scandal diplome false

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Universitatea Vasile Goldis: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei

Universitatea Vasile Goldis: Nu ne-au fost comunicate detalii privind obiectul anchetei

Reprezentantii Universitatii de Vest "Vasile Goldis" (UVVG) Arad afirma, intr-un comunicat de presa remis presei joi, ca procurorii care au facut perchezitii la sedii si filiale ale institutiei nu le-au comunicat inca obiectul cercetarilor.

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de Presa al UVVG Arad, reprezentanti ai Ministerului Public au facut o verificare la sediul universitatii, "se pare, in urma unei sesizari cu privire la modul de desfasurare a unor examene".

"Nu ne-au fost comunicate inca detalii privind obiectul cercetarii. Conducerea Universitatii si intregul colectiv de cadre didactice isi manifesta deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lamuri pe deplin aspectele verificate. Afirmatiile facute in presa ca s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' fiind o universitate acreditata, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educatiei Nationale", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, "invinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presa incalca prezumtia de nevinovatie care opereaza intr-un stat de drept".

"Nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu exista o sentinta judecatoreasca", se arata in comunicat.

Reprezentantii UVVG afirma ca "nu a fost afectata in niciun fel buna desfasurare a procesului didactic, astfel incat sesiunea de examene si celelalte activitati academice isi urmeaza cursul normal".

Procurorii si ofiterii... mai mult


Joi, 07 Februarie 2013, ora 19:22

Scandalul diplomelor false de la Bioterra: Zeci de profesori si studenti audiati

Scandalul diplomelor false de la Bioterra: Zeci de profesori si studenti audiati

Audierile in cazul diplomelor false de la universitatea particulara Bioterra continua.

Astfel, 60 de profesori universitari si studenti vor da explicatii miercuri in fata anchetatorilor, conform Digi 24.

La sfarsitul lunii septembrie, politistii au descins la locuintele mai multor profesori universitari din Bucuresti, Olt, Valcea si Ilfov.

Profesori universitari, acuzati ca au dat diplome false, saltati de mascati

Cadrele didactice, care predau la universitatea Bioterra din Capitala, sunt acuzate de fapte de coruptie si fals in acte, se arata, la acea vreme, intr-un comunicat al Politiei Romane, remis Ziare.com

Anchetatorii au gasit mai multe lucrari ale studentilor goale, insa notate cu 10.
Cadrele didactice primeau bani in schimbul unor note mari sau de trecere pentru lucrarea de licenta.

Universitatea Bioterra a mai fost implicata, in 2000, intr-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fara ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotarand retragerea autorizatiei, pana la remedierea problemelor. mai mult


Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 08:57

2 comentarii
Doctoranzi pe sest la Targoviste: Norica, Poteras, spioni si senatori

Doctoranzi pe sest la Targoviste: Norica, Poteras, spioni si senatori

Universitatea "Valahia" din Targoviste este o adevarata fabrica secreta de doctorate pe sest, printre beneficiari numarandu-se europarlamentarul PNL Norica Nicolai, deputatul PD-L Gigel Calcan, primarul PD-L al sectorului 6, Cristian Poteras sau Teodora Bertzi, nevasta lui Ducu Bertzi si fost secretar de stat in guvernul PNL.

Pe lista se mai afla si Ilie Cornel Serban, spion de la "Doi si-un sfert" arestat in cazul Popoviciu, alti secretari de stat, politisti si agenti de informatii, scrie Academia Catavencu.

Surprinzator este insa ca indrumatorul lor de doctorat este chiar directorul Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), Marius Petrescu, cel care a ramas pe aceasta functie in timpul ultimelor trei guvernari.

Conform sursei citate, Petrescu si-a tinut lista de doctoranzi sub cheie pana de curand, dar in urma unor scandaluri a fost nevoit sa posteze pe site-ul institutiei pretioasele nume care s-au inscris in cursa pentru un doctorat in management cu domnia sa.

Printre acestia se afla si europarlamentarul PNL Norica Nicolai, care s-a inscris pentru prima oara la doctorat in 1991, la tema "Sisteme contemporane de executare a pedepsei". Chiar daca de 18 ani a ramas tot la stadiul de doctorand, in 2007 Nicolai s-a mai inscris la unul, in paralel.

Norica si Petrescu au vulnerabilizat informatiile secrete ale Romaniei

Noua tentativa de a atinge titlul de doctor e supravegheata chiar de Marius Petrescu, directorul ORNISS, care... mai mult


Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 13:48

25 comentarii
Cum se falsifica diplome la Universitatea din Oradea

Cum se falsifica diplome la Universitatea din Oradea

La Oradea a izbucnit acum cativa ani un scandal al diplomelor false acordate unor cetateni straini, insa nimeni nu a fost sanctionat din lipsa de probe.

Exista insa trei diplome emise, in aceeasi zi, de Universitatea din Oradea care, desi de la facultati diferite, sunt semnate de aceeasi persoana la pozitia "decan".

Ziua a intrat in posesia unor copii ale acestor diplome si sustine ca sunt dovada ilegalitatilor comise la Univeristatea din Oradea.

Desi nu se poate ca un om sa fie decan la trei facultati cu profile diferite, diplomele emise, in aceeasi zi, de facultatea de constructie si arhitectura, cea de medicina si farmacie si cea de educatie fizica si sport sunt vizate de acelasi "decan".

Secretarul sef al Universitatii ar trebui sa stie cine e misteriosul "decan", pentru ca el duce rectorului diplomele inregistrate si acesta e ultimul care semneaza. Insa, se pare ca si semnatura secretarului sef este, la randul ei, falsificata.

Actuala conducere a institutiei de invatamant sustine ca nu stie cine a comis falsul. "Nu este semnatura doamnei Elena Durgau, secretarul sef de atunci", a declarat pentru Ziua rectorul Cornel Antal.

Singura semnatura autentica de pe aceste diplome este cea a rectorului de atunci al Universitatii Oradea, Teodor Maghiar.

Insa ancheta a fost demult inchisa si de Ministerul Educatiei si de procurori, iar strainii cu diplome false, mai ales de medicina, pot practica aceasta meserie fara probleme. mai mult


Vineri, 21 August 2009, ora 10:09

8 comentarii
Liviu Dragnea, suspectat ca a blocat ancheta diplomelor false

Liviu Dragnea, suspectat ca a blocat ancheta diplomelor false

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si adjunctul sefului IPJ Teleorman, comisarul Emil Florian Stanimir, sunt suspectati ca au protejat universitatile care au emis 15.000 de diplome false.

Cei doi au recunoscut ca au urmat cursurile institutiilor de invatamant superior "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor", dar au negat implicarea in blocarea anchetei, informeaza Romania Libera.

Scandalul diplomelor de licenta false, declansat in luna martie, a ajuns pe masa procurorilor DNA in urma controalelor riguroase dispuse in universitati.

In martie 2009, DGIPI a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 in legatura cu eliberarea a 15.000 de diplome de licenta, de catre mai multe universitati de stat unor studenti la facultati neacreditate.

Cele doua facultati sunt din Alexandria, "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor", facultati care incepand din 2006 au intrat in procedura de lichidare, nefiind acreditate.

Rectorii universitatilor, impreuna cu mai multi complici, au fabricat, pe banda rulanta, dosarele de absolvire ale unor studenti, iar ulterior, prin intermediul relatiilor pe care cei doi le aveau si in schimbul unor sume de ordinul miilor de euro, ei au cumparat licente atat de la universitati de stat, cat si de la universitati particulare acreditate.

Ancheta penala in acest scandal a fost blocata la inceputul lunii iunie 2009, imediat dupa ce au fost identificati posesorii fiselor matricole de la cele doua institutii de invatamant, sustin surse judiciare,... mai mult


Joi, 06 August 2009, ora 09:04

45 comentarii
Opinii Evaluarea educatiei, in menghina dintre ARACIS, Minister si rectori

Opinii Evaluarea educatiei, in menghina dintre ARACIS, Minister si rectori

Evenimentele din ultimul timp, de la Spiru Haret si de la alte universitati de stat sau private, demonstreaza ceeace EDU CER a sustinut de multa vreme.

Orice activitate in care statul are monopol esueaza invariabil in coruptie si trafic de influenta. Aceasta este explicatia scaparii de sub orice control a invatamantului superior din Romania.

Recomandarea EN 45013 a Uniunii Europene spune ca evaluarea serviciilor trebuie sa fie de terta parte, adica nu la furnizor, nu la beneficiar. Ori statul, ministerul educatiei, reprezinta furnizorul principal de servicii educationale si nu este credibila evaluarea pe care si-o face singur.

Mai mult, in celelalte tari din Uniunea Europeana exista mai multe agentii de evaluare independente iar profesionalismul, credibilitatea, notorietatea in piata agentiilor de evaluare constituie criteriile pentru obtinerea contractelor de evaluare.

Universitati neacreditate

ARACIS, agentia creata de stat pentru autorizarea si acreditarea institutiilor de invatamant superior a dovedit in acest an incompetenta, daca nu chiar complicitate cu managerii universitatilor in care functioneaza programe de studii neacreditate.

Recenta lista prezentata de ARACIS cu programe de studii neacreditate la universitati de stat sau private a fost contestata chiar de d-na ministru Andronescu, ca fiind inexacta.

Daca principalul "jandarm" al invatamantului superior nu stie ce se intampla in propria ograda, orice discutie despre capacitatea acestei... mai mult


Miercuri, 05 August 2009, ora 23:24

8 comentarii
Perchezitii la sapte universitati din tara

Perchezitii la sapte universitati din tara

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a facut marti perchezitii la sapte universitati din tara in urma scandalului diplomelor false izbucnit in urma cu o saptamana.

"Nu este vorba propriu zis de o perchezitie ci s-au ridicat toate dosarele cu pricina pentru a fi analizate de la sapte universitati din tara", a declarat pentru Antena 3 Razvan Gherghe, purtator de cuvant la Judecatoria Sectorului 4.

Este vorba de sediile Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti, Universitatii "Valahia" din Targoviste, Universitatii de Vest din Timisoara, Universitatii "Ecologice" Bucuresti, Universitatii Romane de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" Bucuresti, Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti si Universitatii "Hyperion" Bucuresti.

Pana in prezent nu a fost retinuta nicio persoana din cele care intocmeau dosarele de diplome false. Au fost ridicate dosarele depuse in vederea sustinerii examenului de licenta de catre absolventii Universitatilor "Europa Ecor" si "Alexandru Ghica" din Alexandria,

Documentatia ridicata va fi supusa expertizei judiciare, in vederea stabilirii autenticitatii acestora. Cinci persoane sunt cercetate pentru fals, dupa ce politistii bucuresteni au strans probe care arata ca acestia vindeau diplome de bacalaureat, de absolvire a facultatii si aranjau examenele de licenta.

I.U. mai mult


Marti, 31 Martie 2009, ora 14:50

6 comentarii
Generalul Badalan spune ca va merge la DNA cu o roaba de carti

Generalul Badalan spune ca va merge la DNA cu o roaba de carti

Generalul Eugen Badalan le va duce procurorilor o roaba de carti pentru a-i convinge ca si-a luat diplomele legal, in cazul in care va fi chemat la DNA pentru audieri in scandalul diplomelor false.

Generalul Eugen Badalan a negat luni, la Realitatea FM, ca ar fi anchetat de DNA in acest scandal.

Fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane a mai declarat ca nu stie cum a ajuns pe lista suspectilor DNA aparuta in presa si nici nu poate realiza care este legatura dintre el si filiera diplomelor false.

Badalan sustine ca a adus toate documentele cerute de comisii atunci cand a obtinut titlurile universitare si activitatea lui in domeniul stiintific poate fi verificata de oricine. Generalul a obtinut titlurile universitare in perioada 2001-2003.

Avocatul lui Eugen Badalan a declarat, luni, pentru NewsIn, ca DNA l-a informat, saptamana trecuta, ca nu a inceput urmarirea penala fata de clientul sau in dosarul in care procurorii anticoruptie verifica titlurile didactice ale mai multor ofiteri superiori din MApN.

"Dupa ce am vazut toate bazaconiile din presa, am dat un telefon la DNA si am intrebat daca al meu client este implicat in vreun fel in aceasta ancheta. Mi s-a raspuns ca nu este inceputa urmarirea penala fata de el si nici alte cercetari", a declarat avocatul Gheorghe Simionica, precizand ca l-a intrebat si pe Eugen Badalan daca a fost anuntat sau chemat la DNA pentru acest dosar. Badalan i-ar fi spus ca nu a vorbit cu nimeni de la DNA pe aceasta... mai mult


Luni, 23 Martie 2009, ora 23:38

9 comentarii
Un profesor de la Medicina sustine ca era obligat sa promoveze studenti italieni (Video)

Un profesor de la Medicina sustine ca era obligat sa promoveze studenti italieni (Video)

Un profesor de la Facultatea de Medicina Dentara a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti acuza conducerea universitatii ca a dat diplome de stomatologi pentru zeci de studenti italieni care nu calcau pe la scoala.

"Examenul cu studentii straini se dadeau intr-o sala separata, fara sa fie de fata studentii romani. La corectarea lucrarilor ni se indica sa trec anumite note studentilor straini, nu aveam voie sa ii pic. Eu ma trezeam cu studentii italieni exact in ziua de examen, eram chemat de oriunde sa dau examenul cu ei. Studentii italieni vin intr-un modul de 7-10 zile, o data la 7-8 saptamani", a declarat profesorul de la Universitatea Titu Maiorescu, pentru Realitatea TV.

Sub acoperirea anonimatului, el a dezvaluit ca i se cerea sa promovezii studentii italieni, chiar daca acestia nu se prezentau la cursuri sau examene.

Scandalul diplomelor universitare eliberate ilegal a izbucnit dupa ce autoritatile italiene au cerut Guvernului de la Bucuresti sa declanseze o ancheta. Facultatea de Medicina Dentara a Universitatii Titu Maiorescu este una dintre cele 13 institutii verificate de o comisie a Ministerului Educatiei.

Decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Titu Maiorescu sustine insa ca nu au fost gasite nereguli. mai mult


Luni, 17 Noiembrie 2008, ora 16:55

6 comentarii
Alte articole despre: studenti, italieni, scandal, diplome false

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)