rezultat referendum

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Rezultatele referendumului separatistilor din Ucraina: Majoritatea covarsitoare vrea independenta

Rezultatele referendumului separatistilor din Ucraina: Majoritatea covarsitoare vrea independenta

Rebelii pro-rusi din sud-estul Ucrainei au iesit invingatori in urma referendumului pentru autoguvernare organizat duminica din regiunile Donetk si Luhansk.

Voturile consultarii populare au fost numarate in totalitate, iar Comisia Electorala Centrala din Luhank a anuntat, luni, rezultatele finale: 96,2% dintre alegatori au votat pentru independenta, transmite agentia Itar-Tass.

Locuitorii regiunii Luhansk au avut de raspuns la intrebarea: "Sunteti de acord cu independenta Republicii Populare Luhansk?". 96,2% au raspuns "da", 3,2% au spus "nu", in vreme ce 0,74% dintre buletinele de vot au fost anulate, a afirmat un reprezentant al organizatorilor votului popular, Valeri Nikitin.

De asemenea, separatistii au adaugat ca prezenta la urne a fost de 81%, in contextul in care in Luhansk exista 1,6 milioane de votanti eligilibi.

Victorie si in Donetk

Rezultatele sunt asemanatoare si in cazul regiunii Donetk, unde toate buletinele de vot au fost, de asemenea, numarate, insa rezultatele finale vor fi anuntate mai tarziu in cursul zilei de luni.

Referendum haotic in Ucraina: Separatistii prorusi anunta primele rezultate

"Toate buletinele de vot au fost numarate", a declarat Roman Liagin, seful Comisiei Electorale Centrale din Donetk, adaugand ca 89,7% au votat pentru independenta Republicii Populare Donetk, 10,19% au optat impotriva, in vreme ce 0,74% dintre voturi au fost anulate.

"Acum asteptam sa ajunga protocoalele de la sectiile de votare. Totul depinde... mai mult


Luni, 12 Mai 2014, ora 17:17

13 comentarii
Valeriu Todirascu (PNR): Basescu detine solutia aplicarii rezultatului referendumului din 2009

Valeriu Todirascu (PNR): Basescu detine solutia aplicarii rezultatului referendumului din 2009

Senatorul Valeriu Todirascu reaminteste parlamentarilor romani despre rezultatul referendumului din 2009 si sustine ca "presedintele Traian Basescu este dator sa intreprinda toate demersurile pentru a pune in aplicare rezultatul acestuia".

"Majoritatea parlamentara actuala, in total dispret pentru democratie, refuza sa puna in aplicare cerintele referendumului DIN 2009. Mai mult, aceasta incearca sa schimbe regulile referendumului pentru a permite modificarea Constitutiei cu ajutorul a doar 25% din populatie, sperand ca noua Constitutie sa infirme votul democratic a peste 50% din populatia tarii care a stabilit limita maxima a numarului de parlamentari si modul de organizare a Parlamentului", afirma Valeriu Todirascu intr-un comunicat de presa.

Valeriu Todirascu precizeaza ca s-a adresat Avocatului Poporului, cerand interventia Curtii Constitutionale pentru declararea ca neconstitutionala a legii nr.35/2008 a alegerii Senatului si Camerei Deputatilor.

"Raspunsul primit, confirma starea de neconstitutionalitate a Legii nr.35/2008 declarata, implicit, de Curtea Constitutionala, care a stabilit in motivarea DECIZIEI nr.682 din 27 iunie 2012, ca Referendumul din 2009, desi consultativ, are caracter obligatoriu. Totusi, Avocatul Poporului considera ca nu poate interveni pentru punerea in practica a prevederilor Referendumului din 2009 si ca singurul organism care poate face aceasta este Parlamentul Romaniei", explica senatorul.

"Nu este admisibil ca urmatoarele... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:14

4 comentarii
Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal se reunesc, joi, pentru a discuta pe marginea rezultatelor la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

PNL precizeaza ca Biroul Politic Central al PNL se va reuni de la ora 11,00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor, urmand ca apoi sa aiba loc sedintele Consiliului National Executiv si Delegatiei Permanente, de la ora 12:00, respectiv ora 13:00.

Pe 22 august, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat ca Biroul Politic Central al PNL a decis convocarea in data de 6 septembrie a Delegatiei Permanente si a Consiliului National Executiv pentru a discuta despre rezultatul alegerilor locale si al referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Delegatia Permanenta si Comitetul National Executiv au fost convocate pentru data de 6 septembrie, la Bucuresti, avand pe ordinea de zi inclusiv o analiza a rezultatelor de la alegerile locale si de la referendumul pentru demiterea presedintelui din fiecare filiala in parte", spunea atunci Voicu. mai mult


Joi, 06 Septembrie 2012, ora 07:11

8 comentarii
Rezultatul referendumului nu va aduce liniste pe pietele financiare - broker

Rezultatul referendumului nu va aduce liniste pe pietele financiare - broker

Rezultatul referendumului din Romania nu va aduce linistea asteptata pe pietele financiare, sustine brokerul Eugen Voicu.

Potrivit acestuia, incertitudinea si volatilitatea de pe pietele financiare sunt influentate atat de factorii interni, cat si de cei externi si este greu de precizat cand se va calma situatia.

"Mi-e teama ca nu vom avea liniste nici in continuare si cred ca, oricare ar fi fost rezultatul, am fi avut o doza foarte mare de volatilitate in continuare.

Deocamdata, nu am o estimare pentru un moment de liniste pe piete. Sunt multi factori si interni si externi care duc la aceasta incertitudine, volatilitate pe pietele noastre", a declarat Eugen Voicu, presedintele Societatii de Investitii Certinvest.

Nici cursul valutar nu va reveni la nivelul la care se afla inaintea crizei politice, este de parere si analistul financiar Dragos Cabat.

Potrivit acestuia, interventiile BNR nu vor putea calma pietele pe termen scurt, in urmatoarele sase luni. Leul va putea reveni la 4,6 lei incepand cu anul 2013.

Citeste mai multe despre Rezultatul referendumului nu va aduce liniste pe pietele financiare - Broker pe Business24.ro. mai mult


Luni, 30 Iulie 2012, ora 21:37

1 comentariu
Bursa, in suspans dupa rezultatele referendumului

Bursa, in suspans dupa rezultatele referendumului

Potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte este invalidat, avand in vedere prezenta scazuta la vot. Astfel, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se va afla in suspans in urmatoarea perioada, in asteptarea deciziilor politice.

"Mentinem starea de expectatie pe bursa, pentru ca tot ceea ce inseamna piata va astepta sa vada ce se intampla. Este extrem de important ce pozitie vor lua Guvernul si Basescu. Nu stim exact ce se va intampla, decat peste cateva zile", a declarat analistul Mircea Cosea, pentru Ziare.com.

Referendum 2012 - 46,13% prezenta la vot - rezultate partiale BEC

Analistul considera ca, daca va fi o miscare pe bursa, ea va fi negativa. "Ramanerea lui Basescu la presedintie nu garanteaza ca economia va merge bine, deoarece Romania va fi, din nou, preocupata de politica, si nu de economie", a completata acesta.

Luni dimineata, bursa a deschis in usoara scadere, indicele de referinte inregistrand un declin de 0,07 la suta.

Bursa deschide in usoara scadere, dupa referendum

Si analistul Aurelian Dochia este rezervat in ceea ce priveste viitorul pe termen scurt al bursei.

"Fara indoiala, toata lumea priveste cu usurare faptul ca s-a trecut de momentul referendumului, dar bursa este un microcosmos care reflecta toata economia. Iar atat vreme cat economia nu merge, nu se vor misca prea multe nici pe bursa", a opinat acesta, pentru Ziare.com.

Bursa ar putea fi un... mai mult


Luni, 30 Iulie 2012, ora 15:09

4 comentarii
Rezultat Referendum 2012 Vot zdrobitor impotriva lui Basescu. BEC: referendumul invalidat. USL contesta

Rezultat Referendum 2012 Vot zdrobitor impotriva lui Basescu. BEC: referendumul invalidat. USL contesta

Traian Basescu ramane presedintele Romaniei, potrivit exit-poll-urilor de la iesirea de la urne, dar si rezultatelor BEC pentru ora 23,00. Astfel, cu o prezenta de 45,92%%, sub pragul de 50%+1, rezultatul referendumului ar fi invalidat.

Traian Basescu ar ramane presedintele Romaniei, in ciuda unui vot zdrobitor impotriva, potrivit exit-poll-urilor - 88,20% dintre cei prezenti la urne au votat DA (pentru demiterea lui Traian Basescu) si numai 9,3% NU. In consecinta, circa 7,6 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.

Potrivit Biroului Electoral Central, participarea la referendum, la nivel national a fost, pana la ora 23.00, de 45,92% din totalul alegatorilor.

41,76% dintre acestia sunt din mediul urban, iar 51,61% din mediul rural.

Judetele cu cea mai mare prezenta la vot sunt: Olt - 74,71%, Mehedinti - 70,46%, Teleorman - 70,16%, Giurgiu - 60,67% si Valcea - 60,44%.

Judetele cu cea mai redusa prezenta la vot sunt: Harghita - 11,56%, Covasna - 20,6%, Satu Mare - 28,23%, Mures - 33,96% si Arad - 34,99%.

Populatia din Municipiul Bucuresti s-a prezentat la vot, pana la ora 23.00, in proportie de 40,04%.

Rezultatele partiale urmeaza sa fie publicate luni, la orele 10.00, 14.00 si 19.00.

Estimarea a fost facuta pe baza datelor din 2.889 de sectii de votare, cu o marja de eroare de +/- 3%.

USL sustine ca, in final, prezenta va fi de 52% si Traian Basescu demis

In jurul orei 23,30, USL a sustinut ca rezultatele vor fi altele... mai mult


Luni, 30 Iulie 2012, ora 00:53

227 comentarii
Rezultate referendum CURS: 77,4% din romani au votat pentru unicameral

Rezultate referendum CURS: 77,4% din romani au votat pentru unicameral

Reducerea numarului de parlamentari este dorita de 87,43% din cei care au votat la referendumul convocat de presedintele Traian Basescu.

Totodata, 77,4% au votat pentru un parlament unicameral, arata exit poll-ul CURS, comandat de TVR, cu datele de pana la ora 19.00.

-Continua- mai mult


Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 22:04

4 comentarii
MAE primeste cu "satisfactie" rezultatul referendumului din Elvetia

MAE primeste cu "satisfactie" rezultatul referendumului din Elvetia

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima satisfactia fata de rezultatul votului elvetian, favorabil pentru prelungirea Acordului asupra liberei circulatii a persoanelor dintre Elvetia si UE si pentru extinderea sa la Romania si Bulgaria.

Diplomatia romana considera ca aceste rezultate creeaza "premisele intensificarii si diversificarii relatiilor cu Uniunea Europeana si, implicit, cu Romania".

"Relatiile romano-elvetiene se bazeaza pe acordurile bilaterale dintre Elvetia si Uniunea Europeana, iar dinamica acestora demonstreaza vointa ambelor tari de a dezvolta cooperarea in domeniile politic si economic. in acest sens, votul exprimat duminica de poporul elvetian reprezinta optiunea pentru securitate economica si sociala, dar si pentru deschidere fata de cooperarea cu Uniunea Europeana si toate statele membre.

Ne exprimam satisfactia in legatura cu faptul ca aceasta cooperare europeana nu a fost afectata de stereotipiile negative si de temerile vehiculate in timpul campaniei", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de NewsIn.

Elvetienii au aprobat masiv duminica prelungirea si extinderea la Romania si Bulgaria a acordurilor cu UE pentru libera circulatie a muncitorilor, in pofida unei campanii in care dreapta populista a incercat sa ii sperie ca cei mai noi membri UE le vor fura locurile de munca precum niste corbi. Campania a determinat MAE sa il convoace in ianuarie pe ambasadorul Elvetiei la Bucuresti pentru a da explicatii.

Dintre toti elvetienii care... mai mult


Duminica, 08 Februarie 2009, ora 22:44

11 comentarii
Sarkozy se supune rezultatului referendumului irlandez

Sarkozy se supune rezultatului referendumului irlandez

Presedintele francez Nicolas Sarkozy, aflat in vizita la Dublin, a confirmat ca respecta rezultatul referendumului irlandez.

Potrivit unui comunicat comun al Frantei si Irlandei, emis dupa discutiile dintre Sarkozy si premierul irlandez, "presedintele francez a confirmat ca respecta rezultatul referendumului irlandez, dar este bucuros sa constate ca procesul de ratificare va continua in celelalte state membre UE".

Sarkozy "si-a exprimat atasamentul fata de Tratatul de la Lisabona", potrivit sursei. "Cei doi au promis sa actioneze in stransa colaborare, pentru a gasi modalitatea de inregistrare de progrese in UE.

Sarkozy, care este si presedintele in exercitiu al Consiliului european, se afla pentru citeva ore la Dublin. El a fost primit de o mie de manifestanti, jumatate multumindu-i pentru pozitia sa ferma fata de liberalizarea comertului mondial, cealalta jumatate denuntand declaratiile pe care le-a facut saptamana trecuta, potrivit carora ar trebui ca irlandezii sa voteze din nou.

Dupa discutiile cu Cowen, Sarkozy se va intalni cu reprezentanti ai taberelor "da" si "nu", la resedinta ambasadorului Frantei. mai mult


Luni, 21 Iulie 2008, ora 19:13

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala