatenia romana;sa aiba varsta de pana la 25 de ani la momentul debutului programului;sa fie studenti ori tineri absolventi ai programelor universitare de licenta;sa cunoasca bine cel putin o limba straina de circulatie internationala;sa aiba cunostinte de baza in domeniul IT (respectiv cunostinte avansate pentru aplicatii la Directia Servicii Online si Design).
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor a fost 1 iulie. mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 22:26

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii, la linia de start in cursa electorala

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii, la linia de start in cursa electorala

Candidatii la alegerile parlamentare intra oficial, in campania electorala, vineri, la ora 00.00, acestia avand la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii ca merita sa-i reprezinte in Legislativ.

Campania se va desfasura pana pe 8 decembrie, la ora 7.00, iar cetatenii cu drept de vot vor fi chemati la urne, duminica, 9 decembrie, pentru a-i alege pe cei 452 de parlamentari: 137 senatori si 315 deputati.

Campania in mass-media

In campania electorala, candidatii, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, cat si cetatenii cu drept de vot pot sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei scrise, a mijloacelor electronice si a celorlalte mijloace de informare in masa. Este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare.

Accesul gratuit la serviciile publice de radio si televiziune, in timpul campaniei electorale, se face proportional cu numarul de candidaturi propuse si ramase definitive.

Posturile private de radio si televiziune vor practica acelasi tarif pe emisiune si pe unitate de timp pentru toti competitorii electorali care participa in alegeri, iar timpii de antena oferiti competitorilor electorali trebuie sa fie proportionali cu cei practicati de posturile publice. Este interzisa introducerea spoturilor publicitare electorale in alte emisiuni decat... mai mult


Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 15:53

2 comentarii
Chereches, inca o rebeliune: "Parlamentul nu e sanatoriu". Ce candidati ai USL nu sustine

Chereches, inca o rebeliune: "Parlamentul nu e sanatoriu". Ce candidati ai USL nu sustine

Primarul din Baia Mare, liberalul Catalin Chereches, a declarat ca nu va sustine cel putin un candidat al USL la parlamentare in Maramures, chiar pe colegul sau de partid Titus Pasca, dar si ca se gandeste sa faca acelasi lucru pentru alt penelist, acuzand conducerea partidului ca a pus candidati incompetenti pe liste.

Chereches a declarat pentru Ziare.com ca PSD a aratat ca reprezinta "partea cerebrala" din USL si ca a venit cu candidati credibili, spre deosebire de PNL.

"Un singur lucru e cert - felicit PSD pentru ca, din ce am observat, e partea cerebrala a USL. In Maramures a reusit sa nominalizeze oameni reprezentativi, pe care ii voi sustine. La PNL am majore semne de intrebare, in special in ceea ce-l priveste pe senatorul Titus Pasca (...) Nu-l sustin, nu vreau sa ma huiduie lumea pe strada cu el. Timp de 4 ani de zile el nu a fost vazut sau simtit de baimareni. Cred ca un partid puternic trebuie sa aduca oameni cu capacitate de exprimare, ale caror opinii sa fie respectate", ne-a declarat edilul de Baia Mare.

Vizavi de PNL, am 1-2 semne de intrebare. Sunt 10 candidati USL la Maramures, pe cei 5 ai PSD ii sustin, din cei 5 ai PNL, 2 sunt cu semne de intrebare. Pe unul sigur nu-l sustin, nu vreau sa ma huiduie lumea pe strada cu el.

El spune ca pe Pasca nu il considera nici competent, nici apt medical pentru a recastiga un nou mandat in Parlament.

"Un lucru e cert - nu are ce-i trebuie pentru a ajunge in Parlament nici din punct de vedere medical. Are... mai mult


Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 18:01

12 comentarii
Ponta: Mai sunt cateva nemultumiri la impartirea candidatilor USL

Ponta: Mai sunt cateva nemultumiri la impartirea candidatilor USL

USL nu a finalizat candidaturile in sapte-opt judete si mai exista unele nemultumiri in teritoriu, au declarat liderii Uniunii la finalul sedintei de marti la care a participat in premiera si liderul UNPR, Gabriel Oprea.

"Mai sunt cateva nemultumiri, au mai ramas echipele sa lucreze", a declarat liderul PSD Victor Ponta, intrebat daca s-a terminat repartizarea candidatilor pe colegii si daca mai sunt nemultumiri in teritoriu.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat si el ca mai sunt de stabilit candidatii in sapte-opt judete, dar el nu le-ar numi chiar neintelegeri. "Sunt cateva judete, sapte-opt. Pot sa va spun de exemplu ca la Iasi nu am definitivat, dar nu pentru ca ar exista o discutie, ci pur si simplu nu am avut timp, ocupandu-ne de restul tarii, nu am avut timp sa ne ocupam de Iasi", a precizat Fenechiu.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a participat marti pentru prima oara la o sedinta a USL si membrii Uniunii au declarat ca s-au inteles "foarte bine" cu uneperistii si ca "marea majoritate" a parlamentarilor UNPR, desi sunt transfugi care au plecat de la PNL si PSD isi vor pastra colegiile la alegerile din 9 decembrie. mai mult


Marti, 25 Septembrie 2012, ora 22:00

3 comentarii
Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Toti cei 382 de candidati inscrisi la a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a IX-a au fost admisi la licee, aproape 99% dintre acestia la prima optiune exprimata, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

"In perioada 27-30 iulie, Comisia judeteana de admitere va solutiona situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata si va repartiza candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, respectiv candidatii care nu au participat la primele doua repartizari computerizate. In intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultima repartizare pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare", au mai spus sursele citate.

Admiterea in licee se face fara examen, pe baza mediei formate din media generala obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

In prima etapa a repartizarii, au fost distribuiti in... mai mult


Marti, 24 Iulie 2012, ora 10:48

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Cea de a doua repartizare computerizata pentru absolventii claselor a VIII-a are loc luni, 23 iulie, iar cea de-a treia se va desfasura in perioada 6-7 septembrie. Prima etapa de repartizare a avut loc pe 12 iulie.

Conform metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

30.000 de locuri libere in licee, in urma primei repartizari computerizate

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Evaluarea... mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:32

Paradoxul uninominalului ratat

Paradoxul uninominalului ratat

Rezultatele votului de duminica sunt paradoxale atat la nivelul partidelor, ci si la cel al candidatilor.

In primul rand vedem ca partidul aflat pe primul loc, chiar daca la o diferenta infima, are cu trei mandate parlamentare mai putin fata de partidul de pe locul al doilea.

Intai vedem ca poporul a trantit nume grele de care s-a saturat, gen Adrian Paunescu, Corneliu Vadim Tudor, Nicolae Mischie sau Norica Nicolai. Insa apoi arunci un ochi in partea cealalta, la invingatori, si concluzia sare in aer pentru ca au fost votati masiv, unii cu procente peste 50%, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Culita Tarata sau Dan Voiculescu.

Ne spunem, apoi, ca a contat notorietatea, insa alte nume vin sa ne contrazica: de exemplu multi dintre liderii PNL, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Crin Antonescu si Bogdan Olteanu, au tremurat pentru un mandat la redistribuire. Unii dintre cei aflati in mare dificultate, inclusiv Olteanu, ajuns de pe locul al treilea in Parlament, au fost invinsi de anonimi.

Cat despre notorietatea vedetelor din sport sau show-bizz, ea a fost strivita la urne.

Sa fi contat mita electoala? Cu siguranta, dar ce facem cu Gigi Becali care in Zabrauti a impartit, de-a lungul timpului, cu doua maini?

S-a votat partidul, poate. In cea mai mare masura, insa sondajele de la iesirea de la urne au dat gres tocmai pentru ca nu au luat in calcul componenta personalitatii candidatului care, iata, a atarnat in unele cazuri destul de greu in... mai mult


Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 18:27

54 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)