scoala reparatii bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Studentii de la Universitatea din Bucuresti, care s-au plans in ultima vreme de conditiile greu de imaginat din institutie, au lansat noi revendicari in cadrul unui protest organizat marti, in fata sediului rectoratului de la Facultatea de Drept.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, studentii au enumerat mai multe doleante si au solicitat solutionarea urgenta a acestora, de la asigurarea hartiei igienice in bai pana la demisia conducerii universitatii.

In primul rand, tinerii au cerut rezolvarea problemei termice din cadrul facultatilor Universitatii din Bucuresti, intrucat zeci de studenti s-au imbolnavit din cauza frigului.

Totodata, ei au solicitat renovarea salilor de curs (in care ploua, este igrasie si mucegai) si mutarea studentilor care invata in ele in alte sali care sa respecte conditiile minime de studiu.

Cum invata studentii din Bucuresti: Igrasie, mucegai, ploua in sala. Ce spune Universitatea (Video)

Internat gratuit, apa calda si caldura

Studentii mai vor ieftinirea Internetului sau oferirea unui abonament gratuit, care in prezent costa intre 20 si 30 de lei, si isi doresc ca in camine sa nu mai existe gandaci, soareci sau sobolani.

"Sa verificati fiecare camera din caminele aflate in administrare, pentru ca persoanele care stau clandestin sa fie evacuate si amendate.

Administratorii sa-si respecte programul, iar daca vor mai intra peste studenti in camera fara niciun anunt sa fie pedepsiti conform legii.

Sa nu mai fie... mai mult


Marti, 16 Decembrie 2014, ora 20:48

11 comentarii
Primarii din Bucuresti au strigat "prezent!" in prima zi de scoala, oferind daruri si promisiuni

Primarii din Bucuresti au strigat "prezent!" in prima zi de scoala, oferind daruri si promisiuni

Primarii din Capitala au fost alaturi de cei mici, luni, in prima zi de scoala, oferind copiilor, pe langa urari de succes si discursuri despre infrastructura si investitii, daruri si noi promisiuni pentru proiecte privind crese, gradinite si centre sportive.

Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat la deschiderea anului scolar preuniversitar 2014-2015 la Scoala nr. 110 din Sectorul 4. Oprescu le-a urat succes copiilor in noul an scolar si i-a asigurat, atat pe profesori, cat si pe elevi, de intreaga sustinere a municipalitatii in ceea ce priveste infrastructura scolara.

Astfel, primarul general a aratat ca programul demarat de municipalitate si Banca Europeana pentru Investitii (BEI) este in curs de finalizare, urmand ca eforturile municipalitatii sa se concentreze catre gradinite si centre sportive.

"In ceea ce priveste interventia municipalitatii, sunt bucuros ca parintii pot fi linistiti in privinta conditiilor pe care le oferim copiilor in 98 dintre cele 100 de scoli de care ne-am ocupat. Astfel, odata terminat acest program, ne indreptam catre construirea de gradinite, dar si de centre de sport situate in cartiere. Scopul este acela de a le lasa deschise si vara, pentru a le putea folosi intreaga comunitate, bineinteles in conditii civilizate", a mai spus Oprescu.

El s-a referit si la cabinetele medicale din unitatile de invatamant, precizand ca municipalitatea incearca sa gaseasca "modalitatea optima pentru a putea asigura asistenta medicala... mai mult


Marti, 16 Septembrie 2014, ora 00:15

4 comentarii
Omul care face lemnul sa cante - povestea ultimului lutier din Bucuresti

Omul care face lemnul sa cante - povestea ultimului lutier din Bucuresti

Romantic si, in mod sigur, lipsit de pragmatism din moment ce munceste cu harnicie si pasiune pentru un produs de care aproape nimeni nu pare sa mai aiba nevoie, ultimul lutier al Capitalei se ascunde intr-un atelier de "reparatii instrumente muzicale" din zona Buzesti.

Marian Olteanu a realizat, in cei aproape 40 de ani de experienta, zeci de instrumente muzicale. A pierdut sirul viorilor, violelor si violoncelelor, acordeoanelor, saxofoanelor si a "tot ce mai vrei tu" pe care le-a doftoricit.

De altfel, atelierul sau e o mixtura de gramofoane cu palnii, mandoline, viori cu goarna, lemne de paltin si de abanos, arcusuri si borcane cu uleiuri misterioase, bune pentru uns instrumente, pensule si dalti. Asta-i averea lui.

Lutier din intamplare

Marian Olteanu slefuieste lemnul vechi al unui instrument dezmembrat si fluiera acompaniind maiestrii muzicale redate de cd-playerul prafuit. Se lasa greu convins sa se opreasca sa-si spuna povestea.

S-a facut reparator instrumente muzicale, caci lutier i-au zis mai tarziu "astia mai noi", dintr-o intamplare ticluita de unul din fratii sai mai mare, saxofonisti.

Din clipa in care a pus prima data mana pe o bucata de lemn, transformanu-l cu dragoste si migala inapoi intr-un instrument muzical functional, a stiut ca munca asta o va face toata viata. A ajuns la Timisoara, la scoala de "reparatori de muzici", unde a avut ocazia sa faca si practica la fabrica de instrumente muzicale. Dupa trei ani de scoala profesionala,... mai mult


Marti, 16 Aprilie 2013, ora 08:24

1 comentariu
Incepe scoala, se aglomereaza Bucurestiul

Incepe scoala, se aglomereaza Bucurestiul

Brigada de Politie Rutiera a Capitalei avertizeaza ca, incepand cu saptamana viitoare, valorile de trafic vor creste cu 20% fata de lunile iulie si august si asta pentru ca perioada concediilor este pe final, dar mai ales pentru ca, de luni, 12 septembrie, incepe noul an scolar.

Potrivit politistilor de la Brigada Rutiera, prima zi de scoala ar putea fi si prima zi in care orasul, si asa plin de masini, sa devina, din punct de vedere rutier, un cosmar.

Astfel, traficul s-ar putea desfasura cu dificultate in zona centrala a Capitalei - Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Victoriei, Piata Romana, dar si in alte zone precum Piata Sudului, Piata Razoare, Bulevardul Tmisoara, zona Garii de Nord, Soseaua Mihai Bravu, Soseaua Stefan cel Mare, Calea Vacaresti, Barbu Vacarescu si Soseaua Pipera.

Mai mult decat atat, lucrarile pentru repararea carosabilului aflate in desfasurare vor face ca traversarea urbei dintr-o parte in alta sa puna la grea incercare nervii soferilor.

Pentru evitarea neplacerilor produse de aglomeratie, mai ales in ziua deschiderii noului an scolar, politistii rutieri recomanda soferilor sa nu intre in intersectie daca din cauza aglomeratiei nu pot trece mai departe (sa pastreze "centrul liber" al intersectiei), sa nu blocheze calea de rulare a tramvaielor, sa nu opreasca in locuri unde stanjenesc circulatia vehiculelor sau pietonilor, sa nu depaseasca coloana oprita la semafor si sa nu claxoneze inutil.

In zona unitatilor de invatamant,... mai mult


Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:12

1 comentariu
Curentul electric, oprit in Bucuresti si Ilfov - afla zonele afectate

Curentul electric, oprit in Bucuresti si Ilfov - afla zonele afectate

Alimentarea cu energie electrica va fi oprita luni in mai multe zone din Bucuresti si Ilfov, din cauza lucrarilor pentru revizii, reparatii si modernizari in reteaua de distributie.

Astfel, luni intre orele 08:00 si 15:00 vor ramane fara curent electric locuitorii din str. Ion Iriceanu, str. Eremia Popescu, str. Enache Ion, complexul Aparatorii Patriei, scoala si caminul nr. 102, str. Luptatorii Antifascisti, str. Botorca, str. Simfoniei, str. Osiris, str. Omatului, str. Valea Poienii, str. Dragova, str. Piatra Soimului, str. Albotesti, str. Vidului, str. Carul Mare, dupa cum a anuntat compania Enel.

Locuitorii din zona strazilor Retortei si Vetrisoara vor ramane fara curent electric intre orele 08:00 si 17:00, iar intre orele 08:00 si 18:00 vor fi afectati cei care locuiesc in zona strazilor Zabrautului cu laterale, str. Popa Stefan cu laterale, Sos. Ferentari cu laterale; str. Peris intre str. Tesatoarelor si str. Stefan Ciuca, str. Stefan Ciuca intre str. Escalei si str. Tusnad.

In judetul Ilfov, intre orele 08:00 si 20:00 curentul electric va fi oprit in zona comunei 1 Decembrie, satul 1 Decembrie, str. Victoriei, str. Gloriei, str. Liviu Rebreanu, blocuri din zona Centrala Termica 2, comuna Clinceni, strazile Principala, str. Solariilor, str. Monumentului, str. Dispensarului. mai mult


Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 08:37

Universitatea Bucuresti ofera peste 5.000 de locuri in camine anul acesta

Universitatea Bucuresti ofera peste 5.000 de locuri in camine anul acesta

Universitatea din Bucuresti (UB) pune la dispozitia studentilor un numar de 5.354 de locuri in caminele proprii in anul universitar 2010-2011, informeaza site-ului institutiei de invatamant superior.

Complexul Grozavesti ofera 2.016 locuri in caminele A, B, C, D si 284 in camin A1, Complexul Mihail Kogalniceanu 614 locuri, Caminul Poligrafie 244 de locuri, Caminul Th. Pallady 218 locuri, Caminul Th. Pallady 2.194 de locuri, Caminul Stoian Militaru 471 de locuri, Caminul Fundeni 204 locuri, Caminul Panduri 221 de locuri, Sos. Pandurilor, Complex Magurele 644 de locuri, Caminul C - Leu 244 de locuri.

Cazarile pentru anul universitar 2010-2011 se vor face in intervalul 29 septembrie - 3 octombrie, precizeaza reprezentantii UB.

Conform Metodologiei, repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din fiecare an de studiu (incepand cu anul I si terminand cu ultimul an de master). Repartizarea studentilor fiecarei facultati in camin se face de o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul cu probleme studentesti.

Media minima pentru a obtine un loc de cazare din partea Facultatii este stabilita de Consiliul Facultatii la propunerea Comisiei. Aceasta medie trebuie obtinuta pana la sfarsitul sesiunii de toamna.

Tariful de cazare lunar este stabilit de catre Serviciul Social, in functie de costurile legate de acoperirea utilitatilor, de salarizare a personalului, de intretinere si reparatii curente ce revin pentru un loc de cazare,... mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 12:29

Primaria Sectorului 1 repara scoli de 40 de milioane de euro

Primaria Sectorului 1 repara scoli de 40 de milioane de euro

Primaria Sectorului 1 va plati peste 164 milioane de lei, fara TVA, pentru repararea
scolilor. Banii vor fi incasati de catre cinci companii de constructii, pentru executarea lucrarilor de reparatii, igienizari si reabilitari la unitatile din subordinea Primariei acestui sector.

Potrivit unui anunt de pe www.e-licitatie.ro, contractul a fost atribuit la mijlocul
lunii iunie, in urma unei licitatii deschise, la care au fost primite sapte oferte, fiind declarate castigatoare doar cinci firme. Este vorba de Palex Constructii-Instalatii SRL, Terra Gaz Construct SRL, BOG'ART SRL, Conteam SRL si Athenaeum Construct SA, potrivit RealitateaTV.

Firmele castigatoare vor efectua lucrari de finisare a constructiilor, reparare si
intretinere a centralelor termice, precum si lucrari de instalatii pentru cladirile
unitatilor de invatamant din subordinea Administratiei Unitatilor de Invatamant
Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice(AUIPUSP). mai mult


Vineri, 23 Iulie 2010, ora 19:25

2 comentarii
Prima zi de scoala incepe cu reparatii neterminate si tensiuni sindicale

Prima zi de scoala incepe cu reparatii neterminate si tensiuni sindicale

Anul scolar 2009-2010 incepe, luni, pentru 3,5 milioane de elevi si prescolari, cu reparatii si curatenie pe ultima suta de metri, contributii banesti ale parintilor pentru dotari si recomandarea sindicatelor ca profesorii sa boicoteze ceremoniile la care si-au anuntat participarea oamenii politici.

In multe unitati de invatamant, cadrele didactice si parintii s-au oferit voluntari pentru a le da o mana de ajutor muncitorilor care, in acest weekend, s-au straduit sa-si termine treaba pana la ora cand clopotelul va suna pentru prima oara.

In cazul scolilor la care lucrarile de reabilitare ample au inregistrat intarzieri mari, elevii vor fi mutati in alte institutii de invatamant sau vor invata in schimburi, in corpurile de cladire care nu sunt afectate. In Capitala, asa vor sta lucrurile in cel putin 10 scoli incluse in programul de reabilitare cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Prima zi de scoala va insemna, pentru multi parinti, si reconfirmarea "traditiei" de a scoate din buzunar alti bani, in afara celor cheltuiti deja pe haine si rechizite. "Parintii dau anual bani la scoli, pentru dotari, igienizare, curatenie si chiar si paza, desi exista institutii ale statului care sunt abilitate sa asigure paza.

Contributiile banesti ale parintilor nu sunt obligatorii, insa sunt legale cata vreme banii sunt gestionati de parinti prin asociatiile de parinti, si nu de profesori sau directori. Noi am vrea ca numai asociatiile de parinti cu personalitate... mai mult


Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 23:26

3 comentarii
Ploua in salile de clasa, la o scoala din Bucuresti

Ploua in salile de clasa, la o scoala din Bucuresti

Salile de clasa ale Scolii de Muzica si Arte din Bucuresti s-au umplut de apa in urma ploior abundente cazute duminica si luni in Capitala, anunta Realitatea TV.

Scoala este inscrisa in programul de reabilitare din fonduri europene, dar firma care se ocupa de aceste lucrari nu a reparat acoperisul nici pana la incheierea primului semestru al acestui an scolar. Din acest motiv, apa a ajuns in salile de clase, iar intrumentele muzicale aproape ca plutesc.

Directorul scolii intentioneaza sa actioneze in instanta firma care se ocupa de reabilitarea scolii.

102 scoli din Capitala sunt incluse in programul de reabilitare BEI. Valoarea totala a lucrarilor de reparatie se ridica la 110 milioane de euro. mai mult


Luni, 07 Aprilie 2008, ora 13:30

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba