salarii medici

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Guvernul anunta cresterea salariilor medicilor din toamna. Finantele aveau de gand abia in 2015 (Video)

Guvernul anunta cresterea salariilor medicilor din toamna. Finantele aveau de gand abia in 2015 (Video)

Un numar de 125.000 de medici, asistenti medicali si asistenti sociali vor beneficia de cresterea salariului cu 10% din aceasta toamna, se arata intr-un material prezentat la Guvern, in conditiile in care Finantele au acceptat cresterea salariala doar in doua etape, in decembrie 2014 si martie 2015.

Documentul a fost prezentat de catre premierul Victor Ponta, care nu a citit si aceasta informatie din material distribuit public, el referindu-se doar la salariile deja marite in acest an pentru medici rezidenti si profesori debutanti.

"125.000 medici, asistenti medicali si asistenti sociali - vor beneficia de cresterea salariului cu 10% din aceasta toamna", se arata in document.

Ponta explica de unde va avea bani pentru reducerea CAS. De ce nu i-a aratat si lui Basescu

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat la finele lunii iunie ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Sanitas pentru cresterea cu 10% a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.

Ministrul nu vorbea insa de cresterea salariilor cu 10% din toamna, ci preciza ca majorarea va fi efectuata in doua etape, respectiv cu 5% incepand cu 1 decembrie 2014 si cu inca 5% de la 1 martie 2015.

Ministerul estima ca de aceasta majorare salariala vor beneficia aproximativ 126.000 de angajati din sistemul public sanitar si de asistenta sociala.

Reprezentantii Federatiei Sanitas au anuntat insa ca oferta guvernamentala de... mai mult


Marti, 22 Iulie 2014, ora 21:36

19 comentarii
Cuba dubleaza salariile medicilor: Cel mai bine platiti vor castiga ... 67 de dolari

Cuba dubleaza salariile medicilor: Cel mai bine platiti vor castiga ... 67 de dolari

Sute de mii de lucratori in domeniul Sanatatii din Cuba vor primi mariri de salariu care vor merge in unele cazuri pana aproape de o dublare, a anuntat presa oficiala cubaneza vineri. Cu toate acestea, salariile vor ramane cu mult sub ceea ce castiga medicii din alte tari.

Partidul Comunist a anuntat ca se asteapta in 2014 la intrari de valuta de pana la 8,2 miliarde de dolari, ca plata pentru serviciile zecilor de mii de medici trimisi sa profeseze in tari ca Venezuela sau Brazilia, scrie CNBC.

Cu acesti bani, tara vrea sa mareasca salariile lucratorilor in domeniul medical. Cotidianul comunist Granma a publicat si o grila de salarii, care va intra in aplicare de la 1 iunie 2014. Astfel, medicii cu doua specializari isi vor vedea salariul marit de la 26 de dolari la 67, in timp ce o asistenta incepatoare va primi 25 de dolari, fata de 13, cat primea pana acum.

Marirea va afecta un numar de 440.000 de angajati. "E important pentru economia unei familii, dar continua sa fie un salariu insignifiant, pentru ca totul este foarte scump", spune Laura Vasquez, un medic patolog in varsta de 38 de ani.

Ziarul cubanez arata ca veniturile primite in schimbul muncii misiunilor medicale cubaneze din strainatate reprezinta mai mult de 64% din bugetul Ministerului Sanatatii. Ministrul Sanatatii, Roberto Morales, a declarat recent ca mai mult de 50.000 de medici cubanezi lucreaza in 66 de tari.

Aproximativ 30.000 muncesc in Venezuela, care trimite in schimb 92.000 de barili... mai mult


Duminica, 23 Martie 2014, ora 19:04

9 comentarii
Ministrul alternativa al Sanatatii: 300 de mil. de euro fraudati anual - bani pentru salariile medicilor Interviu

Ministrul alternativa al Sanatatii: 300 de mil. de euro fraudati anual - bani pentru salariile medicilor Interviu

Daca guvernul ar dori sa dea salarii mai mari medicilor ar fi suficient sa controleze riguros cheltuielile publice si sa combata fraudele din sistemul de asigurari de sanatate, care provoaca pierderi de cel putin 300 de milioane de euro pe an, afirma dr. Dragos Serban, ministrul Sanatatii in cabinetul alternativa al PDL.

In interviul acordat Ziare.com, dr. Dragos Serban considera ca in acest moment exodul din tara al medicilor a devenit o chestiune de securitate nationala, care insa nu poate fi pusa exclusiv pe seama salariilor mici: "Ministerul Sanatatii nu a facut nimic pentru redarea demnitatii profesionale. Nu a existat nici o masura pentru stoparea denigrarii personalului medical, nu a existat oferta de locuri de munca in domeniile pentru care tinerii medici s-au pregatit, nu este asigurat accesul la specializare si perfectionare si mai ales promovarea in sistem pe criterii de transparenta si competenta."

Dr. Dragos Serban considera ca reglementarile si procedurile stau la baza oricarui sistem medical modern si ele trebuie sa constituie baza reformei sanatatii, astfel incat pacientului sa ii fie respectat dreptul la servicii medicale de calitate similara oriunde s-ar afla.

Medicul Dragos Serban este singurul neafiliat politic din guvernul alternativa al PDL. Este ministrul "din umbra" al Sanatatii. Este medic primar chirurg la Spitalul Universitar din Bucuresti, este lector la UMF Carol Davila si are studii de management sanitar in tara si in strainatate.... mai mult


Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 12:10

22 comentarii
Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate

Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate

Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate la rectificarea bugetara, care urmeaza sa fie decisa in august de Guvern, potrivit unor discutii de principiu avute marti de Ministerul Sanatatii cu reprezentantii asociatiilor profesionale si sindicatele din sistemul sanitar.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a aratat ca institutia sa a propus majorarea salariilor rezidentilor de la circa 220 de euro la 400-450 de euro, iar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a dat un acord de principiu.

"Noi am propus ca masura imediata dublarea salariilor medicilor rezidenti, iar domnul ministru a fost de acord", a declarat Vasile Astarastoae.

Potrivit acestuia, ministrul Nicolaescu a avansat data de 10 august, la care Guvernul ar urma sa faca rectificarea bugetara, prin ordonanta simpla, insa este nevoie si ca Ministerul Finantelor sa-si de acordul pentru dublarea salariilor rezidentilor.

Pentru dublarea salariilor rezidentilor, Guvernul trebuie sa aloce circa 41 de milioane de euro pe un an intreg, a precizat presedintele CMR.

Citeste mai multe despre Negocieri pe salariile medicilor: Grila de salarizare versus permutarea banilor intre medici. Sansa rezidentilor - rectificarea bugetara din august pe Curs de Guvernare. mai mult


Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 09:31

1 comentariu
Ponta, despre salariile medicilor: Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate?

Ponta, despre salariile medicilor: Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate?

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, joi seara, posibilitatea ca medicii sa faca greva generala din cauza salariilor mici, manifestandu-si increderea ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si Raed Arafat se vor intelege cu presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Intrebat daca se pot gasi bani pentru dublarea salariilor medicilor rezidenti, premierul a raspuns: "Cum ar fi sa nu platim datoriile din Sanatate? Chestia asta nu cred ca e cea mai buna solutie".

Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc (Video)

"Am mare incredere ca dialogul intre domnul Nicolaescu, domnul Arafat si domnul profesor Astarastoae vor identifica toate acele solutii care sunt posibile.

Am incredere ca pot sa gaseasca solutii", a adaugat prim-ministrul.

Acesta a spus ca orice solutie bugetara va fi discutata, adaugand ironic ca "taiem de la Drumuri si punem la Sanatate sau taiem de la Educatie si punem la Mediu".

Premierul a dat exemplu cresterea salariilor profesorilor: "Am fost toti pentru cand am votat dublarea salariilor pentru profesori si apoi toti nu am stiut cum sa le dam".

Medicii, dar si restul personalului din sistemul sanitar, ameninta ca din iulie vor recurge la proteste, greve si chiar demisii, din cauza salariilor mici, a conditiilor de lucru si a modului in care sunt tratati angajatii din Sanatate in Romania, potrivit presedintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Anuntul privind protestele personalului medico-sanitar... mai mult


Joi, 20 Iunie 2013, ora 22:07

9 comentarii
Arafat, despre salariile medicilor: E o problema reala, ministerul intelege nemultumirile

Arafat, despre salariile medicilor: E o problema reala, ministerul intelege nemultumirile

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, despre protestele anuntate de personalul medico-sanitar, ca "exista o problema reala" din punct de vedere al salariilor in sistem, iar acest lucru este recunoscut de toti.

"Ministerul Sanatatii intelege nemultumirile personalului medical. Cu totii recunoastem ca exista o problema reala din acest punct de vedere", a spus Arafat.

Secretarul de stat a tinut sa sublinieze, tot legat de protestele ce ar putea fi declansate de catre medici, ca lucrul cel mai important este acela ca actiunile "sa nu se rasfranga asupra pacientilor".

Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc (Video)


Raed Arafat a adaugat ca, in prezent, se lucreaza, in colaborare cu profesionistii din domeniu, la elaborarea legii privind salarizarea si a celei de schimbare a statului spitalelor publice, necesare tocmai pentru a permite personalului din Sanatate sa obtina venituri mai mari.

Medicii, dar si restul personalului din sistemul sanitar, ameninta din iulie cu proteste, greve si chiar demisii, din cauza salariilor mici, a conditiilor de lucru si a modului in care sunt tratati angajatii din Sanatate in Romania, potrivit presedintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Anuntul privind protestele personalului medico-sanitar a fost facut, joi, de presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, care a spus ca vorbeste in numele tuturor organizatiilor profesionale din sistem.

Medicii... mai mult


Joi, 20 Iunie 2013, ora 18:31

5 comentarii
Eugen Nicolaescu: Salariile medicilor nu cresc anul acesta (Video)

Eugen Nicolaescu: Salariile medicilor nu cresc anul acesta (Video)

Salariile in domeniul sanitar nu vor creste in acest an, insa in proiectia bugetara pe 2014 majorarea acestora este o prioritate, a declarat joi ministrul Eugen Nicolaescu, cu prilejul participarii la o dezbatere pe teme economice.

El a sustinut ca eventuale proteste ale personalului sanitar ar reprezenta o forma de a se face presiuni asupra autoritatilor, ceea ce este un drept al fiecarei organizatii.

Potrivit lui Nicolaescu, Ministerul Sanatatii nu se afla pe o pozitie diferita fata de Colegiul Medicilor, ci dimpotriva. "Ei cer scoaterea medicului din sistemul bugetar. Noi lucram la un astfel de proiect de lege si mai cer ca spitalele sa nu mai fie publice, ci o altfel de entitate. Avem un astfel de proiect", a explicat ministrul Sanatatii.

El a adaugat ca se cere respect pentru medici, ceea ce isi doresc si autoritatile, pentru ca acestia fac parte din elita profesiilor, iar un proiect de lege privind malpraxisul este in discutie pentru a-i proteja de acuze nejustificate.

Colegiul Medicilor din Romania este partenerul Ministerului Sanatatii in elaborarea acestor proiecte de lege, a precizat ministrul, care a adaugat ca, probabil, prin eventualele manifestari care sunt avute in vedere se doreste crearea unei presiuni pentru autoritati sa finalizeze mai repede actele normative.

"Noi o sa le aprobam, dar numai in conditiile in care suntem convinsi ca vom face bine", a punctat Nicolaescu.

Citeste si Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc... mai mult


Joi, 20 Iunie 2013, ora 15:01

5 comentarii
Salariile medicilor rezidenti nu vor fi marite, in 2013

Salariile medicilor rezidenti nu vor fi marite, in 2013

Ministerul Sanatatii nu va majora salariile medicilor rezidenti in acest an si ca o posibila marire a acestora ar putea avea loc in 2014, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ministrul Eugen Nicolaescu.

"Eu cand am plecat din mandat in 2008, un medic rezident avea salariu de incadrare 1.100 de lei si l-a adus guvernarea lui Traian Basescu la 700. Eu nu pot sa fac cresteri salariale in 2013. Nu am posibilitatea. Atat va raspund astazi. Nu, in 2013. Pentru 2014 discutam in acest an tot programul legislativ. Nu va pot spune mai mult in clipa de fata. Sunt abia la inceput de an si de mandat. Mai vedem, dupa ce discutam si cu FMI-ul", a aratat Nicolaescu.

Ministrul a spus ca in mandatul sau trecut a crescut lefurile personalului medical "si nimeni nu-si mai aduce aminte ca am dublat salariile medicilor si asistentilor si am triplat salariile rezidentilor de anul I si II" si ca acum va gandi un sistem de plata in functie de performanta.

"Criteriile de performanta vor fi cunoscute, transparente, nu le tin in sertar. Deocamdata lucram gandim o schimbare legislativa. Astazi legea ne interzice, trebuie sa schimbam legea ca sa facem un asemenea sistem. Toata salarizarea de care discutam se duce pe buget global, deci in aceeasi suma de finantat. Dar este o discutie pe care trebuie s-o avem in perioada urmatoare. Eu sper ca in acest an sa reusim ca toata baza legislativa necesara pentru a ne atinge obiectivele sa fie realizata. Dupa, sigur... mai mult


Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 18:11

15 comentarii
Salariile medicilor ar putea ramane neschimbate, dar nu vrea Guvernul

Salariile medicilor ar putea ramane neschimbate, dar nu vrea Guvernul

Salariile medicilor ar putea scapa de scadere, cel putin pana la sfarsitul anului, avand in vedere ca acestia nu sunt platiti de la bugetul de stat, ci din bugetul asigurarilor sociale, iar contractele cu spitalele sunt facute anual.

Pentru acest an sunt deja incheiate si nu se vor schimba dupa ce veniturile cadrelor medicale vor scadea cu 25%, spun reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), citati de Evenimentul Zilei.

Cu toate acestea, demersurile pentru ca veniturle medicilor sa fie scutite de taieri sau cel putin ale medicilor rezidenti s-au soldat deocamdata cu esecuri. Raspunsul reprezentantilor guvernului: "Daca se fac exceptii la medici, vor cere si altii".

Astfel, in cazul in care medicii nu vor avea sorti de izbanda, banii ramasi in spitale vor fi folositi in alte scopuri, cum ar fi plata medicamentelor si materialelor sanitare.

"Contractul incheiat de spital cu casa de asigurari este unul pentru servicii medicale prestate si se face anual. Dupa ce vom taia salariile angajatilor cu 25%, prespun ca acesti bani vor ramane la dispozitia spitalului. Nu am fost informati ca s-ar intampla alt fel ", a declarat, pentru sursa citata, managerul Spitalului "Sf. Maria", din Bucuresti, Narcis Copca. mai mult


Luni, 28 Iunie 2010, ora 12:35

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba