salarii grefieri debutanti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Legea unica ii costa pe sefii din justitie 3 salarii minime

Legea unica ii costa pe sefii din justitie 3 salarii minime

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiie, al CSM si procurorul general ar urma sa piarda, potrivit ultimului proiect al Legii unitare, aproape trei salarii minime pe economie, coeficientul lor de salarizare fiind scazut de la 14,5 la 11,8.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ar urma sa aiba un coeficient de salarizare de 11,8 salarii minime pe economie, potrivit ultimei variante a legii unice, rezultate dupa discutiile de luni seara de la Guvern.

Astfel, noua varianta prevede o scadere importanta, de aproape 3 salarii minime, fata de penultima varianta a proiectului de lege, care prevedea pentru sefii cei mai importanti din justitie un coeficient de 14,5.

In cazul vicepresedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si al vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, scaderea nu este la fel de drastica, ajungandu-se la un coeficient de 11,6 in actuala varianta, fata de 11,9 in vechea forma.

O scadere moderata, de la 11,85 la 11,40 in actuala varianta, apare si la salariile de presedinte de sectie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, prim-adjunctul procurorului general si al procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

10,8 salarii minime pentru un procuror sef de sectie in cadrul Parchetului General

Un procuror sef sectie... mai mult


Marti, 01 Septembrie 2009, ora 13:02

3 comentarii
Procurori: Salariile magistratilor nu se pot micsora

Procurori: Salariile magistratilor nu se pot micsora

Romania trebuie sa respecte recomandarile UE, deoarece acestea nu permit micsorarea salariilor pentru magistrati, a declarat presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima.

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, spune ca nu a primit inca noul proiect al legii salarizarii unice, deoarece Ministerul Muncii nu a inaintat, inca, documentul catre Ministerul Justitiei. Sima afirma ca Asociatia Procurorilor nu a fost chemata de Guvern la nicio dezbatere despre proiectul noii grile de salarizare.

Totodata, prim procurorul Romaniei Laura Kovesi a declarat ca Ministerul Public a trimis observatii Guvernului pe proiectul Legii unice de salarizare, desi nu a primit varianta oficiala. Kovesi a adaugat ca obiectiunile trimise pe 18 august au vizat diferentele mari dintre unele salarii si faptul ca unele salarii scad.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Mona Pivniceru, a precizat, pentru NewsIn, ca nu a vazut grila de salarii, insa a specificat ca salarizarea nu depinde de criza, ci de volumul de munca si de cu totul alte criterii.

Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit oficial noul proiect al Legii unice de salarizare, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu.

CSM vroia salarii pentru magistrati incepatori de 4.600 de lei, insa a primit doar 1.600

In schimb, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Guvernului coeficienti de salarizare pentru magistratii... mai mult


Sambata, 22 August 2009, ora 19:12

10 comentarii
Presa de azi: Salariile bugetarilor, ajustate la inaltimea lui Boc

Presa de azi: Salariile bugetarilor, ajustate la inaltimea lui Boc

Bugetarii au de ales intre concediu fara plata si concediere, titreaza Gardianul in editia de vineri. Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca zeci de mii de bugetari ar fi trebuit disponibilizati "daca nu se lua masura vacantei fortate de 10 zile in perioada septembrie-noiembrie".

"Reducerea timpului de lucru cu echivalentul a zece zile, neplatite, va aduce la buget economii de 1,650 miliarde lei sau 0,3% din PIB, respectiv 550 milioane de lei/luna, in conditiile in care salariul mediu in sectorul public este de 2.270 lei/luna. Aceasta masura este una temporara si nu se va aplica si in cursul anului 2010", a explicat, Gheorghe Pogea, la un post de televiziune.

Ministrul finantelor a anuntat, la inceputul saptamanii, ca toti angajatii din sectorul bugetar vor face obiectul reducerii timpului de lucru cu echivalentul a zece zile, in perioada septembrie-noiembrie.

Demnitarii sunt trimisi la munca voluntara, scrie Ziua. Deputatul PNL Cristina Pocora a propus joi ca presedintele Basescu, premierul, ministrii, parlamentarii si sefii deconcentratelor sa efectueze zece zile de munca voluntara in semn de respect fata de bugetari. Peremistul Funar a cerut ca demnitarii sa nu primeasca indemnizatia trei luni.

"Inainte de a-i trimite pe bugetarii de rand in concediu fara plata, sau a-i obliga sa munceasca fara sa-si primeasca drepturile salariale sau pur si simplu, a-i concedia, ministrii, presedintele, deputatii, senatorii precum si ceilalti sefi de autoritati... mai mult


Vineri, 14 August 2009, ora 07:17

30 comentarii
Un grefier cu facultate castiga mai putin ca un sofer

Un grefier cu facultate castiga mai putin ca un sofer

Un grefier debutant cu studii superioare are salariul mai mic decat al unui sofer fara studii superioare, potrivit legislatiei in vigoare care reglementeaza salarizarea personalului auxiliar din justitie, reglementari mentinute si in proiectul unei recente ordonante de urgenta.

Astfel, un grefier debutant ar urma sa aiba un salariu de baza de 1.106 lei, in timp ce un sofer fara studii superioare ar urma sa aibe un salariu de 1.170 de lei, potrivit proiectului unui ordonante de urgente privind salarizarea personalului din justitie.

Acelasi proiect arata ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar putea sa primeasca un salariu de 10.511 de lei, vicepresedintele Inaltei Curti, 10.107 de lei, iar procurorul general, 9.703 lei.

De asemenea, presedintele unei Curti de Apel si seful unui Parchet de pe langa Curtea de Apel ar urma sa primeasca un salariu de 7.602 lei, presedintele unui Tribunal, 6.873 lei, iar un presedinte de Judecatorie ar urma sa aiba un salariu de aproape 6.000 de lei.

Un judecator cu o experienta de pana intr-un an ar urma sa primeasca 3.000 de lei.

De asemenea, proiectul ordonantei de urgenta care urmeza sa abroge ordonantele 27/2006, 8/2007 si Legea 327/2006 privind salarizarea personalului din justitie, salariile magistratilor vor fi majorate cu 50%, in timp ce salariile grefierilor vor ramane la fel.

Reamintim ca personalul auxiliar din justitie protesteaza pentru a treia zi consecutiv, cerand drepturile salariale restante,... mai mult


Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 17:12

14 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba