rezultate competente digitale bac

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bacalaureat 2015: Doar unul din patru elevi, experimentat la competente digitale

Bacalaureat 2015: Doar unul din patru elevi, experimentat la competente digitale

Un numar de 32.663 de absolventi de liceu, reprezentand 25,36% din candidati, au obtinut certificatul de utilizator experimentat la proba de evaluare a competentelor digitale din cadrul primei sesiuni a examenului national de bacalaureat, care s-a desfasurat in intervalul 15 - 19 iunie, iar 38.585 din candidati, reprezentand 29,94 %, au obtinut certificatul de utilizator avansat.

Potrivit unui centralizator al MECS, 41.175 de absolventi de liceu, reprezentand 31,95% dintre candidati, au obtinut certificatul de utilizator mediu si 15.721 (12,19%) - certificatul de utilizator incepator. 729 (0,56%) de candidati nu au primit calificativ, iar 3.291 nu s-au prezentat.

Bacalaureat 2015: Lucrarile vor fi corectate in alte judete

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, aceasta proba a fost sustinuta de 128.875 de candidati dintr-un total de 132.166 candidati inscrisi, doi elevi fiind eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Sesiunea iunie-iulie 2015 continua in aceasta saptamana (22-26 iunie) cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat incep luni, 29 iunie, cu testarea cunostintelor de limba si literatura romana (proba E) a). mai mult


Marti, 23 Iunie 2015, ora 21:28

1 comentariu
Bac 2012: Doar 4,41% dintre candidati, experimentati in competente digitale

Bac 2012: Doar 4,41% dintre candidati, experimentati in competente digitale

Un numar de 614 candidati, reprezentand 4,41% din totalul celor care au participat la proba de evaluare a competentelor digitale a Bacalaureatului, sesiunea august-septembrie, au obtinut certificate de utilizator avansat, au anuntat, marti, reprezentantii Ministerului Educatiei.

Certificate de competenta la nivel de incepator au obtinut 4.542 de candidati, reprezentand 32,59% din total, iar certificate care atesta utilizarea computerului la nivel mediu - 4.385 de candidati, reprezentand 31,46% din total. Certificate de utilizator avansat au fost acordate pentru 1.823 candidati, reprezentand 13,08% din total. 250 de candidati nu au primit calificative.

Conform reglementarilor in vigoare, candidatii care obtin intre 0 si 10 puncte primesc un certificat de atestare a competentelor digitale pe care se noteaza punctajul, insa fara acordarea unui nivel de competenta.

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, la aceasta proba, care a avut loc in zilele de 23 si 24 august, au fost evaluati 13.938 de elevi (83,33%) din totalul celor inscrisi. 2.323 de candidati (16,67%) nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat din cauza tentativei de frauda.

Rezultatele la proba de evaluare a competentelor digitale nu se exprima prin note sau prin calificative de tip admis sau respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat... mai mult


Marti, 28 August 2012, ora 20:00

Bac 2012 Bacalaureatul continua luni, cu proba la informatica

Bac 2012 Bacalaureatul continua luni, cu proba la informatica

Un numar de 146.713 candidati s-au inscris la proba D, de evaluare a competentelor digitale, din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, proba care incepe luni si se desfasoara pana in 22 iunie, potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Urmatoarea proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, proba C, se va desfasura intre 25 si 27 iunie.

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana, proba E)a), va avea loc in 2 iulie, la ea inscriindu-se 171.720 candidati, in 3 iulie cea la Limba si literatura materna, proba E)b), proba scrisa, in 4 iulie proba obligatorie a profilului, proba E)c), proba scrisa.

Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii, proba E)d), se va tine in 6 iulie.

Afisarea rezultatelor va avea loc in 8 iulie, iar in 9 iulie, intre orele 8 si 12, se pot depune contestatiile. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 10 si 12 iulie, iar, pe 13 iulie, vor fi afisate rezultatele finale in urma contestatiilor.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Duminica, 17 Iunie 2012, ora 21:02

Bacalaureat 2011: Elevii sustin vineri proba de evaluare a competentelor digitale

Bacalaureat 2011: Elevii sustin vineri proba de evaluare a competentelor digitale

Candidatii la prima sesiune a examenului de bacalaureat sustin, vineri, proba de evaluare a competentelor digitale.

Apoi, intre 20 si 23 iunie, va avea loc proba C de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, se va sustine in data de 27 iunie si va fi urmata in 28 iunie de cea la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, in data de 29 iunie - proba obligatorie a profilului, proba scrisa, iar in 1 iulie - proba la alegere a profilului si specializarii, proba scrisa.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Vineri, 10 Iunie 2011, ora 10:17

Proba decalata la Bac: Evaluarea competentelor digitale incepe pe 10 iunie

Proba decalata la Bac: Evaluarea competentelor digitale incepe pe 10 iunie

Proba de evaluare a competentelor digitale, din cadrul bacalaureatului de anul acesta, va incepe pe 10 iunie, si nu in 13 iunie, cum era prevazut in calendarul initial al examenului, au anuntat, joi, reprezentantii Ministerului Educatiei.

Devansarea s-a facut deoarece 12 si 13 iunie (prima si a doua zi de Rusalii) sunt zile de sarbatori legale, in care nu se lucreaza, explica reprezentantii ministerului.

In perioada premergatoare examenului, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat care au propus ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011.

"In luarea deciziei s-a tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine in data de 20 iunie - proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (intelegerea textului audiat si proba scrisa)", mai spun aceleasi surse.

Reprezentantii ministerului subliniaza si ca perioada alocata desfasurarii probei de evaluare a competentelor digitale se mentine la cinci zile si ca intervalul in care se va desfasura bacalaureatul de anul acesta ramane nemodificat, respectiv 6 iunie - 1 iulie.

Bacalaureatul va avea trei probe orale (inclusiv cea de evaluare a competentelor digitale) si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.... mai mult


Joi, 02 Iunie 2011, ora 21:59

Bac-ul continua cu a doua zi de testare a competentelor digitale

Bac-ul continua cu a doua zi de testare a competentelor digitale

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat continua vineri cu a doua zi de testare a competentelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a inceput luni, s-au inscris aproximativ 69.000 de elevi. Potrivit MECTS, pentru probele de evaluare a competentelor digitale au fost organizate 268 de centre.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

BAC-ul continua cu testarea competentelor digitale

Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, se va desfasura luni, 30 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar proba obligatorie a profilului se va desfasura miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii - va avea loc vineri, 3 septembrie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Vineri, 27 August 2010, ora 09:26

Bac: Rezultatele finale la competente digitale, anuntate saptamana viitoare

Bac: Rezultatele finale la competente digitale, anuntate saptamana viitoare

Rezultatele finale ale probei de competente digitale vor fi anuntate saptamana viitoare, a anuntat Ministerul Educatiei.

"Rezultatele finale ale probei vor fi comunicate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare in cursul saptamanii viitoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

In ultima zi a probei de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010 (prima sesiune), desfasurata joi, au participat 2.159 elevi, cu 48 de elevi mai putin decat cei care au fost planificati initial (2.207).

Subiectele au fost preluate de 152 de centre, cu 67 de centre mai mult decat cele programate sa organizeze proba de joi(75). Cele 67 de centre fac parte din cele care nu au organizat examen in zilele precedente sau ai caror elevi au cerut aprobare speciala. In unele dintre acestea, s-a organizat sesiune si pentru un singur elev.

In toate cele 152 de centre, proba s-a desfasurat in conditii normale, nefiind inregistrate situatii speciale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 20:56

Alte articole despre: rezultate Bac competente digitale
Tv Ziare.com: Cum poti scapa de proba de competente digitale de la BAC

Tv Ziare.com: Cum poti scapa de proba de competente digitale de la BAC

Elevii care sunt in clasa a XII-a, in special, dar si cei din clase inferioare, pot sa scape de stresul sustinerii probei de competentelor digitale de la bacalaureat prin obtinerea certificatului ECDL care le garanteaza in plus si o diploma cu recunoastere internationala care ii va putea ajuta si atunci cand vor vrea sa se angajeze, a declarat miercuri la televiziunea Ziare.com Irinuca Vaduva, reprezentant ECDL.

"Fata de alte certificari ECDL este un standard care atesta cunostintele de baza si aceste competente se atesta dupa ce se absolva sapte module, este recunoscut in 148 de tari la nivel mondial, are recunoastere internationala. O data cu introducerea probei de competente digitale la bacalaureat s-a cerut si echivalarea acestui certificat ECDL cu aceasta proba.

Cursurile nu se fac neaparat la ECDL. Practic certificarea poate fi obtinuta nu doar de elevii de clasa a XII-a pot aplica si cei care sunt in clasa a IX-a. Copilul poate sa parcuga toata materia la scoala si apoi sa obtina certificare ECDL, iar asa sunt niste costuri care se diminueaza, pentru ca pretul certificarii va fi doar cel de examinare", a mai spus aceasta.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii ca sa stii cum poti obtine si tu un certificat ECDL

Astfel, din datele sintetizate de ECDL ROMANIA pana la 26 aprilie 2010, din 112 licee din toata toata tara au solicitat echivalarea certificarii ECDL un numar total de 3.340 de elevi in clasa a XII - a, dintre care 3.208 pentru ECDL Complet si 132... mai mult


Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 14:52

1 comentariu
Peste 20.000 de elevi sustin vineri proba de competente digitale

Peste 20.000 de elevi sustin vineri proba de competente digitale

Un numar de 20.593 de candidati sunt asteptati vineri sa sustina proba de testare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Luni sunt asteptati sa sustina proba 12.380 de candidati, marti, 27 aprilie - 7.693 candidati, miercuri, 28 aprilie - 4.272 candidati si joi, 29 aprilie - 2.207 candidati.

Proba D se desfasoara in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal si presupune doua etape, care cumuleaza maximum 90 de minute ca timp de lucru: rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul "Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet", care va avea o durata de regula de 15 minute, dar nu poate depasi 30 minute si rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenta prevazute in programa de bacalaureat, careia i se aloca restul timpului ramas pana la cele 90 de minute cat are proba, cumulat.

Candidatii vor avea de rezolvat aproximativ 16-17 de itemi, care vizeaza competente din urmatoarele domenii: "Concepte de baza privind sistemele de calcul", "Utilizarea computerului si organizarea fisierelor/sisteme de operare", "Procesoare de texte", "Procesoare de calcul tabelar", "Prezentari", "Baze de date" si "Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet (HTML)".

Potrivit MECTS, subiectele si pachetele de fisiere vor fi transmise in conformitate cu procedurile elaborate de CNEE privind transferul de subiecte... mai mult


Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 09:15

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba