romania test arma noua

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Prima pusca de asalt de conceptie integral romaneasca, testata in lupta

Prima pusca de asalt de conceptie integral romaneasca, testata in lupta

Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima pusca de asalt de conceptie integral romaneasca, arma fiind in prezent testata de soldatii romani in teatrele de operatiuni, iar din toamna uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Romane.

Directorul Companiei Nationale ROMARM, Vasile Crisan, a declarat, luni, ca specialistii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima pusca de asalt la standarde NATO, precizand ca arma este "o conceptie suta la suta romaneasca".

Crisan a spus ca pusca de calibru 5,56 X 45 milimetri respecta standardele NATO si, ca element inedit, este ambidextra, putand fi folosita de soldati atat cu mana dreapta, cat si cu stanga.

El a afirmat ca Fabrica de Arme Cugir a finalizat deja primele zece arme pe care le-a trimis pentru testare la Ministerul Apararii Nationale.

"Am terminat zece produse. In prezent se afla la MApN, unde arma este supusa unor teste NATO (...) Armele sunt trimise in teatrele de operatiuni unde soldatii nostri, militarii Armatei Romane, desfasoara activitati, misiuni de lupta si le supun unor incercari reale", a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crisan a afirmat ca, dupa ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va incepe, cel mai probabil din toamna, sa lucreze la prima comanda de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Romane.

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunta, anul trecut, ca unitatea lucreaza la producerea prototipului unei arme de asalt cu munitia aferenta,... mai mult


Luni, 09 Aprilie 2012, ora 22:10

3 comentarii
Romania va testa o arma care poate fi folosita in conditii extreme

Romania va testa o arma care poate fi folosita in conditii extreme

Ministerul Apararii Nationale (MApN) va testa, in perioada urmatoare, o arma de asalt, cu un calibru de 5,56 de milimetri, fabricata la Cugir, si care poate fi folosita in conditii extreme de temperatura si umiditate.

Ce-i ucide pe romanii din Afganistan?

"In conformitate cu prevederile 'Acordului de colaborare pentru realizarea proiectului Arma de asalt calibrul 5,56 de milimetri cu munitia aferenta' incheiat intre Departamentul pentru Armament si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in 30 august 2010, producatorul-Fabrica de Arme Cugir SA a transmis catre structurile specializate ale MApN arma de asalt calibrul 5,56 X45 mm-model experimental (trei bucati), pentru parcurgerea activitatilor prevazute in Programul de testare si evaluare", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Romarm remis, joi, Ziare.com.

Noua arma poate trage foc cu foc, foc automat sau serii scurte de 2-3 cartuse. Masa armei este de 3,965 de kilograme si permite efectuarea eficienta a tragerilor in conditii extreme de temperatura si umiditate si dispune de posibilitatea de montare optionala a unui aruncator de grenade calibrul 40 de milimetri, precum si a diferite tipuri de aparatura optica si optoelectronica de ochire, cat si a unor sisteme complementare de sprijin al executarii tragerii si cautare-descoperire (marcator LASER, sistem de ochire rapida, lanterna tactica).

Sa ne amintim: Ambuscada de la Ministerul Apararii a trupelor USLA (I)

De asemenea, arma... mai mult


Joi, 08 Decembrie 2011, ora 21:10

16 comentarii
Fabrica din Cugir lucreaza la prototipul unei noi arme care va intra in dotarea Armatei

Fabrica din Cugir lucreaza la prototipul unei noi arme care va intra in dotarea Armatei

Fabrica de Arme din Cugir lucreaza, in prezent, la producerea prototipului unei arme de asalt cu munitia aferenta cu care ar putea fi dotata in anii urmatori Armata Romana.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca fabrica a incheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, in baza unui program national, prin care realizeaza prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 mm cu munitia aferenta, care sa indeplineasca standardele NATO, informeaza Mediafax.

Primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate pana la sfarsitul acestui an, iar noua arma ar putea inlocui actualele AKM-uri aflate in dotarea Armatei.

Potrivit sursei citate, noua arma de asalt este realizata in totalitate la fabrica de Arme Cugir, ea fiind in prezent in faza de testare la Ministerul Apararii.

La randul sau, Radu Rosianu, administratorul special al UM Cugir si al Fabricii de Arme Cugir, a declarat ca producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea insemna pentru Fabrica de Arme comenzi de cateva zeci de mii de bucati pe o perioada de cativa ani, daca se va decide dotarea Armatei Romane cu aceasta arma. mai mult


Vineri, 06 Mai 2011, ora 22:42

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ce-a patit un preot gay care a scris pe Facebook un mesaj pro-homosexuali
  2. "O catastrofa" - Masura extrema luata impotriva ursilor koala
  3. Viral: Maimuta machiata care a indignat Internetul (Video)
  4. Prima crima din istoria omenirii
  5. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  6. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  7. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  8. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  9. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  10. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie