salarii germania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Haos pe cel mai mare aeroport din Germania - zeci de zboruri anulate

Haos pe cel mai mare aeroport din Germania - zeci de zboruri anulate

O greva a personalului de securitate de pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare si mai aglomerat din Germania, a cauzat anularea a zeci de zboruri, in cea mai aglomerata zi a saptamanii.

Sindicatul Verdi, unul din cele mai mari din Germania, cu aproape 2,2 milioane de membri, a chemat la greva 5.000 de angajati de pe aeroportul din Frankfurt si le-a cerut sa protesteze pe tot parcursul zilei, in semn de nemultumire fata de salariile mici si conditiile de plata existente, informeaza Reuters.

Grupuri mari de oameni s-au inghesuit sa ajunga in fata birourilor de la check-in, care intr-o zi obisnuita de vineri primesc 150.000 de clienti.

"Au fost anulate aproximativ 50 de zboruri, dintre care 40 ale companiei Lufthansa, dar cea mai mare problema a fost trecerea oamenilor pe la check-in si prin sistemele de securitate", a anuntat un angajat al aeroportului.

"Am incercat sa-i anuntam pe oameni despre greva aceasta, dar a fost organizata intr-un timp foarte scurt", a mai spus el.

Chiar inainte de ora pranzului aeroportul a inchis accesul catre controlul de securitate, in timp ce cozile deveneau din ce in ce mai aglomerate. Pasagerii urmareau neputinciosi grupul de grevisti care treceau prin fata lor cu pancarte pe care scria "Meritam".

"Castigam 11,7 euro pe ora (...) in timp ce angajatii din Stuttgart primesc 14 euro pe ora, dar noi lucram in cel mai mare aeroport german si munca devine din ce in ce mai stresanta", a declarat Nsimba Gore, unul din agentii de... mai mult


Vineri, 21 Februarie 2014, ora 19:01

1 comentariu
Cati romani muncesc in Germania in prezent

Cati romani muncesc in Germania in prezent

In Germania lucreaza in prezent aproximativ 260.000 de romani, iar multi dintre ei sunt foarte bine pregatiti, potrivit reprezentantei Ambasadei Germaniei in Romania, Julia Gross.

"Sunt foarte multi lucratori romani care vin din Romania si care sunt foarte bine pregatiti. Din 260.000 de romani, marea majoritate este bine integrata pe piata muncii.

Ei sunt multumiti de locurile de munca pe care le au, dar unii trebuie sa munceasca in conditii complet inacceptabile. Avem nevoie de lucratori bine pregatiti si suntem constienti ca forta de munca calificata este necesara si in Romania", a declarat Julia Gross, insarcinatul cu afaceri de la Ambasada Germaniei la Bucuresti, potrivit Realitatea Tv.

Adevarul despre imigrantii est-europeni din Germania: Sunt foarte prost platiti

Potrivit acesteia, libera circulatie ajuta la echilibrarea deficitului de forta de munca din tara sa.

Germania este a treia optiune pentru romanii care migreaza, dupa Italia si Spania, a precizat reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Romania, Matthias Jobelius.

"Daca ne uitam la evolutiile din ultimii ani, Germania devine tot mai atractiva. Romanii sunt bine integrati pe piata muncii. Cota de somaj a lucratorilor romani este sub nivelul altor migranti si sub nivelul mediu din Germania.

Insa multor lucratori le sunt incalcate drepturile, pentru ca romanii vin fara sa fie informati despre drepturile lor", a spus Matthias Jobelius.

Cati romani beneficiaza de ajutoare sociale in... mai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 19:03

Adevarul despre imigrantii est-europeni din Germania: Sunt foarte prost platiti

Adevarul despre imigrantii est-europeni din Germania: Sunt foarte prost platiti

Studiile recente arata ca mai mult de jumatate dintre imigrantii est-europeni din Germania au calificari inalte, insa primesc salarii mai mici decat nativii.

"Medicul din Ucraina care este sofer de taxi in Berlin, chimistul din Romania care spala geamuri in Munich - iata cateva exemple de clisee legate de strainii care accepta, de nevoie, locuri de munca cu mult sub abilitatile lor", scrie Deutsche Welle.

Din pacate, ele nu sunt doar chestiuni inventate. De cele mai multe ori, astfel de situatii sunt adevarate, noteaza publicatia citata.

Un nou studiu al Oficiului federal pentru plasarea fortei de munca din Germania arata ca numarul est-europenilor care accepta slujbe prost platite este foarte mare. In decembrie 2013, 53% dintre ei castigau mai putin de doua treimi din salariul mediu. Dintre germani, numai 20 la suta au astfel locuri de munca.

In acelasi timp, nivelul educational al imigrantilor este in continua crestere, a spus Nina Neubecker, de la Institutul German pentru Cercetari Economice (DIW).

"Am aflat ca cei care s-au mutat in Germania dupa 2004 sunt mult mai bine calificati decat cei care au ajuns in tara noastra inainte de aceasta data", a precizat Nina Neubecke.

Ea a mai aratat ca doua treimi dintre imigrantii est-europeni au o diploma universitara sau au terminat un curs vocational.

Mai mult, in jur de 50% dintre romanii si bulgarii care s-au mutat in Germania dupa 2007 au slujbe care nu sunt in concordanta cu studiile si calificarile lor. mai mult


Marti, 18 Februarie 2014, ora 12:43

10 comentarii
Un ministru francez vrea salarii mai mari pentru germani - afla motivul

Un ministru francez vrea salarii mai mari pentru germani - afla motivul

Ministrul francez pentru Economie Sociala, Benoit Hamon, a cerut ca salariile germanilor sa fie crescute, pentru a asigura o competitie corecta intre cele doua tari.

El a acuzat Berlinul ca vrea sa aiba un avantaj incorect fata de alte state europene, prin mentinerea unor castiguri mai joase decat capacitatea economiei, scrie BBC.

Cancelarul Angela Merkel a replicat Frantei ca ar trebui sa scada salariile, daca vrea sa isi mareasca competitivitatea.

Hamon a sugerat ca a incercat sa asculte apelurile pentru reforma fortei de munca, insa "unele state din Europe se lupta cu somajul ridicat si salarii mici".

Costurile mari pentru mana de lucru in Franta se traduc in produse mai scumpe decat cele germane.

Pentru a realiza cresterea economica de care are nevoie, aceasta tara trebuie sa vanda mai multe produse in strainatate, insa cel mai mare importator al sau este chiar Germania. Statisticele arata ca in ultimii ani, importurile au depasit exporturile.

In plus, Franta a coborat 12 locuri intr-un top al competitivitatii, ajungand pe 23, in timp ce Germania a urcat, din 2005 pana in 2012, de pe 6 pe 4.

In aceste conditii, relatiile dintre cele doua state sunt tot mai tensionate.

"Vreau ca Germania sa aiba o plitica sociala in care competitivitatea sa nu se bazeze pe joburi platite cu 400 de euro pe luna, iar economia agricola sa nu ofere salarii de 7 euro pe ora, in timp ce noi dam 10, 11 sau 14 euro pe ora. Asa ceva nu este posibil", a spus ministrul de... mai mult


Joi, 19 Septembrie 2013, ora 13:59

1 comentariu
Ce locuri de munca sunt disponibile in Germania si la cat ajung salariile

Ce locuri de munca sunt disponibile in Germania si la cat ajung salariile

Reteaua europeana de servicii pentru ocuparea fortei de munca (EURES) dispune de 145 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier-gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, salariile brute oferite ajungand pana la 2.100 euro/luna.

Astfel, Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor (ZAV) din Bonn, impreuna cu Marriott Hotel Frankfurt si compania Europa Park Rust, ofera locuri de munca pentru urmatoarele meserii: barman (30 posturi), ospatar (60 posturi), bucatar (45 posturi) si manager restaurant a la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi), se arata intr-un comunicat al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM).

In ce tari isi cauta de munca romanii - Care sunt domeniile preferate

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospatar si bucatar, angajatorii germani solicita persoane care au calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu si cunostinte bune/foarte bune de limba germana (nivel A2 - B1/B2).

Locuri de munca pentru care sa nu aplici - cum recunosti ofertele false

Angajarea se face pe o perioada de sase luni, incepand cu octombrie 2013 sau aprilie 2014, in functie de angajator.

Salariul oferit este de 1.500 - 2.000 euro brut/luna pentru ospatar, 1.850 - 1.950 euro brut/luna pentru barman si 1.500 - 2.100 euro brut/luna (in functie de calificare si experienta profesionala) pentru bucatar.

Timpul de lucru este de 40 - 45,5 ore/saptamana, se lucreaza in... mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 21:20

7 comentarii
Germanii se bucura de cele mai mari cresteri salariale din ultimii patru ani

Germanii se bucura de cele mai mari cresteri salariale din ultimii patru ani

Germanii s-au bucurat in iulie de cele mai mari cresteri salariale inregistrate in ultimii patru ani, in timp ce in alte state membre ale zonei euro au fost operate taieri de salarii si s-au desfiintat locuri de munca.

Salariile germanilor au crescut cu 3,2% in iulie 2012, in comparatie cu iulie 2011, cea mai mare crestere de la cea de 3,4% din octombrie 2008, informeaza Reuters.

Cresterile salariale din acest an au depasit inflatia, aflata la 2%, existand asteptari ca germanii vor cheltuit mai mult si vor stimula importurile din statele europene partenere.

De asemenea, un oficial din guvernul german a anuntat ca veniturile din taxe si impozite va fi cu 7-8 milioane de euro mai mare decat cel din 2011.

Germanii se asteapta la cresteri de 2,7% a salariilor pe intreaga durata a anului, dupa cresterea de 1,5% inregistrata in 2011. mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 19:56

1 comentariu
Cresterile salariale din Germania vor crea divergente in zona euro

Cresterile salariale din Germania vor crea divergente in zona euro

In timp ce natiuni precum Grecia sau Spania se lupta cu recesiunea si cu somajul in crestere, Germania, cea mai puternica economie din zona euro, a luat decizia de a opera una din cele mai mari cresteri salariale din ultimele doua decenii.

Astfel, angajatii din sectorul public vor primi, pana la sfarsitul anului 2013, cu 6,3% mai multi bani la salariu, informeaza Bloomberg.

Prima consecinta va fi aceea ca se va mari si mai mult prapastia dintre economiile periferice ale uniunii monetare si cele puternice, fenomen ce va duce la scaderea eficientei masurilor luate de Banca Centrala Europeana, condusa de Mario Draghi.

"In timp ce cresterea salariala din Germania este o veste buna pentru muncitorii de acolo, seful BCE nu se va grabi sa deschida sticlele de sampanie. Politicile monetare ale BCE sunt inadecvate pentru fiecare stat al zonei euro luat separat: sunt prea relaxate pentru Germania si prea restrictive pentru periferie. Ele ar putea contribui la cresterea divergentelor economice", a declarat economistul ING, Carsten Brzeski.

Draghi s-ar putea confrunta cu o crestere a presiunii inflationiste in Germania tocmai cand aceasta scade in tarile care au implementat masuri dure de austeritate pentru a putea gestiona criza datoriilor suverane.

Economia Germaniei s-a extins cu 3,7% in 2010 si cu 3% in 2011, iar pentru acest an, Comisia Europeana prognozeaza un avans de 0,6%. Comparativ, zona euro s-ar putea contracta cu 0,3%. mai mult


Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 16:42

7 comentarii
Locuri de munca in Germania - reversul medaliei

Locuri de munca in Germania - reversul medaliei

Limitarea salariilor si reformele de pe piata muncii au impins rata somajului in Germania la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, iar statul german este adeseori citat ca exemplu pentru natiunile europene, care se confrunta cu cresteri uriase ale numarului de persoane fara loc de munca.

Totusi, reformele care au dus la crearea de noi locuri de munca au extins de asemenea sectorul locurilor de munca temporare si prost platita, alimentand inegalitatea salariilor, spun criticii, potrivit unei analize Reuters.

Datele oficiale arata ca numarul locurilor de munca prost platite a crescut de trei ori, comparativ cu alte angajari din 2005 pana in 2010, explicand astfel de ce miracolul locurilor de munca nu a atras mai multe cheltuieli din partea Germaniei, comparativ cu perioada anterioara.

Plata in Germania, unde nu exista un nivel al salariului minim pe economie reglementat prin lege, poate cobori sub un euro pe ora, in special in estul tarii.

Cu toate acestea, persoanele care lucreaza in Germania sunt mai putin inclinate spre saracie, decat angajatii din alte natiuni ale zonei euro, se mai precizeaza in analiza.

In contextul anului electoral 2013 si al nemultumirilor vecinilor europeni privind dezechilibrul comercial, liderii germani readuc in discutie problema salariilor scazute.

Astfel, cancelarul Angela Merkel planuieste sa introduca salariu minim pentru sectoarele care nu au inca un astfel de plafon, iar ministrul Muncii, Ursula von der Leyden,... mai mult


Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 22:27

3 comentarii
Angajatorii germani declara razboi pauzei de fumat

Angajatorii germani declara razboi pauzei de fumat

Pauza pentru o tigara in timpul programului inseamna costuri pentru angajator, motiv pentru care numeroase companii din Germania au declarat un veritabil razboi fumatului la locul de munca.

Federatia germana a asociatiilor care reprezinta intreprinderile mici si mijlocii intentioneaza sa interzica oficial minutele acordate pana acum angajatilor pentru fumat, relateaza ANSA.

Daca initiativa se va solda cu aprobarea acestei restrictii, salariatii germani vor fi nevoiti sa fumeze doar in pauza acordata pentru masa de pranz, precizeaza sursa.

"Pauzele pentru tigari costa mult angajatorul si reprezinta un element perturbator al cursului normal de desfasurare a activitatii la locul de munca", a explicat Mario Ohoven, presedintele federatiei, subliniind ca un model demn de luat in seama din acest punct de vedere il reprezinta Suedia, unde regula este deja respectata in cadrul multor companii.

"Nu este corect nici fata de angajatii nefumatori, care sunt defavorizati in mod evident de situatia actuala", a adaugat si Ursula Frerichs, sefa uneia dintre asociatiile intreprinderilor mici si mijlocii, care sustin propunerea. mai mult


Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 20:32

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  2. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  3. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  4. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  5. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  6. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  7. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  8. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  9. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  10. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?