rezultate admitere universitatea bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Surpriza la admiterea la Medicina: Nu s-a mai intamplat de 10 ani

Surpriza la admiterea la Medicina: Nu s-a mai intamplat de 10 ani

Surpriza dupa ce s-au afisat notele la examenul de admitere la Facultatea de Medicina din Bucuresti: Candidatii admisi au obtinut cele mai mari medii din ultimul deceniu.

"81 de puncte ultima medie la buget este o medie foarte mare, este cea mai mare din ultima decada. Asta dovedeste faptul ca la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila vin absolventi de liceu foarte bine pregatiti", a declarat Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila, pentru TVR.

"Stiu ca anul trecut s-a intrat la buget cu 72 de puncte", isi aminteste o candidata la admiterea de la Medicina, intervievata tot de TVR.

Peste 1.300 de locuri au fost disponibile in acest an in Capitala, existand 4,5 candidati pentru un loc la Medicina generala la nivelul intregii tari.

Admiterea la Medicina este din ce in ce mai grea, facultatile din tara incercand sa obtina studenti cat mai bine pregatiti. Problema este ca multi dintre absolventi aleg sa nu practice meseria invatata in Romania.

La pacient nu te uiti ca la un lemn. Romanii sunt mai bolnavi ca alte natii Interviu cu rectorul Universitatii de Medicina

Doar de la inceputul acestui an, 2.000 de cadre medicale au cerut actele la Ministerul Sanatatii pentru a putea sa profeseze in strainatate, arata sursa citata.

Statul cheltuie anual 8.000 de lei pentru un student la Medicina, iar in ultimii 6 ani peste 15.000 de cadre medicale au plecat in Occident. mai mult


Sambata, 25 Iulie 2015, ora 11:08

Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc

Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc

Peste 26.000 de candidati s-au inscris, in sesiunea iulie 2013, la admitere in facultatile Universitatii Bucuresti, cu o medie de 5,68 candidati pe locurile de la buget, cea mai mare concurenta inregistrandu-se pentru cele 10 locuri la Limbi Moderne Aplicate, de 92,1 inscrisi pe loc.

Cele mai cautate scoli in aceasta sesiune sunt Facultatea de Administratie si Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai cautata specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) si Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializarile Hidrologie si Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritoriala (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucuresti (16,09 cand./loc) si Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Admitere 2013: Concurenta acerba la Medicina. Cati candidati sunt pe un loc

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (7,90 cand./loc), urmata de Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (7,82 cand./loc). La aceasta din urma, cea mai cautata specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt si cele mai putine locuri - 10.

La majoritatea specializarilor pe o limba straina sunt cate 14 locuri de la buget, iar cele mai cautate sunt: Italiana (15,78 cand./loc), Rusa (14,35 cand./loc), Portugheza (13,78 cand./loc), Japoneza (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Araba (7,71 cand./loc), Neogreaca (7,28 cand./loc).

In continuare, in topul celor mai cautate facultati din... mai mult


Luni, 22 Iulie 2013, ora 19:54

2 comentarii
Incep inscrierile pentru admiterea la Universitatea din Bucuresti - vezi cate locuri sunt scoase la concurs

Incep inscrierile pentru admiterea la Universitatea din Bucuresti - vezi cate locuri sunt scoase la concurs

Inscrierile pentru admiterea la Universitatea din Bucuresti incep miercuri, 10 iulie 2013.

Absolventii de Bacalaureat se pot inscrie la facultatile si specializarile institutiei de invatamant superior pana pe 18 iulie, dupa aceasta data urmand a fi organizate concursurile de dosare si examenele de admitere.

Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza

Universitatea din Bucuresti a scos la concurs 4.400 de locuri bugetate de stat si 4.000 de locuri cu taxa la specializarile din cadrul celor 19 facultati.

In perioada 19 - 25 iulie se sustin probele de concurs, iar pana pe 27 iulie toate facultatile trebuie sa afiseze rezultatele la admitere, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Modalitatea de admiterea la Universitatea din Bucuresti variaza in functie de facultate, specializare si forma de invatamant.

Astfel, exista trei forme de admitere la Universitatea din Bucuresti: admiterea pe baza de examen, admiterea pe baza unei formule mixte sau admiterea pe baza mediei de la bacalaureat. mai mult


Marti, 09 Iulie 2013, ora 23:47

2 comentarii
Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat, s-au inscris la facultate si au sustinut concursul de admitere din aceasta vara. Marea batalie a fost la Administrararea Afacerilor, unde media de la buget a fost de 9,30 si sub 9 la taxa.

Universitatea din Bucuresti a publicat rezultatele la admitere pentru majoritatea facultatilor si urmeaza sa afiseze rezultatele astazi la Facultatea de Medicina.

Potrivit Evenimentul Zilei, cele mai mari medii au fost acolo unde s-a intrat pe dosar, iar cele mai slabe au fost la facultatile unde s-au dat examene, precum Fizica si Jurnalism.

La Administrare si Afaceri, mediile au fost extrem de stranse. Toate cele 95 de locuri de la buget au fost ocupate, iar la taxa s-a tras linie la media 9. La Sociologie, specializarea Resurse Umane, primele doua locuri au fost ocupate de candidati cu media 10, iar ultima medie a fost 9,60. La Stiinte Politice s-a intrat cu 9,52, in timp ce la Filosofie primul loc a fost ocupat de o eleva cu media 10.

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Insa, la Jurnalism si Fizica lucrurile nu au stat la fel de bine. La Jurnalism prima medie a fost de 8,53, iar ultima nota a fost 7.00. La Fizica candidatii nu au fost la fel de bine pregatiti, aici intrandu-se cu medii putin peste 5.

Nu toti tinerii au scapat de febra examenelor de admitere. Saptamana a inceput cu probele scrise la Drept si Arhitectura, Politehnica si urmeaza ca joi Facultatea de... mai mult


Joi, 26 Iulie 2012, ora 14:37

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Vrei sa fii student la Universitatea Bucuresti? Inscrie-te la admitere intre 9-15 iulie

Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti se va desfasura in perioada 9-15 iulie, oferta institutiei cuprinzand 27 de domenii de licenta, cu circa 100 de specializari la cele trei forme de invatamant, ZI, FR si ID.

In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite, spun reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

In 2011, peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2011, pentru admiterea la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, cu o medie de patru candidati pe locurile de la buget.

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucuresti celebreaza, in perioada 4-16 iulie, 148 de ani de la infiintare.

"De-a lungul timpului, principalele preocupari ale comunitatii academice au fost de a asigura calitatea in invatamantul superior, o inalta calitate a serviciilor educationale si realizarea unei activitati de cercetare, la standarde competitive, de nivel international, toate acestea pentru ca Universitatea din Bucuresti sa fie cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania", informeaza reprezentantii institutiei.

Editia 2012 a rankingului global al universitatilor, realizat de Quacquarelli Symonds Limited, a adus Universitatea din Bucuresti in primele 200 de universitati din lume, prin cele doua domenii: Communication & Media Studies si English Language & Literature. De alfel,... mai mult


Joi, 05 Iulie 2012, ora 07:25

1 comentariu
Rezultate admitere: Vezi rezultatele la unele facultati din Bucuresti

Rezultate admitere: Vezi rezultatele la unele facultati din Bucuresti

Rezultatele la admitere s-au afisat la unele dintre facultatile din Bucuresti, iar ultimele medii ale elevilor admisi sunt, anul acesta, mai mici decat in alti ani, avand in vedere procentul scazut de elevi care au luat Bacalaureatul.

La Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, ultima medie admisa la specializarea Sociologie a fost 9,32, pe cand la Resurse Umane media a fost de 6, iar la Asistenta Sociala ultima medie a fost de 8,50.

Vezi totul despre rezultatele la admitere 2011

Rezultatele s-au afisat si la Facultatea de Istorie, din cadrul Universitatii Bucuresti.

La Facultatea de Matematica si Informatica, la specializarea Informatica ultima medie de admitere a fost 5, la locurile cu taxa, iar la Matematica 5,33.

La Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, cea mai mica medie de admitere a fost de 8,04 la taxa, in cazul specializarii Stiinte Politice in limba engleza. La Stiinte Politice franceza, ultima medie a fost 7,66, pe cand la Stiinte Politice romana a fost 7,67. La studii de Securitate, ultima medie la buget a fost de 7,44.

Rezultate admitere stiinte politice 2011

Rezultate admitere stiinte politice bucuresti 2011

La Facultatea de Filosofie, ultima medie la specializarea filosofie a fost 7,58 la locurile la buget, iar la taxa 6,29. La studii europene, ultima medie de admitere a fost 7,59 la buget si 6,29 la taxa.

La Facultatea de Biologie, specializarea Biologie, ultima medie de admitere la buget a fost... mai mult


Marti, 19 Iulie 2011, ora 18:11

3 comentarii
Rezultate admitere Universitatea Bucuresti 2011

Rezultate admitere Universitatea Bucuresti 2011

Absolventii de liceu care si-au depus dosarele la facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti pot afla daca se regasesc pe lista viitorilor studenti.

Rezultatele la admitere s-au afisat la unele dintre facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti, iar ultimele medii ale elevilor admisi sunt, anul acesta, mai mici decat in alti ani, avand in vedere procentul scazut de elevi care au luat Bacalaureatul.

La Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, ultima medie admisa la specializarea Sociologie a fost 9,32, pe cand la Resurse Umane media a fost de 6, iar la Asistenta Sociala ultima medie a fost de 8,50.

Vezi totul despre rezultatele la admitere 2011

Rezultatele s-au afisat si la Facultatea de Istorie, din cadrul Universitatii Bucuresti.

La Facultatea de Matematica si Informatica, la specializarea Informatica ultima medie de admitere a fost 5, la locurile cu taxa, iar la Matematica 5,33.

La Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, cea mai mica medie de admitere a fost de 8,04 la taxa, in cazul specializarii Stiinte Politice in limba engleza. La Stiinte Politice franceza, ultima medie a fost 7,66, pe cand la Stiinte Politice romana a fost 7,67. La studii de Securitate, ultima medie la buget a fost de 7,44.

Rezultate admitere stiinte politice 2011

Rezultate admitere stiinte politice bucuresti 2011

La Facultatea de Filosofie, ultima medie la specializarea filosofie a fost 7,58 la locurile la buget, iar la taxa 6,29.... mai mult


Luni, 18 Iulie 2011, ora 16:21

Vezi oferta Universitatii Bucuresti pentru anul scolar 2010/2011

Vezi oferta Universitatii Bucuresti pentru anul scolar 2010/2011

Universitatea Bucuresti ofera anul acesta 4.500 de locuri la buget si peste 7.700 cu taxa la admiterea in cele 19 facultati din cadrul institutiei de invatamant. Incrierile la admitere vor avea loc intre 8 si 15 iulie.

Taxa pentru sustinerea examenului de admitere va fi diferita in functie de facultate si se va situa undeva intre 80 de lei (Facultatea de Fizica) si 260 de lei (Facultatea de Drept).

La Facultatea de Geografie taxa o sa fie de 100 de lei, iar la Facultatea de Administratie 150 de lei.

Taxa de scolarizare pentru cei admisi pe locurile nesubventionate de la buget este de 3.100 de lei pe an.

Dosarele de admitere se pot depune la secretariatele facultatilor de luni pana vineri intre orele 9.00 si 14.00, si in weekend intre 9.00 si 12.00.

Au fost alocate 19 locuri pentru tinerii din Republica Moldova.

Examenele vor avea loc in perioada 17-22 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pana la data de 25 iulie. mai mult


Marti, 08 Iunie 2010, ora 18:01

A doua sesiune de admitere la Universitatea Bucuresti

A doua sesiune de admitere la Universitatea Bucuresti

Mai multe facultati din cadrul Universitatii Bucuresti organizeaza in perioada 10 - 14 Septembrie a doua sesiune de admitere din acest an, rezultatele urmand sa fie afisate pe 15 Septembrie.

Astfel, la Facultatea de Chimie se organizeaza concurs de dosare. Va fi luata in calcul media examenului de bacalaureat - 25%, media disciplina chimie - 25 % , media anilor de studii din liceu - 50%, informeaza Amos News.

La Facultatea de Fizica va fi, de asemenea, concurs de dosare. La admitere conteaza media de la examenul de bacalaureat: 30% , nota obtinuta la bacalaureat la Fizica (sau media la Fizica in cei 4 ani de liceu) 35%, nota obtinuta la bacalaureat la Matematica (sau media la Matematica in cei 4 ani de liceu) 35%.

La Facultatea de Geografie conteaza 50% media la Testul grila-Geografia Romaniei si 50% media la bacalaureat. La geologie si geofizica este concurs de dosare: media examenului de bacalaureat - 50% si media anilor de studii din liceu - 50%.

La Facultatea de Matematica si Informatica se organizeaza concurs scris. Va conta insa si media examenului de bacalaureat - 20%. Pentru ID se ia in calcul numai media examenului de bacalaureat.

Examene de admitere mai organizeaza si Facultatea de teologie - baptista si romano-catolica. mai mult


Luni, 08 Septembrie 2008, ora 10:44

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii