salarii bugetari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Si salariile bugetarilor s-ar putea mari cu pana la 70%

Si salariile bugetarilor s-ar putea mari cu pana la 70%

Guvernul lucreaza in aceasta vacanta parlamentara la proiectul privind salarizarea unica in sistemul bugetar, in baza caruia salariile vor creste cu procente intre 20 si 70%.

Cresterea salariilor va avea loc gradual, pe parcursul anilor 2016 si 2017, cel mai mult urmand sa se mareasca salariile mici, informeaza stiripesurse.ro.

Primii vizati sunt alesii locali, apoi bugetarii din invatamant si din sanatate.

Intentia Guvernului este sa finalizeze proiectul pana la inceputul lunii septembrie, cand revin la lucru senatorii si deputatii.

Rovana Plumb: Raportul dintre salariul minim si cel maxim va fi de 1 la 18

Miercuri, in ultima zi de interimat a vicepremierului Gabriel Oprea, guvernul a adoptat o ordonanta prin care au fost marite substantial alesile unor demnitari, printre care presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

Cat vor castiga Iohannis si Ponta dupa majorarea salariilor demnitarilor

Iohannis, de acord cu cresterea salariilor ministrilor: E in categoria "prevenirea coruptiei"

Masura a fost criticata de sindicalisti, care au amenintat cu plangere pentru abuz in functie.

Guvernantii si-au triplat salariile, Cartel Alfa spune ca e imoral si lucreaza la o plangere pentru abuz in functie mai mult


Joi, 09 Iulie 2015, ora 17:50

10 comentarii
Guvernul ingheata salariile bugetarilor si in 2015 - Care sunt exceptiile (Video)

Guvernul ingheata salariile bugetarilor si in 2015 - Care sunt exceptiile (Video)

Salariile bugetarilor de anul viitor vor fi inghetate la nivelul de la finalul acestui an, exceptati urmand sa fie profesorii, ale caror salarii vor fi majorate in doua transe, cu "pana la 5%" din martie si tot cu "pana la 5%" din septembrie, dar in anumite conditii, si angajatii din sanatate.

Valoarea de referinta din Legea salarizarii bugetarilor, pe baza carora sunt calculate acestora, va fi inghetata si anul viitor la 600 lei, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

Bugetul pentru 2015, publicat de Finante: Impozite, salarii si investitii

"Se impune promovarea unor masuri legislative prin care sa se prevada modalitatea de stabilire a salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2015, precum si prelungirea in anul 2015 a unor masuri bugetare care sa conduca la utilizarea fondurilor publice de o maniera echilibrata si in concordanta cu plafoanele de cheltuieli prevazute in Strategia fiscal-bugetara.

Din totalul personalului platit din fonduri publice, personalul didactic din invatamantul preuniversitar si universitar reprezinta circa 28%.

Avand in vedere importanta deosebita a acestui sector in dezvoltarea generala a societatii romanesti, se impune asigurarea unei remuneratii mai atractive pentru aceasta categorie de personal.

Astfel, o mai buna motivare a acestora ar putea conduce la cresterea performantelor profesionale si implicit la o mai buna pregatire a elevilor si studentilor", afirma Guvenul in document.

Astfel,... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 12:44

8 comentarii
Victor Ponta, despre ce se va intampla cu salariile bugetarilor, in 2014 (Video)

Victor Ponta, despre ce se va intampla cu salariile bugetarilor, in 2014 (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca salariile bugetarilor nu vor fi taiate in acest an, dar a precizat ca nu poate sa promita ca acestea vor creste.

"Pentru mine, cat timp fac politica, va ramane acest principiu ca in momente dificile trebuie sa tai din diverse zone, dar nu de la pensii. In sectorul bugetar nu au mai crescut salariile.

Le-am adus la acel 25% taiat, dar in 2014 aveam capacitatea sa crestem cu 2 lei si nu simtea nimeni nimic. De taiat nu, dar nu promit ca vor creste", a declarat Victor Ponta la Romania TV, referindu-se la noua Lege a salarizarii unitare.

Acesta a reiterat ideea ca o echilibrare a bugetului nu se face prin taierea pensiilor. Seful Guvernului a mai spus ca din anul 2012 nicio pensie nu a fost taiata.

Ponta: Banii din acciza merg la bugetul mare si de acolo la infrastructura si alte proiecte

"Din 2012 nu s-a taiat nicio pensie. Cand s-a putut s-a dat. Nu suficient. Pot sa va confirm ca ceea ce a spus Rovana Plumb nu e doar dorinta ministrului Muncii, este si in strategia fiscal bugetara", a adaugat Ponta.

Mai mult, spune premierul, aceasta nu este doar o promisiune electorala, dar pentru ei este o prioritate.

mai mult


Duminica, 30 Martie 2014, ora 20:19

2 comentarii
Ordonanta privind salariile bugetarilor, adoptata tacit de Senat - ce prevede

Ordonanta privind salariile bugetarilor, adoptata tacit de Senat - ce prevede

Senatul a adoptat tacit ordonanta de urgenta care prevede ca in 2014 salariile bugetarilor vor fi mentinute la acelasi nivel cu cele din decembrie 2013.

Fac exceptie de la prevederile Ordonantei de urgenta 103/2013 cadrele didactice cu o vechime de pana la 6 ani, ale caror salarii sunt majorate cu 10 la suta, fara a depasi salariul de baza, informeaza Mediafax

De asemenea, conform actului normativ amintit, medicii si farmacistii rezidenti care au un salariu brut mai mic de 3.000 de lei vor primi bursa de rezidentiat in cuantum de 670 de lei.

Salariul lunar brut nu include drepturile aferente garzilor efectuate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului normal de lucru de la functia de baza, iar bursa nu face parte din salariul brut, nu este supusa impozitului pe venit si nu constituie baza de calcul pentru contributiile la asigurari.

In ceea ce priveste munca suplimentara efectuata pe durata normala a timpului de lucru de catre bugetarii cu functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal sau de sarbatori legale se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

Senatul va transmite ordonanta de urgenta Camerei Deputatilor in forma propusa de Guvern, intrucat aceasta nu a putut fi dezbatuta de plenul Senatului in absenta raportului din partea Comisiei pentru buget si a Comsiei pentru munca. mai mult


Luni, 17 Februarie 2014, ora 19:36

Salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor - care e scenariul cel mai plauzibil

Salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor - care e scenariul cel mai plauzibil

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor, insa momentan se lucreaza la scenariile posibile.

"La salarii inca nu stim exact procentul (cu care vor creste - n.red.), pentru ca ne-am ocupat de rectificarea bugetara, trebuie sa mai primim niste date de la Comisia de Prognoza privind inflatia.

Acum sunt doua variante de lucru. Una presupune sa indexam salariile mici pana la un anumit nivel pe care il vom hotari, deoarece trebuie sa ajungem incet-incet la raportul de 1 la 15 intre cel mai mic salariu si cel mai mare, sau sa acordam cresteri la grupuri-tinta, cum ar fi rezidentii din Sanatate sau cadrul nedidactic. Sunt variante de lucru, dar nu stim nimic concret", a precizat oficialul.

Intrebata ce varianta prefera, Mariana Campeanu a marturisit ca poarta discutii cu sindicatele si cu Ministerul Sanatatii pentru a gasi o rezolvare pentru a mari remuneratiile primite de medicii rezidenti.

In alta ordine de idei, ministrul a precizat ca Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) nu se descentralizeaza, deoarece mai sunt in derulare proiecte din fonduri europene.

Dragnea, nemultumit de liberala Campeanu: O sa avem o discutie colegiala

Pensiile vor fi indexate

De altfel, ea a reiterat faptul ca pensiile vor fi indexate anul viitor cu 3,76%, corectand astfel din nou eroarea facuta, luni, de Victor Ponta, care a precizat ca maririle pensiilor si salarilor nu vor fi facute cu acelasi... mai mult


Marti, 29 Octombrie 2013, ora 16:31

7 comentarii
Guvernul nu vrea consultanti straini pentru salariile bugetarilor

Guvernul nu vrea consultanti straini pentru salariile bugetarilor

Guvernul a respins propunerea ministrului Muncii, Mariana Campeanu, ca Legea Salarizarii sa fie realizata cu ajutorul unor consultanti straini, astfel ca acest proces se va face la nivel intern.

"A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizarii bugetarilor, dar cu resurse interne (din interiorul Executivului - n.red.), fara consultanta externa", au declarat reprezentantii Biroului de Presa al Guvernului, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a propus ca la elaborarea acestui proiect de act normativ sa fie angrenata o firma de consultanta cu experienta in domeniu si de prestigiu international, avand in vedere ca in urma cu trei ani Legea-cadru a salarizarii in sectorul public a fost redactata cu sprijinul Bancii Mondiale.

Campeanu vrea firma de consultanta internationala pentru Legea Salarizarii

La jumatatea lunii iunie s-a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariul minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de... mai mult


Duminica, 07 Iulie 2013, ora 17:36

1 comentariu
Salariile bugetarilor, majorate cu 7,4% de la 1 decembrie (Video)

Salariile bugetarilor, majorate cu 7,4% de la 1 decembrie (Video)

Salariile bugetarilor vor fi majorate, de la 1 decembrie, cu 7,4% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012, banii urmand sa intre efectiv in plata in ianuarie 2013.

Aceasta este a doua etapa de majorare a salariilor bugetarilor stabilita prin Ordonanta de Urgenta 19/2012 in vederea recuperarii reducerilor salariale din iunie 2010. Prima etapa de majorare a fost in iunie, cand salariile bugetarilor au crescut cu 8% fata de nivelul din mai.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la inceputul lunii mai 2010, ca fondul de salarii pentru aparatul bugetar va fi redus cu 25% de la 1 iunie 2010.

Astfel, salariile si alte drepturi de care beneficiau angajatii din sectorul bugetar au fost diminuate cu 25% prin Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta diminuare a fost recuperata partial in ianuarie 2011, cand, prin Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, cuantumul brut al salariilor de baza a fost majorat cu 15%.

mai mult


Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 11:33

5 comentarii
Ponta: Avem finantare si pentru majorarea salariilor bugetarilor de la 1 decembrie (Video)

Ponta: Avem finantare si pentru majorarea salariilor bugetarilor de la 1 decembrie (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca are deja primele date despre cum va arata bugetul anului viitor, insa considera ca acesta trebuie prezentat de noul Guvern in fata noului Parlament, cel mai probabil in data de 21 decembrie.

"Eu am deja primele date, in primul rand pentru ca exista o strategie fiscala deja aprobata, in al doilea rand pentru ca ministrul de Finante, dupa cum stiti foarte bine, nu candideaza in alegeri, el are de la mine sarcina de a lucra pe tot ceea ce inseamna structura bugetului 2013 - venituri, cheltuieli.

Ceea ce este insa absolut logic si ceea ce am discutat si cu presedintele Basescu la intalnirea de saptamana trecuta a tinut de realitatea in care traim si anume bugetul pe 2013 trebuie sa fie propus de catre noul guvern.

Noi ne bazam pe sondaje, pe ceea ce stim din practica, ca acest guvern va fi tot al USL, dar confirmarea nu o avem decat pe data de 9 decembrie, seara. In al doilea rand, daca noul guvern va fi tot al USL si condus de mine, eu am in vedere o alta structura guvernamentala, diferita de cea actuala si asta inseamna o alta bugetare.

In al treilea rand, bugetul nu va fi trimis spre Parlament decat dupa ce il discuti cu creditorii nostri internationali - FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala. Conform discutiilor pe care le-am avut, calendarul este 20 decembrie - noul Parlament.

Eu sunt gata pe 21 decembrie, a doua zi, sa vin in Parlament cu structura... mai mult


Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 16:13

41 comentarii
Pop: Se va face o noua rectificare bugetara - salariile bugetarilor vor fi reintregite

Pop: Se va face o noua rectificare bugetara - salariile bugetarilor vor fi reintregite

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat, marti seara, ca Guvernul va opera o noua rectificare bugetara in urma careia salariile bugetarilor vor fi reintregite, de la 1 decembrie.

Acesta a precizat ca printre prioritati se regasesc ministerele Sanatatii, Muncii si Educatiei, informeaza Mediafax.

"In doua saptamani finalizam rectificarea bugetara. Nevoi sunt multe, acum se lucreaza in cadrul ministerlor, iar la aceasta ora sunt doar analize preliminare. Sunt necesari bani pentru spitale si pentru indemnizatiile mamelor", a spus Pop.

Ministrul a explicat ca de la 1 decembrie vor fi reintregite salariile bugetarilor, respectiv o crestere de 7,4% pentru salariile reduse cu 25% si o crestere de 2,3% pentru salariile reduse cu 15%.

Cabinetul Ponta a mai efectuat o rectificare bugetara, pe 23 august, cand alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii.

De asemenea 100 de milioane au fost date pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati. mai mult


Marti, 09 Octombrie 2012, ora 21:15

11 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba