retrocedari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Retrocedari ilegale la Buzau: Fostul prefect si alte trei persoane, arestate preventiv

Retrocedari ilegale la Buzau: Fostul prefect si alte trei persoane, arestate preventiv

Fostul prefect de Buzau Paul Beganu si alte trei persoane implicate in cazul retrocedarii ilegale a peste 5.000 de hectare de padure au fost arestate preventiv, vineri, iar judecatorul Neculae Toader, fost presedinte al Judecatoriei Patarlagele, a fost pus sub control judiciar.

Potrivit deciziei pronuntate vineri dimineata de Curtea de Apel Ploiesti, judecatorii acestei instante au dispus arestarea preventiva a patru persoane: fostul prefect de Buzau Paul Beganu, avocatul Mihail Cosmin Vasile, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, si omul de afaceri Gheorghe Ceteras.

Toti cei patru sunt cercetati pentru fapte de coruptie in dosarul retrocedarii ilegale a peste 5.000 de hectare de padure in judetul Buzau. Acestia cerusera instantei sa dispuna alte masuri preventive, cum ar fi controlul judiciar, arestul la domiciliu sau controlul judiciar pe cautiune, insa cererile lor au fost respinse.

Retrocedari ilegale la Buzau: Un fost prefect, un judecator si un angajat Romsilva, urmariti penal

Totodata, Curtea de apel Ploiesti a respins propunerea DNA de arestare preventiva a judecatorului Neculae Toader, cercetat in acelasi dosar, acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a dispune retrocedarea ilegala a celor peste 5.000 de hectare de padure.

Magistratii au dispus punerea sub control judiciar a fostului presedinte al Judecatoriei Patarlagele, judetul Buzau.

Sentinta poate fi contestata, nefiind definitiva.

Procurorii DNA Ploiesti... mai mult


Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 13:00

1 comentariu
Mafia retrocedarilor Hrebenciuc jr, negociator in dosar: intervenea pentru printul Paul - stenograme

Mafia retrocedarilor Hrebenciuc jr, negociator in dosar: intervenea pentru printul Paul - stenograme

Fiul deputatului PSD demisionar Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, este surprins in stenograme in discutii cu omul de afaceri Dan Bengescu, in legatura cu retrocedarile ilegale.

Potrivit interceptarilor, Andrei Hrebenciuc negocia in dosarul retrocedarilor ilegale si intervenea pentru printul Paul, in timp ce Dan Bengescu era intermediar, informeaza Realitatea Tv. Aceste convorbiri sunt probe in dosarul procurorilor DNA, mai sustine sursa citata.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, adusi la ICCJ - Afla daca vor fi arestati

Iata care sunt discutiile dintre cei doi, purtate pe 18 noiembrie 2013, potrivit interceptarilor:

Dan Bengescu: Tu-l stii pe Paul, am mai vorbit noi de el.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Omul are o jena financiara foarte puternica.

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Si e pe cale sa faca o miscare gresita, in sensul ca trebuie sa dea vreo 20.000 maine, nu stiu la ce banca si eu nu i-am finalizat proiectul decat... ii finalizez proiectul undeva la inceputul lunii decembrie, ca ii lipseau lui niste documente. El a zis sambata ca se duce exact la personajul la care nu as mai vrea eu sa se duca...

Andrei Hrebenciuc: Da.

Dan Bengescu: Daca se duce la ala, sa-i dea ala, ala ii va da cu o singura conditie: sa-i semeneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Padurea Brosteni).

Andrei Hrebenciuc: Gata, am inteles.

Dan Bengescu: Ti-am zis numai asa, ca am auzit acuma pe piata, stii. Si nu as vrea, ca... mai mult


Joi, 23 Octombrie 2014, ora 22:11

13 comentarii
Mafia retrocedarilor - DNA: Hrebenciuc i-a promis printului Paul interventii pentru imobile

Mafia retrocedarilor - DNA: Hrebenciuc i-a promis printului Paul interventii pentru imobile

Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri, potrivit unui document al DNA.

"Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc.

Mafia retrocedarilor - Noi stenograme cu Viorel Hrebenciuc: Ma, ati facut aia?

Functionarii aveau atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc) ", se arata intr-un document al anchetatorilor.

Incepand cu anul 2013 si pana in prezent, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, Dan... mai mult


Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 21:44

13 comentarii
Mafia retrocedarilor - Noi stenograme cu Viorel Hrebenciuc: Ma, ati facut aia?

Mafia retrocedarilor - Noi stenograme cu Viorel Hrebenciuc: Ma, ati facut aia?

Interesul deputatului Viorel Hrebenciuc pentru urgentarea retrocedarii unor terenuri forestiere din judetul Bacau reiese, potrivit referatului procurorilor DNA, din stenogramele interceptarilor realizate in dosarul in care parlamentarul PSD este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei.

Intr-o discutie telefonica din data de 1 decembrie 2013 cu un functionar al comisiei judetene de aplicare a legilor proprietatii din cadrul Consiliului Judetean Bacau, Hrebenciuc ii solicita relatii in legatura cu demersurile efectuate de aceasta institutie cu privire la procesele civile privind suprafetele de teren impadurit vizate de Paltin Gheorghe Sturdza, cercetat in acelasi dosar.

Mafia retrocedarilor: De ce ii vrea DNA arestati pe Hrebenciuc si Adam

"Domn: Da, domnule presedinte.
Viorel Hrebenciuc: Salut, boss, ce faci?
Domn: Va rog, bine.
Viorel Hrebenciuc: Ma, spune-mi si mie, deci ati facut aia, cerere de stramutare, comisia judeteana?
Domn: Nu, nu, nu, e facuta de Directia Romsilva de la Bucuresti.
Viorel Hrebenciuc: De Romsilva, nu de voi de la Bacau?
Domn: Nu, nu, nu de noi, noi nu avem nicio treaba, doar ca trebuie sa treaca prin noi, ca parte in proces. De Romsilva e initiata si facuta.
Viorel Hrebenciuc: Am inteles, am inteles. Bine, hai, vorbim.
Domn: Miercuri, dl. presedinte
Viorel Hrebenciuc: Pa, pa.
Domn: Numai bine".

Stenograme in dosarul... mai mult


Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 19:38

22 comentarii
Mafia retrocedarilor: Marturii despre jocul cu padurile Romaniei, din interiorul Romsilva

Mafia retrocedarilor: Marturii despre jocul cu padurile Romaniei, din interiorul Romsilva

Unul dintre angajatii Romsilva, care au rezistat presiunilor politice in cazul retrocedarii ilegale de paduri, a vorbit pentru prima oara despre constrangerile traite de "salariatii onesti", care au incercat sa apera proprietatile statului.

Angajatul Romsilva se numara printre cei care s-au opus retrocedarii ilegale a 43.000 de hectare de teren forestier din judetul Bacau, paduri revendicate in 2006 de Paltin Sturza, un urmas indepartat al proprietarului de drept, si care fac acum subiectul unui dosar DNA in care politicieni, magistrati si oameni de afaceri sunt cercetati penal.

Salariatul regiei sustine, intr-un interviu acordat Rise Project, ca terenul forestier ar fi trebuit sa ajunga la urmasii proprietarului de drept Dimitrie Ghika, care a fost deposedat de catre autoritatile comuniste, respectiv doi nepoti ai acestuia.

El a vorbit, in continuare, despre cazul in care este implicat Paltin Sturza, care a cerut, in 2006, sa ii fie retrocedate suprafete de teren forestier, desi nu ar fi avut acest drept, fiind o ruda indepartata a lui Dimitrie Ghika.

Paltin Sturza, sustine angajatul Romsilva, a obtinut terenurile cu ajutorul avocatului Ioan Adam, care este si deputat PSD, si a magistratilor Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel de la Tribunalul Covasva, care sunt cercetati penal de DNA in dosarul retrocedarilor ilegale in care sunt implicati parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc si Ilie Sarbu.

Judecatorii Ordog si Uta, cercetati sub control judiciar

"Paltin... mai mult


Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 15:29

5 comentarii
Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc si Adam, primul pas spre arest? Sedinta de weekend in Parlament

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc si Adam, primul pas spre arest? Sedinta de weekend in Parlament

Deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam nu vor avea liniste in acest weekend. Surse oficiale arata ca sambata, la ora 12, se va intruni Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru a stabili calendarul dezbaterii cererii DNA de arestare preventiva a celor doi in dosarul referitor la retrocedarile ilegale de paduri, deschis la Brasov.

Procedural, solicitarea DNA a fost adresata de catre ministrul Justitiei presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, care o va aduce la cunostinta BP. Acest for de conducere o trimite Comisiei juridice, careia i se cere sa faca un raport in termen de trei zile.

Cererea DNA si raportul comisiei se supun spre dezbatere si adoptare plenului Camerei, in termen de cinci zile de la depunerea raportului. Plenul decide prin votul secret al majoritatii membrilor sai.

Chiar daca acum Parlamentul se afla in vacanta electorala, presedintele Camerei trebuie sa se asigure ca se respecta termenele.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al... mai mult


Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 08:50

14 comentarii
Mafia retrocedarilor: Sedinta de urgenta in Parlamentul pentru Hrebenciuc si Adam - isi pierd imunitatea?

Mafia retrocedarilor: Sedinta de urgenta in Parlamentul pentru Hrebenciuc si Adam - isi pierd imunitatea?

Parlamentul se reuneste, sambata la pranz, in sedinta extraordinara la mijlocul campaniei pentru prezidentiale, pentru a discuta cererea DNA privind ridicarea imunitatii deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, implicati in dosarul retrocedarilor ilegale.

Astfel, deputatii, care sunt in vacanta in perioada campaniei electorale pentru alegerea presedintelui, au decis intrunirea Biroului Permanent al Camerei, urmand sa se ia in discutie ridicarea imunitatii celor doi social-democrati.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal. Sarbu si Ioan Adam, implicati in dosar

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.... mai mult


Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 20:32

19 comentarii
Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

Deputatul Viorel Hrebenciuc ii spunea lui Dan Bengescu, referitor la cele peste 43.000 de hectare de padure retrocedate, ca trebuie sa discute cu Ilie Sarbu "sa-l calce pe cap" pe directorul Romsilva, pentru ca nu respecta sarcinile trasate de el, potrivit DNA.

Procurorii DNA arata, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a sase persoane, printre care Dan Bengescu si judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, ca Viorel Hrebenciuc ii spunea lui Bengescu, intr-o intalnire din august 2014, ca trebuie sa discute cu Ilie Sarbu pentru a-l "calca pe cap" pe Adam Craciunescu, directorul general al Romsilva, pentru ca acesta a refuzat sa respecta sarcinile trasate de Hrebenciuc privind punerea in posesie pentru unele terenuri.

Mafia retrocedarilor: Judecatorii Ordog si Uta, cercetati sub control judiciar

"Viorel Hrebenciuc:...?...? Acuma sa-l folosesc pe Ilie Sarbu. Sa-l calce pe cap......? ", potrivit referatului procurorilor.

In acelasi context, noteaza anchetatorii, discutand despre punerea in posesie a terenurilor din localitatea Brusturoasa, Hrebenciuc i-a spus lui Bengescu: "Pot face presiuni pe aia acolo, ca nu stiu ce, merge in sedinta peste ei".

Mafia retrocedarilor Hrebenciuc: Suntem in plin razboi cu Romsilva. Suta la suta fac ordine!

"Viorel Hrebenciuc: Eu maine dupa-amiaza la patru jumate vorbesc inca o data... la Bacau. Sa vad daca au primit... mai mult


Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 19:50

13 comentarii
Mafia retrocedarilor Reactia ministrului Mediului dupa ce s-a vehiculat ca e implicat in dosar

Mafia retrocedarilor Reactia ministrului Mediului dupa ce s-a vehiculat ca e implicat in dosar

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a reactionat dupa aparitia informatiilor ca numele sau s-ar regasi in dosarul DNA privind retrocedarile ilegale.

Korodi a spus ca "era imposibil" sa intervina la directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.

"Nu-i cunosc pe acei oameni", a declarat ministrul Mediului, vineri seara, la Realitatea Tv.

Mafia retrocedarilor: Numele ministrului Mediului, Attila Korodi, apare in dosarul DNA

Mafia retrocedarilor: Romsilva sustine ca nu a fost prejudiciata

Numele lui Attila Korodi apare in referatul DNA de la ICCJ privind propunerea de arestare preventiva a sase inculpati in dosarul retrocedarilor ilegale.

Acestia sustineau ca vor lua legatura cu ministrul Mediului, pentru ca acesta sa intervina pe langa Adam Craciunescu, directorul Romsilva.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Vineri, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

In cazul celor doi exista suspiciuni de fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier, se arata intr-un comunicat al DNA.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal. Sarbu si Ioan Adam, implicati in dosar

F.N. mai mult


Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 18:54

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ziua de salariu te poate ucide - studiu
  2. Actrita de la Bollywood, 26 de ani de inchisoare pentru blasfemie
  3. Avion inghetat pe pista: Pasagerii se dau jos si imping (Video)
  4. Dorel loveste pe aeroportul Baneasa: A intrat cu masina in avion
  5. Au plecat sa culeaga ciuperci, dar au gasit marijuana
  6. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  7. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  8. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  9. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  10. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare