revista jurnalisti academia catavencu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Echipa de la Catavencu lanseaza alt saptamanal cu bani de la Patriciu (Video)

Echipa de la Catavencu lanseaza alt saptamanal cu bani de la Patriciu (Video)

Fosta echipa de jurnalisti de la Academia Catavencu, condusa de Doru Bucsu, va lansa miercuri o noua revista.

Saptamanalul Catavencii va aparea sub egida Adevarul Holding, asa cum au scris jurnalistii pe pagina oficiala de Facebook.

Prima pagina a publicatiei Academia Catavencu anunta, martea trecuta, ca este ultimul numar redactat de formula actuala de jurnalisti.

"Va multumim ca ati stat alaturi de noi 20 de ani. Urmatorii 20 incep saptamana viitoare, cu aceeasi echipa, intr-o noua revista", scria Doru Buscu intr-un editorial.

Cateva zile mai tarziu, au aparut speculatii potrivit carora echipa Catavencilor ar putea redacta o noua revista cu bani de la Dinu Patriciu.

Informatia potrivit careia noul director-sef va fi Doru Bucsu, iar presedinte va fi Mircea Dinescu a fost confirmata si de managerului grupului Adevarul Holding, Peter Imre.

"Cred ca valoarea unui produs este data de echipa, de aceea noi am pastrat toti oamenii de la Academia Catavencu si, mai mult, vom reuni grupul care a fondat aceasta publicatie de succes. De aceea, a revenit si Mircea Dinescu, care va fi presedintele Catavencilor. Mai cred ca un saptamanal care a avut succes timp de 20 de ani va mai avea cel putin inca 20 de miercuri incolo. Catavencii nu vor fi intr-o alta firma, ci tot in cadrul Adevarul Holding, care va fi publisherul saptamanalului", a declarat Peter Imre pentru Reporter Virtual.

Echipa Catavencilor a facut deja o pagina oficiala pe Facebook, unde isi promoveaza... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:57

1 comentariu
Echipa de la Academia Catavencu a plecat la Dinu Patriciu?

Echipa de la Academia Catavencu a plecat la Dinu Patriciu?

Echipa actuala de la Academia Catavencu, condusa de jurnalistul Doru Bucsu, ar putea redacta o noua revista sub bagheta lui Dinu Patriciu.

Dupa ce Doru Bucsu l-a refuzat pe noul proprietar al marcii Academia Catavencu, Dan Grigorescu Adamescu, care detine si ziarul Romania Libera, Adevarul Holding va fi publisherul noului titlu editat de echipa catavencilor, potrivit Pagina de media.

Dinu Patriciu nu a raspuns clar daca a luat echipa de la fostul Academia Catavencu.

"Cred ca m-ar fi informat cineva, daca s-ar fi intamplat", a declarat omul de afaceri.

Prima pagina a publicatiei Academia Catavencu anunta, marti, ca acesta este ultimul numar redactat de formula actuala de jurnalisti.

Doru Buscu: Oamenii de la Catavencu se opresc aici, continua pe alt drum

"Va multumim ca ati stat alaturi de noi 20 de ani. Urmatorii 20 incep saptamana viitoare, cu aceeasi echipa, intr-o noua revista", scria jurnalistul Doru Buscu intr-un editorial. mai mult


Joi, 23 Iunie 2011, ora 09:45

2 comentarii
Doru Buscu: Oamenii de la Catavencu se opresc aici, continua pe alt drum

Doru Buscu: Oamenii de la Catavencu se opresc aici, continua pe alt drum

Prima pagina a publicatiei Academia Catavencu anunta, marti, ca acesta este ultimul numar redactat de formula actuala de jurnalisti.

"Va multumim ca ati stat alaturi de noi 20 de ani. Urmatorii 20 incep saptamana viitoare, cu aceeasi echipa, intr-o noua revista", scrie jurnalistul Doru Buscu intr-un editorial din Academia Catavencu.

"Academia Catavencu s-a ciocnit cu un asteroid. Un nor toxic si urias s-a raspandit pe suprafata revistei, toate formele de viata inteligenta s-au pitit printre pagini, iar dinozaurii fondatori sunt amenintati cu disparitia. Familia Adamescu e o formatiune stelara, cu stelele presarate pe epoletii meteoritului-tata, care umbla de la un timp prin galaxia Gutenberg dupa o traiectorie trasata la PDL", isi incepe jurnalistul materialul.

"In afacerea Adamescu, oamenii de la Catavencu se opresc aici. Dar ei continua sa mearga pe alt drum. A fost frumos si urmeaza sa mai fie", se incheie textul.

Dan Adamescu a cumparat marca "Academia Catavencu"

Noul proprietar al marcii "Academia Catavencu" este Dan Grigorescu Adamescu, care detine si ziarul Romania Libera.

Afaceristul si-a adjudecat marca Academia Catavencu contra sumei de 882.654 de euro, in urma unei licitatii organizate pe 14 iunie. mai mult


Marti, 21 Iunie 2011, ora 12:55

1 comentariu
Compania "Catavencu SA", oficial in faliment

Compania "Catavencu SA", oficial in faliment

Compania "Catavencu SA", din care au facut parte mai multe publicatii cumparate de Sorin Ovidiu Vintu si ulterior inchise, este, oficial, in faliment.

"Din cate stiu eu, un judecator s-a pronuntat, ieri, de Ziua libertatii de exprimare, pentru falimentul companiei Catavencu, marca 'Academia Catavencu' urmand sa fie scoasa la vanzare printr-o licitatie care va avea loc curand", a declarat directorul editorial al Academiei Catavencu, Doru Buscu, pentru Reporter Virtual.

Din compania "Catavencu SA" au mai facut parte Business Standard si Cotidianul.

Conform Mediafax, Tribunalul Bucuresti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SPRL privind intrarea in faliment in procedura generala a debitoarei SC Catavencu SA, editorul Academia Catavencu.

Ca urmare, societatea va fi dizolvata si are urmatoarele obligatii: "sa predea gestiunea averii catre lichidatorul desemnat, in termen de zece zile de la notificarea deschiderii procedurii; sa depuna la dosarul cauzei, in termen de zece zile de la intrarea in faliment, actele si informatiile prevazute de art. 28 alin.1 din Legea 85/2006, cu exceptia celor prevazute de lit.e) si i) ale art.28 alin.1".

Totodata, Tribunalul a dispus intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum zece zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor... mai mult


Miercuri, 04 Mai 2011, ora 18:58

5 comentarii
Fostii jurnalisti de la Academia Catavencu vor lansa revista Kamikaze

Fostii jurnalisti de la Academia Catavencu vor lansa revista Kamikaze

Jurnalistii care au plecat de la Academia Catavencu in luna martie vor lansa saptamana viitoare revista Kamikaze.

Revista va avea un tiraj de 60.000 de exemplare si va costa 2,5 lei, dupa cum a declarat Catalin Prisacariu, pentru Mediafax.

"Vom lansa (n. red. - revista) saptamana viitoare. Inca nu stim ce zi de aparitie va avea, e o discutie pe tema asta", a precizat Prisacariu.

Revista va fi disponibila si on-line la adresa catavenculnou.ro. "Vom lansa site-ul care contine numele noii reviste undeva la inceputul saptamanii viitoare", a mai spus jurnalistul.

O mare parte din echipa editoriala de la Academia Catavencu, in frunte cu Mircea Toma, a decis la inceputul lunii martie sa plece ca urmare a presiunilor politice facute in timpul campaniei electorale. Ei au afirmat ca incearca astfel sa pastreze spiritul Academiei Catavencu.

Demisie in bloc la Academia Catavencu, din cauza presiunilor politice

Pe lista plecarilor se afla redactorul-sef al echipei, Marius Bortea, reporterul special Alexandru Cautis, Alexandru Dutu, Daniel Goace, Dragos Musat, Catalin Prisacariu, Iulian Tanase, Alexandru Varzaru, Silviu Apostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu si Andrei Mantog. mai mult


Marti, 09 Martie 2010, ora 14:36

1 comentariu
Demisie in bloc la Academia Catavencu, din cauza presiunilor politice

Demisie in bloc la Academia Catavencu, din cauza presiunilor politice

O mare parte din echipa editoriala de la Academia Catavencu, in frunte cu Mircea Toma, a decis sa plece ca urmare a presiunilor politice facute in timpul campaniei electorale. Ei au afirmat ca incearca astfel sa pastreze spiritul Academiei Catavencu.

Mircea Toma a precizat ca jurnalistii tineri care au anuntat ca pleaca vor infiinta o revista noua "in spiritul a ceea ce este si trebuie sa ramana Catavencu", potrivit Evenimentului Zilei.

El a explicat ca presiuni au existat dinainte de alegeri, dar odata cu campania electorala s-au intensificat. "Am simtit cenzura si presiuni, ne-am batut cu ele", spune Mircea Toma referindu-se la schimbarile resimtite dupa ce revista a fost preluata de trustul lui Sorin Ovidiu Vantu.

Pe lista plecarilor se afla redactorul-sef al echipei, Marius Bortea, reporterul special Alexandru Cautis, Alexandru Dutu, Daniel Goace, Dragos Musat, Catalin Prisacariu, Iulian Tanase, Alexandru Varzaru, Silviu Apostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu, Andrei Mantog.

Doru Bucsu, directorul editorial al Academiei Catavencu, spune ca unii redactori vor sa plece, dar nu a primit pana acum nicio demisie. El a adaugat ca demisia ar putea sa aiba legatura cu o decizie recenta de reducere a salariilor cu 15%.

"In urma cu cateva zile i-am anuntat pe sefii departamentelor ca urmeaza o reducere cu 15% a salariilor si ca revista reintra intr-un regim de austeritate. Reducerea cu 15% a salariilor urma sa fie aplicata in orizontul catorva luni, doua-trei luni",... mai mult


Miercuri, 03 Martie 2010, ora 14:06

32 comentarii
24 Fun, Tabu si Superbebe au iesit de sub tutela Catavencu

24 Fun, Tabu si Superbebe au iesit de sub tutela Catavencu

Jurnalista Tana Pazara a preluat marti seara Superbebe de la Realitatea Catavencu, iar 24Fun si Tabu au fost cumparate in aceeasi zi de DBV Mediahouse, condusa de Brandusa Vlanga.

Tana Pazara a semnat cu Realitatea Catavencu preluarea 100% a titlului, pretul de preluare situandu-se undeva la peste 100.000 de euro, informeaza Pagina de media.

Si revistele 24 Fun si Tabu au trecut, oficial, la noii proprietari, iar sumele de cumparare se ridica la aproximativ 100.000 de euro in cazul Tabu si la peste 400.000 de euro pentru reteaua de ghiduri 24Fun.

"Cred ca printre primele probleme pe care le voi rezolva va fi costul de tipar. Vom incerca sa negociem cu tipografia, fara a face rabat de la calitate. Va fi o reducere de costuri, dar nu stiu pana unde vom ajunge. Intentia mea este sa nu renunt la niciun angajat", a declarat Brandusa Vlanga.

Reteaua 24Fun a fost cumparata de la Realitatea Catavencu prin firma Mediamov, detinuta in mod egal de Alex Sandulescu (fondatorul 24Fun) si de catre Sorin Vulpe.

"Imi voi face treaba ca si pana acum. E un brand puternic, de notorietate, iar piata de publicitate il cunoaste", a precizat acesta. mai mult


Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 17:08

Catavencu face topul celor mai sexy jurnaliste din Romania

Catavencu face topul celor mai sexy jurnaliste din Romania

Dupa ce jurnalistul Razvan Ionescu si-a adjudecat primul loc in top 50 cei mai sexy jurnalisti romani realizat de Academia Catavencu, revista realizeaza acum topul celor mai fierbinti ziariste din tara.

Primele propuneri au fost facute deja de redactori, iar topul va cuprinde doar ziariste din presa scrisa, se arata pe site-ul Academiei Catavencu.

Au fost nominalizate pana acum unele frumuseti ale presei scrise. Printre ziaristele care se lupta pentru titlu se numara Oana Dobre de la "Evenimentul Zilei", Cristina Modreanu de la "Gandul", Oana Titica de la "J'Adore" sau Diana Marasoiu de la "Bolero".

Academia Catavencu anunta ca va primi propuneri si de la cititori si de la colegii de breasla si ca este o campanie de "infrumusetare a presei romanesti". mai mult


Vineri, 14 August 2009, ora 23:26

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae