repartizare candidati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vezi cati candidati s-au inscris in programul de internship lansat de Guvern

Vezi cati candidati s-au inscris in programul de internship lansat de Guvern

Peste 900 de candidati s-au inscris pentru programul de internship lansat de Guvern, iar 75 dintre acestia au fost selectati in vederea unui interviu ulterior, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a premierului Victor Ponta.

Primul program de internship din administratia centrala a fost lansat pe 15 iunie de catre Guvern. Programul se adreseaza studentilor cu rezultate deosebite, tinerii selectati urmand sa fie repartizati, in functie de competente, la Cancelaria primului-ministru sau la Secretariatul General al Guvernului.

Vrei sa faci practica cu Ponta? Pana cand te mai poti inscrie

Pentru a fi inclusi in Programul internship@gov.ro, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele criterii de eligibilitate:

sa detina cetatenia romana;sa aiba varsta de pana la 25 de ani la momentul debutului programului;sa fie studenti ori tineri absolventi ai programelor universitare de licenta;sa cunoasca bine cel putin o limba straina de circulatie internationala;sa aiba cunostinte de baza in domeniul IT (respectiv cunostinte avansate pentru aplicatii la Directia Servicii Online si Design).
Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor a fost 1 iulie. mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 22:26

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii, la linia de start in cursa electorala

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii, la linia de start in cursa electorala

Candidatii la alegerile parlamentare intra oficial, in campania electorala, vineri, la ora 00.00, acestia avand la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii ca merita sa-i reprezinte in Legislativ.

Campania se va desfasura pana pe 8 decembrie, la ora 7.00, iar cetatenii cu drept de vot vor fi chemati la urne, duminica, 9 decembrie, pentru a-i alege pe cei 452 de parlamentari: 137 senatori si 315 deputati.

Campania in mass-media

In campania electorala, candidatii, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, cat si cetatenii cu drept de vot pot sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei scrise, a mijloacelor electronice si a celorlalte mijloace de informare in masa. Este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare.

Accesul gratuit la serviciile publice de radio si televiziune, in timpul campaniei electorale, se face proportional cu numarul de candidaturi propuse si ramase definitive.

Posturile private de radio si televiziune vor practica acelasi tarif pe emisiune si pe unitate de timp pentru toti competitorii electorali care participa in alegeri, iar timpii de antena oferiti competitorilor electorali trebuie sa fie proportionali cu cei practicati de posturile publice. Este interzisa introducerea spoturilor publicitare electorale in alte emisiuni decat... mai mult


Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 15:53

2 comentarii
Chereches, inca o rebeliune: "Parlamentul nu e sanatoriu". Ce candidati ai USL nu sustine

Chereches, inca o rebeliune: "Parlamentul nu e sanatoriu". Ce candidati ai USL nu sustine

Primarul din Baia Mare, liberalul Catalin Chereches, a declarat ca nu va sustine cel putin un candidat al USL la parlamentare in Maramures, chiar pe colegul sau de partid Titus Pasca, dar si ca se gandeste sa faca acelasi lucru pentru alt penelist, acuzand conducerea partidului ca a pus candidati incompetenti pe liste.

Chereches a declarat pentru Ziare.com ca PSD a aratat ca reprezinta "partea cerebrala" din USL si ca a venit cu candidati credibili, spre deosebire de PNL.

"Un singur lucru e cert - felicit PSD pentru ca, din ce am observat, e partea cerebrala a USL. In Maramures a reusit sa nominalizeze oameni reprezentativi, pe care ii voi sustine. La PNL am majore semne de intrebare, in special in ceea ce-l priveste pe senatorul Titus Pasca (...) Nu-l sustin, nu vreau sa ma huiduie lumea pe strada cu el. Timp de 4 ani de zile el nu a fost vazut sau simtit de baimareni. Cred ca un partid puternic trebuie sa aduca oameni cu capacitate de exprimare, ale caror opinii sa fie respectate", ne-a declarat edilul de Baia Mare.

Vizavi de PNL, am 1-2 semne de intrebare. Sunt 10 candidati USL la Maramures, pe cei 5 ai PSD ii sustin, din cei 5 ai PNL, 2 sunt cu semne de intrebare. Pe unul sigur nu-l sustin, nu vreau sa ma huiduie lumea pe strada cu el.

El spune ca pe Pasca nu il considera nici competent, nici apt medical pentru a recastiga un nou mandat in Parlament.

"Un lucru e cert - nu are ce-i trebuie pentru a ajunge in Parlament nici din punct de vedere medical. Are... mai mult


Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 18:01

12 comentarii
Eugen Nicolaescu: Chereches sa sustina candidatii USL, daca vrea sa ramana in PNL

Eugen Nicolaescu: Chereches sa sustina candidatii USL, daca vrea sa ramana in PNL

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca primarul de Baia Mare, colegul sau Catalin Chereches, trebuie sa sustina candidatii USL la parlamentare, desi a declarat ca nu o va face, sugerand ca altfel va fi dat afara din partid.

"Va trebui sa sustina candidatii, daca vrea sa fie membru PNL", a declarat Nicolaescu pentru Ziare.com.

El nu s-a aratat insa foarte dur cu Chereches, spunand ca acesta exagereaza din cauza tineretii.

"E mult prea expansiv, datorita tineretii. Aceasta exagerare nu e tocmai buna, dar sunt momente de exces care trebuie primite cu exigenta, nu cu brutalitate", a conchis deputatul PNL.

Chereches rupe randurile in PNL - cere candidati credibili si acuza implantarea de slugi

Primarul municipiului Baia Mare a trimis duminica trecuta o scrisoare deschisa conducerii PNL in care a explicat de ce nu poate face campanie alaturi de candidatii repartizati de la centru si a cerut schimbarea lor in acord cu interesele baimarenilor, chiar si prin trimiterea unor personalitati ale partidului din Capitala. In caz contrar, edilul baimarean va sustine candidati proprii, ca independenti, despre care spune ca vor castiga cu peste 50%.

Catalin Chereches a declarat pentru Ziare.com ca nu poate sustine "candidati care au terminat facultatea inaintea liceului" si a recunoscut ca aproape fiecare organizatie importanta a PNL a fost "condimentata" cu astfel de personaje.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-au dat 26 de derogari de vechime si au fost... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 20:46

14 comentarii
Chereches rupe randurile in PNL: Cere candidati credibili si acuza implantarea de "slugi"

Chereches rupe randurile in PNL: Cere candidati credibili si acuza implantarea de "slugi"

"Sunt multi liberali, dar putini sunt liberi", a subliniat Catalin Chereches, primar la Baia Mare si membru PNL, intr-un interviu acordat Ziare.com in care a anuntat ca a cerut conducerii partidului candidati credibili pentru 9 decembrie, in caz contrar existand si varianta ca el sa sustina independenti, cu sanse foarte mari de succes.

Primarul municipiului Baia Mare a trimis duminica o scrisoare deschisa conducerii PNL in care a explicat de ce nu poate face campanie alaturi de candidatii repartizati de la centru si a cerut schimbarea lor in acord cu interesele baimarenilor, chiar si prin trimiterea unor personalitati ale partidului din Capitala.

Catalin Chereches a declarat pentru Ziare.com ca nu poate sustine "candidati care au terminat facultatea inaintea liceului" si a recunoscut ca aproape fiecare organizatie importanta a PNL a fost "condimentata" cu astfel de personaje.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-au dat 26 de derogari de vechime si au fost pusi pe liste atat de multi oameni din afara PNL, Chereches a raspuns: "Orice conducator are nevoie de o camarila sau de o intreaga pleiada de slugi".

"Demersul meu nu este un afront la adresa conducerii sau a presedintelui PNL, este o incurajare in a reveni la normalitate", a mai spus Catalin Chereches, reamintind actualei conduceri ca a promis la congresul la care a fost aleasa ca va face din PNL un "pol catalizator al dreptei romanesti".

Ce asteptati de la conducerea partidului, in conditiile in care... mai mult


Luni, 22 Octombrie 2012, ora 14:46

17 comentarii
Ponta: Mai sunt cateva nemultumiri la impartirea candidatilor USL

Ponta: Mai sunt cateva nemultumiri la impartirea candidatilor USL

USL nu a finalizat candidaturile in sapte-opt judete si mai exista unele nemultumiri in teritoriu, au declarat liderii Uniunii la finalul sedintei de marti la care a participat in premiera si liderul UNPR, Gabriel Oprea.

"Mai sunt cateva nemultumiri, au mai ramas echipele sa lucreze", a declarat liderul PSD Victor Ponta, intrebat daca s-a terminat repartizarea candidatilor pe colegii si daca mai sunt nemultumiri in teritoriu.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat si el ca mai sunt de stabilit candidatii in sapte-opt judete, dar el nu le-ar numi chiar neintelegeri. "Sunt cateva judete, sapte-opt. Pot sa va spun de exemplu ca la Iasi nu am definitivat, dar nu pentru ca ar exista o discutie, ci pur si simplu nu am avut timp, ocupandu-ne de restul tarii, nu am avut timp sa ne ocupam de Iasi", a precizat Fenechiu.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a participat marti pentru prima oara la o sedinta a USL si membrii Uniunii au declarat ca s-au inteles "foarte bine" cu uneperistii si ca "marea majoritate" a parlamentarilor UNPR, desi sunt transfugi care au plecat de la PNL si PSD isi vor pastra colegiile la alegerile din 9 decembrie. mai mult


Marti, 25 Septembrie 2012, ora 22:00

3 comentarii
Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Repartizare la liceu: Toti candidatii inscrisi la a doua etapa au fost admisi

Toti cei 382 de candidati inscrisi la a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a IX-a au fost admisi la licee, aproape 99% dintre acestia la prima optiune exprimata, informeaza reprezentantii Ministerului Educatiei.

"In perioada 27-30 iulie, Comisia judeteana de admitere va solutiona situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata si va repartiza candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, respectiv candidatii care nu au participat la primele doua repartizari computerizate. In intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultima repartizare pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare", au mai spus sursele citate.

Admiterea in licee se face fara examen, pe baza mediei formate din media generala obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

In prima etapa a repartizarii, au fost distribuiti in... mai mult


Marti, 24 Iulie 2012, ora 10:48

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Repartizarea la liceu: luni are loc a doua runda computerizata

Cea de a doua repartizare computerizata pentru absolventii claselor a VIII-a are loc luni, 23 iulie, iar cea de-a treia se va desfasura in perioada 6-7 septembrie. Prima etapa de repartizare a avut loc pe 12 iulie.

Conform metodologiei in vigoare, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/ clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

30.000 de locuri libere in licee, in urma primei repartizari computerizate

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii: media generala obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale, nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna.

Evaluarea... mai mult


Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:32

Paradoxul uninominalului ratat

Paradoxul uninominalului ratat

Rezultatele votului de duminica sunt paradoxale atat la nivelul partidelor, ci si la cel al candidatilor.

In primul rand vedem ca partidul aflat pe primul loc, chiar daca la o diferenta infima, are cu trei mandate parlamentare mai putin fata de partidul de pe locul al doilea.

Intai vedem ca poporul a trantit nume grele de care s-a saturat, gen Adrian Paunescu, Corneliu Vadim Tudor, Nicolae Mischie sau Norica Nicolai. Insa apoi arunci un ochi in partea cealalta, la invingatori, si concluzia sare in aer pentru ca au fost votati masiv, unii cu procente peste 50%, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Culita Tarata sau Dan Voiculescu.

Ne spunem, apoi, ca a contat notorietatea, insa alte nume vin sa ne contrazica: de exemplu multi dintre liderii PNL, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Crin Antonescu si Bogdan Olteanu, au tremurat pentru un mandat la redistribuire. Unii dintre cei aflati in mare dificultate, inclusiv Olteanu, ajuns de pe locul al treilea in Parlament, au fost invinsi de anonimi.

Cat despre notorietatea vedetelor din sport sau show-bizz, ea a fost strivita la urne.

Sa fi contat mita electoala? Cu siguranta, dar ce facem cu Gigi Becali care in Zabrauti a impartit, de-a lungul timpului, cu doua maini?

S-a votat partidul, poate. In cea mai mare masura, insa sondajele de la iesirea de la urne au dat gres tocmai pentru ca nu au luat in calcul componenta personalitatii candidatului care, iata, a atarnat in unele cazuri destul de greu in... mai mult


Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 18:27

54 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Campionatul mondial de carat neveste
  2. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  3. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  4. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  5. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  6. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  7. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  8. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  9. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  10. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)