romania ferme porci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Rusia provoaca pierderi uriase crescatorilor de porci din Romania

Rusia provoaca pierderi uriase crescatorilor de porci din Romania

Crescatorii de porci au fost nevoiti sa scada preturile cu peste 25% in ultimele doua luni, pierzand 20 de milioane de euro, dupa ce pe piata romaneasca a intrat carne la preturi mici practicate de producatori europeni care au pierdut contractele cu piata rusa, potrivit federatiei Pro Agro.

"Pretul carnii de porc la producatorii romanui a scazut drastic in ultimele doua luni, din cauza preturilor de dumping practicate de producatorii europeni care au pierdut contractele cu piata rusa, in urma embargoului. Din pacate, aceste scaderi de preturi nu se regasesc si pe rafturile magazinelor", a declarat Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

Acesta a explicat ca cele mai mari cantitati de carne provin de la firme din Olanda si Polonia. El a afirmat ca din acest motiv, producatorii de carne de porc au acumulat, in ultimele doua luni, pierderi "uriase". Patronatele din domeniu estimeaza ca aceste pierderi au ajuns depasit 20 de milioane de euro.

"Perspectiva este ca producatorii sa ajunga la pierderi de peste 100 de milioane de euro in sase luni", a mai spus Jurconi.

Rusia extinde restrictiile la importurile alimentare din UE

Preturile, in cadere libera

Costin Badila, directorul general al unei ferme cu aproape 25.000 de porci, spune ca in ultimele doua luni producarorii romani au ajuns sa vanda carcasa de porc cu 6-6,2 lei kilogramul, dupa ce in august pretul unui kilogram era de 7,5-8 lei.

Acesta a aratat ca, in schimb, carnea din import... mai mult


Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 20:07

11 comentarii
Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara

Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara

Unul dintre primii imigranti romani care au ajuns in Marea Britanie dupa ce restrictiile pe piata muncii au fost relaxate in ianuarie se plange ca aceasta tara e prea scumpa.

Victor Spirescu a devenit o mica celebritate la inceputul anului, dupa ce un politician britanic s-a fotografiat cu el la coborarea din avion pe aeroportul Luton, scrie Daily Mail.

La vremea respectiva, el a declarat ca a venit in Londra cu scopul de a trimite bani sotiei sale din Romania, astfel incat sa isi poata incepe propria lui afacere, dar acum spune ca nu poate economisi nimic din cauza faptului ca Londra e un oras prea scump.

Vorbind la postul de radio BBC 4, el a declarat: "Nu am pus deoparte nimic. E foarte scump aici. Vreau sa economisesc ca sa imi fac o afacere in Romania. Ma asteptam sa imi ramana bani de pus deoparte, dar nu. Cred ca Anglia si-a deschis granitele pentru ca au nevoie de muncitori.

Englezii stau acasa pe ajutoare sociale. As vrea sa ma intorc acasa, dar nu am cu ce bani. Sistemul e gresit: platesti prea multe taxe, prea multi bani pe transport, iar chiria e prea scumpa ca sa traiesti in Londra".

Spirescu a ajuns in Marea Britanie pe 1 ianuarie si politicianul laburist Keith Vaz i-a oferit o cafea pe aeroport. La acea vreme, el a povestit reporterilor ca nu venise "sa jefuiasca tara", adaugand ca dorea sa isi ia o slujba, sa castige bani si apoi sa se intoarca la sotia sa din Romania.

El a primit un loc de munca la o spalatorie auto in parcarea Aldi din... mai mult


Vineri, 18 Iulie 2014, ora 10:21

9 comentarii
Elvetienii au gresit: Nu exista nicio problema cu carnea de porc din Romania

Elvetienii au gresit: Nu exista nicio problema cu carnea de porc din Romania

Autoritatile din Elvetia au facut o eroare atunci cand au interzis importurile de carne de porc din Romania, a anuntat, vineri, Ministerul Agriculturii.

"Dintr-o eroare regretabila, Agentia Telegrafica Elvetiana (ATS) a emis un comunicat privind interdictia mentionata, preluat de mass-media, inclusiv din Romania.

Din pacate, ATS in comunicare a confundat pesta porcina africana recent detectata, in Polonia si Lituania, cu pesta porcina, rezultand astfel ca, in acest context, s-ar interzice importul de carne de porc si produse din acesta si din Romania", informeaza site-ul Ministerului Agriculturii.

Elvetia interzice carnea de porc din Romania - Adevarul despre exporturile noastre in tara cantoanelor

Ca urmare a confuziei create, MADR a semnalat aceasta eroare autoritatilor elvetiene, precum si celor de la Bruxelles.

Institutiile au transmis ca eroarea s-a produs in contextul in care Elvetia a adoptat recent un act legislativ care preia prevederile Deciziei 20013/764. Acesta stabileste conditiile in care statele membre ale UE, care nu sunt considerate inca libere de pesta porcina clasica (inclusiv in Romania), pot exporta in Elvetia.

Documentul a fost din eroare asociat de ATS cu Decizia privind restrictiile introduse pentru statele membre care au identificat recent pesta porcina africana, adica Polonia si Lituania.

"Autoritatile veterinare din Elvetia ne-au confirmat ca pentru exportul de carne de porc si produse din aceasta provenite din Romania se... mai mult


Vineri, 11 Iulie 2014, ora 13:09

4 comentarii
Strain in Romania: Nu ati avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa va foloseasca

Strain in Romania: Nu ati avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa va foloseasca

Peter Hurley are 45 de ani si este irlandezul care organizeaza, de ceva ani, festivalul "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", la Sapanta.

Anul acesta, in august, a organizat festivalul "Roots Revival Romania", tot la Sapanta. Sfatuit de Grigore Lese, Peter a organizat un concert de aproape doua ore ce a inclus, printre altele, graiul maramuresean, instrumente muzicale specifice fiecarei zone si o adaptare inedita a piesei "Fost-am omul padurii".

Maramuresul este marea sa iubire. Cum a ajuns in Romania? In aprilie 1994, cand avea 26 de ani, a ajuns aici cu ajutorul unui fost coleg de serviciu din Dublin, care voia sa porneasca o firma de consultanta in marketing.

"In August 1993 am ajuns la Praga si am ramas foarte impresionat. Era evident ca ceva foarte interesant se petrecuse acolo, pe partea acesta a Europei, inca total necunoscut mie, si am plecat din Praga ferm convins ca, la prima ocazie, o sa vin sa locuiesc in Europa de Est", povesteste Peter Hurley pentru Ziare.com.

"Trei luni mai tarziu, un fost coleg de serviciu din Dublin m-a sunat sa-mi povesteasca despre Romania si de planul lui de a porni o firma de consultanta in marketing, ceea ce faceam impreuna in Irlanda pana atunci. Am venit fara sa stau pe ganduri.

Nu uitasem nici unde exact se afla Romania pe harta. Asa ca pot sa zic ca eram setat sa locuiesc pe termen lung in Romania, inca dinainte de a ajunge aici. Lucrurile au mers de la sine, firma a crescut si niciodata nu m-am uitat inapoi", isi... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 18:30

23 comentarii
Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci

Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci

Apa Dunarii, odata albastra, a capatat acum o nuanta verzui-maronie. Asta din cauza nepasarii autoritatilor romane, care inchid ochii atunci cand zeci de firme isi arunca resturile menajere in apele fluviului.

Este cazul unei crescatorii de porci din judetul Braila care zilnic isi arunca deseurile, printr-o teava de scurgere direct in Dunare, scrie un telespectator, iar mirosul este insuportabil.

Citeste mai multe despre Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci pe Digi24. mai mult


Duminica, 25 August 2013, ora 13:30

2 comentarii
Ferma de familie demareaza in curand. Cum poti lua 50.000 de euro nerambursabili Interviu

Ferma de familie demareaza in curand. Cum poti lua 50.000 de euro nerambursabili Interviu

De luna viitoare, persoanele si societatile interesate de infiintarea unei ferme de familie vor putea accesa pana la 50.000 de euro in cadrul unui nou program dezvoltat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

In contextul in care demersurile pentru lansarea programului se afla pe ultima suta de metri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a explicat pentru Ziare.com aspecte legate de procedura prin care suma nerambursabila poate fi accesata, de specificatiile fondului special de creditare care urmeaza a fi infiintat de minister, precum si alte detalii importante pentru viitorii beneficiari.

Scopul masurii este de a transforma fermele de semi-subzistenta in ferme comerciale, care, pe langa asigurarea autoconsumului, vor putea iesi pe piata cu produsele obtinute in cadrul fermei de familie, a sustinut ministrul.

Ati anuntat ca, de la 1 iunie, agricultorii pot depune proiecte pentru a obtine fonduri nerambursabile de pana la 50.000 de euro pentru ferme familiale. Ce conditii trebuie indeplinite?

Categoriile de beneficiari eligibili, conform ultimei versiuni consultative a Ghidului Solicitantului aferent masurii 121, sunt:

-Persoana fizica;

-Persoana fizica autorizata;

-Intreprinderi individuale;

-Intreprinderi familiale;

-Societate pe actiuni - SA;

-Societate cu raspundere limitata - SRL;

-Societate agricola;

-Societate cooperativa agricola;

-Grup de producatori, doar cu conditia ca investitiile realizate sa... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:19

5 comentarii
Tabara, optimist: Exportam cel putin 100.000 de tone carne de porc

Tabara, optimist: Exportam cel putin 100.000 de tone carne de porc

Potentialul de export al Romaniei s-ar putea ridica la cel putin 100.000 de tone carne de porc odata cu obtinerea acordului Comisiei Europene de a relua exporturile pe piata comunitara, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

"Obtinerea acordului de a relua exporturile de carne de porc aduce un beneficiu nu numai crescatorilor de animale din Romania ci si procesatorilor pentru ca vor putea cumpara carne de porc pe piata interna pentru procesare si vor putea iesi cu produse la export. De asemenea, va exista un impact deosebit si asupra consumului de cereale si pentru dezvoltarea abatoarelor. Consider ca Romania va putea exporta intr-o prima etapa in jur de 100.000 tone", a precizat Tabara.

Seful MADR a precizat ca obtinerea acestei decizii din partea Comisiei Europene nu era posibila fara demersurile facute de reprezentantii Ministerului Agriculturii, a celor din misiunea Romaniei la Bruxelles si a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor care a asigurat protectia animalelor impotriva pestei porcine.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a anuntat ca Romania va putea exporta carne de porc in tarile Uniunii Europene, incepand cu 1 ianuarie 2012, in urma deciziei aprobate marti in unanimitate de statele membre.

"In urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinara am obtinut acordul statelor membre in Comitetul... mai mult


Marti, 06 Decembrie 2011, ora 21:03

3 comentarii
Porcii din Romania, adusi la standarde UE cu un miliard de euro

Porcii din Romania, adusi la standarde UE cu un miliard de euro

In cazul in care Comisia Europeana va da acord favorabil Romaniei la livrarile de carne, investitia in fermele de porci ar trebui sa fie de un miliard de euro.

Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, spune ca exportul Romaniei pana la sfarsitul anului nu va depasi 20.000-30.000 porci in viu, arata Romania Libera.

"Pentru competitivitate, mai ales in actualele conditii de criza economica, fermele de porci din Romania au nevoie de investitii de un miliard de euro. Apoi, trebuie sa continuam sa cream conditii pentru ca produsele din carne de porc romanesc sa poata fi comercializate pe piata interna", a spus acesta.

Dupa ce a fost oprita vaccinarea pentru pesta porcina, in septembrie 2009, Romania a exportat pe durata interdictiilor, in cantitati mici, doar produse acceptate, de nisa, produse prelucrate prin fierbere, in diverse tari, precum Italia.

In tara exista 280 de ferme de porci, dar, cu toate astea, importurile de carne de porc ajung anual la 70% si provin in special din UE.

"Romania a pierdut piata sa traditionala pentru carnea de porc, si anume Rusia. Problema care s-ar pune in prezent este de calitate, pe carcasa. Nu suntem inca la niste standarde comparabile cu alte tari. Nu doar faptul ca am oprit vaccinarile ne va deschide si piata pentru livrari. Mai avem de indeplinit si alte standarde legate de biosecuritate, furajare, conditii de crestere, asigurarea de material genetic etc. Lucrurile sunt putin mai complicate. Pana acum... mai mult


Miercuri, 04 August 2010, ora 08:14

3 comentarii
Trei romani locuiesc intr-o ferma de porci din Spania

Trei romani locuiesc intr-o ferma de porci din Spania

In apropierea stadionului din Villafranqueza, Alicante, intr-o fosta ferma de porci, traiesc trei romani, un francez si un spaniol.

Ioan Daniel Zlotariu, de 46 de ani, locuieste aici de 3 ani de zile impreuna cu sotia si fratele lui, anunta Informacion.

Romanul le-a spus jurnalistilor spanioli ca a plecat din Romania pentru ca nu avea un loc de munca bine platit care sa ii permita sa isi intretina familia.

In prezent el lucreaza la negru in diferite locuri, dar spera ca o data cu obtinerea vizei de rezidenta sa castige mai bine si sa aiba un loc de munca stabil.

Alimentele si le procura de la o biserica din apropiere sau de la serviciul social din oras. Cu toate acestea Daniel Zlotariu spune ca atunci cand are bani nu are nevoie de niciun fel de ajutor. Ca sa se bucure si ei de spiritul Craciunului cei trei imigranti si-au decorat locuinta cu ceea ce au gasit pe strada.

Romanul a declarat ca isi mentine vie speranta ca la anul vor veni si vremuri mai bune. mai mult


Luni, 29 Decembrie 2008, ora 15:13

13 comentarii
Alte articole despre: imigrant roman, locui Spania, ferma porci

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba