salariu mediu net

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Salariul mediu net a crescut cu 80 de lei - in ce domeniu ajunge la 7.000 de lei pe luna

Salariul mediu net a crescut cu 80 de lei - in ce domeniu ajunge la 7.000 de lei pe luna

Salariul mediu net a crescut cu 80 de lei in luna martie, la 1.706 lei, potrivit datelor anuntate joi de Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai mari salarii medii nete au fost platite in fabricarea produselor din tutun (7.281 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (970 de lei).

Cresterile din luna martie s-au datorat acordarii de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, pentru performante deosebite ori pentru sarbatorile de Paste), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masa, tichete cadou si de vacanta), realizarilor de productii ori incasarilor mai mari.

Cele mai semnificative majorari au fost consemnate in fabricarea produselor din tutun (peste 56%) si fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, extractia petrolului brut si a gazelor naturale (intre 15% si 20%).

Romanii au cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeana

Cresteri mari (intre 10% si 13%) s-au inregistrat si in activitati de servicii anexe extractiei, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), activitati profesionale, stiintifice si tehnice, telecomunicatii, fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a, captarea, tratarea si distributia apei.

De asemenea, salariile au crescut cu 8% pana la 9,5% in activitati de... mai mult


Joi, 08 Mai 2014, ora 13:37

1 comentariu
Salariul mediu net a crescut in februarie... cu un leu - vezi la cat a ajuns

Salariul mediu net a crescut in februarie... cu un leu - vezi la cat a ajuns

Salariul mediu nominal net a crescut cu 1 leu in luna februarie fata de luna anterioara, la 1.629 de lei.

Fata de februarie 2013, castigul net s-a apreciat cu 4,7%, se arata intr-un comunicat publicat luni de Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai mari castiguri au fost consemnate in fabricarea produselor din tutun (4.648 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (957 de lei).

In luna februarie 2014, nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat, in aproape egala masura, atat cresteri, cat si scaderi fata de luna precedenta.

Cresterile salariului mediu net s-au datorat acordarii de prime ocazionale, inclusiv pentru performante, sume din alte fonduri ori realizarilor de productii si incasarilor mai mari, in functie de contracte.

In fabricarea produselor din tutun, castigurile au crescut cu 32,7%, iar in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, transporturi pe apa cu 10,5%-12,5%.

Salariul mediu net a inregistrat cresteri cuprinse intre 5% si 10% in prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de servicii in tehnologia informatiei, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii.

De asemenea, au fost consemnate cresteri cuprinse intre 2% si 3,5% in activitatile de editare, de spectacole, culturale si recreative, cele profesionale, stiintifice si tehnice, de productie cinematografica, video si de... mai mult


Luni, 07 Aprilie 2014, ora 12:03

4 comentarii
Salariul mediu net a crescut in decembrie cu 7,6%

Salariul mediu net a crescut in decembrie cu 7,6%

Castigul salarial mediu nominal net a crescut in decembrie, fata de luna anterioara, cu 7,6%, sau 113 lei, la 1.604 lei, evolutia fiind determinata de acordarea primelor de sarbatori si a premiilor anuale.

"In luna decembrie 2011, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv pentru sarbatori si sfarsitul de an), platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou si tichete de masa).

De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna decembrie au fost mai mari comparativ cu luna precedenta ca urmare a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte), precum si a disponibilizarii salariatilor cu castiguri salariale mici", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.348 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (928 lei).

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net au fost raportate pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (27,1%) si in telecomunicatii (23,4%).

Majorari intre 17% si 20% au avut loc in fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea hartiei si a produselor din hartie, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor... mai mult


Luni, 06 Februarie 2012, ora 14:57

1 comentariu
Castigul salarial mediu net a crescut cu 0,6% in septembrie, la 1.464 lei

Castigul salarial mediu net a crescut cu 0,6% in septembrie, la 1.464 lei

Castigul salarial mediu net a crescut in septembrie cu 9 lei (0,6%) fata de luna precedenta, la 1.464 lei, in timp ce fata de septembrie 2010 s-a majorat cu 9,3%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai mari salarii nete au fost platite in luna septembrie in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.027 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (866 lei).

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 9,3%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 105,7%.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.017 lei in septembrie, in crestere cu 12 lei fata de luna august.

Potrivit INS, indicele castigului salarial real pentru luna septembrie fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 100,8%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 119,1%, cu un punct procentual mai mare fata de cel inregistrat in luna august 2011.

Datele INS arata ca, in luna septembrie, nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat, in aproape egala masura, atat cresteri, cat si scaderi fata de luna precedenta. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna august 2011 din sectorul economic s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta, trimestriale si pentru "ziua... mai mult


Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 11:54

Salariul mediu net a scazut in februarie, la 1.414 lei

Salariul mediu net a scazut in februarie, la 1.414 lei

Castigul salarial mediu net a scazut in februarie cu 10 lei (-0,7%) fata de luna precedenta, la 1.414 lei, in timp ce fata de februarie 2010 a crescut cu 0,2%.

Cele mai mari salarii nete au fost platite in luna februarie in fabricarea produselor din tutun (3.790 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (855 lei), potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS.

Fata de luna februarie, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 0,2%, iar indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 93,1%.

Indicele castigului salarial real a fost cu 1,7% mai mic fata de cel inregistrat in luna ianuarie 2011. Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.944 lei in februarie, cu 1% mai mic fata de cel din luna precedenta.

In februarie, nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat, in aproape egala masura, atat cresteri cat si scaderi fata de luna precedenta.

Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul economic ca urmare a acordarii in luna februarie 2011 a primelor ocazionale, majorarilor salariale, dar si a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte) si a platii sumelor restante din lunile trecute.

Cele mai mari castiguri, in intermedieri financiare, fabricarea tutunului si medicamentelor

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitati auxiliare intermedierilor financiare... mai mult


Marti, 05 Aprilie 2011, ora 11:39

1 comentariu
Castigul salarial mediu net a scazut cu 4,7% in luna iulie, pana la 1.355 lei

Castigul salarial mediu net a scazut cu 4,7% in luna iulie, pana la 1.355 lei

Castigul salarial mediu net a scazut si in luna iulie, la 1.355 lei, fiind cu 4,7% (67 lei) mai mic decat cel din iunie, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu iulie 2009, castigul salarial mediu nominal net a scazut in a saptea luna a acestui an cu 2,5%, in timp ce indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 91%, potrivit INS.

In iunie, castigul salarial mediu net scazuse cu 0,4% (6 lei) fata de mai, pana la 1.422 lei.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.868 lei in iulie, fiind cu 4,3% mai mic decat in luna precedenta.

Indicele castigului salarial real pentru luna iulie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 92,9%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 114,9%, cu 8,8 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna iunie 2010.

Cele mai mici salarii medii nominale nete - in hoteluri si restaurante

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in iulie in activitatile de intermedieri financiare (3436 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (799 lei).

Potrivit INS, in a saptea luna din 2010, in majoritatea activitatilor economice, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai scazut decat in luna precedenta, ca urmare a aplicarii legislatiei in vigoare pentru sectorul... mai mult


Luni, 06 Septembrie 2010, ora 11:10

Alte articole despre: salariu mediu net, castiguri salariale
Castigul salarial mediu net a crescut in martie la 1.509 lei

Castigul salarial mediu net a crescut in martie la 1.509 lei

In luna martie 2010, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.074 lei, cu 6,9% mai mare fata de luna precedenta.

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.509 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 98 lei (6,9%). Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (4345 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (794 lei).

Indicele castigului salarial real pentru luna martie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 106,7%, arata datele publocate, miercuri, de INS.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 132,1%, cu 8,3 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna februarie 2010. In luna martie 2010, in majoritatea activitatilor economice, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna februarie 2010, ca urmare a acordarii de prime ocazionale (premii anuale, al 13-lea salariu pentru anul 2009, prime de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (tichete cadou) si realizarilor de productii mai mari.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza: cu 35,1% in fabricarea produselor din tutun, respectiv cu 34,7% in intermedieri financiare, intre 22% si 25% in activitati de fabricarea altor produse din minerale nemetalice, extractia carbunelui... mai mult


Miercuri, 05 Mai 2010, ora 11:54

Salariul mediu net al romanilor: 361 de euro

Salariul mediu net al romanilor: 361 de euro

Romanii au castigat in noiembrie 2008 un salariu mediu net de 1.361 lei (361 euro), cu 2,6% (34 lei) mai mult decat in luna anterioara.

In acelasi timp, ritmul anual de crestere s-a temperat la 21,4%, a anuntat, luni, Institutul National de Statistica (INS). In octombrie 2008, ritmul anual de crestere a salariului mediu net fusese de 22,4%, romanii castigand, in medie, 1.327 lei (354 euro).

Castigul salarial mediu brut a fost de 1.844 lei (488 euro) in noiembrie, cu 2,7% mai mare decat in luna precedenta.

Totusi, ritmul anual de crestere a salariilor se mentine mult peste cel al productivitatii muncii din sectorul industrial, de 7,4% in primele 10 luni din 2008, cu toate ca banca centrala a avertizat, in numeroase randuri, ca mentinerea unui ritm de crestere a veniturilor salariale peste avansul productivitatii muncii creeaza dezechilibre in economie si pune presiune pe inflatie.

In termeni reali, tinand cont de inflatia din intervalul analizat, salariul mediu net a crescut cu 13,7% in noiembrie 2008 fata de a 11-a luna din 2007.

Raportat la luna octombrie 1990, castigul salarial real era cu 27,7% mai mare in noiembrie 2008, mai arata datele INS.

In penultima luna din 2008, cele mai mari lefuri nete au fost platite in activitatile de transporturi aeriene (3.373 lei, 893 euro), iar cele mai mici in fabricarea articolelor de imbracaminte (768 lei, 203 euro). mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 10:22

3 comentarii
Alte articole despre: salariu mediu net, romani salarii nete
In 2013, salariu mediu net ar putea ajunge la 1.819 lei

In 2013, salariu mediu net ar putea ajunge la 1.819 lei

Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca salarial mediu net al romanilor ar putea creste la 1.819 lei pana in 2013, relateaza MoneyChannel.

Comisia Nationala de Prognoza vede o incetinire a ritmului de crestere a castigurilor, de la 14,9% anul trecut la 5,8% in 2008, 5,6% in 2009 si 2010, 5,5% in 2011, 5,4% in 2012 si 5,5% in 2013.

Anul trecut, salariul mediu net a fost de 1.043 lei, in crestere cu 20,4% fata de nivelul din 2006. Estimarile pentru acest an ale castigului salarial real au fost revizuite in scadere, de la 7% la 5,8%. mai mult


Luni, 31 Martie 2008, ora 10:47

Alte articole despre: salariu mediu net crestere

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba