romani munca olanda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Tremura Olanda degeaba in fata "codului portocaliu" dat din cauza romanilor? Cati imigranti au sosit

Tremura Olanda degeaba in fata "codului portocaliu" dat din cauza romanilor? Cati imigranti au sosit

Doar 143 de romani si bulgari au ajuns in Olanda dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, care a avut loc la 1 ianuarie 2014, potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Externe.

In total, de la inceputul anului pana in prezent, au fost inregistrate 3.040 de cereri noi pentru obtinerea unui numar de identificare fiscala, arata DutchNews.nl.

Aproape o treime dintre imigrantii noi au sosit din Polonia, 199 din Belgia si 187 apartin natiunilor de origine germana.

Cifrele oficiale vor linisti oficialii olandezi care s-au panicat in legatura cu est-europenii care ar putea sa ii "invadeze".

Olandezii erau gata sa declare cod portocaliu de imigranti: Cati romani s-au dus pana acum

Ministrul Afacerilor Sociale, Lodewijk Asscher, este unul dintre ei. El a precizat, anul trecut, ca tara sa va asista la un "tsunami" de romani si bulgari dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, de la 1 ianuarie 2014.

Mai mult, oficialul a afirmat ca ar trebui instituit "cod portocaliu" in ceea ce priveste imigratia lor. O asemenea alerta este instituita atunci cand apele raurilor ating un nivel alarmant de mare.

In septembrie 2013, un sondaj efectuat de Maurice de Hond arata ca aproximativ 81 la suta din olandezi se opuneau deschiderii frontierelor pentru romani si bulgari din 2014.

Potrivit unui alt studiu, publicat la 3 decembrie, 8 din 10 olandezi cred ca este necesar ca frontierele tarii lor sa ramana inchise pentru romani si bulgari.

Similar, tabloidele... mai mult


Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 07:51

Olandezii erau gata sa declare cod portocaliu de imigranti: Cati romani s-au dus pana acum

Olandezii erau gata sa declare cod portocaliu de imigranti: Cati romani s-au dus pana acum

Olandezii nu au asistat la un "tsunami" de romani si bulgari dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii, de la 1 ianuarie, asa cum prezisese ministrul olandez al Afacerilor Sociale, Lodewijk Asscher.

Potrivit site-ului olandez gelderlander.nl, in provincia Brabantul de Nord, erau 142 de romani si 31 de bulgari, inregistrati pe 31 decembrie la o companie agricola din localitatea Zundert, la granita cu Olanda.

In timpul primelor doua saptamani din anul 2014, compania a inregistrat insa doar 10 noi muncitori romani si niciunul din Bulgaria, informeaza Staffing Industry.

Romanii pot lucra in orice tara a UE - noua state au ridicat restrictiile

Mai multe agentii de recrutare olandeze au anuntat ca s-a inregistrat o cerere minima din partea muncitorilor romani si bulgari.

Ministrul Lodewijk Asscher a tras un semnal de alarma, intr-un articol al publicatiei olandeze De Volkskrant, in luna august 2013, afirmand ca ar trebui instituit "cod portocaliu" in ce priveste imigratia romanilor si bulgarilor, dupa 1 ianuarie. O asemenea alerta este instituita atunci cand apele raurilor ating un nivel alarmant de mare.

In septembrie 2013, un sondaj efectuat de Maurice de Hond arata ca aproximativ 81 la suta din olandezi se opuneau deschiderii frontierelor pentru romani si bulgari din 2014. Potrivit unui alt sondaj, publicat la 3 decembrie, 8 din 10 olandezi cred ca este necesar ca frontierele tarii lor sa ramana inchise pentru romani si bulgari. mai mult


Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 18:11

9 comentarii
USL: Romanii sunt discriminati in Olanda, MAE trebuie sa reactioneze

USL: Romanii sunt discriminati in Olanda, MAE trebuie sa reactioneze

Avand in vedere aparitia unei noi campanii defaimatoare la adresa muncitorilor romani din Olanda, Uniunea Social Liberala cere o reactie imediata din partea Ministerului Afacerilor Externe si o pozitie a ambasadorului Olandei de la Bucuresti.

USL atrage atentia asupra faptului ca initiativa partidului olandez condus de Geert Wilders (PVV) de a lansa o campanie impotriva muncitorilor romani, bulgari si polonezi este absolut inadmisibila si reprezinta un primejdios act de discriminare, se arata intr-un comunicat USL remis miercuri Ziare.com.

Uniunea Social Liberala cere Ministerului Afacerilor Externe din Romania sa aiba o reactie ferma si imediata cu privire la aceasta campanie indreptata impotriva cetatenilor romani.

De asemenea, USL cere ambasadorului Olandei de la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, sa precizeze daca punctul de vedere al PVV este asumat si de Guvernul Olandei, avand in vedere faptul ca partidul care a initiat aceasta actiune sustine actuala coalitie de guvernare din Olanda.

Recent, gruparea politica olandeza Partij voor de Vrijheid (Partidul pentru Libertate), sustinatoare a coalitiei de guvernare din Olanda, a lansat o platforma online prin intermediul careia cetatenii pot depune plangeri impotriva imigrantilor romani, bulgari si polonezi.

Totodata, site-ul contine o serie de afirmatii discriminatorii si defaimatoare la adresa muncitorilor straini.

F.N. mai mult


Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 17:49

1 comentariu
Romanii nu vor mai putea lucra in Olanda

Romanii nu vor mai putea lucra in Olanda

Romanii, bulgarii si cetatenii din statele din afara Uniunii Europene nu vor mai avea voie sa munceasca in Olanda decat in "cazuri exceptionale", in urma adoptarii unei masuri in acest sens.

Legea a fost initiata de ministrul Afacerilor Sociale, Henk Kamp, si a fost adoptata in ciuda avertismentelor oficialilor Uniunii Europene, potrivit carora masura ar putea dauna libertatii de miscare, una din libertatile fundamentale in uniune, relateaza Novinite.

De altfel, comisarul european pentru Munca, afaceri sociale si integrare, Laszlo Andor, a declarat deja ca restrictionare libertatii de miscare a bulgarilor si romanilor dauneaza bunei functionari a pietei comune.

Olanda este una din cele zece state membre UE care au pastrat restrictiile privind piata de munca pentru cetatenii romani si bulgari, dupa intrarea celor doua tari in uniune, in 2007.

De la 1 ianuarie 2014, romanii si bulgarii vor fi liberi sa munceasca in orice alta tara din Uniunea Europeana. mai mult


Vineri, 01 Iulie 2011, ora 16:11

10 comentarii
CE ancheteaza planul Olandei de a restrictiona accesul romanilor pe piata muncii

CE ancheteaza planul Olandei de a restrictiona accesul romanilor pe piata muncii

Comisia Europeana (CE) intentioneaza sa porneasca o ancheta asupra initiativei Guvernului Olandei de a restrictiona accesul muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii din aceasta tara.

Matthew Newman, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru drepturi fundamentale, a subliniat ca se va verifica daca noile reglementari propuse de Olanda pentru accesul pe piata muncii respecta legislatia europeana care asigura libertatea de miscare a persoanelor, relateaza The Bulgarian News.

In circumstantele in care propunerea ministrului pentru Afaceri Sociale, Henk Kamp, va fi aprobata, muncitorii romani si cei bulgari nu vor mai fi bine-vazuti pe piata muncii din Olanda.

Astfel, bulgarii si romanii vor primi permis de munca in Olanda doar in "cazuri exceptionale", daca Parlamentul va vota propunerea lui Kemp.

Reguli mai stricte pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca in Olanda

Aproape 16.500 de persoane au venit sa munceasca, in Olanda, in agricultura, horticultura, constructii si transport, dupa extinderea UE in 2004. Kamp sustine insa ca peste un milion de olandezi sub varsta de 65 de ani nu au locuri de munca si iau ajutoare sociale, desi somajul este la unul din nivelurile cele mai scazute din Uniunea Europeana.

Despre muncitorii din Romania si Bulgaria, pentru care Olanda inca nu si-a deschis complet piata muncii dupa integrare, ministrul spune ca nu trebuie primiti. "Nu stiu de ce sa ii primim. Intai sa ii ajutam pe cei care nu isi gasesc... mai mult


Joi, 28 Aprilie 2011, ora 14:55

2 comentarii
Olandezii se lupta pentru a-si pastra muncitorii romani

Olandezii se lupta pentru a-si pastra muncitorii romani

Fermierii din sudul Olandei au anuntat ca il vor duce pe ministrul Afacerilor S,ociale Henk Kamp, in instanta, in cazul in care nu isi schimba cerintele in privinta vizelor romanilor, pana luni, la ora 17:00.

Acestia, in general mari proprietari de livezi si plantatii de capsuni, se bazeaza pe aproximativ 2.000 de muncitori romani pentru a aduna recoltele, arata Dutch News.

Reguli mai stricte pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca in Olanda

In luna martie, Kamp a anuntat ca nu va mai acorda vize romanilor, incepand cu 1 iulie, iar producatorii olandezi ar trebui sa foloseasca someri locali.

Fermierii care fac parte din organizatia ZLTO spun ca este total gresit ca ministrul sa schimbe regulile in plin sezon. De asemenea, acestia sustin ca actiunea sa le va ameninta contractele cu sectorului comertului cu amanuntul. mai mult


Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 21:17

Precizari MAE referitor la romanii care vor sa munceasca in Olanda

Precizari MAE referitor la romanii care vor sa munceasca in Olanda

Ministerul Afacerilor Externe si-a exprimat, miercuri, pozitia vizavi de afirmatiile ministrului olandez pentru afaceri sociale, Henk Kamp, potrivit carora cetatenii din afara UE si din Romania si Bulgaria vor primi, de la 1 iulie 2011, permise de munca in Olanda, doar in cazuri exceptionale.

"Ministerul Afacerilor Externe considera ca libera circulatie a lucratorilor nu creeaza turbulente pe pietele fortei de munca, ci, dimpotriva, contribuie la cresterea economica a statelor membre care si-au deschis piata muncii", se arata intr-un comunicat MAE, remis miercuri Ziare.com.

De asemenea, partea romana a subliniat faptul ca ceea ce sustine oficialul, conform caruia accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca olandeze ar contribui la cresterea somajului in aceasta tara, nu se sustine, motivand ca, pentru a putea lucra in Olanda, un cetatean roman are nevoie de un permis de munca, ceea ce implica obtinerea acceptului prealabil al unui angajator olandez.

MAE reaminteste faptul ca libera circulatie a fortei de munca reprezinta un principiu fundamental al Pietei Unice, garantat prin tratatele Uniunii Europene, iar cetatenii romani, in calitate de cetateni europeni, trebuie sa se bucure de acest drept in toate statele membre cat mai curand posibil.

Reguli mai stricte pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca in Olanda

In final, MAE precizeaza ca va intreprinde demersurile necesare pentru clarificarea aspectelor semnalate, exprimandu-si... mai mult


Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 15:40

Reguli mai stricte pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca in Olanda

Reguli mai stricte pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca in Olanda

Incepand de la 1 iulie, angajatii din Romania si Bulgaria vor primi permise de munca pentru Olanda doar in situatii exceptionale, daca nu se gasesc muncitori in Olanda sau in alte tari ale UE, potrivit unei decizii a Guvernului.

Guvernul olandez a aprobat masurile propuse de ministrul Muncii, Henk Kamp, care intentioneaza sa scada somajul in aceasta tara. Masurile au fost propuse pentru a-i forta pe olandezi sa accepte si joburi in agricultura si horticultura, care pana acum erau obtinute de muncitori din Romania si Bulgaria, relateaza NISNews.

Aproape 165.00 de persoane au venit sa munceasca, in Olanda, in agricultura, horticultura, constructii si transport, dupa extinderea UE in 2004. Kamp sustine insa ca peste un milion de olandezi sub varsta de 65 de ani nu au locuri de munca si iau ajutoare sociale, desi somajul este la unul din nivelurile cele mai scazute din Uniunea Europeana.

Despre muncitorii din Romania si Bulgaria, pentru care Olanda inca nu si-a deschis complet piata muncii dupa integrare, ministrul spune ca nu trebuie primiti. "Nu stiu de ce sa ii primim. Intai sa ii ajutam pe cei care nu isi gasesc de munca in Olanda, apoi sa ne uitam catre Uniunea Europeana, si abia apoi in afara UE", a spus acesta.

Olanda a mentinut restrictiile pe piata muncii pentru Romania si Bulgaria, dupa aderare, motiv pentru care cele doua tari sunt considerate de ministru a fi "in afara UE".

Astfel, doar in cazul in care nu va fi gasit un muncitor in Olanda sau in alt... mai mult


Marti, 12 Aprilie 2011, ora 08:07

6 comentarii
Locuri de munca pentru romani in Olanda, Danemarca, Suedia si Finlanda

Locuri de munca pentru romani in Olanda, Danemarca, Suedia si Finlanda

Romanii care vor sa emigreze pot opta pentru Olanda, Danemarca, Suedia, Finlanda sau Islanda deoarece acolo sunt cele mai multe oferte de locuri de munca, potrivit site-urilor de recrutare.

Pe primul loc la cererea de specialisti in Danemarca sunt medicii si personalul sanitar, iar salariul pentru acestia poate ajunge si pana la 5.000 de euro pe luna, informeaza Cotidianul.

Tot in Danemarca se mai cauta si soferi pentru a lucra in companii internationale de transport, salariile incadrandu-se intre 600 si 1.400 de euro.

In Olanda, sunt disponibile joburi pentru asistente medicale, specialisti in IT, lucratori in abatoare sau muncitori calificati in constructii. Salariile se incadreaza intre 3.500 si 5.000 de euro pe luna, in cazul inginerilor specializati in IT si 1.000 - 1.800 de euro, in cazul asistentelor, macelarilor sau al lacatusilor si al sudorilor.

Romanii mai pot alege sa munceasca in Suedia, unde un sofer de taxi poate ajunge la 2.500 de euro pe luna, iar un macelar poate castiga pana la 1.600 de euro.

Finlanda angajeaza tinichigii sau alti specialisti cu experienta in domeniul constructiilor navale, in timp ce in Islanda, fetele se pot angaja ca dansatoare, salariile ajungand chiar si la 4.000 de euro. mai mult


Vineri, 16 Iulie 2010, ora 14:53

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii