romani pasaport elvetia

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elite fara granite - Ei sunt Romania: Scriitoarea care la 11 ani publica prima carte

Elite fara granite - Ei sunt Romania: Scriitoarea care la 11 ani publica prima carte

Romania are o multime de tineri remarcabili. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul Andreei Tint, o romanca plecata la studii in Elvetia, care la 11 ani publica prima sa carte.

In Romania, a inceput liceul la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti, dar, in clasa a 10-a, a primit o bursa integrala de studii la Leysin American School, un liceu cu internat din Elvetia.

"Acolo am studiat programul International Baccalaureate. Astfel, timp de doi ani am aprofundat sase materii (Engleza, Franceza, Matematica, Istorie, Economie si Chimie), patru la nivel avansat si doua la nivel standard (de obicei, elevii sunt incurajati sa faca doar trei subiecte la nivel avansat). De asemenea, am ales sa continui studiul limbii romane, pe cont propriu, pe langa materiile pentru Bac, absolvind astfel cu un certificat in limba romana pe langa diploma de bacalaureat.

La sfarsitul clasei a 12-a am primit o serie de premii pentru activitatea mea academica, dar si extracuriculara, din timpul celor doi ani. Printre acestea se numara premiile: pentru limba engleza, limba franceza si pentru stiintele sociale, cat si Trustee's Award, un premiu acordat elevului care intruchipeaza idealurile scolii (o buna performanta academica, un spirit international si implicare in comunitate).

Am decis sa studiez la University of Aberdeen datorita programului de relatii internationale oferit (initial am fost acceptata pentru a studia limba franceza si... mai mult


Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 14:50

11 comentarii
Principesa Irina, lasata fara pasaport si monitorizata cu o bratara electronica

Principesa Irina, lasata fara pasaport si monitorizata cu o bratara electronica

Daca in urma cu doi ani principesa Irina Walker sarbatorea la Bucuresti cea de-a 90-a aniversare a tatalui sau, acum fiica regelui Mihai a ramas fara pasaport si nu are voie sa paraseasca statul Oregon.

Judecatorul de caz a stabilit ca principesa Irina sa ramana in libertate pana la procesul din luna octombrie, in dosarul in care este acuzata ca, impreuna cu sotul ei, ar fi organizat lupte ilegle de cocosi.

Potrivit agentiei AP, citata de WJLA.com, principesa de origine romana va purta, incepand de luni, o bratara pentru monitorizarea electronica. Vineri, Irina si John Walker au pledat nevinovati in fata judecatorilor.

Principesa Irina si sotul ei au pledat nevinovat. Vor fi judecati in stare de libertate

Judecatorul a ordonat retragerea pasaportului deoarece principesa Irina ar putea sa se sustraga procesului cerand azil in Elvetia, tara in care s-a nascut.

Irina si John Walker sunt acuzati ca, in perioada aprilie 2012 - aprilie 2013, ar fi organizat zece lupte ilegale de cocosi, ceea ce le-ar fi adus castiguri de 2.000 de dolari pe zi, din taxele percepute vizitatorilor si din mancarea si bautura vanduta celor veniti sa vada luptele.

Anchetatorii au gasit la ferma sotilor Walker si 24 de plante de marijuana, 24 de arme si numeroase instrumente folosite pentru provocarea pasarilor la lupta. Alte 16 persoane au fost retinute in acest dosar, iar procurorii au pus sechestru pe ferma.

Principesa Irina si sotul ei risca pana la cinci ani de inchisoare,... mai mult


Luni, 19 August 2013, ora 12:27

2 comentarii
Deutsche Welle: Schengen sau calatoria fara pasaport

Deutsche Welle: Schengen sau calatoria fara pasaport

In 1985, in micul sat luxemburghez Schengen, statele Uniunii Europene semnau primul acord privind renuntarea la controalele de la granitele comune.

De atunci, spatiul Schengen, respectiv numarul statelor in care este valabila libera circulatie, fara controale la granita, a crescut constant, scrie Deutsche Welle.

In afara de cele 22 de state membre ale UE, din spatiul Schengen mai fac parte Elvetia, Lichtenstein, Norvegia si Islanda. Marea Britanie si Irlanda aplica incomplet regulile privind tranzitul la granita din cauza particularitatii lor "insulare". Pe lista de asteptare a aderarii la spatiul Schengen se afla Ciprul, Romania si Bulgaria,

Citeste mai mult despre Schengen sau calatoria fara pasaport pe Deutsche Welle. mai mult


Joi, 07 Martie 2013, ora 18:21

1 comentariu
\'\'Portocala mecanica\'\', o singura data \'\'stoarsa\'\' de romani. Palmares Romania - Olanda

''Portocala mecanica'', o singura data ''stoarsa'' de romani. Palmares Romania - Olanda

De 11 ori s-au intalnit pana acum, in iarba, "portocala mecanica" si selectionata tricolora de seniori, primul duel direct avand loc prin anii '20, mai exact in 1924, cand olandezii ne-au "executat" nemilos, cu un scor pretabil mai degraba pe terenurile de tenis, 6-0.

De altfel, si bilantul general este unul zdrobitor favorabil nationalei "tarii lalelelor", o singura data Romania reusind sa se impuna in fata olandezilor, asta intamplandu-se acum cinci ani, la Constanta, cand golul lui Goian a insemnat si pasaportul nostru pentru turneu final al Europenelor din 2008 (Elvetia / Austria).

Cronologic, istoria intalnirilor de pe "dreptunghiul verde" dintre Romania si Olanda:

* 27.05.1924 / Olanda - Romania (JO 1924) 6-0 / Paris
* 05.06.1968 / Romania - Olanda (amical) 0-0 / Bucuresti
* 02.12.1970 / Olanda - Romania (amical) 2-0 / Amsterdam
* 05.05.1974 / Olanda - Romania (amical) 0-0 / Rotterdam
* 01.06.1988 / Olanda - Romania (amical) 2-0 / Amsterdam
* 27.05.2000 / Olanda - Romania (amical) 2-1 / Amsterdam
* 26.03.2005 / Romania - Olanda (prel. CM 2006 Germania) 0-2 / Bucuresti
* 04.06.2005 / Olanda - Romania (prel. CM 2006 Germania) 2-0 / Rotterdam
* 24.03.2007 / Olanda - Romania (prel. CE 2008 Elvetia/Austria) 0-0 / Rotterdam
* 13.10.2007 / Romania - Olanda (prel. CE 2008 Elvetia / Austria) 1-0 / Constanta
* 17.06.2008 / Romania - Olanda (EURO 2008 Elvetia / Austria) 0-2 / Berna
* 16.10.2012 / Romania - Olanda (prel. CM 2014 Brazilia) ? / Bucuresti... mai mult


Marti, 16 Octombrie 2012, ora 12:36

Avertismentele lui Sarkozy legate de Schengen vizeaza Romania si Bulgaria

Avertismentele lui Sarkozy legate de Schengen vizeaza Romania si Bulgaria

Reforma acordurilor Schengen ceruta de Nicolas Sarkozy este in realitate deja lansata la Bruxelles, iar amenintarile presedintelui francez reprezinta de fapt "un mesaj de avertisment adresat in special Greciei, Bulgariei si Romaniei", au apreciat diplomati europeni, citati de AFP.

Nicolas Sarkozy a amenintat duminica cu iesirea Frantei din spatiul european fara frontiere Schengen daca nu va obtine o reforma de fond, care in realitate este deja in curs la Bruxelles si vizeaza sa permita consolidarea controalelor in caz de imigratie masiva.

Aceasta reforma este realizata in tacere la nivel european, dupa ce a fost angajata la cererea mai multor tari, in principal Franta, Italia si Germania, in primavara lui 2011, din cauza afluxului de imigranti clandestini cu ocazia Primaverii Arabe, in particular tunisieni care veneau in Franta via Italia.

De atunci, acest dosar complex a fost preluat de guverne, in detrimentul Comisiei Europene, ale carei prerogative erau deja limitate in acest domeniu.

Sarkozy ameninta ca retrage Franta din Schengen

Reforma in curs a acestui imens spatiu de circulatie fara pasaport - care include 22 dintre statele UE (cu exceptia Marii Britanii, Irlandei, Bulgariei, Romaniei si Ciprului), plus patru tari asociate, intre care Elvetia - contine doua propuneri legislative.

"Ceea ce spune Sarkozy este de fapt ceea ce negociem de mai multe luni", a apreciat un diplomat european.

Principala reforma studiata prevede ca, pe viitor si ca... mai mult


Luni, 12 Martie 2012, ora 10:42

2 comentarii
Un roman rezident in Elvetia, refuzat la sectia de votare speciala de la Gara de Nord

Un roman rezident in Elvetia, refuzat la sectia de votare speciala de la Gara de Nord

La sectia de votare speciala de la Gara de Nord o persoana care a incercat sa voteze a fost scoasa din sectie de politistii care asigura ordinea in zona.

"Am stat patru ore la rand si vreau sa votez. Sunt roman din Elvetia si am venit in Romania ca sa votez", a spus un batran de 82 de ani, in fata sectiei de votare.

"Vreau sa sun la 112, pentru ca m-au dat afara din sectie. Eu am pasaport romanesc si vreau sa votez", a continuat acesta.

Pana la ora 10.30, la Sectia de votare speciala de la Gara de Nord au votat 210 persoane.

La sectiile de votare speciale pot vota persoanele care nu sunt cu domiciliul in Bucuresti si persoanele cu pasaport diplomatic.

Batranul poseda pasaport turistic romanesc, desi sustine ca locuieste in Elvetia. mai mult


Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 12:20

3 comentarii
"Cersetor", scris pe pasapoartele rromilor romani in Elvetia

"Cersetor", scris pe pasapoartele rromilor romani in Elvetia

Agentii din Geneva au scris, de mana, in pasapoartele rromilor romani, ca acestia sunt cersetori, asa ca autoritatile au declansat o ancheta in acest sens.

Semnatura agentilor de politie sau agentilor municipali de securitate sunt notate imediat sub mentiunea "cersetor", pe paginile rezervate vizelor, noteaza publicatia 20 minutes.

"Este vorba despre o infractiune penala. In plus, aceste persoane sunt deja persecutate in tara lor de origine. Imaginati-va ce li s-ar putea intampla cand se vor intoarce acasa!" s-a indignat Dina Bazarbachi, preseidnta asociatiei Messemrom, intr-o scrisoare adresata magistratilor republicii.

"Am deschis o ancheta pentru a determina daca putem sa imputam aceste fapte agentilor nostri", a dat asigurari un reprezentant al politiei din Genova. mai mult


Vineri, 01 Mai 2009, ora 11:54

37 comentarii
Romanii au nevoie in continuare de pasaport pentru a intra in Elvetia

Romanii au nevoie in continuare de pasaport pentru a intra in Elvetia

Romanii vor avea in continuare nevoie de pasaportul turistic pentru a putea intra pe teritoriul elvetian, dupa ce, pe 12 decembrie, a avut loc aderarea Confederatiei Elvetiene la Acordul Schengen.

Intrarea cetatenilor romani pe baza cartii de identitate nu este permisa, deoarece Elvetia nu este tara membra UE, iar acordul UE - Elvetia, aflat in vigoare, nu priveste inca Romania, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Totodata, Confederatia Elvetiana mentine controalele vamale la frontiera, MAE recomandand cetatenilor romani sa se conformeze cerintelor autoritatilor elvetiene.

Incepand cu data de 12 decembrie, Confederatia Elvetiana s-a alaturat celor 24 de state membre ale Acordului Schengen - Franta, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Austria, Italia, Grecia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria -, prin punerea in aplicare a acordurilor de asociere a Elvetiei la Spatiul Schengen si la Conventia de la Dublin.

Cele mai importante masuri stabilite prin Acordul Schengen prevad eliminarea controalelor la frontierele interne si stabilirea unui set de reguli pentru trecerea frontierelor externe sau armonizarea regulilor referitoare la conditiile de acordare a vizelor.

Romania urmeaza sa devina membru al Acordului Schengen in 2011. mai mult


Luni, 15 Decembrie 2008, ora 13:29

4 comentarii
Elvetia face referendum pentru a accepta libera circulatie a romanilor

Elvetia face referendum pentru a accepta libera circulatie a romanilor

Elvetienii vor decide printr-un referendum, pe 8 februarie 2009, daca acorda drept la libera circulatie in tara lor pentru romani si bulgari.

Grupurile care au cerut organizarea referendumului sunt Comitetul pentru referendum "Libera circulatie a persoanelor - Poporul trebuie sa decida", Comitetul contra Liberei Circulatii pentru Bulgaria si Romania, Presseclub Schweiz si Tinerii Democrati de Centru, informeaza Associated Press.

Aceste organizatii au reusit sa stranga 51.348 de semnaturi in favoarea organizarii referendumului, din care au fost validate 51.348, suficiente pentru organizarea scrutinului, care va avea loc la 8 februarie 2009.

In prezent, romanii pot intra in Elvetia pe baza pasaportului, a carui valabilitate trebuie sa depaseasca cu trei luni data iesirii din Elvetia.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta tara pentru a lucra sau a studia au nevoie de viza de intrare.

Daca romanii si bulgarii vor primi dreptul de libera circulatie pe teritoriul elvetian, li se va deschide calea si catre ocuparea unor locuri de munca in cantoane, ceea ce ingrijoreaza partidele de dreapta.

Unii din membrii Uniunii Democratice de Centru (dreapta nationalista, majoritara in Consiliul National elvetian) invoca si infractionalitatea crescuta in randul romanilor si bulgarilor pentru a respinge extinderea dreptului la libera circulatie pentru acestia.

In cazul in care elvetienii vor vota la referendum contra liberei circulatii a cetatenilor UE,... mai mult


Marti, 07 Octombrie 2008, ora 09:36

7 comentarii
Alte articole despre: rrom, roman, circulatie, Elvetia, referendum

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O carte despre un hot de carti, cea mai furata carte in 2014 in Romania
  2. Cascadorie prea periculoasa pentru Cartea Recordurilor, organizata in Romania
  3. O mini-casa de doar 7 metri patrati, construita de cativa studenti la arhitectura (Galerie foto)
  4. O maicuta s-a plans de dureri de stomac pana... a nascut
  5. Extaz pentru adeptii teoriilor conspiratiei: "Dovada" de pe Marte
  6. Reclama controversata la Super Bowl: Polemica aprinsa din cauza continutului sexual (Video)
  7. Ce tip de telefon folosesc oamenii inteligenti - studiu
  8. Ciudata fascinatie a culorilor: De la pasarile flamingo la catedrala din Amiens
  9. Si-a dat in judecata chiriasul din cel mai ciudat motiv
  10. Experiment socant realizat de un bucatar: Ce contine cascavalul feliat? (Video)