scumpire abonament metrou

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Metrorex aplica scumpiri in lant: Unde se duc banii - Dilema abonamentului cu 62 de calatorii

Metrorex aplica scumpiri in lant: Unde se duc banii - Dilema abonamentului cu 62 de calatorii

Faptul ca Metrorex a crescut considerabil tarifele calatoriei cu metroul i-a nemultumit pe bucuresteni, iar compania de transport vine acum cu lamuriri legate de modul in care vor fi investiti banii obtinuti din majorari.

Noile tarife, mai mari cu 16-33%, au intrat in vigoare incepand cu 28 martie, cand a fost eliminat si abonamentul lunar cu 62 de calatorii, varianta preferata a bucurestenilor pentru calatoria cu metroul.

Metrorex a aplicat noile preturi, cu toate ca a primit peste 200 de petitii ca acest demers sa fie oprit, in perioada 10-23 martie, cand propunerea companiei de transport s-a aflat in consultare publica pe site-ul Ministerului Transportului.

De azi s-a scumpit calatoria cu metroul - Iata noile tarife

Reprezentantii Metrorex au precizat, pentru Ziare.com, ca ajustarea tarifelor va duce la o crestere a veniturilor proprii ale societatii cu aproximativ 4,4 milioane de lei lunar, adica peste 52 de milioane de lei intr-un an.

"Aceasta suma este necesara acoperirii deficitului de finantare a societatii pe anul 2015. Precizam ca, in acest an, subventia alocata Metrorex pentru calatoria cu metroul a scazut de la 369 milioane de lei in 2014, la 328 milioane de lei in 2015.

Costul real al unei calatorii cu metroul este de 4 lei, iar tariful mediu incasat pe o calatorie de la pasageri este de 1 leu, diferenta fiind acoperita din subventii si alte venituri ale societatii. Subventia si veniturile actuale ale Metrorex nu pot acoperi costul real al... mai mult


Joi, 16 Aprilie 2015, ora 07:52

5 comentarii
De sambata se scumpeste calatoria cu metroul, in ciuda protestelor - Cu cat vor creste veniturile Metrorex

De sambata se scumpeste calatoria cu metroul, in ciuda protestelor - Cu cat vor creste veniturile Metrorex

Metrorex va scumpi, incepand de sambata, calatoria cu metroul, cu toate ca a primit peste 200 de petitii ca acest demers sa fie oprit.

Astfel, tarifele vor fi majorate cu 16%-33%, arata un ordin al ministrului Transportului, Ioan Rus.

Pretul cartelei pentru doua calatorii va creste de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 calatorii bucurestenii vor scoate din buzunar 20 de lei, in loc de 15 lei.

Pentru un abonament lunar nelimitat, pasagerii vor plati incepand de sambata 70 lei, fata de 60 lei in prezent.

Si pretul unui abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va creste de la 20 lei la 25 lei, cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei, iar abonamentul de 62 calatorii va fi eliminat.

Se scumpeste calatoria cu metroul cu pana la 33% - afla noile preturi (Video)

Totusi, noile tarife de calatorie cu metroul vor intra in vigoare de sambata, "cu riscul unor nemultumiri din partea calatorilor", a precizat ministrul intr-un comunicat de presa.

Pe de alta parte, Metrorex va fi obligata "sa se dezvolte si sa se modernizeze, astfel incat bucurestenii sa circule cat mai curand si pe noile magistrale".

Saptamana trecuta, mai multe persoane au protestat la metrou la statia Piata Unirii fata de scumpirea tarifelor calatoriilor.

Oamenii au afisat bannere pe care scria "Scumpiri nejustificate. Licitatii trucate" sau "Metrorex ne fura!".

Protest la metrou fata de cresterea tarifelor (Foto)

Masura va conduce la cresterea... mai mult


Joi, 26 Martie 2015, ora 12:43

5 comentarii
Se scumpeste calatoria cu metroul cu pana la 33% - afla noile preturi (Video)

Se scumpeste calatoria cu metroul cu pana la 33% - afla noile preturi (Video)

Transportul cu metroul se va scumpi cu 16-33%, astfel ca pretul cartelelor cu doua calatorii se va majora de la 4 la 5 lei.

Mai mult, cea cu 10 calatorii va ajunge de la 15 la 20 de lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 lei, fata de 60 lei, cat costa in prezent.

Pretul unui abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va creste de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

Noile tarife sunt incluse in anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, pentru aprobarea tarifelor la calatoria cu metroul.

Masura, care ar urma sa intre in vigoare la 28 martie, va conduce la cresterea veniturilor anuale ale Metrorex cu circa 44 milioane lei si implicit la diminuarea deficitelor de finantare, se arata in referatul de aprobare al proiectului.

Ultima scumpire a calatoriilor cu metroul dateaza din august 2012, cea mai mare crestere fiind operata la cartelele de 10 calatorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie 2013 prevedea scumpirea tarifelor pentru calatoria cu metroul cu 25%-33%, cresterea nefiind insa pusa in practica.


Cartele de metrou, valabile in prezent. Sursa: Metrorex

mai mult


Miercuri, 11 Martie 2015, ora 11:04

3 comentarii
Metroul, mai scump cu peste 30% (Video)

Metroul, mai scump cu peste 30% (Video)

Tarifele pentru calatoria cu metroul se vor scumpi cu peste 33%, potrivit anexei unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Ramona Manescu.

Astfel, pretul cartelei pentru doua calatorii va creste de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 calatorii de la 15 lei la 20 lei, costul abonamentului lunar cu 62 de calatorii pasagerii va ajunge de la 50 lei la 65 lei, iar cel al abonamentului de o zi va fi de 8 lei in loc de 6 lei in prezent.

Proiectul pentru aprobarea tarifelor la calatoria cu metroul a fost publicat miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor. Pot fi trimise propuneri sau observatii pana pe data de 8 noiembrie.

Ordinul va intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, se arata in proiectul de ordin.

Sindicalistii de la metrou si RATB au amenintat, in 11 octombrie, cu greva in zilele de 14 si 15 ale lunii, intre orele 4.00 si 16.00, conditionand suspendarea protestului de solutionarea revendicarile la negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Greva a fost anulata in urma incheierii unui nou Contract Colectiv de Munca pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.

mai mult


Joi, 31 Octombrie 2013, ora 14:22

29 comentarii
Alte articole despre: scumpire transport metrou
De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

Metrorex a a majorat cu 50 la suta tarifele calatoriilor cu metroul, incepand de sambata.

Pretul unei cartele de 10 calatorii a crescut de la 10 de lei la 15 lei, in timp ce pretul unui abonament lunar cu 62 de calatorii a crescut la 50 de lei de la 35 de lei, potrivit datelor de la Metrorex, tarifele fiind modificare si pentru alte tipuri de cartele, mai putin la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi.

Printre motivele invocate de Metrorex, pentru justificarea cresterii tarifelor, se afla si cresterea tarifelor la energie electrica, cu 38 la suta fata de anul trecut.

La finalul lunii mai anul acesta, Metrorex a organizat o licitatie pentru achizitia de energie electrica in valoare de circa 63 mil. lei (13,7 mil. euro), necesarul pentru perioada iunie-31 mai anul viitor.

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Licitatia a fost castigata de compania CEZ Vanzare, una dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice din piata locala, controlata de cehii de la CEZ. In tariful oferit intra taxele de distributie si transport, certificatele verzi, accizele.

"Metrorex este un consumator atractiv de energie electrica pentru ca are un consum constant, fara fluctuatii. Poate cumpara energie electrica direct de la bursa OPCOM si chiar poate primi bonsuri dat fiind consumul constant pe care il are. Este un paradox pretul pe care il plateste (in conditiile in care pretul mediu al energiei pe bursa se ridica la 230 de lei... mai mult


Luni, 06 August 2012, ora 08:21

7 comentarii
S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Metrorex a majorat tarifele de calatorie cu metroul, incepand de sambata. Motivatia a fost lipsa banilor.

Compania a explicat majorarea pretului cartelelor de metrou prin faptul ca s-au majorat preturile, in perioada august 2011 - iunie 2012. Astfel, combustibilii s-au scumpit cu 7,44%, serviciile de apa si canal cu 17,66%, iar energia termica cu 19,29%.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 2 calatorii - 4 lei, cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament de o zi - 6 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 20 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei si abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei.

Cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela.

Ultima scumpire a cartelelor de metrou a avut loc in urma cu un an, in august 2011.

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a explicat si ca, in comparatie cu alte capitale europene, pretul unei calatorii in metroul bucurestean este mult mai mic. Asfel, o calatorie cu metroul in Bucuresti costa 40 de eurocenti, in timp ce in celelalte mari orase europene pretul acesteia depaseste un euro si chiar trei euro, in Berlin.

Totodata, compania enumera si avantajele metroului Capitalei, printre care faptul ca utilizatorii metroului se pot deplasa in toata reteaua, adica pe toate cele patru linii... mai mult


Sambata, 04 August 2012, ora 15:45

5 comentarii
Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a anuntat ca va majora preturile la cartelele de metrou, incepand de sambata.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei.

Preturile vor ramane neschimbate la cartela cu 2 calatorii (4 lei) si abonamentul pentru o zi (6 lei), potrivit unui comunicat al Metrorex.

Compania de transport sustine ca majorarea de pret survine ca urmare a echilibrarii bugetului institutiei, "avand in vedere ca ajustarea tarifelor de calatorie cu metroul a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, in conformitate cu legislatia in vigoare".

De asemenea, cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012 inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

C.P. mai mult


Vineri, 03 August 2012, ora 17:41

5 comentarii
Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Bucurestenii vor avea cartele unice pentru metrou si liniile de suprafata pana la inceputul anului 2012, iar schimbarea va aduce si o scumpire a calatoriilor, sustine directorul Metrorex Gheorghe Udriste.

Directorul general al Metrorex a promis ca biletele nu se vor mai scumpi pana la sfarsitul anului, insa ca integrarea tarifara dupa ce vor fi introduse biletele unice va duce la o majorare.

"Pana la sfarsitul anului vor ramane pe loc (n red. preturile), voi fi implicat in rezolvarea integrarii tarifare cu mijloacele de suprafata, autoritatea de control a intrat in functiune si cu siguranta ca in prima parte a anului viitor vom avea un bilet unic pentru metrou si pentru suprafa. Atunci va fi nevoie de o upgradare cu siguranta", a declarat Gheorghe Udriste, la B1TV.

Directorul general al Metrorex a promis ca va avea si noi trenuri anul viitor, care le vor inlocui pe cele vechi. Licitatia pentru achizitia de noi trenuri a fost deja organizata, insa contractul va fi atribuit dupa rezolvarea contestatiilor.

Metrorex a majorat, in august, tarifele pentru cartelele de doua calatorii cu 25%, pentru zece calatorii cu 10%, dar si abonamentele lunare s-au scumpit, motivand decizia prin cresterea pretului la combustibil, apa, canal si energie. mai mult


Marti, 11 Octombrie 2011, ora 11:31

2 comentarii
O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

O calatorie cu metroul ar putea costa peste 4 lei

Liderul sindical Metrorex, Ion Radoi, a anuntat ca angajatii vor declansa marti greva generala, dar a atras atentia ca in cazul in care nu se vor mai acorda subventii de la stat o calatorie cu metroul se va majora si va costa peste 4 lei.

"Mai avem o problema care sper eu sa se lamureasca: cea privind subventia. Nu este a noastra ci a calatorilor. Daca cumva ideea lansata de un secretar de stat ca metroul nu ar trebui sa mai primeasca subventii inseamna sa bagam aceasta decizie pe seama calatorilor.

Asta inseamna o majorare la un tarif de calatorie la peste 4 lei. Este o nedreptate creata calatorilor avand in vedere ca in toate tarile metrourile sunt subventionate. Transportul public de calatori este o activitate sociala", a declarat luni liderul sindical.

Sindicalistii de la Metrorex au decis luni sa declanseze marti greva generala pe termen nelimitat, drept urmare intre orele 4.00 si 16.00 nicio garnitura de metrou nu va circula, dupa ce negocierile cu ministrul interimar al Transporturilor au esuat.

"Imi pare rau ca nu pot sa va dau o veste buna. Situatia a ramas neschimbata, nu ni s-a facut nicio oferta. In schimb ni s-a sugerat sa asteptam pana in luna februarie cand se adopta bugetul pe 2010. Si daca bugetul pe 2010 o sa se aprobe in noiembrie 2010 noi sa asteptam un an? Am solicitat sa respecte Constitutia si contractele colective de munca care obliga administratia la negociere", a declarat liderul sindical.

Ion Radoi a mai spus ca este posibil ca in... mai mult


Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 14:36

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  2. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  3. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  4. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  5. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  6. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  7. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  8. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  9. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla
  10. Viral: Cum pune o pisica pe fuga un urs (Video)