scoli private romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scoala privata sau de stat? - cat costa taxele la particular

Scoala privata sau de stat? - cat costa taxele la particular

De la 60.000 de copii, cati erau inscrisi in institutiile private de invatamant in 2010, s-a ajuns, in 2013, la aproape 100.000.

Chiar daca taxele anuale depasesc si cateva mii de euro, parintii spun ca e o investitie, relateaza Digi24.

Exista chiar parinti care isi tin ambii sau toti copiii la scoli private, chiar si in cursul primar. Un astfel de parinte isi explica alegerea: "Daca vrem sa ii dam la scoala, ii dam la stat. Daca vrem sa ii pregatim pentru viata, ii dam la scoala privata".

In Capitala, scolile private au si cele mai mari taxe din tara. Astfel, parintii platesc de la 5.000 si pana la aproape 19.000 de euro, bani care motiveaza si profesorii. La o scoala privata, un profesor se ocupa de 10 - 15 elevi, avand un salariu de la 2.500 de lei. mai mult


Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 18:27

2 comentarii
Cati copii invata in unitati private?

Cati copii invata in unitati private?

Aproape 100.000 de copii si elevi sunt inscrisi in acest an scolar in unitati de invatamant private, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

Dintre cei 98.452 copii si elevi inscrisi in unitati de invatamant private, cei mai multi sunt in invatamantul postliceal si anume 47.911 elevi. Urmeaza invatamantul prescolar, unde sunt inscrisi 20.444 copii.

In invatamantul primar sunt inscrisi 6524 elevi din care 1.221 urmeaza clasa pregatitoare, iar 1.483 elevi sunt in clasa I. In invatamantul gimnazial sunt inscrisi 2.651 elevi, in invatamantul liceal ciclul inferior 8.252 elevi, iar in invatamantul liceal ciclul superior - 12.670 elevi.

Cei mai multi copii si elevi inscrisi la unitati de invtamant private sunt in Bucuresti si anume 21.178. Urmeaza judetele Constanta (5.265), Cluj (4.924), Iasi (4.546) si Maramures (4.140).

Cei mai putini copii si elevi inscrisi la unitati de invatamant private sunt in judetele Ialomita (193), Covasna (183) si Calarasi (180). mai mult


Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 14:31

3 comentarii
Incepe scoala la privat: Vezi ce ofera Complexul Educational Lauder-Reut - Interviu

Incepe scoala la privat: Vezi ce ofera Complexul Educational Lauder-Reut - Interviu

Invatamantul romanesc de stat este de ani de zile tinta a numeroase critici. Elevii se plang ca regulile jocului se schimba de la an la an, sau, daca au noroc, de la guvernare la guvernare, parintii acuza ca profesorii nu sunt destul de bine pregatiti si nu isi dau interesul, iar profesorii ca salariile lor sunt mult sub nivelul celor europene.

In acest haos exista institutii de invatamant care functioneaza asa cum orice parinte si-ar dori sa functioneze scoala unde ii este educat copilul - scolile private.

Iar aceste unitati de invatamant nu mai sunt destinate doar oamenilor "cu bani", cum e perceptia publica, ci tuturor, acordand an de an zeci de burse de studiu celor care isi doresc o educatie diversificata.

Pentru a afla mai multe despre ce ofera o astfel de scoala, am stat de vorba cu doamna Tova Ben Nun Cherbis, directorul Complexului Educational Lauder-Reut, din Bucuresti.

Cum a aparut ideea acestui complex educational? Cand ati lansat aceasta platforma educationala?

Ideea a fost a lui Ronald S. Lauder, diplomat, om de afaceri si cunoscut filantrop, detinator, printre altele, al cunoscutului trust media CME Enterprises, o prezenta sociala si politica foarte activa, cunoscuta in SUA si in lume, presedinte al Congresului Mondial Evreiesc si al World Jewish Restitution Organization.

Ne-am intalnit in anul 1997, la lucrarile Congresului Mondial Evreiesc, cand eu faceam parte din delegatia romana la Parlamentul European, ca reprezentant al World Jewish... mai mult


Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:41

3 comentarii
La privat scoala incepe la timp - Vezi ce ofera scoala unde toti elevii au luat Bac-ul

La privat scoala incepe la timp - Vezi ce ofera scoala unde toti elevii au luat Bac-ul

Desi unitatile de invatamant de stat isi vor deschide portile anul acesta cu o saptamana mai tarziu, nefiind pregatite la timp pentru inceperea anului scolar, cele private vor respecta programul initial si, pe 10 septembrie, isi vor primi elevii.

O astfel de unitate este Complexul Educational Lauder-Reut, unde pe 10 septembrie, la ora 09:30, este organizata festivitatea de deschidere a anului scolar 2012-2013, pentru toate formele de invatamant preuniversitar - gradinita, scoala primara, gimnaziul si liceul, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Complexul Educational Lauder se afla pe Bd. Mircea Voda, nr. 20-22 (langa teatrul Evreiesc de Stat). La programul special vor participa parinti, profesori, invitati din comunitatea locala, dar si reprezentantii ai autoritatilor centrale si locale si personalitati din mediul cultural si de afaceri.

Ce ofera Scoala Lauder Reut

In cei 15 ani de existenta sub tutela Fundatiei R.S. Lauder, Complexul Educational Lauder-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de invatamant a atins performante extraordinare, garantate de oferta educationala, dar si de pregatirea individualizata a elevilor, de catre profesori selectati cu exigenta.

Oferta educationala cuprinde profil teoretic bilingv (engleza)-real si umanist, bacalaureat la limba ebraica, proiecte si parteneriate internationale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite internationale de studiu, schimb de elevi si profesori cu scoli din toata Europa si Israel, pregatire... mai mult


Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 13:24

2 comentarii
Topul celor mai scumpe scoli private din Bucuresti

Topul celor mai scumpe scoli private din Bucuresti

In Romania exista nu mai putin de 102 licee private autorizate, in care invata aproximativ 25.000 de elevi, adica 7% din totalul liceenilor din tara.

Sali de curs moderne, terenurile de fotbal si de tenis sau salile de balet sunt doar cateva din facilitatile de care beneficiaza elevii scolilor private, scrie Adevarul.

Toate acestea au si un pret, deloc mic, dar parintii par dispusi sa-l plateasca.

Taxele practicate de institutiile private pornesc de la cateva mii de euro pe an in cazul gradinitei si pot ajunge la cateva zeci de mii de euro pentru anii de liceu.

Iata care sunt cele mai costisitoare scoli din Bucuresti:

- American International School of Bucharest (AISB): 13.712-19.411 de euro/an

- British School of Bucharest (BSB): 16.200-18.250 de euro/an

- International School for Primary Education (INS): 2.310-12.650 de euro/an

- Mark Twain International School (MTIS): 3.500 - 8.200 de euro/an

- Scoala Europeana Bucuresti: 7.000 de euro/an

- Scoala Lauder-Reut: 5.000-6.500 de euro/an

- Little London: 3.250 - 6.400 de euro/an mai mult


Sambata, 18 August 2012, ora 22:43

11 comentarii
Cat costa un an in invatamantul scolar privat

Cat costa un an in invatamantul scolar privat

In ciuda costurilor mari, multi parinti aleg pentru copiii lor scoli din sistemul de invatamant privat, spunand ca tin mai mult la viitorul celor mici decat la bani.

Dupa o perioada de stagnare, provocata de criza, reprezentantii scolilor particulare anunta iarasi cereri crescute, cu aproape 20%, informeaza ProTV.

Costurile ajung si la 10.000 de euro pe an, dar exista si scoli mai accesibile. Toate ofertele sunt prezentate intr-un targ de profil, deschis in aceste zile la Bucuresti, in care scolile si liceele acreditate de Ministerul Educatiei se prezinta doritorilor.

In alegerea scolii, parintii vor trebui sa tina cont nu numai de costuri, ci si de activitatile suplimentare de care pot beneficia cei mici, cum ar fi ore de balet, limbi straine sau arte vizuale.

Daca la gradinite preturile pot ajunge la 4-5.000 de euro pe an, odata cu cresterea copilului, se maresc si taxele de scolarizare: 9.000 de euro pe an la clasele I-VIII si 20.000 de euro pentru liceu.

Targul Educational si de Tabere este organizat in perioada 22 - 25 martie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti. mai mult


Vineri, 23 Martie 2012, ora 10:40

2 comentarii
Cine profita de pe urma haosului din sistemul de invatamant romanesc

Cine profita de pe urma haosului din sistemul de invatamant romanesc

Invatamantul romanesc de stat reprezinta subiect de nemultumire pentru o natiune intreaga. Elevi, profesori, parinti arata cu degetul spre un sistem nefunctional, care frustreaza o natiune prin rata promovabilitatii la bacalaureat, coruptie si mizeria in care traiesc dascalii. Cine a gasit rezolvarea? Altcineva decat Funeriu.

Constatarea degradarii sistemului de invatamant, lipsa de satisfactii profesionale si materiale, melancolia privind scoala de altadata, le-a determinat pe Cristiana Petrescu (54 de ani), profesor de limba latina, si pe Linca Mavrianopol (44 de ani), profesor de informatica, sa-si infiinteze propria scoala, relateaza MONEY.ro.

Au spart pusculita, au pus mana de la mana, au strans bani de la prietenii "care au avut la timpul potrivit prudenta sa plece din tara si intelepciunea sa nu se mai incoarca" si au adunat 10.000 de euro, spune Petrescu. Banii au fost investiti in inchirierea unei vile, amenajarea ei cu mobilier si biblioteca.

"Ne-am gandit la aceasta scoala, Edu-cats, prin prisma necesitatii sadirii in constiinta tinerilor a vechiului tipar valoric ce este radiat cu atata inversunare si cinism. Este nevoie de un spatiu privat in care spiritul uman in formare sa aiba oportunitatea valorificarii potentialului individual cognitiv si creativ", spune Mavrianopol.

Cititi mai mult despre Cine profita pe urma haosului din sistemul de invatamant romanesc pe Money.ro. mai mult


Joi, 08 Septembrie 2011, ora 16:33

3 comentarii
Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren

Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren

Desi taxele sunt destul de mari si nu exista garantii ca elevul va invata bine, din ce in ce mai multi romani cu bani isi inscriu copiii la scoli private internationale, locurile existente neputand sa satisfaca cererile.

Cea mai veche astfel de scoala este American International School of Bucharest (AISB), care are 47 de ani de experienta. In prezent, la AISB invata 700 de elevi, dintre care numai 26% sunt romani, restul fiind copii ai diplomatilor din 13 ambasade, relateaza Evenimentul Zilei.

Desi se preda in limba engleza, romana este trecuta si ea in orar. Paza este asigurata 24 de ore din 24, iar accesul strainilor se face doar pe baza de buletin si legitimatie de vizitator, daca vizita este anuntata cu doua zile inainte.

Taxa de inscriere este de 200 de euro, iar, in cazul admiterii, inregistrarea costa 800 de euro. Pentru nivelul de gradinita pana la clasa a opta, taxele ajung la 17.000 de euro, iar, pentru liceu, la 18.000 de euro pe an.

La scoala americana notele sunt mai putin importante, important fiind ca fiecare copil sa fie orientat spre lucrurile pe care stie sa le faca cel mai bine. Pentru corectarea lucrarilor din examenele de promovare, se apeleaza la profesori din strainatate, de la alte scoli afiliate AISB.

O alta scoala privata este International School of Bucharest (ISB), unde taxele sunt mai mici, de 4.000 - 5.000 de euro pe an, pentru gradinita, 7.500 de euro/an pentru scoala primara si aproape 9.000 de euro pentru liceu.

Programa... mai mult


Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 14:06

2 comentarii
Scolile si liceele din Romania vor fi ierarhizate dupa performante

Scolile si liceele din Romania vor fi ierarhizate dupa performante

Scolile si liceele vor fi ierarhizate, pana in 2011, dupa performante si dupa gradul de rezolvare a unor probleme sociale, cum ar fi abandonul scolar.

De asemenea, toate informatiile, de la rapoarte de inspectie la avize sanitare, vor aparea pe un site public, in cadrul unui proiect ministerial.

Proiectul "Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamantul preuniversitar", care va fi finalizat la 1 octombrie 2011, este elaborat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), institutie din cadrul Ministerului Educatiei.

"Am inceput acest demers pentru ca atat statisticile europene, cat si investigatiile noastre, arata ca scoala romaneasca are multe puncte slabe. Mai mult de jumatate dintre elevii nostri nu inteleg ceea ce citesc, adica se confrunta cu ceea ce se cheama analfabetism functional. Intre 10% si 15% din 1.000 de scoli pe care le-am inspectat nu indeplinesc conditiile minime de calitate. In momentul in care vom finaliza acest proiect, toate problemele vor fi publice si usor accesibile, iar ministerul va putea trece la rezolvarea lor", precizeaza presedintele ARACIP, Serban Iosifescu.

Proiectul ARACIS cuprinde realizarea unei "harti a riscului educational", care sa plaseze scolile de stat si private intr-o ierarhie.

ARACIP a stabilit deja un numar de standarde de referinta dupa care vor fi catalogate scolile, in functie de anumiti indicatori de risc si performanta.

"Avem... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 17:34

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba