romania petrol lufkin industries

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Lucrarile la Fabrica Lufkin de 126 milioane de dolari de la Ploiesti, demarate

Lucrarile la Fabrica Lufkin de 126 milioane de dolari de la Ploiesti, demarate

Compania nord americana Lufkin Industries - unul din cei mai importanti furnizori mondiali de echipamente petroliere - a inaugurat miercuri lucrarile de constructie a unei fabrici de 126 milioane de dolari, amplasata in apropiere de urbea "aurului negr"'.

Investitia va fi ridicata in perimetrul noului Parc Industrial din comuna Aricestii Rahtivani, pe o suprafata de 33 hectare, urmand sa fie finalizata la mijlocul anului 2012. Productia este axata in special pe fabricarea de utilaje destinate industriei de extractie si prelucrare a petrolului, asigurand totodata si servicii de gen domeniului.

Prezent la cea dintai cazma care a "muscat" din terenul aferent constructiei, managerul general al Lufkin, Jay Glick, s-a aratat multumit de colaborarea de pana acum cu autoritatile romane, avand asigurate o serie de facilitati de lucru, cu precadere in ce priveste infrastructura amplasamentului.

Lufkin Industries, fondata la inceputul secolului trecut in SUA, mai detine unitati de productie in Argentina si Franta, iar pe piata din Romania a intrat in 2009.

Intr-o prima faza, la investitia de langa Ploiesti vor lucra 300 de persoane, majoritatea din zona. mai mult


Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 21:36

3 comentarii
Romania are mai mult petrol decat crede

Romania are mai mult petrol decat crede

Romania se numara printre tarile cu cel mai mare potential de crestere din emisfera estica la capitolul zacaminte de titei si gaze ale Romaniei, daca acestea vor fi mai bine exploatate cu o tehnologie avansata, a declarat marti Jay Glick, CEO al Lufkin Industries.

Texanii de la Lufkin Industries, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente petroliere din lume, au trecut Oceanul in expansiunea lor spre Est si vor deschide o fabrica de utilaje petroliere, langa Ploiesti, care urmeaza sa fie gata in 2012, informeaza Adevarul.

Jay Glick, CEO al Lufkin Industries, sustine ca Romania poate avea mai mult petrol decat estimeaza, cu conditia ca zacamintele sa fie mult mai bine exploatate.

"Cu o buna tehnologie poate fi recuperat foarte mult petrol. De asemenea, dezvoltarea productiei din Marea Neagra si a potentialului de gaze neconventionale pe teritoriul Romaniei poate inseamna o oportunitate pentru noi pe aceasta piata", a mai spus Glick.

Reprezentantul companiei americane sustine ca Romania este un punct regional energetic.

"Romania este un punct regional energetic, datorita stabilitatii politice asigurate prin apartenenta tarii la Uniunea Europeana, precum si prin beneficiile strategice aduse de traditia importanta in extragerea, prelucrarea, vanzarea si infrastructura petroliera.

De asemenea, Romania se numara printre tarile cu cel mai mare potential de crestere din emisfera estica. In aceasta parte a lumii exista mai mult petrol, pentru ca nu a... mai mult


Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 00:18

9 comentarii
Americanii vor construi o fabrica de 126 milioane de dolari in Romania

Americanii vor construi o fabrica de 126 milioane de dolari in Romania

Furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries va construi, pana in 2012, o fabrica in Romania, langa Ploiesti. Potrivit estimarilor,investitia se va ridica la 126 de milioane de dolari.

Fabrica va produce echipamente pentru diviziile Campuri Petroliere si Transportul Energiei si va fi construita pe un teren de 82 de acri (33 hectare). Odata cu deschiderea sa, se vor infiinta si 300 de locuri de munca.

Guvernul Romaniei va asigura pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare si asistenta financiara de 28 de milioane de euro, suma echivalenta cu aproape 30% din costul facilitatii.

"Operatiunea din Romania reprezinta un pas important in strategia noastra de a ne extinde geografic. Aceasta operatiune ne va imbunatati pozitia pe pietele in crestere din emisfera estica. Afacerea din Romania va servi ca un "hub" strategic destinat pietei europene si pentru a facilita exporturile catre Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia de Est.

Localizarea operatiunii in Romania aduce multe avantaje. In plus, Romania asigura pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime", a declarat Jay Glick, directorul general al Lufkin Industries, citat de Money.ro.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este de parere ca afacerea reprezinta o dezvoltare buna pentru Romania si pentru economie, deoarece va crea locuri de munca, va transfera tehnologie moderna si va stimula exporturile catre zona Eurasia,... mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 13:30

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba