sanctiuni penale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Sute de politisti au iesit la dat amenzi: Peste 600 de sanctiuni au fost aplicate

Sute de politisti au iesit la dat amenzi: Peste 600 de sanctiuni au fost aplicate

Politistii rutieri au aplicat peste 600 de sanctiuni in valoare de 210.000 lei si au intocmit 14 dosare penale, in urma unor controale efectuate, au anuntat duminica oficiali ai Brigazii Rutiere.

Potrivit sursei citate, au fost ridicate si bunuri in valoare de 7.000 lei si au fost retinute 29 de permise auto si 56 de certificate de inmatriculare.

Atentie, soferi: Veti plati amenzi mai mari daca incalcati regulile de circulatie

Uunl dintre dosarele penale a fost intocmit dupa ce politistii au gasit marijuana intr-o masina. Cazul a fost trimis Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri.

La actiune au participat peste 350 de politisti din cadrul Politiei Capitalei si Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov. mai mult


Duminica, 02 August 2015, ora 13:45

4 comentarii
A fost aprobat un proiect teribil pentru bancheri. Pentru ce risca sa faca inchisoare

A fost aprobat un proiect teribil pentru bancheri. Pentru ce risca sa faca inchisoare

Uniunea Europeana (UE) a aprobat vineri un proiect de lege care prevede pedepsirea infractiunii de manipulare a pietelor financiare cu minimum patru ani de inchisoare.

Legea stabileste ca statele membre vor aplica sanctiuni penale pentru cazurile grave de abuz de piata, cum sunt manipularea indicilor de referinta sau "insider trading" - utilizarea de informatii privilegiate pe bursa, noteaza Wall Street Journal.

In prezent, in mai multe tari ale UE sanctiunile pentru aceste infractiuni sunt doar de natura administrativa.

Proiectul Comisiei Europene (CE) a fost aprobat in urma negocierilor dintre Parlamentul European si guvernele nationale din UE si trebuie confirmat de catre Parlamentul European in sesiune plenara, prevazuta a avea loc in ianuarie 2014.

Sub Directiva privind abuzul de piata se stabileste un set comun de sanctiuni penale, inclusiv amenzi si pedeapsa cu inchisoarea de patru ani pentru utilizarea abuziva a informatiilor confidentiale/manipularea pietei si de doi ani pentru divulgarea neautorizata a informatiilor confidentiale, se arata intr-un comunicat al CE.

Legea ar permite autoritatilor nationale sa introduca sanctiuni mai dure si le cere sa ia in considerare "profitul obtinut, pierderile evitate, precum si pagubele provocate economiei si functionarii pietelor" in stabilirea sentintelor.

In anul care este pe cale sa se incheie au fost dezvaluite detalii socante cu privire la practica raspandita si adanc inradacinata de manipulare a... mai mult


Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 12:48

4 comentarii
Weber vrea ca prin Constitutie condamnatii penal sa nu mai poata ocupa functii publice

Weber vrea ca prin Constitutie condamnatii penal sa nu mai poata ocupa functii publice

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, va propune la modificarea Constitutiei, ca persoanele condamnate penal, chiar si cu suspendare, sa nu mai poata ocupa functii publice, inclusiv cele alese.

"Mie nu mi se pare normal sa fii condamnat penal si tu sa fii in acelasi timp in Parlamentul Romaniei. Sincer, nu este normal!", a declarat eurodeputatul liberal la RFI Romania.

Intrebata daca exista asemenea cazuri in Parlamentul actual, Renate Weber a raspuns: "Sigur ca exista si din pacate chiar si de la mine din partid exista. Inteleg ca legea astazi nu are astfel de interdictii. Eu va vorbesc din perspectiva si a cetateanului si a unui om politic responsabil, spun eu. Cred sincer ca atunci cand ai o pedeapsa penala, indiferent pentru ce, pe perioada aceea in care este sanctiunea penala, repet, chiar daca este suspendata, nu ar trebui sa ai voie sa candidezi, iar daca deja esti intr-o functie, fie aleasa, fie numita, trebuie sa te retragi, adica trebuie sa fii demis de drept, ca sa spun asa".

Renate Weber: Condamnatii penal sa nu mai poata ocupa functii publice pe site-ul RFI Romania. mai mult


Luni, 01 Aprilie 2013, ora 11:17

14 comentarii
Legea privind punerea in aplicare a Codului Penal, promulgata

Legea privind punerea in aplicare a Codului Penal, promulgata

Presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul privind promulgarea Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Plenul Camerei Deputatilor a decis, in 2 octombrie, cu 215 voturi pentru, trei impotriva si cinci abtineri, adoptarea proiectului de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale.

Proiectul de lege care a fost adoptat de Camera Deputatilor are ca obiect de reglementare punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, proiectul de lege vizand stabilirea unor dispozitii generale privind aplicarea in timp a legii penale, aplicarea si executarea sanctiunilor penale si regimul sanctionator aplicabil minorilor, necesare pentru solutionarea situatiilor tranzitorii determinate de intrarea in vigoare a noului Cod penal.

Totodata, pentru asigurarea unitatii si corelarii reglementarilor in materie penala, proiectul prevede o serie de interventii legislative asupra actelor normative care cuprind dispozitii penale.

Proiectul presupune abrogarea unor texte de incriminare din legislatia speciala, ca urmare a cuprinderii acestora in partea speciala a noului Cod penal, pentru evitarea paralelismelor de reglementare.

Totodata, proiectul de lege presupune si adaptarea pedepselor pentru infractiunile care raman in legislatia speciala potrivit logicii sanctionatorii a noului Cod penal.

Proiectul de lege prevede si reformularea... mai mult


Marti, 23 Octombrie 2012, ora 18:27

1 comentariu
CE vrea sanctiuni penale pentru manipularea pietelor de capital

CE vrea sanctiuni penale pentru manipularea pietelor de capital

Comisia Europeana va propune o revizuire a directivei sale privind abuzurile in pietele de capital, introducand sanctiuni penale pentru delictele cele mai grave, in special cele care includ manipularea pietei, potrivit oficialilor institutiei.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intentioneaza sa propuna ca "responsabilitatea penala individuala a actorilor financiari sa fie introdusa in dreptul european", relateaza L'Echo.

Directiva ar urma sa ceara autoritatilor nationale sa introduca sanctiuni penale in legislatia fiecarei tari pentru delictele legate de confidentialitate si manipularea pietei. "Nu vom cere norme minime comune, vom lasa acest lucru la latitudinea autoritatilor nationale", a explicat un oficial european.

Multe state europene deja prevad acest lucru in legislatie, insa seful Comisiei Europene vrea ca toate statele membre sa introduca prevederile.

In prezent, Bulgaria, Austria, Slovacia, Republica Ceha, Estonia, Finlanda si Slovenia nu prevad si sanctiuni penale pentru cazurile in care un jucator se foloseste de informatii confidentiale pentru a avea castig pe pietele de capital sau pentru cazurile de manipulare a pietei, potrivit Comisiei Europene.

"Am vazut comportamente abuzive in piata, unele dintre ele au provocat criza actuala. Trebuie sa reglementam aceste practici. Cei care le vor incalca vor risca sanctiuni penale", a asigurat presedintele CE. mai mult


Marti, 18 Octombrie 2011, ora 09:42

2 comentarii
Boc: Legile sunt facute pentru a fi respectate, nu doar pentru Monitorul Oficial

Boc: Legile sunt facute pentru a fi respectate, nu doar pentru Monitorul Oficial

Premierul Emil Boc a declarat marti, dupa intalnirea cu reprezentantii ITM, ca in perioada urmatoare va incepe o "vanatoare" a celor care nu respecta noile prevederi ale Codului Muncii, in vederea combaterii muncii la negru.

"De luni intra in vigoare noul Cod al Muncii. Are un imapct deosebit in ceea ce priveste viata salariatului. Am stabilit cu Ministerul Administratiei si Internelor si cu Ministerul de Finante un program de combatere a muncii la negru, obiectivul nostru este in primul rand protectia salariatului. (...)

Vom realiza un plan complet si complex de combatere a muncii la negru, tuturor celor care utileaza forme nelegale le transmit sa incheie carte de munca, pentru ca noul Cod al Muncii va aduce sanctiuni de patru ori mai mari, chiar si sanctiuni penale", a declarat Emil Boc.

Acesta a amintit si ca vineri vor fi semnate normele metodologice pentru Legea Zilierilor, urmand ca si cei care angajeaza "cu ziua" sa fie sanctionati in caz de nerespectare a legii.

"Dupa intrarea Codului Muncii va fi o presiune generala pentru a arata ca legislatia se respecta si nu este facuta doar ca sa fie in Monitorul Oficial", a mai spus Boc.

Dupa ce a mai raspuns la cateva intrebari legate de vizita delegatiei Fondului Monetar International si de Prima Casa, Boc a plecat grabit, spunandu-le jurnalistilor: "Ma duc la munca. Gata!".

Premierul Emil Boc a participat la intalnirea cu reprezentantii ITM in calitate de ministru interimar al Muncii, functie pe care a... mai mult


Marti, 26 Aprilie 2011, ora 11:32

75 comentarii
Avocatii care isi indeamna clientii la fapte de natura penala vor fi sanctionati

Avocatii care isi indeamna clientii la fapte de natura penala vor fi sanctionati

Avocatii care isi indeamna clientii la fapte de natura penala vor fi sanctionati, in urma abrogarii de catre executiv, miercuri, a unei Ordonante de Urgenta care modifica articolul 37 din Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

"Este vorba de amendamentul adoptat in cadrul dezbaterilor parlamentare, cu privire la Legea nr. 270/2010 privind modificarea si completarea legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care viza modificarea articolului 37 prin instituirea unui alineat nou, avand ca obiect instituirea unei cauze de nepedepsire referitoare la exercitarea profesiei de avocat", a precizat Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Textul abrogat prevedea lipsa raspunderii penale a avocatului pentru recomandarile si opiniile profesionale facute clientului sau si pentru actele juridice pe care le propunea acestuia, in cazul in care clientul le punea in practica si comitea fapte prevazute de legea penala. mai mult


Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 23:01

2 comentarii
Se pregatesc sanctiuni penale pentru profesori

Se pregatesc sanctiuni penale pentru profesori

Ministerul Educatiei este hotarat sa puna capat problemelor inregistrate la examenele nationale. Profesorii care vor furniza solutiile subiectelor sau vor falsifica lucrari vor fi sanctionati conform Codului penal.

Ministerul Educatiei le cere profesorilor implicati in organziarea si desfasurarea examenului de bacalaureat sa respecte cu strictete prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, transmite Mediafax.

De asemenea, comisiile nationale sau judetene de Bacalaureat vor sesiza organele de cercetare penala, in cazul in care se constata diferente mai mari de 1,50 puncte intre nota initiala si cea obtinuta la contestatii.

Ministerul Educatiei mai atrage atentia ca va aplica toate sanctiunile pe care le are la dispozitie in cazul in care va fi constatata prejudicierea Bacalaureatului din aceasta sesiune. mai mult


Luni, 15 Iunie 2009, ora 17:58

2 comentarii
Alte articole despre: bacalaureat 2009, sanctiuni profesori
Tezele unice - Profesorii, sanctionati penal daca permit elevilor sa copieze

Tezele unice - Profesorii, sanctionati penal daca permit elevilor sa copieze

Incepand din anul scolar 2008-2009, profesorii care vor corecta tezele unice vor fi sanctionati penal daca evalueaza neglijent lucrarile sau daca ii lasa pe elevi sa copieze.

Potrivit noii metodologii, publicate, luni, pe site-ul Ministerului Educatiei, in afara sanctiunilor penale, ei vor risca si excluderea din invatamant, informeaza Newsin.

Totodata, inainte de examen, profesorii vor trebui sa dea o declaratie prin care se angajeaza sa respecte metodologia de evaluare si corectare, luand la cunostinta, totodata, de sanctiunile pe care le risca daca nu respecta legea.

Tezele vor fi corectate, potrivit noii metodologii, de doi profesori: unul de la clasa si unul din afara scolii unde invata elevul. In plus, profesorii corectori vor avea voie sa sublinieze greselile cu rosu, pentru a putea tine mai usor evidenta acestora si, in final, pentru a nota in conformitate cu gravitatea lor.

Lucrarile cu note cuprinse intre 4.50 si 4.99, precum si cele notate cu 9.50, vor primi nota finala de la comisia de contestatii, iar toate notele vor fi trecute cu zecimale intr-un catalog special, pentru se tine se cont de ele la admiterea in liceu. mai mult


Luni, 01 Septembrie 2008, ora 16:22

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)