rezidentiat 2012

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Totul despre examenul de rezidentiat de duminica

Totul despre examenul de rezidentiat de duminica

Peste 5.600 de candidati s-au inscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 de locuri si posturi disponibile la concursul de rezidentiat care se va desfasura duminica, simultan, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Candidatii vor intra in sali la ora 8.30, iar concursul va incepe la 10.00.

Din totalul locurilor si posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt la medicina, 317 la medicina dentara, iar 149 la farmacie, informeaza Ministerului Sanatatii (MS).

Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri s-au incris 5.661 de candidati, dintre care 4.172 la medicina, 1.118 la medicina dentara si 371 la farmacie.

Cea mai mare concurenta se inregistreaza la medicina dentara: 3,52 candidati pe loc.

Candidatii care vor ocupa un loc in urma concursului nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului.

Concursul de rezidentiat a fost amanat pentru 23 noiembrie, cu o saptamana mai tarziu fata de data stabilita initial, intrucat in 16 noiembrie a avut loc turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Potrivit ordinului Ministrului Sanatatii privind organizarea consursului, specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea din 23 noiembrie 2014 sunt anestezie si terapie intensiva, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, medicina de urgenta, neonatologie,... mai mult


Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 08:07

Alte articole despre: examen rezidentiat 2014
Investitiile straine in Romania, in 2012: Industria petroliera si bancile au fost vedete - Vezi topul pe tari

Investitiile straine in Romania, in 2012: Industria petroliera si bancile au fost vedete - Vezi topul pe tari

Investitiile straine directe in Romania au fost, in 2012, mai mari ca in anul precedent, Olanda fiind tara care a contribuit cel mai mult la dezvoltarea economiei noastre.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fluxul net de investitii straine directe in anul 2012 a atins nivelul de 2,138 miliarde euro, din care:

- 795 milioane euro participatii la capital (37,2%) ;
- 1,343 miliarde euro credit net primit de la investitorii straini (62,8%).

De asemenea, soldul final al investitiilor straine directe la 31 decembrie 2012 a inregistrat valoarea de 59,126 miliarde de euro, din care:

- 39,266 miliarde euro participatii la capital, inclusiv profitul reinvestit (66,4%) ;
- 19,860 miliarde euro credit net primit de la investitorii straini (33,6%).

In schimb, in 2011, fluxul net a fost de 1,815 miliarde de euro, in timp ce soldul final s-a cifrat la 55,139 miliarde de euro. Astfel, investitiile straine directe au crescut in 2012 pentru prima data din 2008, avansul fiind de 18,7% fata de anul precedent.

Repartizarea investitiilor straine directe pe principalele activitati economice

Din punct de vedere al orientarii pe ramuri economice, ISD s-au localizat cu precadere in industria prelucratoare (31,3% din total).

In cadrul acestei industrii cele mai bine reprezentate ramuri sunt prelucrarea titeiului, produse chimice, cauciuc si mase plastice (6,7% din total ISD), industria mijloacelor de transport (5,4%), metalurgia (4,9%), industria... mai mult


Luni, 30 Septembrie 2013, ora 12:16

Eugen Nicolaescu, despre exodul medicilor rezidenti si coruptia din spitale - Interviu

Eugen Nicolaescu, despre exodul medicilor rezidenti si coruptia din spitale - Interviu

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre plecarile medicilor rezidenti din Romania, problemele acestora, dar si despre felul in care salariile lor ar putea fi crescute, despre coruptia din spitale, plata diferentiata a medicilor si investitiile care urmeaza sa se faca in sistemul de sanatate romanesc.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca salariile rezidentilor au fost crescute si readuse la nivelul dinainte de taierile efectuate de Guvernul Boc, dar si ca rezultatele masurilor luate in ce ii priveste pe acesti medici vor fi vazute in ani de zile.

Totodata, Nicolaescu a comentat pozitia Colegiului Medicilor cu privire la cresterea salariala si la exodul rezidentilor, amintind ca niciun medic nu a emigrat in anul 2013, dar si ca un exod important a avut loc in perioada guvernarilor PDL, 2009-2012.

Ministrul liberal al Sanatatii a recunoscut ca problema coruptiei din spitale dateaza inca de la instalarea regimului comunist in Romania, dar si ca o posibila modalitate de combatere a acesteia ar putea fi plata diferentiata a medicilor, in functie de performante.

Nu in ultimul rand, Eugen Nicolaescu a precizat ca in programul de guvernare sunt specificate imbunatatirea serviciilor medicale si realizarea corecta a finantarii intregului sistem de sanatate, in sensul alocarii de bani pentru dotari sau medicamente.

Va invitam sa cititi interviul pe care ministrul Sanatatii l-a acordat Ziare.com.

Colegiul Medicilor a... mai mult


Luni, 04 Martie 2013, ora 12:11

40 comentarii
Secretar de stat: Peste 1.000 de medici au posturi asigurate dupa rezidentiat

Secretar de stat: Peste 1.000 de medici au posturi asigurate dupa rezidentiat

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca peste 1.000 de medici care vor avea posturi asigurate, in acest an, dupa ce isi vor termina rezidentiatul.

"Este momentul sa schimbam, din acest an, optica de ocupare a posturilor. Ideea a fost de a scoate posturi in clinicile universitare, in spitalele judetene si municipale. 1.100 de posturi sunt scoase", a declarat Alexabdru Rafila pentru Digi24.

Ocuparea posturilor va fi conditionata de semnarea unui contract, prin care medicii se angajeaza sa ramana acolo o perioada de cel putin cinci ani, cat a durat rezidentiatul.

"Daca rezidentiatul dureaza cinci ani, ei trebuie sa profeseze minimum cinci ani in acea unitate medicala. Cu siguranta vor profesa toata viata pentru ca o astfel de posibilitate de a lucra in clinici universitare sau spitale judetene le ofera o perspectiva sigura profesionala, ceea ce isi doresc cu totii", a completat secretarul de stat.

Rezidentiat 2012: Peste 5.300 de candidati sustin examenul duminica

Peste 5.300 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la examenul de Rezidentiat care se desfasoara duminica in Bucuresti si in alte cinci centre universitare din tara, acestia urmand sa concureze pe 3.778 de locuri si posturi, potrivit Ministerului Sanatatii, citat de NewsIn.

Cei mai multi medici tineri, 4.142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si... mai mult


Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 15:56

3 comentarii
Rezidentiat 2012: Peste 5.300 de candidati sustin examenul duminica

Rezidentiat 2012: Peste 5.300 de candidati sustin examenul duminica

Peste 5.300 de absolventi au fost inscrisi la concursul de rezidentiat care are loc duminica in Capitala si in alte cinci centre universitare, cei mai multi dintre ei, respectiv 4.142, concurand la medicina, insa cea mai mare concurenta, 3,7 candidati pe loc/post, va fi la stomatologie.

Pentru concursul de rezidentiat din 25 noiembrie au fost inscrisi 5.371 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie. Dintre acestia, 4.142 vor concura pentru un loc/post la medicina, 931, la stomatologie, iar 298, la farmacie, potrivit Ministerului Sanatatii.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Pentru aceasta sesiune, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.778 de locuri si posturi. Dintre acestea, 3.558 sunt pentru medicina, 250, pentru medicina dentara, iar 170, pentru farmacie.

Cea mai mare concurenta este, astfel, la stomatologie, unde sunt aproximativ 3,7 candidati pe un loc/post.

Candidatii care vor castiga un loc in urma concursului nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului.

In Capitala, unde examenul va avea loc la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", au fost inscrisi 1.899 de candidati - 1.474 pentru medicina, 303 pentru medicina dentara si 122 pentru farmacie.

Potrivit Ministerului Sanatatii,... mai mult


Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 08:42

Cele mai cautate specializari la rezidentiat: Urgenta, cardiologia si chirurgia

Cele mai cautate specializari la rezidentiat: Urgenta, cardiologia si chirurgia

Aproape 1.900 de candidati au fost inscrisi la rezidentiatul din 25 noiembrie de la UMF "Carol Davila" din Capitala, pentru care au fost alocate 616 locuri, cele mai solicitate fiind cele de la medicina de urgenta, cardiologie si chirurgie generala, informeaza institutia de invatamant superior.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs, pentru sesiunea din noiembrie a rezidentiatului, 3.730 de locuri, dintre care 616 pentru Bucuresti, respectiv 524 pentru medicina, 63 pentru stomatologie si 29 pentru farmacie.

Potrivit Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila", la concursul de duminica, 25 noiembrie, au fost inscrisi 1.896 candidati, din totalul celor 5.371 inregistrati la nivel national. Cei mai multi dintre candidati, respectiv 1.471, s-au inscris la medicina, 303, la medicina dentara, iar 122, la farmacie.

Cele mai solicitate specializari de la medicina sunt urgenta, cardiologia si chirurgia generala. La medicina dentara, cei mai multi candidati au optat pentru chirurgia dento-alveolara, iar la farmacie, pentru specializarea faramacie clinica.

Conform metodologiei de rezidentiat, concursul se va desfasura in Bucuresti pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Noutatea examenului din 2012

Noutatea pe care o aduce sesiunea din noiembrie 2012 a... mai mult


Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 21:21

Medicii picheteaza Ministerul Sanatatii, cerand o noua sesiune de rezidentiat

Medicii picheteaza Ministerul Sanatatii, cerand o noua sesiune de rezidentiat

Aproximativ zece medici picheteaza miercuri sediul Ministerului Sanatatii din Capitala, cerand ca institutia sa organizeze cat mai rapid o noua sesiune de rezidentiat.

"Tinerii care protesteaza in fata ministerului sunt de fapt medicii care nu au reusit sa treaca examenul de rezidentiat desfasurat in luna noiembrie a anului trecut. Ei cer ca ministerul sa organizeze cat mai repede o noua sesiune de rezidentiat, insa probabil nu au citit anuntul postat pe site-ul nostru la data de 20 ianuarie, prin care anuntam ca acest concurs va avea loc pe 25 martie", au declarat reprezentantii biroului de presa al ministerului.

Potrivit anuntului de pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, la data de 25 martie va fi organizat Concursul de intrare in Rezidentiat pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicina.

"Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti. Inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se fac la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs, pana la data de 29 februarie 2012, inclusiv. Inscrierile la rezidentiatul pe post se vor face la directia de sanatate publica a judetului pentru care doresc sa concureze, pana la aceeasi data", se mai spune in comunicatul citat. mai mult


Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 13:37

1 comentariu
O noua sesiune de rezidentiat va fi organizata in Bucuresti

O noua sesiune de rezidentiat va fi organizata in Bucuresti

Ministerul Sanatatii va organiza pe 25 martie 2012 un nou concurs de intrare in rezidentiat pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicina.

Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti, iar inscrierile se fac la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie pana pe 29 februarie 2012 inclusiv. Inscrierile la rezidentiatul pe post se vor face la directia de sanatate publica a judetului pentru care doresc sa concureze, pana la aceeasi data, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis Ziare.com.

Conform proiectului de ordin privind metologia, publicat de Ministerul Sanatatii, concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri si peste 300 de posturi, iar lista completa cu locurile si posturile scoase la concurs va fi afisata saptamanile urmatoare pe pagina de web a Ministerului Sanatatii.

L.S. mai mult


Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 17:55

Alte articole despre: rezidentiat, concurs rezidentiat
Calendarul scolar in medicina: rezidentiatul si examenul pentru titlul de doctor

Calendarul scolar in medicina: rezidentiatul si examenul pentru titlul de doctor

Examen de anul viitor pentru obtinerea gradului de primar pentru medici, medici dentisti si farmacisti se va da la 11 iunie, iar cel de rezidentiat, in noiembrie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sanatatii.

Rezidentiatul, care vizeaza domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, este programat pentru 18 noiembrie 2012.

Daca aceasta data va coincide cu un tur al alegerilor, atunci examenul va fi decalat cu o saptamana, precizeaza ministerul.

In 2011, spre deosebire de anii precedenti, examenul de rezidentiat s-a desfasurat descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Tot anul viitor, examenele de obtinere a titlului de medic, medic dentist, respectiv farmacist specialist vor fi sustinute la 14 martie si 18 octombrie, conform aceluiasi calendar. mai mult


Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 23:09

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba