salarii functionari primarii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Salarii mai mari pentru functionarii publici. Dragnea: Mediul de afaceri o cere

Salarii mai mari pentru functionarii publici. Dragnea: Mediul de afaceri o cere

Vicepremierul Liviu Dragnea spune ca un grup de lucru din Ministerul Dezvoltarii Regionale cauta sursele pentru majorarea salariilor functionarilor publici, dupa care solutiile vor fi discutate cu FMI, adaugand ca inclusiv mediul de afaceri privat cere cresteri pentru bugetari.

Liviu Dragnea a spus, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca un grup de lucru format in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice analizeaza posibilele surse pentru majorarea salariilor functionarilor publici.

"Avem un grup de lucru la minister pentru a stabili care sunt sursele pentru majorarea salariilor functionarilor publici. Cererile lor de majorare a salariilor sunt indreptatite. Un primar, nu mai stiu de unde era, mi-a spus ca din 20 de functionari cati avea initial a ramas cu opt si a mai spus ca dupa Anul Nou ii va pleca si secretarul si alti functionari si ca va ramane cu cinci angajati.

Aceasta problema e in atentia noastra si speram sa gasim o solutie. Vreau mai intai sa identificam sursa pentru finantare, apoi vom incerca o negociere cu FMI. Nu pot da un termen. Este o problema mai veche, de cativa ani, care este foarte importanta. Fiind functionari putini, au multe sarcini si sunt indreptatiti sa fie mai bine platiti", a declarat Dragnea.

Guvernul deschide robinetul: Ministerele au voie sa cheltuiasca mai mult cu salariile

Vicepremierul a adaugat ca slaba salarizare din sistemul public se rasfrange si asupra domeniului privat.... mai mult


Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 16:43

15 comentarii
Primaria Petrila nu mai are bani pentru salarii si pentru scoli

Primaria Petrila nu mai are bani pentru salarii si pentru scoli

Autoritatile locale de la Petrila nu mai au bani pentru a plati salariile angajatilor.

Primarul din Petrila, Ilie Paducel, sustine ca la aceasta situatie s-a ajuns din cauza blocajului generat de neincasarea la buget a sumelor pe care ar fi trebuit sa le primeasca de la Compania Nationala a Huilei (CNH).

Potrivit edilului, in ultimele cinci luni cota defalcata din impozitele pe salariile minerilor nu a mai ajuns la administratii, iar din acest motiv acum nu mai sunt bani in conturi.

Suma totala care ar trebui sa revina administratiei de la Petrila este de peste 2.000.000 de lei.

"Cand am fundamentat bugetul, noi am prins aceasta suma la partea de venituri si suntem blocati", spune primarul orasului Petrila, Ilie Paducel.

Acesta sustine ca la bugetul local nu mai sunt fonduri nici pentru cofinantarea proiectelor.

Mai mult, primaria a ramas in urma cu plata utilitatilor la scolile de pe raza localitatii, iar la Scoala Generala Numarul 2 furnizarea cu gaze naturale a fost sistata.

Exista consilieri locali ce il acuza pe primar de ineficienta in administrarea fondurilor publice, in conditiile in care edilul ar fi aprobat bani pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate, in timp ce nu are destui bani pentru nevoile curente.

Cu toate acestea, sumele rezultate din impozitul pe veniturile angajatilor de la cele sapte subunitati ale Companiei Nationale a Huilei Petrosani vor ajunge in conturile administratiilor locale din Valea Jiului incepand din... mai mult


Vineri, 08 Iulie 2011, ora 14:00

Sanctiuni pentru functionarii din Primaria Capitalei care vorbesc cu presa

Sanctiuni pentru functionarii din Primaria Capitalei care vorbesc cu presa

Functionarii din Primaria Capitalei care ofera personal presei informatii si date despre problemele institutiei comit o abatere disciplinara si pot fi sanctionati de la mustrare scrisa pana la destituire, se arata in noul regulament intern al municipalitatii.

In articolul 109 din noul regulament, adoptat pe 30 iunie, se arata ca informatiile trebuie date numai prin intermediul purtatorului de cuvant al institutiei sau de catre persoana desemnata de primar cu aceste atributiii.

Functionarii care incalca regula comit, conform aceluiasi regulament, abatere disciplinara.

Abaterea disciplinara duce la sanctiuni de la mustrare scrisa sau reducerea salariului pe trei luni cu pana la 20% sau suspendarea dreptului de semnatura, la retragerea din functie pana la un an si chiar la destituire.

In regulamentul anterior, din 2007, in articolul 153 se spunea doar ca "relatiile cu mijloacele de informare in masa se asigura numai de catre functionarii publici desemnati in acest sens de catre primar", fara a fi prevazute sanctiuni concrete pentru cei care incalca regula. mai mult


Joi, 07 Iulie 2011, ora 12:37

5 comentarii
Vrancea: Prefectura creste salariile functionarilor, inainte de taieri

Vrancea: Prefectura creste salariile functionarilor, inainte de taieri

Prefectura din Vrancea creste salariile angajatilor, inainte de scaderile cu 25% anuntate de Guvern.

De cresterile salariale vor beneficia 12 functionari de la primariile din Jaristea si Gologanu. Secretarele institutiilor vor fi cele mai avantajate, pentru ca vor primi in plus la salariu 1.000 de lei, relateaza Ziarul de Vrancea.

Functionarii de la primarii sustin ca au salarii foarte mici, iar scaderea cu 25% i-ar aduce in situatia in care nu vor reusi sa-si plateasca naveta sau mancarea.

Primariile sustin ca deja exista un deficit de personal, iar taierea salariilor ar urma sa ii faca pe angajatii care au mai ramas sa isi caute de munca in alte locuri.

Si in alte zone consiliile judetene au luat decizia de a creste salariile, inainte ca legile privind masurile de austeritate sa intre in vigoare: la Baia Mare si la Rasnov, functionarii vor beneficia de mariri de salariu. mai mult


Sambata, 12 Iunie 2010, ora 12:42

2 comentarii
Zeci de bugetari din Vaslui cer pensionarea anticipata

Zeci de bugetari din Vaslui cer pensionarea anticipata

Zeci de bugetari de la Primaria Vaslui au solicitat pensionarea anticipata, inainte ca salariile sa le fie diminuate de la 1 iunie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Vaslui, Clitemnestra Tofan, 17 functionari publici si patru asistente medicale de la cabinetele scolare au depus dosare de pensionare anticipata.

"Primaria Vaslui va ramane fara 17 salariati si patru asistente de la cabinetele scolare. Multi dintre cei care au solicitat pensionarea sunt oameni cu experienta de peste 30 de ani, asta reprezinta un pericol pentru derularea investitiilor, majoritatea fiind specialisti in domeniu. Va fi foarte sa ii inlocuim, mai mult, posturile raman blocate", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Vaslui, Clitemnestra Tofan.

Amenintati cu diminuari salariale ori reduceri de personal, functionarii publici sustin ca daca ar astepta sa iasa de drept la pensie, ar incasa lunar doar cateva sute de lei, dupa ani de zile de munca la stat.

"In conditiile actuale si cum se aude de la Guvern ca ne diminueaza toate sporurile, am hotarat ca decat sa ies cu o pensie de 600-700 de lei in 2012, mai bine pensie anticipata. Chiar daca voi suporta penalitatile de rigoare, oricum o sa am o pensie, cred eu, mai buna decat retributia sau salariul pe care il vom primi in continuare", a declarat Dumitru Ciortan, inspector la Primaria Vaslui, cu o vechime de 39 de ani, in campul muncii. mai mult


Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:32

Angajatii din primarii isi maresc salariile, inainte de reducerea cu 25%

Angajatii din primarii isi maresc salariile, inainte de reducerea cu 25%

Angajatii primariilor din Baia Mare si Bistrita isi maresc salariile, votand diverse sporuri, in conditiile in care de la 1 iunie salariile bugetarilor vor scadea cu 25%.

Functionarii din primarii tin cu orice pret sa nu li se scada salariile, motiv pentru care consiliile locale voteaza diverse mariri sub forma de sporuri.

Astfel, un proiect al primarului de la Baia Mare, Mircea Dolha, ce urmeaza sa fie supus votului in consiliul local, prevede ca mai multi functionari sa primeasca sporuri de pana la 1.365 de lei, relateaza Realitatea TV.

La Bistrita, angajatii si-au aprobat o marire de salariu 400 de lei pentru suplimente alimentare. Mai precis, cei 200 de angajati spun ca au nevoie de suplimente cu vitamine pentru a presta munca de calitate. mai mult


Vineri, 14 Mai 2010, ora 10:50

10 comentarii
Incredibil: O secretara si-a suplimentat salariul cu 1.700 de lei lunar

Incredibil: O secretara si-a suplimentat salariul cu 1.700 de lei lunar

Profitand de prevederile legii salarizarii unitare, secretara Primariei Livada, din Satu Mare, si-a suplimentat salariul pana la 5.187 de lei lunar, in conditiile in care primaria are 9 functionari publici care pastoresc 7.000 de locuitori.

Pus in fata faptului implinit, edilul-sef din Livada incearca acum sa o convinga pe secretara sa renunte macar la o parte din supliment.

"Suplimentul ei este legal, dar imoral. I-am spus, 'Mariuca renunta macar la o parte din acest supliment' ", a povestit primarul Ioan Szebesi pentru Adevarul.

Secretara primariei nu are insa de gand sa renunte la cei 1.700 de lei pe care ii va primi tot anul. "De ce sa renunt?! Sunt atatea primarii unde s-au impartit sporuri cu nemiluita. Eu am acest drept potrivit legii si nu vreau sa renunt la el", a afirmat Maria Popsa, secretara, dupa cererea sefului.

Situatia pare de-a dreptul incredibila. Cum a fost posibil?

Primarul localitatii Livada a initiat o hotarare de consiliu local prin care sa fie acordate suplimente salariale potrivit Legii 330 a salarizarii unice, intrata in vigoare la inceputul anului, lege care permite suplimentele salariale, si anume alocari din bugetul local, care se pot acorda in limita fondurilor existente.

Consilierii locali au votat hotararea de acordare a suplimentelor pentru cei 9 functionari publici ai institutiei, in data de 11 februarie, dar au omis sa precizeze care este cuantumul suplimentelor.

Cum legea nu precizeaza o anumita suma pentru... mai mult


Joi, 13 Mai 2010, ora 13:48

35 comentarii
Al 13-lea salariu, in functie de buget, in Valea Jiului

Al 13-lea salariu, in functie de buget, in Valea Jiului

Veniturile angajatilor din sistemul public al Vaii Jiului difera de la o primarie la alta.

Primarii din cele sase orase ale Vaii Jiului spun ca in functie de incasarile la bugetul local functionarii isi primesc drepturile salariale, inclusiv cel de-al 13-lea salariu. Asa se face ca doar angajatii din primariile "norocoase" au primit, pana in prezent, astfel de salarii, in timp ce altii mai asteapta incasarile.

La Petrosani, spre exemplu, angajatii din sistemul public au incasat deja si al 13-lea salariu, la fel ca si cei de la Petrila, pentru ca au avut fonduri, in timp ce functionarii publici din Vulcan, Aninoasa sau Uricani asteapta inca sa primeasca banii.

"Nu am dat inca al 13-lea salariu. Mai intai trebuie sa vedem ce incasari avem la bugetul local", declara primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Si la Uricani primarul Danut Buhaescu sustine ca inca nu le-a dat angajatilor din primarie al 13-lea salariu, dar luna aceasta cel mai probabil le va da banii. "Inca nu le-am dat acesti bani, insa am facut un calcul si in masura posibilitatile le vom da. Am inteles ca o parte dintre administratiile din Valea Jiului au dat cel de-al 13-lea salariu si speram ca si noi sa dam acest salariu in cursul acestei luni", declara Danut Buhaescu.

Primarul de la Petrila, Ilie Paducel, spune ca el a dat al 13-lea salariu deoarece incasarile la bugetul local sunt foarte bune. "S-au dat acesti bani deoarece incasarile la bugetul local merg bine, iar anul trecut am... mai mult


Luni, 08 Februarie 2010, ora 16:41

1 comentariu
Mazare: Jumatate din functionarii de la Primarie vor fi dati afara

Mazare: Jumatate din functionarii de la Primarie vor fi dati afara

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca jumatate din functionarii institutiei vor fi dati afara dupa intrarea in vigoare a legii privind reducerea numarului bugetarilor.

"Daca actul va intra in vigoare, jumatate dintre functionarii Primariei vor fi dati afara, dimiuandu-se proportional din toate serviciile. Nu putem sa dam afara, spre exemplu, tot compartimentul de la autorizatii in constructii si sa-i pastram pe aia de la juridic sau de la social.

Vom diminua proportional toate serviciile la jumatate, ca asa ne invata domnul Boc. Inclusiv la cluburile de pensionari, intretinut de salariati ai Primariei, reducem cluburile la jumatate. Daca asa ne cere Boc, asa facem. Daca nu respectam legea, ne baga in puscarie", a declarat Mazare.

Edilul a precizat ca, astfel, eliberarea oricarui act de catre Primarie va dura de doua ori mai mult decat ar fi normal. "Nici nu am fost intrebati, nici nu vrem sa facem lucrul asta si cred ca are repercusiuni grave pentru populatie, atat in ceea ce priveste functionarea si hartiile cerute si documentatiile cerute, cat si in ceea ce priveste partea de asistenta si programe sociuale pe care le facem", a mai spus Mazare.

In ceea ce priveste populatia, Mazare a mai spus ca aceasta va plati mai scump caldura, pentru ca ELCEN a majorat tarifele la energia termica livrata in Constanta.

Mazare a mai spus ca ia in considerare, pentru iarna viitoare, acordarea diferentiata a subventiilor pentru... mai mult


Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 18:39

9 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii