romani imigranti germania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Germania are nevoie de 500.000 de imigranti - studiu

Germania are nevoie de 500.000 de imigranti - studiu

Germania va avea nevoie de aproximativ 500.000 de imigranti suplimentari pana in anul 2050 pentru mentinerea fortei de munca, releva un studiu al Institutului Bertelsmann.

Potrivit studiului, in urmatorii 15 ani, jumatate dintre angajatii calificati din Germania vor atinge varsta de pensionare, anunta cotidianul The Local.

In contextul in care economiile sud-europene vor depasi criza din zona euro, imigratia neta din Uniunea Europeana va scadea vertiginos, astfel ca Germania va avea nevoie sa gaseasca o solutie din afara Uniunii Europene pentru acoperirea deficitului de forta de munca.

Curtea Europeana de Justitie, decizie importanta privind imigrantii romani

Un oras german cere imigranti din orasele vecine, pentru a-si reveni economic

"Germania nu se va mai putea baza pe un flux ridicat de imigranti din cadrul Uniunii Europene. Trebuie sa luam de acum masuri care sa transforme Germania intr-o destinatie atractiva pentru imigranti non-UE", a explicat Jorg Drager, de la Institutul Bertelsmann.

Ministrul german de Externe: Imigrantii romani, printre cei mai bine integrati. Germania profita

Expertii Institutului estimeaza ca Germania va avea nevoie de aproximativ 500.000 de imigranti suplimentari pana in anul 2050. mai mult


Vineri, 27 Martie 2015, ora 21:15

3 comentarii
Tot mai multi romani pleaca in Germania

Tot mai multi romani pleaca in Germania

Numarul strainilor care traiesc in Germania a atins un nivel record la finele anului trecut, 8,2 milioane de persoane sau 10% din populatia totala a primei economii europene, iar romanii ocupa primul loc in ceea ce priveste cresterea procentuala comparativ cu 2013 (31,9%), arata cifrele publicate luni de Oficiul federal de statistica (Destatis).

Institutia precizeaza ca numarul strainilor care traiesc in Germania a crescut anul trecut cu 519.300 de persoane, sau 6,8%, comparativ cu 2013, mai mare decat crestere cu 419.900 persoane (sau 5,8%) inregistrata in 2013 comparativ cu 2012.

De asemenea, este vorba despre cel mai mare numar de straini inregistrat vreodata in Germania de la debutul colectarii datelor statice cu privire la acest indicator, in 1967.

Aproximativ 60% dintre noii veniti (306.700 persoane) sunt din Uniunea Europeana, in special din Romania (87.945 persoane sau 17% din totalul noilor veniti) si Polonia (64.297 persoane). Cresterile procentuale cele mai mari au fost inregistrate in cazul celor proveniti din Romania (32,9%) si Bulgaria (24,8%).

In cazul romanilor, un numar de 355.343 persoane erau inregistrate la sfarsitul anului 2014 in registrul central al strainilor din Germania (AZR), fata de 674.152 polonezi si 574.530 italieni.

A scazut in schimb numarul imigrantilor din tarile Europei de Sud afectate de criza, cu o crestere de 8,3% a numarului imigrantilor spanioli, in scadere fata de cresterea de 12,7% inregistrata in 2013, in timp ce... mai mult


Luni, 16 Martie 2015, ora 19:34

3 comentarii
Cand s-a produs adevarata invazie a imigrantilor romani in Germania

Cand s-a produs adevarata invazie a imigrantilor romani in Germania

Numarul imigrantilor straini veniti in Germania a atins un nivel record in anul 2013, potrivit celor mai recente statistici, publicate vineri.

La sfarsitul anului trecut, aproximativ 7,6 milioane din cele 80,5 milioane de locuitori ai Germaniei erau cetateni straini, arata Biroul National de Statistica, potrivit agentiei de stiri Focus.

Asadar, numarul imigrantilor a atins in 2013 un maxim istoric, institutia realizand astfel de statistici din anul in care a fost infiintata, respectiv 1967.

In plus, numarul cetatenilor straini a crescut cu 420.000 de persoane din 2012 pana anul trecut, cei mai multi dintre imigranti provenind din Europa de Est, din tari precum Polonia si Ungaria.

O crestere importanta s-a inregistrat si in cazul romanilor si bulgarilor, cu toate ca numarul total al imigrantilor din cele doua tari este destul de mic in comparatie cu alte state europene.

Teoria invaziei, contrazisa de fapte: Romanii pleaca in masa din Germania

Si Germania s-a speriat degeaba: Nu a existat nicio invazie a imigrantilor romani

Totusi, mai multe date au demonstrat ca teoria invaziei imigrantilor din Romania si Bulgaria este falsa, dupa ce mai multe voci de pe scena politica au avertizat ca Germania se va confrunta cu un aflux de romani si bulgari dupa ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie. mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 17:26

5 comentarii
Si Germania s-a speriat degeaba: Nu a existat nicio invazie a imigrantilor romani

Si Germania s-a speriat degeaba: Nu a existat nicio invazie a imigrantilor romani

Presupusa invazie a romanilor dupa ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie nu a avut loc nici in Germania, potrivit misiunii diplomatice romanesti de la Berlin.

"Nu s-a inregistrat nicio crestere neobisnuita (a imigrantilor romani in Germania - n.red.), dar nici nu ne-am asteptat la asa ceva.

Am vorbit si cu celelalte consulate si toate au spus acelasi lucru", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei romane la Berlin, pentru The Local. Acesta a adaugat ca nu exista vreo diferenta notabila in comparatie cu ianuarie 2013.

Europa da inapoi. Teoriile despre "migratia saraciei", demontate si in Germania

Ambasada Bulgariei din Berlin nu a furnizat date referitoare la numarul de imigranti bulgari care au sosit in Germania de la inceputul anului, sustinand ca nu au inca informatiile necesare.

Nici autoritatile germane nu au publicat, pana in acest moment, informatii referitoare la muncitorii romani si bulgari veniti la munca in tara cu cea mai dezvoltata economie din UE.

Germania nu este paradisul visat: Imigrantii pleaca in mai putin de un an

Populistii din Germania au condamnat, in mai multe randuri, ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie pentru cele mai sarace doua tari din Uniunea Europeana, Romania si Bulgaria, invocand ingrijorari referitoare la un aflux de imigranti, care vor veni sa munceasca in Germania pentru venituri de cinci ori mai mari decat in tara lor. Totusi, cele mai critice voci au fost in Marea Britanie, unde tabloidele au dus chiar... mai mult


Marti, 11 Februarie 2014, ora 23:58

Deutsche Welle: Se cauta imigranti

Deutsche Welle: Se cauta imigranti

Despre imigrantii din cele mai sarace state comunitare, Romania si Bulgaria, se discuta intens in Germania anului 2014. Sunt acestia imigranti fugiti de saracie sau tocmai ei revigoreaza piata muncii din Republica Federala?

La finalul anului 2013, bilantul de pe piata muncii germane era unul favorabil. Numarul somerilor a crescut mai putin decat se astepta, cu circa 67.000, in procente cresterea fiind de 0,2 puncte procentuale, pana la 6,7%, scrie Deutsche Welle.

Situatia ceva mai buna de pe piata muncii se regaseste si in volumul investitiilor din economia federala, explica expertul Gerhard Bosch de la Universitatea Duisburg-Essen. Pe langa exportul care continua trendul ascendent, a crescut si disponibiltatea consumatorilor germani de a cheltui mai mult, in urma majorarilor salariale considerabile.

Se cauta imigranti pe Deutsche Welle. mai mult


Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 20:30

2 comentarii
Romanii iau cu asalt si Germania. Suntem pe locul doi in topul imigrantilor

Romanii iau cu asalt si Germania. Suntem pe locul doi in topul imigrantilor

Romanii sunt pe locul doi in topul imigrantilor nou-sositi in Germania, in primele sase luni ale lui 2013. Pe primul loc se afla polonezii, iar dupa romani, bulgarii.

Potrivit Novinite, care citeaza Oficiul Federal pentru Statistica din Germania, 93.000 de polonezi au trecut granitele Germaniei, 67.000 de romani si 29.000 de bulgari.

In total, in primele sase luni, 555.000 de persoane au imigrat in Germania, o crestere cu 11 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, circa 349.000 de persoane au parasit aceasta tara, cifra in crestere cu 10 la suta.

In topul imigrantilor se mai afla cetatenii statelor lovite de criza economica. Astfel, italienii care au imigrat in Germania au fost in numar de 26.500, ceea ce reprezinta o crestere de 41 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Numarul spaniolilor care au facut acelasi lucru a crescut cu 39 la suta, ajungand la 15.500 de oameni, iar al portughezilor a crescut cu 26 la suta, ridicandu-se la 7.300 de imigranti.

O situatie speciala este cea a grecilor, numarul imigrantilor din aceasta tara puternic lovita de criza scazand cu 4,5 la suta, pana la 15.000 de imigranti. mai mult


Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 08:05

6 comentarii
Cati romani au emigrat in Germania, in anul 2012

Cati romani au emigrat in Germania, in anul 2012

Mai mult de un milion de oameni s-au mutat in Germania, in anul 2012, aceasta fiind cea mai mare migratie in aceasta tara, din 1995, potrivit unor date ale biroului federal german de statistici.

Acest aflux impresionant de migranti se datoreaza in principal locuitorilor tarilor din sud-estul Europei, care au fost grav afectate de somajul ridicat si cresterea economica scazuta, transmite site-ul New Europe.

Numarul romanilor care au migrat in Germania, in 2012, este de 21.000, in timp ce bulgarii au fost de trei ori mai putini. Cetatenii ambelor tari vor primi libertate de miscare totala pe piata muncii din Germania, de la inceputul anului 2014.

Presa britanica: Romanii si bulgarii acapareaza Germania, terorizand populatia

Din Ungaria si din Polonia au emigrat in Germania 13.000 de oameni, cetatenii celor doua tari obtinand dreptul libertatii de miscare pe piata muncii germane in anul 2011.

Imigratia romanilor in Germania: Vin sa caute o viata mai buna, dar cineva trebuie sa plateasca

Din Spania, s-au mutat peste 9.000 de oameni in Germania, o crestere cu 45 la suta fata de anul 2011, in timp ce 4.000 de portughezi au ales sa se alature celei mai de succes puteri economice a Europei.

Italienii eu fost cei mai numerosi occidentali care s-au mutat in Germania - peste 12.000 -, in scadere cu 40 la suta fata de acum doi ani.

Germania: Romanii, pe locul doi in topul imigrantilor (Infografic si video)

Muncitorii straini au devenit in mod constant o mare... mai mult


Luni, 03 Iunie 2013, ora 23:21

Germania asteapta pana la 180.000 de romani si bulgari la munca, din 2014

Germania asteapta pana la 180.000 de romani si bulgari la munca, din 2014

Agentia Federala a Muncii din Germania asteapta intre 100 si 180 de mii de muncitori romani si bulgari in aceasta tara, incepand cu anul 2014.

Germanii se asteapta la o imigratie puternica din Romania si Bulgaria, in anul 2014, atunci cand vor fi ridicate restrictiile libertatii de miscare si a accesului romanilor si bulgarilor pe piata muncii din tarile Uniunii Europene, scrie Focus.de.

Seful Agentiei, Frank-Jurgen Weise, a declarat sambata ca se asteapta la o migratie neta din Romania si Bulgaria cuprinsa intre 100.000 si 180.000 de muncitori pe an, pe piata muncii germane.

Intrebat daca nu va creste numarul lucratorilor la negru din Germania, odata cu venirea imigrantilor, Weise a raspuns: "Astfel de fenomene exista, dar ele nu domina piata fortei de munca".

Temeri similare legate de libera cirulatie a muncitorilor din alte tari ale Uniunii Europene au existat si inainte, odata cu ridicarea restrictiilor in cazul Poloniei, insa nu au fost confirmate.

"Ne confruntam cu un aflux net de 100.000 de lucratori pe an din tari precum Polonia, Ungaria si tarile baltice", a explicat Frank-Jurgen Weise, adaugand ca "oamenii sunt in general bine calificati".

Seful Agentiei Federale a Muncii din Germania a spus ca numarul imigrantilor din zonele afectate de criza economica care au sosit in aceasta tara a crescut, in anul 2012.

Este vorba despre angajati din Spania, Italia, Portugalia si Grecia, iar numarul total al acestora a crescut cu 33.000, fata de 2011,... mai mult


Sambata, 30 Martie 2013, ora 20:11

6 comentarii
Presa germana: Berlinul, invadat de imigrati bolnavi, inclusiv din Romania

Presa germana: Berlinul, invadat de imigrati bolnavi, inclusiv din Romania

Berlinul are 11.000 de oameni fara un adapost deasupra capului.

Dintre acestia, peste 700 locuiesc pe strazi. "Este foarte mult, preturile chiriilor au ajuns sa fie prea mari, iar multi oameni nu-si mai permit sa le plateasca", este de parere Lisa Antje Guhne, reprezentant al ONG-ului Gebewo. Multi dintre oamenii fara adapost sunt adevarate focare de infectie pentru oamenii de pe strazi.

De cand este aplicata legislatia europeana legata de libertatea de miscare a cetatenilor, Berlinul s-a confruntat cu o invazie de imigranti din Est, scrie
Knack. "Acesti oameni nu au nici un viitor in tara lor si spera sa-si gaseasca norocul in orase europene cum ar fi Berlinul", adauga Lisa Antje Guhne.

"Avem imigranti din Polonia, Bulgaria, Romania, Republica Ceha, Letonia si Estonia. Atunci cand isi parasesc tara, ei au un acoperis deasupra capului.

Vin aici, isi dau seama ca nu gasesc un loc de munca si traiesc pe strazi, de multe ori mai rau decat in tara natala", mai spune reprezentantul ONG-ului german.

In evidentele organizatiei neguvernamentale care se ocupa de oameni fara adapost se afla peste 7.500 de oameni. "Dintre acestia, 700 de oameni isi petrec noptile pe strazile Berlinului", precizeaza Guhne.

De multe ori, oamenii fara adapost prefera sa stea departe de institutiile care i-ar putea ajuta. In Berlin, de exemplu, exista multe locuri unde poti primi gratuit un pat sa dormi si o masa calda.

Cu toate acestea, potrivit statisticilor neoficiale, numarul... mai mult


Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 10:08

10 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba