restructurari administratii publice

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Finantelor: Numarul sefilor din ANAF, redus cu o treime

Ministerul Finantelor: Numarul sefilor din ANAF, redus cu o treime

Numarul functiilor de conducere in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se va reduce cu pana la o treime, in urma procesului de reorganizare a acestei institutii, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Prin procesul amplu de reorganizare a Fiscului, care este o preconditie pentru implementarea unui proiect finantat de Banca Mondiala cu 70 de milioane de euro, conducerea MFP preconizeaza o serie de schimbari cu impact major in indeplinirea obiectivelor asumate de combatere si prevenire a evaziunii fiscale si de crestere a eficientei in ceea ce priveste colectarea veniturilor: crearea nivelului regional, crearea structurii antifrauda, asigurarea autonomiei Directiei Generale a Vamilor, implementarea unei noi strategii de resurse umane si simplificarea procesului decizional.

Serban Pop: ANAF va fi reorganizata, va aduce mai multi bani la buget

Crearea nivelului regional are ca scop reducerea numarului de raportari catre centrala ANAF, imbunatatirea planificarii si controlului, reducerea costului colectarii si crearea de unitati mai echilibrate din perspectiva ponderii economice si a ponderii in colectarea veniturilor. Competenta teritoriala a viitoarelor directii generale regionale ale finantelor publice respecta zonele de dezvoltare care vor fi acestea stabilite prin hotarare de Guvern.

Directia Generala Antifrauda Fiscala, creata prin reorganizarea controlului operativ in cadrul aparatului propriu al ANAF, va fi o... mai mult


Duminica, 30 Iunie 2013, ora 11:15

1 comentariu
Omul cu cea mai ingrata slujba din Grecia

Omul cu cea mai ingrata slujba din Grecia

Antonis Manitakis are cea mai ingrata slujba din Grecia: el este responsabil de concedierile in sectorul public.

Pana in 1911, cand Constitutia Greciei a garantat pe viata slujbele functionarilor publici, birocratii guvernamentali care erau disponibilizati in urma unei schimbari a conducerii obisnuiau sa protesteze in Klafthmonos Square din Atena.

In prezent, nimeni nu mai are asigurata slujba pe viata, nici chiar in sectorul public, scrie Der Spiegel.

Autoritatile planuiesc sa desfiinteze cel putin 4.000 de locuri de munca pana la sfarsitul anului si alte 11.000 anul viitor. Aceasta este o conditie pentru ca Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana sa elibereze urmatoarea transa din imprumutul acordat Greciei pentru a o salva de la colaps.

Agentiile guvernamentale trebuie sa taie 150.000 de locuri de munca pana in 2015, reprezentand aproximativ o cincime din aparatul public al Greciei.

Kostas Tsikrikas, seful uniunii sindicale a functionarilor publici, ameninta deja guvernul ca "va lupta pana la sfarsit". Furia lui este indreptata in primul rand catre Manitakis, in varsta de 69 de ani.

Anul trecut, in mai, cand eforturile in vederea formarii unui nou guvern au esuat, Manitakis s-a alaturat guvernului interimar de tehnocrati pentru cateva saptamani. Dupa o noua runda de alegeri, in iunie, cel mai mic partener al coalitiei, Stanga Democratica, l-a numit ministru al Reformei Administrative.

Acum, Manitakis trebuie sa desfasoare dificila... mai mult


Sambata, 25 Mai 2013, ora 08:37

Dragnea: In doua saptamani decidem asupra restructurarilor din administratia centrala

Dragnea: In doua saptamani decidem asupra restructurarilor din administratia centrala

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca in maximum doua saptamani Guvernul va decide asupra restructurarilor de personal si reducerii cheltuielilor la nivelul administratiei centrale, inclusiv a ministerelor, dar si eliminarea posturilor vacante.

Dragnea a declarat ca la nivelul administratiei locale va fi scoasa regula angajarii bugetarilor dupa sistemul la sapte persoane plecate din sistem o persoana angajata, insa vor fi eliminate si posturile vacante care sunt bugetate la nivelul administratiei locale.

"In ceea ce priveste administratia centrala, cred ca intr-o saptamana, doua, o sa finalizam analiza si o sa avem pe masa reduceri ale cheltuielilor de personal si ale celor cu bunuri si servicii. Tot sistemul va fi restructurat in asa fel incat dupa aceasta restructurare pe administratia locala sa nu fie angajari in plus - pentru ca exista aceasta posibilitate -, iar pe administratia centrala cheltuielile de personal sa fie mai mici, si aici toate posturile vacante in principiu vor fi anulate", a declarat Dragnea, mentionand ca media reducerilor vor fi de 10-15%.

Guvernul reduce cu 15% posturile bugetate in ministere. Majoritatea sunt vacante

Vicepremierul a sustinut ca in maximum doua saptamani va fi luata o decizie si in ceea ce priveste restructurarile la nivelul tuturor ministerelor prin care sa fie operata o reducere a cheltuielilor de personal. De asemenea, el a mentionat ca anul acesta va continua un "proces de reasezare a functiei publice",... mai mult


Luni, 01 Aprilie 2013, ora 16:16

Guvernul reduce cu 15% posturile bugetate in ministere. Majoritatea sunt vacante

Guvernul reduce cu 15% posturile bugetate in ministere. Majoritatea sunt vacante

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a vorbit, duminica, despre restructurarile de la ministere, care vizeaza 15% din posturi.

"Reducem cu 15% posturile bugetate pentru aparatul central al administratiei publice, pe medie. Fiecare ordonator principal de credite a facut un audit, s-ar putea sa fie structuri unde e nevoie de o reducere mai mare, iar la altele mai mica.

S-ar putea ca in unele ministere sa fie si concedieri, dar nu foarte multe, caci sunt multe posturi vacante, care sunt bugetate, dar sunt neocupate. S-a luat aceasta decizie in sedinta de Guvern de miercuri", a precizat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Potrivit acestuia, proiectul, care este realizat impreuna cu Ministerul Administratiei, condus de Liviu Dragnea, trebuie prezentat in fata Guvernului pana la jumatatea lunii aprilie si va fi pus in aplicare imediat dupa aceasta data.

Chitoiu a mai spus ca e posibil ca unii oameni vor fi mutati de la un minister la altul, daca e nevoie de personal si daca au competentele necesare.

Luna trecuta, Liviu Dragnea a mentionat ca proiectul urmeaza sa fie pus in practica.

"Imi pare rau ca le dau o veste trista celor din administratia centrala: si la ministere personalul se va diminua, in conditiile in care o parte din competente si o parte insemnata din competente merge la nivelul local, sigur ca nu se va mai justifica la nivel central sa fie atata personal", a spus oficialul.

Fiind intrebat daca a... mai mult


Duminica, 31 Martie 2013, ora 15:17

6 comentarii
Ministerul Sanatatii lanseaza in dezbatere publica proiectul de reorganizare a institutiei (Video)

Ministerul Sanatatii lanseaza in dezbatere publica proiectul de reorganizare a institutiei (Video)

Directiile de sanatate publica judetene se reorganizeaza in opt autoritati regionale, avand in subordine 34 de oficii judetene de sanatate publica, iar serviciile judetene de ambulanta, in opt servicii regionale, cu 33 de statii regionale, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii (MS).

Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica, vineri seara, un proiect de hotarare de guvern privind reorganizarea institutiei. Conform notei de fundamentare a proiectului, obiectivul fundamental al restructurarii organizatorice a unor componente din sistemul de sanatate il reprezinta, in principal, intarirea capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii.

"Prin aceasta se asigura coerenta institutionala si se eficientizeaza procesul complex de adoptare operativa a deciziilor, mecanismul de control si inspectie si implementarea in timp scurt a Strategiei Nationale de Sanatate Publica, cu scopul declarat de a creste calitatea serviciilor medicale acordate pacientilor si, implicit, gradul de satisfactie al acestora fata de modul in care functioneaza sistemul public de sanatate", se mai arata in nota.

Potrivit proiectului, in subordinea MS vor functiona vor functiona opt autoritati regionale de sanatate publica, opt servicii regionale de ambulanta, Agentia Nationala de Programe de Sanatate, Agentia Nationala de Infrastructura Sanitara, Dispozitive Medicale si Achizitii Centralizate si alte institutii publice, care vor fi infiintate prin hotarare a Guvernului.... mai mult


Sambata, 16 Martie 2013, ora 10:20

Ghetea, despre romanii cu rate si ce se intampla cand aderam la euro - Interviu

Ghetea, despre romanii cu rate si ce se intampla cand aderam la euro - Interviu

Reteaua teritoriala a bancilor din Romania si numarul salariatilor s-au redus semnificativ in ultimii ani, doar in primele sase luni ale lui 2012 fiind inchise 352 de unitati, in paralel cu concedierea a 3.700 de angajati din sistemul bancar.

Criza a intrerupt procesul de expansiune rapida a bancilor din Romania, care s-au orientat catre o strategie determinata de prudenta, a explicat Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

Concomitent cu acest proces de restructurare si, partial, unul dintre factorii care l-au alimentat, capacitatea clientilor de a-si achita datoriile catre banci a cunoscut un regres accentuat. In multe cazuri, aplicarea masurilor de restructurare a adus o gura de oxigen pentru cei aflati in dificultate, a sustinut reprezentantul bancilor.

De asemenea, desi sistemul bancar din Romania este principalul finantator al economiei romanesti, putem vorbi si de provocari, provenite in special din mediul extern, a spus Radu Ghetea in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Care sunt cauzele accelerarii acestui proces de restructurare? Considerati ca tendinta va continua si in urmatoarea perioada? Unde considerati ca se va opri aceasta "restrangere"?

Anii de criza s-au caracterizat printr-o temperare a activitatii de creditare si in Romania, iar bancile si-au schimbat orientarea de la expansiune rapida catre o strategie determinata de prudenta. Inainte de criza avansul creditului neguvernamental era de 60% in ritm anual, iar... mai mult


Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 13:12

2 comentarii
In Ministerul de Interne nu se pune problema restructurarilor

In Ministerul de Interne nu se pune problema restructurarilor

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a precizat ca nu se pune problema restructurarilor in ministerul pe care il conduce, institutia avand un deficit de peste 7.000 de oameni.

"Fiecare arma raporteaza un deficit de personal. In schimb, am spus-o si o mai spun, sunt resurse in interiorul MAI pentru a acoperi acest deficit. Nu ma refer la relocarea de oameni din DGA sau DGIPI, dar putem reloca oameni din minister spre arme, dinspre arme inspre zonele operationale. Si acest lucru il facem", a spus luni Blaga.

El a mentionat ca obiectivul principal al MAI il reprezinta intrarea in spatiul Schengen, iar cu aceasta ocazie vor fi relocati peste 4.000 de oameni, politisti de frontiera, care in prezent isi desfasoara activitatea pe frontierele cu Ungaria si cu Bulgaria.

"Strategia a fost aprobata in urma cu doua luni. Toti cei care vor dori sa lucreze in MAI pot sa o faca. Unii dintre ei, putini, in politia de frontiera, cei care vor accepta sa lucreze pe viitoarele frontiere externe - cu Serbia, Ucraina, Moldova, Marea Neagra. (...) Ceilalti vor intra in politie. Am cerut si colegilor din Jandarmerie inversarea raporturilor de forta din paza si ordine publica", a mai spus Blaga. mai mult


Luni, 31 Mai 2010, ora 22:36

2 comentarii
Blaga: Noi nu avem dupa ce bea apa, dar facem noi primarii

Blaga: Noi nu avem dupa ce bea apa, dar facem noi primarii

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a fost de acord, vineri, cu propunerea primarilor prezenti la intalnirea Asociatiei Oraselor de a se reduce numarul consilierilor locali, afirmand ca ministerul va include acest lucru intr-un proiect de modificare a legii a administratiei locale.

Ministrul le-a spus primarilor ca se poate accepta o reducere a numarului consilierilor locali cu 25%, propunere pe care Ministerul Administratiei si Internelor o va include in proiectul de modificare a Legii nr. 215/2000 a administratiei publice locale, dar si ca este de acord cu propunerea ca primarii sa prezideze si sa conduca sedintele Consiliului Local. In plus, Blaga a adaugat este de acord si ca viceprimarii sa nu mai fie si consilieri locali.

O alta propunere venita din partea primarilor cu care ministrul s-a aratat de acord a fost aceea de modificare a numarului de voturi necesare privind hotararile de consiliul local privind patrimoniul localitatilor, urmand ca acestea sa poata fi adoptate cu 50%+1 din voturile consilierilor, nu cu doua treimi ca pana in prezent.

"Mi se pare absolut normal ca primarul sa fie presedintele Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen. El este cel mai legitim ales din aceasta tara. Este inadmisibil sa nu conduca el sedintele. Iar celelalte propuneri sunt foarte bune, mai ales cea de reducere a numarului de consilieri. Si la fel, de ce viceprimarul sa aiba atat aceasta calitate, cat si pe cea de consilier local? Ar trebui ca... mai mult


Vineri, 12 Martie 2010, ora 22:37

13 comentarii
Pana la 22% dintre functiile de conducere ale administratiei de stat, desfiintate

Pana la 22% dintre functiile de conducere ale administratiei de stat, desfiintate

Guvernul are in vedere desfiintarea in perioada urmatoare a 15% pana la 22% din functiile de conducerere de la nivelul administratiei centrale, in urma restructurarilor si a comasarilor unor agentii aflate in subordinea ministerelor.

"Se are in vedere redimensionarea numarului celor care lucreaza in aparatul central pe posturi de conducere la nivelul numarului de angajati din perioada 2004-2006. Persoanele care ocupa in acest moment functii de conducere ar putea fi transferate catre o serie de unitati publice pentru suplimentarea personalului", au precizat surse neoficiale.

Angajatii care ar urma sa fie disponibilizati ar putea fi tranferati la unele institutii care se confrunta cu un deficit de personal, cum ar fi cele care lucreaza cu publicul si agentiile care gestioneaza atragerea fondurilor europene.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca Guvernul isi propune sa reduca cheltuielile agentiilor guvernamentale prin comasarea lor sau chiar prin reducerea numarului acestora.

"Am spus la inceputul guvernarii ca vom restructura si vom desfiinta agentiile guvernamentale si ne vom tine de cuvant. Semnalul pe care trebuie sa il dea primul ministru este acela ca promisiunile facute trebuie si puse in aplicare, nu sa ramana scrise doar pe hartie", a precizat prim-ministrul Emil Boc.

Emil Boc a mai precizat ca multe din agentiile guvernamentale se vor comasa, altele se vor restructura, iar altele se vor desfiinta. Toate acestea pentru a reduce cheltuielile bugetare... mai mult


Vineri, 06 Martie 2009, ora 19:07

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)