romania ferme porci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Strain in Romania: Nu ati avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa va foloseasca

Strain in Romania: Nu ati avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa va foloseasca

Peter Hurley are 45 de ani si este irlandezul care organizeaza, de ceva ani, festivalul "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", la Sapanta.

Anul acesta, in august, a organizat festivalul "Roots Revival Romania", tot la Sapanta. Sfatuit de Grigore Lese, Peter a organizat un concert de aproape doua ore ce a inclus, printre altele, graiul maramuresean, instrumente muzicale specifice fiecarei zone si o adaptare inedita a piesei "Fost-am omul padurii".

Maramuresul este marea sa iubire. Cum a ajuns in Romania? In aprilie 1994, cand avea 26 de ani, a ajuns aici cu ajutorul unui fost coleg de serviciu din Dublin, care voia sa porneasca o firma de consultanta in marketing.

"In August 1993 am ajuns la Praga si am ramas foarte impresionat. Era evident ca ceva foarte interesant se petrecuse acolo, pe partea acesta a Europei, inca total necunoscut mie, si am plecat din Praga ferm convins ca, la prima ocazie, o sa vin sa locuiesc in Europa de Est", povesteste Peter Hurley pentru Ziare.com.

"Trei luni mai tarziu, un fost coleg de serviciu din Dublin m-a sunat sa-mi povesteasca despre Romania si de planul lui de a porni o firma de consultanta in marketing, ceea ce faceam impreuna in Irlanda pana atunci. Am venit fara sa stau pe ganduri.

Nu uitasem nici unde exact se afla Romania pe harta. Asa ca pot sa zic ca eram setat sa locuiesc pe termen lung in Romania, inca dinainte de a ajunge aici. Lucrurile au mers de la sine, firma a crescut si niciodata nu m-am uitat inapoi", isi... mai mult


Luni, 23 Septembrie 2013, ora 18:30

23 comentarii
Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci

Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci

Apa Dunarii, odata albastra, a capatat acum o nuanta verzui-maronie. Asta din cauza nepasarii autoritatilor romane, care inchid ochii atunci cand zeci de firme isi arunca resturile menajere in apele fluviului.

Este cazul unei crescatorii de porci din judetul Braila care zilnic isi arunca deseurile, printr-o teava de scurgere direct in Dunare, scrie un telespectator, iar mirosul este insuportabil.

Citeste mai multe despre Dunarea, poluata cu deseurile de la o crescatorie de porci pe Digi24. mai mult


Duminica, 25 August 2013, ora 13:30

2 comentarii
Ferma de familie demareaza in curand. Cum poti lua 50.000 de euro nerambursabili Interviu

Ferma de familie demareaza in curand. Cum poti lua 50.000 de euro nerambursabili Interviu

De luna viitoare, persoanele si societatile interesate de infiintarea unei ferme de familie vor putea accesa pana la 50.000 de euro in cadrul unui nou program dezvoltat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

In contextul in care demersurile pentru lansarea programului se afla pe ultima suta de metri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a explicat pentru Ziare.com aspecte legate de procedura prin care suma nerambursabila poate fi accesata, de specificatiile fondului special de creditare care urmeaza a fi infiintat de minister, precum si alte detalii importante pentru viitorii beneficiari.

Scopul masurii este de a transforma fermele de semi-subzistenta in ferme comerciale, care, pe langa asigurarea autoconsumului, vor putea iesi pe piata cu produsele obtinute in cadrul fermei de familie, a sustinut ministrul.

Ati anuntat ca, de la 1 iunie, agricultorii pot depune proiecte pentru a obtine fonduri nerambursabile de pana la 50.000 de euro pentru ferme familiale. Ce conditii trebuie indeplinite?

Categoriile de beneficiari eligibili, conform ultimei versiuni consultative a Ghidului Solicitantului aferent masurii 121, sunt:

-Persoana fizica;

-Persoana fizica autorizata;

-Intreprinderi individuale;

-Intreprinderi familiale;

-Societate pe actiuni - SA;

-Societate cu raspundere limitata - SRL;

-Societate agricola;

-Societate cooperativa agricola;

-Grup de producatori, doar cu conditia ca investitiile realizate sa... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:19

5 comentarii
Un abator din Romania apara comertul cu carne de cal - reportaj Financial Times

Un abator din Romania apara comertul cu carne de cal - reportaj Financial Times

Printre campurile inzapezite din Transilvania, in cladiri moderne din spatele unui atelier de reparatii de tractoare se afla sursa presupusa a carnii de cal gasita in lasagna, la 2500 de kilometri departare, in Marea Britanie si Franta.

Proprietarii abatorului, o familie de romani bogati, insista, pentru reporterul Neil Buckley, de la Financial Times, ca au exportat doar carne de cal etichetata si cu pret de carne de cal, in trei camioane de cate 20 de tone, anul trecut, unui client din Olanda.

Reportajul FP la Ucea de Jos continua cu declaratia lui Paul Soneriu, director al CarmOlimp, una din cele mai mari companii din Romania care activeaza in industria carnii. Acesta sustine ca, daca mancarurile semipreparate produse de o companie din Franta in Luxemburg au ajuns sa contina carne de cal din Romania, acest incident nu are nicio legatura cu CarmOlimp.

"Am vandut trei camioane de carne de cal congelata, dezosata. Nu a fost tocata, erau bucati mari inghetate, trimise in Olanda drept carne de cal", explica acesta/

CarmOlimp a fost acuzata ca este una din cele doua companii romanesti in centrul verificarilor europene cu privire la sursa carnii de cal ce a fost etichetata drept carne de vita.

Celalalt abator, Doly Com, in nord-estul sarac al Romaniei, a aratat ca a exportat doar carne de cal etichetata ca atare, nu in Franta, ci in Olanda, Suedia si Bulgaria.

Abatorul CarmOlimp, certificat de UE, se afla in afara satului Ucea de Jos, la 250 de kilometri... mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 19:54

2 comentarii
Alte articole despre: scandal carne cal, carne cal Romania
UE sanctioneaza tarile care nu-si trateaza bine porcii - Romania sta bine la acest capitol

UE sanctioneaza tarile care nu-si trateaza bine porcii - Romania sta bine la acest capitol

Comisia Europeana a anuntat luni, 28 ianuarie, ca va lua masuri impotriva statelor membre care nu respecta normele privind bunastarea scroafelor.

La momentul actual, doar zece tari respecta noile reguli, iar Romania ar trebui sa nu aiba emotii, datorita investitiilor facute in ultimii ani in acest sector, informeaza agrointel.ro.

In schimb, printre statele impotriva carora UE ar putea institui procedura de infringement se afla Franta, Spania, Republica Ceha, Italia, Finlanda, Ungaria si Olanda, potrivit presei straine.

Conform Directivei 2008/120 a Comisiei Europene, sunt interzise boxele individuale pentru scroafe in fermele specializate in reproducerea porcinelor.

Legislatia europeana la care trebuie sa se supuna si tara noastra prevede ca scroafele si purcelele (femelele imature din specia porcina) trebuie tinute in grupuri timp de circa doua luni si jumatate din perioada gestatiei in toate exploatatiile de porcine cu cel putin 10 scroafe, incepand cu 1 ianuarie 2013. Ca urmare, porcii trebuie mutati din boxe individuale inguste in unele mai favorabile bunastarii lor. mai mult


Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 22:45

8 comentarii
Tabara, optimist: Exportam cel putin 100.000 de tone carne de porc

Tabara, optimist: Exportam cel putin 100.000 de tone carne de porc

Potentialul de export al Romaniei s-ar putea ridica la cel putin 100.000 de tone carne de porc odata cu obtinerea acordului Comisiei Europene de a relua exporturile pe piata comunitara, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

"Obtinerea acordului de a relua exporturile de carne de porc aduce un beneficiu nu numai crescatorilor de animale din Romania ci si procesatorilor pentru ca vor putea cumpara carne de porc pe piata interna pentru procesare si vor putea iesi cu produse la export. De asemenea, va exista un impact deosebit si asupra consumului de cereale si pentru dezvoltarea abatoarelor. Consider ca Romania va putea exporta intr-o prima etapa in jur de 100.000 tone", a precizat Tabara.

Seful MADR a precizat ca obtinerea acestei decizii din partea Comisiei Europene nu era posibila fara demersurile facute de reprezentantii Ministerului Agriculturii, a celor din misiunea Romaniei la Bruxelles si a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor care a asigurat protectia animalelor impotriva pestei porcine.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a anuntat ca Romania va putea exporta carne de porc in tarile Uniunii Europene, incepand cu 1 ianuarie 2012, in urma deciziei aprobate marti in unanimitate de statele membre.

"In urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinara am obtinut acordul statelor membre in Comitetul... mai mult


Marti, 06 Decembrie 2011, ora 21:03

3 comentarii
Romania va exporta din nou carne de porc in tarile UE

Romania va exporta din nou carne de porc in tarile UE

Romania va putea exporta carne de porc in tarile Uniunii Europene, incepand cu 1 ianuarie 2012, decizia fiind aprobata marti in unanimitate de statele membre, a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.

"In urma raportului prezentat de Autoritatea Veterinara, am obtinut acordul statelor membre in Comitetul Veterinar Permanent de a relua exporturile de carne de porc in tarile comunitare, incepand cu 1 ianuarie 2012. Speram ca pana la sfarsitul anului, decizia sa fie publicata in Jurnalul oficial al Comisiei Europene", a precizat Radu Roatis.

Acesta a subliniat ca reluarea exporturilor de carne de porc pe piata comunitara va aduce un beneficiu nu numai fermelor comerciale, ci si crescatorilor de porci din Romania. "Ridicarea acestei bariere comerciale impuse Romaniei din cauza pestei porcine ar putea aduce, in primul an de export, intre 600 de milioane si un miliard de euro, potrivit aprecierilor facute de reprezentantii industriei autohtone a carnii", a subliniat seful ANSVSA.

Pentru obtinerea acestui acord din partea Comisiei Europene (CE), Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a prezentat un raport complet privind stadiul supravegherii animalelor in ceea ce priveste pesta porcina clasica, inclusiv toate analizele facute de medicii veterinari de la animalele din fermele care au solicitat exportul pe piata comunitara, din zonele apropiate acestora, dar... mai mult


Marti, 06 Decembrie 2011, ora 16:36

Porcii din Romania, adusi la standarde UE cu un miliard de euro

Porcii din Romania, adusi la standarde UE cu un miliard de euro

In cazul in care Comisia Europeana va da acord favorabil Romaniei la livrarile de carne, investitia in fermele de porci ar trebui sa fie de un miliard de euro.

Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, spune ca exportul Romaniei pana la sfarsitul anului nu va depasi 20.000-30.000 porci in viu, arata Romania Libera.

"Pentru competitivitate, mai ales in actualele conditii de criza economica, fermele de porci din Romania au nevoie de investitii de un miliard de euro. Apoi, trebuie sa continuam sa cream conditii pentru ca produsele din carne de porc romanesc sa poata fi comercializate pe piata interna", a spus acesta.

Dupa ce a fost oprita vaccinarea pentru pesta porcina, in septembrie 2009, Romania a exportat pe durata interdictiilor, in cantitati mici, doar produse acceptate, de nisa, produse prelucrate prin fierbere, in diverse tari, precum Italia.

In tara exista 280 de ferme de porci, dar, cu toate astea, importurile de carne de porc ajung anual la 70% si provin in special din UE.

"Romania a pierdut piata sa traditionala pentru carnea de porc, si anume Rusia. Problema care s-ar pune in prezent este de calitate, pe carcasa. Nu suntem inca la niste standarde comparabile cu alte tari. Nu doar faptul ca am oprit vaccinarile ne va deschide si piata pentru livrari. Mai avem de indeplinit si alte standarde legate de biosecuritate, furajare, conditii de crestere, asigurarea de material genetic etc. Lucrurile sunt putin mai complicate. Pana acum... mai mult


Miercuri, 04 August 2010, ora 08:14

3 comentarii
Trei romani locuiesc intr-o ferma de porci din Spania

Trei romani locuiesc intr-o ferma de porci din Spania

In apropierea stadionului din Villafranqueza, Alicante, intr-o fosta ferma de porci, traiesc trei romani, un francez si un spaniol.

Ioan Daniel Zlotariu, de 46 de ani, locuieste aici de 3 ani de zile impreuna cu sotia si fratele lui, anunta Informacion.

Romanul le-a spus jurnalistilor spanioli ca a plecat din Romania pentru ca nu avea un loc de munca bine platit care sa ii permita sa isi intretina familia.

In prezent el lucreaza la negru in diferite locuri, dar spera ca o data cu obtinerea vizei de rezidenta sa castige mai bine si sa aiba un loc de munca stabil.

Alimentele si le procura de la o biserica din apropiere sau de la serviciul social din oras. Cu toate acestea Daniel Zlotariu spune ca atunci cand are bani nu are nevoie de niciun fel de ajutor. Ca sa se bucure si ei de spiritul Craciunului cei trei imigranti si-au decorat locuinta cu ceea ce au gasit pe strada.

Romanul a declarat ca isi mentine vie speranta ca la anul vor veni si vremuri mai bune. mai mult


Luni, 29 Decembrie 2008, ora 15:13

13 comentarii
Alte articole despre: imigrant roman, locui Spania, ferma porci

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum sa-ti convingi pisica sa nu mai stea pe laptop cand lucrezi (Foto)
  2. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  3. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  4. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  5. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  6. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  7. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  8. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  9. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  10. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati