rezultate evaluarea nationala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fiul ministrului Educatiei a obtinut 7,57 la Evaluarea Nationala - ce spunea ministrul despre subiecte

Fiul ministrului Educatiei a obtinut 7,57 la Evaluarea Nationala - ce spunea ministrul despre subiecte

Fiul ministrului Educatiei si Cercetarii, Sorin Cimpeanu, a luat nota 7,57 la Evaluarea Nationala.

Cimpeanu S. Radu Stefan, fiul ministrului Educatiei, a fost elev la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", iar potrivit site-ului Edu.ro a obtinut nota 7,90 la Limba si literatura romana, fara a face contestatie.

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

La Matematica a luat 7,25 si 7,35 dupa contestatie, insa nota a ramas cea initiala. Astfel, cu nota 7,57, pozitia sa in ierarhia nationala este 7.034.

Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Vineri, Sorin Cimpeanu a comentat subiectele de la Evaluarea Nationala, precizand ca nu s-a implicat in procedura de elaborare a subiectelor, deoarece baiatul sau urma sa dea examenul.

"Nu consider ca trebuie sa fie nici usoare, nici de olimpiada, iar ceea ce afirm poate fi confirmat de profesorii cu rezultate prestigioase in sistemul preuniversitar. A existat un mesaj spus foarte apasat care spune ca nu trebuie sa coboram nivelul de exigenta, dar sa avem formulari foarte clare, fara echivoc. Au fost zece seturi de subiecte. Am preferat sa nu ma implic in procedura de elaborare a subiectelor, pentru ca as fi fost in stare de incompatabilitate, avandu-l pe baiatul meu, Radu, in clasa a opta.

Insa, in procedura de elaborare a subiectelor si de extragere a celor de Bacalaureat ma voi implica nemijlocit. Voi asista la extragerea subiectelor si voi cere membrilor... mai mult


Marti, 30 Iunie 2015, ora 22:52

1 comentariu
Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Rezultate Evaluare Nationala 2015: Topul scolilor cu cele mai mari medii

Rezultatele inregistrate la Evaluarea Nationala 2015 inainte de rezolvarea contestatiilor au fost publicate online de Ministerul Educatiei

Pe primul loc in topul scolilor cu cele mai mari medii se afla Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, ai caror elevi au obtinut media pe scoala 9,62, informeaza Mediafax.

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Urmatoarele locuri in Top 10 sunt urmatoarele:

Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" Bacau - media 9,61Colegiul National "Emil Racovita" Cluj-Napoca - media 9,59Colegiul National "Andrei Saguna" Brasov - media 9,57Colegiul National, Iasi - media 9,52Colegiul National "Unirea" Focsani - media 9,51Colegiul National "Gheorghe Munteanu Murgoci" Braila - media 9,50Colegiul National "Zinca Golescu" - media 9,50Colegiul National "Gheorghe Sincai" Baia Mare - media 9,50Liceul Teoretic "Ovidius" Constanta - media 9,48
Pe locul 11 apare si prima unitate scolara din Bucuresti, Colegiul National "Gheorghe Lazar", ai carui absolventi de clasa a VIII-a au scos media generala pe scoala de 9,47, informeaza sursa citata.

Toate rezultatele, pe judet / scoala / elev pot fi consultate pe site-ul evaluare.edu.ro. mai mult


Sambata, 27 Iunie 2015, ora 15:00

4 comentarii
Alte articole despre: rezultate evaluare nationala 2015
Evaluarea nationala - ne furam caciula? (Opinii)

Evaluarea nationala - ne furam caciula? (Opinii)

Ministrul Educatiei ne-a anuntat ca notele peste 5 la evaluarea nationala de anul acesta au fost cu aproape 10% mai multe decat anul trecut.

E o veste buna in care as vrea sa cred. As vrea sa cred ca, dupa cum ne spune dl ministru Cimpeanu, elevii si profesorii au fost mai constiinciosi. Dar in afara de aceste procente nu prea am pe ce sa imi bazez optimismul.

In anul scolar care se incheie nu am vazut nimic in sistemul de educatie romanesc care sa imi sugereze un restart. Si o spun nu doar ca jurnalist care are in fata situatia macro, ci si de la nivelul micro ca parinte. Acelasi haos, aceeasi degradare lenta, aceeasi inadecvare a programelor, acelasi dezinteres generalizat. Numarul profesorilor cu autentic har este foarte mic, dar in general domneste regula minimei rezistente.

Si atunci ma intreb daca nu cumva cheia acestor rezultate substantial mai bune nu trebuie cautata in alta parte.

"Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nicidecum scazut, dar nici de olimpiada", spune ministrul Sorin Campeanu. Ce inseamna normal? Normal in raport cu ce? Cu o exigenta profesionist stabilita pentru final de clasa a 8-a? Normal in raport cu nivelul general scazut al scolii romanesti? Unde cade limita normalitatii?

Eu nu am caderea sa evaluez dificultatea subiectelor, dar daca intrebi profesori de limba romana si matematica, multi iti spun ca au fost foarte usoare. Asa au socotit si multi dintre elevi la iesirea din examen. Inteleg ca in cazul probei de limba... mai mult


Sambata, 27 Iunie 2015, ora 07:50

11 comentarii
Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Elevii de clasa a VIII-a care au sustinut examenele din cadrul Evaluarii Nationale afla vineri rezultatele.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa, rezultatele initiale, inainte ca elevii sa depuna contestatii, la Evaluarea Nationala. Astfel, 79,3% dintre elevi au obtinut medii de peste 5 la nivel national.

In total, au existat 409 medii de 10, numarul fiind mai mare decat anul trecut, cand 225 de elevi au obtinut punctajul maxim.

La Limba Romana, promovabilitatea a fost de 85,4%, in timp ce la Matematica 73,5% dintre candidati au luat note mai mari de 5.

Procenatjul notelor de peste 5 a crescut in toate judetele tarii, cu exceptia Teleormanului, unde acesta a scazut la 67,8% de la 70% cat a fost anul trecut.

In Bucuresti, 89% dintre absolventii de clasa a VIII-a au reusit sa ia peste 5, in comparatie cu anul 2014, cand procentajul a fost de 82,8%.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii braileni, care au luat peste 5 in proportie de 92,4%, urmati de candidatii din judetul Cluj - 91,5%.

Ministrul Educatiei a raspuns criticilor potrivit carora subiectele de anul acesta de la Evaluarea Nationala au fost prea usoare.

"Subiectele au fost de dificultate normala, nicidecum scazuta, nici ridicata, pentru ca nu este olimpiada", a declarat Cimpeanu.

Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul oficial rezultatele initiale la Evaluarea Nationala.

Perle la Evaluarea Nationala: "Care prost imi va corecta... mai mult


Vineri, 26 Iunie 2015, ora 14:28

2 comentarii
Evaluare Nationala 2014: Rezultatele finale dupa contestatii vor fi afisate marti

Evaluare Nationala 2014: Rezultatele finale dupa contestatii vor fi afisate marti

Rezultatele finale la evaluarea nationala dupa rezolvarea contestatiilor vor fi afisate marti, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

La nivelul tarii, inainte de contestatii, 113.250 de candidati de la evaluarea nationala, reprezentand 70,8%, au obtinut medii peste 5, iar 46.703 (29,2%), medii sub 5, situatia generala relevand ca numarul mediilor mai mari de 5 se incadreaza in linia anilor precedenti iar diferentele inregistrate in anii anteriori intre rezultatele la Matematica si Limba si literatura romana s-au ponderat, ajungand la procente comparativ egale.

In Bucuresti, un numar de 9.588 de absolventi de clasa a VIII-a reprezentand 82,77% dintre cei care au sustinut evaluarea nationala au luat note mai mari de cinci, a declarat vineri intr-o conferinta de presa inspectorul general Constantin Traistaru.

Astfel, in Capitala, din cei 11.584 de candidati prezenti, 1.996 au obtinut note sub cinci si 9.588 note peste cinci.

Inscrierile in invatamantul liceal se vor face in perioada 4 - 9 iulie, cand absolventii clasei a VIII-a vor completa in fisele de inscriere optiunile pentru unitatea de invatamant in care doresc sa-si continue studiile. Aceste informatii vor fi introduse in baza nationala de date si vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie sa aiba loc prima etapa a repartizarii computerizate.

Intre 17 si 25 iulie, candidatii isi vor depune dosarele de inscriere la liceele unde au fost admisi, conform repartizarii... mai mult


Marti, 01 Iulie 2014, ora 07:05

Evaluare Nationala 2014 - Se cere demisia celor care au elaborat subiectele de romana

Evaluare Nationala 2014 - Se cere demisia celor care au elaborat subiectele de romana

Consiliul National al Elevilor (CNE) transmite intr-un comunicat ca sprijina demersul Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti de a cere demisia cadrelor didactice din Centrul National de Evaluare care au elaborat subiectele probei de Limba romana la evaluarea nationala.

CNE spune ca acesti profesori au elaborat subiectele "fara sa tina cont de programa scolara aflata in vigoare".

Evaluare Nationala 2014: Parintii contesta subiectele la romana. Ponta cere verificarea lor

"Tinem sa reamintim membrilor Centrului National de Evaluare ca pana la finele ciclului gimnazial se studiaza, in scolile de stat si private din Romania, conform programei scolare aflate in vigoare, genul liric, dar doar specia pastel; specia filozofica, din care face partea poezia 'Ganduri pentru Anul Nou' de Ion Minulescu, text pe care s-a bazat primul subiect al examenului, se studiaza in ciclul liceal", se spune in comunicatul CNE.

Reprezentantii acestei strucuturi de reprezentare a elevilor mai spun ca profesorii evaluatori nu au avut liberatea de a puncta mai multe sinonime la exercitiul numarul 1, subiectul I (la care se cerea cate un sinonim pentru "fiindca", "cer" si "linistit"), "datorita baremului care nu a fost elaborat conform modului de gandire al elevilor din ciclul gimnazial".

Evaluare Nationala 2014: 70,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5 - vezi rezultatele pe judete

CNE mai puncteaza ca elevilor li s-a cerut in exercitiul 5 de la punctul A, Subiectul II, sa... mai mult


Luni, 30 Iunie 2014, ora 07:19

Evaluare Nationala 2014: 70,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5 - vezi rezultatele pe judete

Evaluare Nationala 2014: 70,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5 - vezi rezultatele pe judete

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala 2014 au fost afisate, vineri, la scolile la care elevii au sustinut probele, dar si pe site-urile inspectoratelor scolare judetene.

Dintre cei 165.188 de candidati inscrisi, au participat la Evaluarea Nationala 159.953 (96,8%). Din totalul acestora, 113.250 (70,8%) au obtinut medii peste 5, iar alti 46.703 (29,2%), medii sub 5, informeaza Ministerul Educatiei.

Cele mai multe medii peste 5 au fost inregistrate in judetele Braila (87,14%), Cluj (82,79%), Bucuresti (82,77%), Gorj (81,11%) si Prahova (81,05%). Cele mai putine medii peste 5 au fost obtinute in judetele Giurgiu (60,23%), Vaslui (60,68%), Caras-Severin (60,78%), Calarasi (60,92%) si Timis (61,09%).

Elevii care nu au fost multumiti de notele obtinute la probele de la Evaluarea Nationala au putut depune contestatii, tot vineri. Lucrarile vor fi recorectate in perioada 28-30 iunie, urmand ca pe 1 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Rezultatele la Evaluarea Nationala nu au fost publicate pe Edu.ro vineri. Ierarhia mediilor de admitere la liceu va fi facuta publica abia pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educatiei, informeaza Gandul.info.

Ziare.com va prezinta rezultatele pe judete la Evaluarea Nationala 2014:23:42 - 66,03% dintre elevii din Neamt au obtinut medii peste 5.

23:40 - In judetul Ilfov 73,1% dintre elevi au luat medii peste 5, potrivit Ministerului Educatiei.

23:27 Dintre elevii care sustinut Evaluarea Nationala in Tulcea 62,6%... mai mult


Vineri, 27 Iunie 2014, ora 23:45

Evaluarea Nationala 2014: Dezastru la simulare - peste jumatate din elevi, note sub 5

Evaluarea Nationala 2014: Dezastru la simulare - peste jumatate din elevi, note sub 5

Mai mult de jumatate dintre elevii de clasa a 8-a care au participat la simularea Evaluarii Nationale 2014 au obtinut medii sub nota 5, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Mai exact, numai 48% dintre scolari au avut o medie a examenelor mai mare de nota 5. De asemenea, doar unul din trei elevi a luat o nota peste 5 la Matematica, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, remis Ziare.com.

Daca numai 30% dintre elevi au luat peste 5 la Matematica, ei s-au descurcat ceva mai bine la Limba Romana, unde 70% au reusit sa obtina medii mai mari de 5. Potrivit datelor centralizate ale MEN, la simularea Evaluarii Nationale au participat aproape 178.000 de elevi la nivel national. De asemenea, dintre cei care au dat examen la Limba materna, 76% au luat mai mult de 5.

Evaluare Nationala 2014 - simulare: Vezi subiectele si baremele la Limba Romana si Matematica

"Din datele prezentate rezulta ca peste jumatate dintre cei prezenti la simulari au obtinut note peste 5 la disciplina Limba romana, fapt care nu s-a inregistrat si la disciplina Matematica, unde procentul de 30,4% indica un nivel scazut de pregatire a elevilor, in conditiile in care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricarei evaluare de masa", se arata in documentul Ministerului Educatiei.

In ceea ce priveste clasamnetul pe judete, cele mai multe medii peste 5 s-au inregistrat in municipiul Bucuresti - 64,21%, judetul Braila - 60,42% si judetul Cluj... mai mult


Miercuri, 05 Martie 2014, ora 14:51

31 comentarii
Evaluare Nationala 2012: Vineri se afiseaza rezultatele

Evaluare Nationala 2012: Vineri se afiseaza rezultatele

Absolventii claselor a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala 2012 vor afla vineri, inainte de orele 14.00, primele rezultate. Acestea se vor afisa la unitatile de invatamant unde elevii au dat probele, dar si pe site-ul fiecarui inspectorat scolar judetean.

Evaluare Nationala 2012: Lucrarile la Limba Romana vor fi recorectate

Este posibil insa ca rezultatele sa fie afisate cu intarziere, dupa ce ministrul Educatiei, Liviu Pop, a cerut modificarea baremului la proba de limba si literatura romana miercuri dupa-amiaza, cand teoretic corectarea se incheiase.

Evaluare nationala 2012 - Ponta ii cere lui Pop sa rezolve problema

Contestatiile pot fi depuse dupa aflarea notelor. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate la 2 iulie 2012.

Evaluarea nationala 2012: Pop lamureste scandalul cu predicativa si subiectiva (Video)

Examenul de Evaluare Nationala 2012 a avut loc intre 25 si 27 iunie, iar elevii au avut de sustinut doua probe: romana si matematica. Absolventii claselor a VIII- a din randurile minoritatilor nationale au sustinut examen si la limba si literatura materna.

Ziare.com va prezenta rezultatele examenului de Evaluare Nationala 2012 din fiecare judet

Rezultate Evaluare Nationala 2012 Alba
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Arad
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Arges
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bacau
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bihor
Rezultate Evaluare Nationala 2012 Bistrita Nasaud
Rezultate... mai mult


Vineri, 29 Iunie 2012, ora 09:13

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba