scumpire abonament metrou

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Metroul, mai scump cu peste 30% (Video)

Metroul, mai scump cu peste 30% (Video)

Tarifele pentru calatoria cu metroul se vor scumpi cu peste 33%, potrivit anexei unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

Astfel, pretul cartelei pentru doua calatorii va creste de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 calatorii de la 15 lei la 20 lei, costul abonamentului lunar cu 62 de calatorii pasagerii va ajunge de la 50 lei la 65 lei, iar cel al abonamentului de o zi va fi de 8 lei in loc de 6 lei in prezent.

Proiectul pentru aprobarea tarifelor la calatoria cu metroul a fost publicat miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor. Pot fi trimise propuneri sau observatii pana pe data de 8 noiembrie.

Ordinul va intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, se arata in proiectul de ordin.

Sindicalistii de la metrou si RATB au amenintat, in 11 octombrie, cu greva in zilele de 14 si 15 ale lunii, intre orele 4.00 si 16.00, conditionand suspendarea protestului de solutionarea revendicarile la negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Greva a fost anulata in urma incheierii unui nou Contract Colectiv de Munca pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.

mai mult


Joi, 31 Octombrie 2013, ora 14:22

29 comentarii
Alte articole despre: scumpire transport metrou
De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

Metrorex a a majorat cu 50 la suta tarifele calatoriilor cu metroul, incepand de sambata.

Pretul unei cartele de 10 calatorii a crescut de la 10 de lei la 15 lei, in timp ce pretul unui abonament lunar cu 62 de calatorii a crescut la 50 de lei de la 35 de lei, potrivit datelor de la Metrorex, tarifele fiind modificare si pentru alte tipuri de cartele, mai putin la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi.

Printre motivele invocate de Metrorex, pentru justificarea cresterii tarifelor, se afla si cresterea tarifelor la energie electrica, cu 38 la suta fata de anul trecut.

La finalul lunii mai anul acesta, Metrorex a organizat o licitatie pentru achizitia de energie electrica in valoare de circa 63 mil. lei (13,7 mil. euro), necesarul pentru perioada iunie-31 mai anul viitor.

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Licitatia a fost castigata de compania CEZ Vanzare, una dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice din piata locala, controlata de cehii de la CEZ. In tariful oferit intra taxele de distributie si transport, certificatele verzi, accizele.

"Metrorex este un consumator atractiv de energie electrica pentru ca are un consum constant, fara fluctuatii. Poate cumpara energie electrica direct de la bursa OPCOM si chiar poate primi bonsuri dat fiind consumul constant pe care il are. Este un paradox pretul pe care il plateste (in conditiile in care pretul mediu al energiei pe bursa se ridica la 230 de lei... mai mult


Luni, 06 August 2012, ora 08:21

7 comentarii
S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Metrorex a majorat tarifele de calatorie cu metroul, incepand de sambata. Motivatia a fost lipsa banilor.

Compania a explicat majorarea pretului cartelelor de metrou prin faptul ca s-au majorat preturile, in perioada august 2011 - iunie 2012. Astfel, combustibilii s-au scumpit cu 7,44%, serviciile de apa si canal cu 17,66%, iar energia termica cu 19,29%.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 2 calatorii - 4 lei, cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament de o zi - 6 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 20 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei si abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei.

Cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela.

Ultima scumpire a cartelelor de metrou a avut loc in urma cu un an, in august 2011.

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a explicat si ca, in comparatie cu alte capitale europene, pretul unei calatorii in metroul bucurestean este mult mai mic. Asfel, o calatorie cu metroul in Bucuresti costa 40 de eurocenti, in timp ce in celelalte mari orase europene pretul acesteia depaseste un euro si chiar trei euro, in Berlin.

Totodata, compania enumera si avantajele metroului Capitalei, printre care faptul ca utilizatorii metroului se pot deplasa in toata reteaua, adica pe toate cele patru linii... mai mult


Sambata, 04 August 2012, ora 15:45

5 comentarii
Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a anuntat ca va majora preturile la cartelele de metrou, incepand de sambata.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei.

Preturile vor ramane neschimbate la cartela cu 2 calatorii (4 lei) si abonamentul pentru o zi (6 lei), potrivit unui comunicat al Metrorex.

Compania de transport sustine ca majorarea de pret survine ca urmare a echilibrarii bugetului institutiei, "avand in vedere ca ajustarea tarifelor de calatorie cu metroul a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, in conformitate cu legislatia in vigoare".

De asemenea, cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012 inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

C.P. mai mult


Vineri, 03 August 2012, ora 17:41

5 comentarii
Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Bucurestenii vor avea cartele unice pentru metrou si liniile de suprafata pana la inceputul anului 2012, iar schimbarea va aduce si o scumpire a calatoriilor, sustine directorul Metrorex Gheorghe Udriste.

Directorul general al Metrorex a promis ca biletele nu se vor mai scumpi pana la sfarsitul anului, insa ca integrarea tarifara dupa ce vor fi introduse biletele unice va duce la o majorare.

"Pana la sfarsitul anului vor ramane pe loc (n red. preturile), voi fi implicat in rezolvarea integrarii tarifare cu mijloacele de suprafata, autoritatea de control a intrat in functiune si cu siguranta ca in prima parte a anului viitor vom avea un bilet unic pentru metrou si pentru suprafa. Atunci va fi nevoie de o upgradare cu siguranta", a declarat Gheorghe Udriste, la B1TV.

Directorul general al Metrorex a promis ca va avea si noi trenuri anul viitor, care le vor inlocui pe cele vechi. Licitatia pentru achizitia de noi trenuri a fost deja organizata, insa contractul va fi atribuit dupa rezolvarea contestatiilor.

Metrorex a majorat, in august, tarifele pentru cartelele de doua calatorii cu 25%, pentru zece calatorii cu 10%, dar si abonamentele lunare s-au scumpit, motivand decizia prin cresterea pretului la combustibil, apa, canal si energie. mai mult


Marti, 11 Octombrie 2011, ora 11:31

2 comentarii
Cartelele de metrou nu se scumpesc de miercuri

Cartelele de metrou nu se scumpesc de miercuri

Tarifele la metrou nu se scumpesc de miercuri, asa cum anuntase initial fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

El a precizat insa ca pretul cartelelor va creste in aceasta luna, dar momentan nu se stie data exacta de la care va intra in vigoare majorarea.

"Nu stim exact de cand se vor scumpi biletele la Metrorex, pentru ca urmeaza sa se incheie niste documente, sa se mai primeasca niste avize de la Directia de Reglementare a Tarifelor din cadrul Ministerului de Finante. Sunt mai multe etape de parcurs. Luna aceasta sigur se vor majora tarifele, insa nu stiu o data", a spus Udriste pentru Realitatea.net.

Ultima crestere a pretului cartelelor de calatorie a fost aplicata in aprilie 2009.

Potrivit anunturilor facute de Metrorex, un abonament de o luna pentru metrou va costa 50 de lei, din 15 septembrie, fata de 25 de lei in prezent. Cartela cu doua calatorii va costa 3 lei, mai scumpa cu 0,5 lei, cat este acum.

Totodata, urmeaza sa fie puse in circulatie abonamentele fractionate. Astfel un abonament pentru o saptamana va costa 15 lei, iar unul de weekend 6 lei. Pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009. mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 14:23

Se scumpesc cartelele de metrou si biletele de tren, de miercuri

Se scumpesc cartelele de metrou si biletele de tren, de miercuri

Biletele de tren si cartelele de metrou se scumpesc cu 8 la suta, incepand de miercuri, 15 septembrie.

Potrivit anunturilor facute de Metrorex, un abonament de o luna pentru metrou va costa 50 de lei, din 15 septembrie, fata de 25 de lei in prezent. Cartela cu doua calatorii va costa 3 lei, mai scumpa cu 0,5 lei, cat este acum.

Tot miercuri urmeaza sa fie puse in circulatie abonamentele fractionate. Astfel un abonament pentru o saptamana va costa 15 lei, iar unul de weekend 6 lei. Pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009.

Bilete de tren mai scumpe

Tot de miercuri, biletele de tren vor fi mai scumpe, si tot cu opt la suta.

Decizia de majorare a fost luata ca urmare a angajamentului luat de Guvernul Boc in fata FMI de a creste tarifele celor mai mari zece companii publice care au pierderi uriase.

Ultima crestere a pretului biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007. mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 09:12

6 comentarii
Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Biletele RATB si cele de metrou nu se scumpesc deocamdata, dar companiile ar putea majora tarifele pana la sfarsitul anului in cazul in care nivelul veniturilor si evolutia inflatiei o vor permite.

Posibila majorare a pretului biletelor s-ar putea situa in intervalul 5 - 7 la suta.

"Deocamdata, nu stim daca biletele se scumpesc sau nu. Asteptam cifrele sa vedem daca indeplinim conditiile care ne permit, conform legii, sa majoram sau nu pretul la bilete", a precizat pentru Agerpres directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Potrivit legii, pretul la bilete se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni.

Pretul biletelor de metrou a fost marit cu mai mult de 12 luni in urma, in mai 2009, cu sapte la suta.

RATB nu a modificat la 1 iulie pretul biletelor de calatorie cu transportul in comun, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Primariei Bucuresti.

"Biletele sunt la acelasi nivel si la 1 iulie. O eventuala majorare va fi discutata in Consiliul General, dar, deocamdata, biletele nu se scumpesc", a spus purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau.

Ultima scumpire a biletelor si abonamentelor RATB s-a produs la inceputul anului 2008, pretul unui bilet valabil pentru orice linie urbana fiind, la ora actuala, de 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile 50 de lei.

CFR Calatori majoreaza tarifele cu 5% de la 1 iulie

In schimb, CFR Calatori a decis majorarea tarifelor,... mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:13

1 comentariu
O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

Liderul sindical Metrorex, Ion Radoi, a anuntat ca angajatii vor declansa marti greva generala, dar a atras atentia ca in cazul in care nu se vor mai acorda subventii de la stat o calatorie cu metroul se va majora si va costa peste 4 lei.

"Mai avem o problema care sper eu sa se lamureasca: cea privind subventia. Nu este a noastra ci a calatorilor. Daca cumva ideea lansata de un secretar de stat ca metroul nu ar trebui sa mai primeasca subventii inseamna sa bagam aceasta decizie pe seama calatorilor.

Asta inseamna o majorare la un tarif de calatorie la peste 4 lei. Este o nedreptate creata calatorilor avand in vedere ca in toate tarile metrourile sunt subventionate. Transportul public de calatori este o activitate sociala", a declarat luni liderul sindical.

Sindicalistii de la Metrorex au decis luni sa declanseze marti greva generala pe termen nelimitat, drept urmare intre orele 4.00 si 16.00 nicio garnitura de metrou nu va circula, dupa ce negocierile cu ministrul interimar al Transporturilor au esuat.

"Imi pare rau ca nu pot sa va dau o veste buna. Situatia a ramas neschimbata, nu ni s-a facut nicio oferta. In schimb ni s-a sugerat sa asteptam pana in luna februarie cand se adopta bugetul pe 2010. Si daca bugetul pe 2010 o sa se aprobe in noiembrie 2010 noi sa asteptam un an? Am solicitat sa respecte Constitutia si contractele colective de munca care obliga administratia la negociere", a declarat liderul sindical.

Ion Radoi a mai spus ca este posibil ca in... mai mult


Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 14:36

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva: De ce sunt deosebite aceste foci simpatice (Galerie foto)
  2. Energie electrica cu ajutorul urinei: Metoda inedita folosita de cercetatorii britanici (Video)
  3. Imagini terifiante cu un leu in savana africana: Dumnezeule, nu stiam ca poate face asta! (Video)
  4. Masura inedita impotriva barbatilor care urineaza pe strazi: Zidurile care "riposteaza" (Video)
  5. Cum a descoperit Paul Allen de la Microsoft o nava scufundata in al Doilea Razboi Mondial
  6. Locuieste cu nevasta in casa, dar n-are voie sa o atinga sau sa-i vorbeasca
  7. Isterie in Canada: Efectul nebanuit al mortii lui Spock asupra bancnotelor de cinci dolari
  8. Nu iti vine sa crezi ca s-a intamplat: Momente unice surprinse in imagini (Galerie foto)
  9. Adolf, un catel deosebit: Seamana sau nu cu ... Hitler? (Foto)
  10. O paine veche de 123 de ani, adusa din Italia de un navigator, expusa la Galati