scumpire metrou

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
De azi s-a scumpit calatoria cu metroul - Iata noile tarife

De azi s-a scumpit calatoria cu metroul - Iata noile tarife

Metrorex a scumpit, incepand de sambata, calatoria cu metroul, cu toate ca a primit peste 200 de petitii ca acest demers sa fie oprit.

Astfel, tarifele au fost majorate cu 16-33%. Pretul cartelei pentru doua calatorii a crescut de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 calatorii bucurestenii vor scoate din buzunar 20 de lei, in loc de 15 lei.

Pentru un abonament lunar nelimitat, pasagerii vor plati 70 lei, fata de 60 lei ca pana acum.

Si pretul unui abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii creste de la 20 lei la 25 lei, cel al unui abonament de o zi este majorat de la 6 lei la 8 lei, iar abonamentul de 62 calatorii a fost eliminat.

Se scumpeste calatoria cu metroul cu pana la 33% - afla noile preturi (Video)

Noile tarife de calatorie cu metroul vor intra in vigoare de sambata, "cu riscul unor nemultumiri din partea calatorilor", a precizat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, intr-un comunicat de presa.

Pe de alta parte, Metrorex va fi obligata "sa se dezvolte si sa se modernizeze, astfel incat bucurestenii sa circule cat mai curand si pe noile magistrale".

Saptamana trecuta, mai multe persoane au protestat la metrou la statia Piata Unirii fata de scumpirea tarifelor calatoriilor.

Oamenii au afisat bannere pe care scria "Scumpiri nejustificate. Licitatii trucate" sau "Metrorex ne fura!".

Protest la metrou fata de cresterea tarifelor (Foto)

Masura va conduce la cresterea veniturilor cu 4,4 milioane de lei lunar

Ministerul... mai mult


Sambata, 28 Martie 2015, ora 11:20

4 comentarii
Scenariu de groaza: Un metrou a deraiat in Bucuresti

Scenariu de groaza: Un metrou a deraiat in Bucuresti

Scenariul in care un metrou deraiaza in Bucuresti, lasand in urma zeci, sute de victime, este pe cat de terifiant, pe atat de putin probabil. Totusi, ca in orice sistem de transport din lume, riscul, oricat de mic, exista.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a vorbit cu Ziare.com, in contextul posibilitatii deraierii unei garnituri de metrou, despre cum ar trebui sa actioneze pasagerii si cum lucreaza compania de transport la prevenirea unor astfel de accidente tragice.

Un accident de acest fel s-a produs in luna iulie a acestui an, la metroul din Moscova. Dupa deraierea unei garnituri, 22 de oameni au murit, iar 130 au fost raniti. S-a intamplat si la metroul londonez, in 2007, 20 de persoane fiind ranite.

Tragedie la metroul din Moscova: Masura luata impotriva directorului

Tragedie la metroul din Moscova: Masura luata impotriva directorului

Un metrou a deraiat in capitala britanica

Seful Metrorex a explicat ca, daca un metrou iese de pe sine sau daca se produc altfel de probleme la metroul din Bucuresti, pasagerii sunt avertizati fie prin mesaje audio transmise prin sistemele de sonorizare din trenuri sau statii, fie prin mesaje video afisate pe panourile amplasate pe peron.

"Aceste mesaje sunt utilizate in functie de locul de producere a deranjamentului, la instalatii sau tren, tipul deranjamentului, modul cum se efectueaza circulatia din cauza producerii deranjamentului", a lamurit Aurel Radu.

Acesta a explicat ca, in cazul producerii... mai mult


Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 08:56

3 comentarii
A fost cumparat cel mai scump apartament din Bucuresti, cu 1 milion de euro

A fost cumparat cel mai scump apartament din Bucuresti, cu 1 milion de euro

Cel mai scump apartament din Bucuresti si-a gasit cumparator. Este vorba de un penthouse de un milion de euro situat la etajul al 19-lea al unui imobil din zona Arcului de Triumf.

Noul proprietar, care nu vrut sa isi faca publica identitatea, este manager de multinationala sau antreprenor, relateaza Digi 24.

Pretul initial al apartamentului, scos la vanzare in urma cu doi ani, era mai mare cu 300.000 de euro, insa constructorul, intrat in insolventa intre timp, si-a redus pretentiile.

Cat costa apartamentele noi din Bucuresti in zonele cu acces la metrou

Apartamentul are o suprafata de 600 de metri patrati si dispune de piscina, sauna, sala de fitness si gradina. Mai mult, se afla in acelasi complex imobiliar in care guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, are un apartament de 127 de metri patrati, pentru care a platit 300.000 de euro.

Mai multi oameni de afaceri si antreprenori si-au manifestat in ultima perioada intresul pentru apartamentelor de lux din Bucuresti si din alte orasele mari din tara, mai transmite sursa citata. mai mult


Joi, 10 Aprilie 2014, ora 18:58

2 comentarii
Cat costa apartamentele noi din Bucuresti in zonele cu acces la metrou

Cat costa apartamentele noi din Bucuresti in zonele cu acces la metrou

Daca in trecut dezvoltatorii mizau pe proiecte rezidentiale de mare anvergura in zone limitrofe ale Bucurestiului, menite sa atraga prin ideea de oaza de verdeata, in prezent tot mai multi se axeaza pe locuinte cu acces rapid la metrou.

Astfel, in apropierea parcului Tineretului, o garsoniera intr-un bloc nou construit langa statia de metrou Contantin Brancoveanu costa 44.500 euro, iar un apartament cu 2 camere - 57.500 euro, se arata intr-un comunicat Rezidential.net remis Ziare.com.

Langa metroul Timpuri Noi, o garsoniera intr-un bloc nou porneste de la 42.900 euro, iar un apartament de 2 camere, de la 65.900 euro.

Apartamentele vechi sunt mai scumpe, cele noi se ieftinesc. La cat au ajuns preturile

Preturi similare sunt si in zona metrou Mihai Bravu, garsonierele pornind de la 39.000 euro, iar apartamentele cu 2 camere, de la 62.000 euro.

Pe de alta parte, preturile sunt mai ridicate in apropiere de statia de metrou Tineretului, cea mai ieftina garsoniera intr-un bloc nou in aceasta zona ajungand la 73.500 euro.

Langa metroul din Dristor pot fi gasite garsoniere pornind de la 59.000 euro, iar apartamente de 2 camere, de la 84.000 euro. Preturi similare intalnim si in zona statiei de metrou Obor, unde garsonierele pornesc de la 47.000 euro, iar apartamentele cu 2 camere, de la 71.000 euro.

Aparatamente mai ieftine pot fi cumparate in cartierele Militari si Titan.

Mai exact, langa metroul Titan, garsonierele pornesc de la 54.000 euro si... mai mult


Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 10:31

3 comentarii
Sova nu vrea sa semneze pentru cresterea tarifului de calatorie la metrou

Sova nu vrea sa semneze pentru cresterea tarifului de calatorie la metrou

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat ca nu are de gand sa semneze pentru scumpirea calatoriei cu metroul si ca trebuie sa fie verificata situatia financiara a Metrorex.

"Au venit cu acest ordin la semnat chiar si in zilele de interimat si n-am fost de acord cu semnarea lui, pentru ca orice crestere de tarif are efecte sociale foarte clare.

Nu pot sa fiu de acord cu cresterea tarifului inainte sa verific situatia financiara a Metrorex, motivele pentru care a facut un buget cu 80 de milioane de pierderi, inainte sa vad exact care sunt gaurile pe unde se pierd bani la Metrorex", a declarat marti ministrul Transporturilor, Dan Sova, arata Mediafax.

Ministrul a mentionat ca nu vrea sa acopere gaurile financiare ale Metrorex din cresterea tarifului de calatorie.

Metrorex se asteapta sa inregistreze o pierdere bruta de 123,19 milioane de lei in 2014 la venituri de 654,4 milioane de lei si cheltuieli de 777,6 milioane de lei. mai mult


Marti, 25 Martie 2014, ora 20:06

3 comentarii
Taxa pe stalp scumpeste calatoria cu metroul (Video)

Taxa pe stalp scumpeste calatoria cu metroul (Video)

Taxa pe stalp reprezinta o cheltuiala suplimentara de 50 de milioane de lei pentru Metrorex si, avand in vedere faptul ca subventia de la bugetul de stat este foarte mica, scumpirea calatoriei cu metroul este iminenta, a declarat Marin Aldea, director Managementul Operatiunilor, in cadrul companiei.

"Bugetul pe anul 2014 a fost construit dezechilibrat, intrucat subventia alocata Metrorex prin legea bugetului de stat reprezinta circa 65% din necesarul fundamentat si solicitat de Metrorex.

In aceste conditii, este evident faptul ca bugetul a fost construit dezechilibrat, tinand seama si de anumite cheltuieli care au intervenit si care nu au fost prevazute in 2013 si 2014. Spun asta pentru ca a aparut Ordonanta de Urgenta 102/2013 prin care se impoziteaza cladirile speciale cu 1,5% (taxa pe stalpi - n.red.) ", a spus Marin Aldea pentru B365.

Potrivit reprezentantului Metrorex, aceasta taxa reprezinta o cheltuiala de aproape 50 milioane lei pentru Metrorex, deoarece este vorba de intreg patrimoniul public.

De asemenea, subventia de la buget este sub cea solicitata.

"In 2013 subventia a reprezentat 85% din nivelul necesar. Adica, fata de 406 milioane lei, cat ar fi fost necesar, am primit 349 milioane lei, iar acest buget a fost rectificat, prin Ordonanta 99, la finele lunii octombrie a anului trecut, fiind diminuat bugetul cu 20,5 milioane lei.

Mai exact, am ajuns anul trecut la un buget de 328.138.000 lei. Anul trecut am avut o pierdere de circa 55 milioane... mai mult


Joi, 27 Februarie 2014, ora 16:01

2 comentarii
Cat costa biletul la metrou in capitalele UE si ce salarii au calatorii Harta interactiva

Cat costa biletul la metrou in capitalele UE si ce salarii au calatorii Harta interactiva

Bucurestenii platesc, intr-adevar, cele mai scazute preturi pentru calatoria cu metroul comparativ cu alti cetateni din marile orase ale Uniunii Europene.

In acelasi timp, puterea de cumparare a romanilor este cea mai mica din Uniunea Europeana.

O calatorie cu metroul autohton costa echivalentul a aproximativ 0,44 de euro, in timp ce in alte capitale europene precum Stockholm si Londra, pretul unui bilet porneste de la 4 euro si, respectiv, peste 5 euro.

Pentru preturile exprimate in moneda nationala a fost utilizat cursul de schimb valabil la data de 6 noiembrie 2013.

Tarifele sunt cele afisate pe site-urile oficiale ale autoritatilor de transport.

Recent, conducerea Metrorex a anuntat ca tarifele pentru calatoria cu metroul se vor scumpi in curand cu aproximativ 33%.

Cat costa o calatorie cu metroul in marile capitale europene:Pe de alta parte, raportat la puterea de cumparare, salariul minim in Marea Britanie este de 1.153 de euro, in timp ce Romania se afla pe ultimul loc intre tarile UE dupa acest indicator, cu 274 de euro, conform datelor publicate de Eurostat in august, valabile pentru inceputul acestui an.

Salariul minim in UE raportat la puterea de cumparare:Metroul in Europa

In 1890, invaluit in abur si fum si-a facut apritia din tunelele londoneze primul metrou. Noul mijloc de transport si-a dovedit rapid eficienta, iar sase ani mai tarziu era inaugurata linia de metrou din Budapesta. A urmat Parisul, in 1900, si, rand pe... mai mult


Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 07:00

5 comentarii
S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Metrorex a majorat tarifele de calatorie cu metroul, incepand de sambata. Motivatia a fost lipsa banilor.

Compania a explicat majorarea pretului cartelelor de metrou prin faptul ca s-au majorat preturile, in perioada august 2011 - iunie 2012. Astfel, combustibilii s-au scumpit cu 7,44%, serviciile de apa si canal cu 17,66%, iar energia termica cu 19,29%.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 2 calatorii - 4 lei, cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament de o zi - 6 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 20 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei si abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei.

Cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela.

Ultima scumpire a cartelelor de metrou a avut loc in urma cu un an, in august 2011.

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a explicat si ca, in comparatie cu alte capitale europene, pretul unei calatorii in metroul bucurestean este mult mai mic. Asfel, o calatorie cu metroul in Bucuresti costa 40 de eurocenti, in timp ce in celelalte mari orase europene pretul acesteia depaseste un euro si chiar trei euro, in Berlin.

Totodata, compania enumera si avantajele metroului Capitalei, printre care faptul ca utilizatorii metroului se pot deplasa in toata reteaua, adica pe toate cele patru linii... mai mult


Sambata, 04 August 2012, ora 15:45

5 comentarii
Metroul se scumpeste de sambata, cu pana la 25% - vezi cat va costa o calatorie

Metroul se scumpeste de sambata, cu pana la 25% - vezi cat va costa o calatorie

Calatoriile cu metroul se vor scumpi, incepand de sambata, cu pana la 25%, urmand ca o cartela cu doua calatorii sa coste 4 lei in loc de 3 lei, cat era pana acum, anunta compania Metrorex.

Cartela cu zece calatorii valabile va costa de acum, in loc de 9 lei, 10 lei, iar abonamentul lunar cu 62 de calatorii va costa de acum 35 de lei, se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Abonamentele de o zi isi modifica de asemenea pretul, urmand sa coste 6 lei.

Abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii si abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii nu isi modifica pretul, urmand sa coste 50 de lei, respectiv 15 lei.

Cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana la data 5 august 2011 inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

Metrorex motiveaza scumpirea calatoriilor prin faptul ca, in anul 2011, statul are restante de aproape 90 de milioane de lei la subventia pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere si reparatii la instalatiile de metrou are, iar preturile pentru combustibil, apa si canal, dar si energie pentru functionarea metroului au crescut de anul trecut. mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 18:02

11 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)