sef politia capitalei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Politiei Capitalei are sef nou - vezi cine este Marius Catalin Dragota

Politiei Capitalei are sef nou - vezi cine este Marius Catalin Dragota

Comisarul sef Marius Catalin Dragota a fost imputernicit, miercuri, sa ocupe functia de sef al Politiei Capitalei, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

"Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar sef de politie Marius Catalin Dragota a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.

Marius Catalin Dragota a fost sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, iar la 28 mai 2012 a fost mutat, "in interesul serviciului", la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, printr-o dispozitie a sefului Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba.

Imputernicirea comisarului sef Dragota a fost facuta dupa ce, marti, ministrul Radu Stroe a semnat incetarea imputernicirii comisarului sef Cornel Ciocoiu la conducerea Politiei Capitalei.

Cornel Ciocoiu fusese numit la conducerea Politiei Capitalei in iulie 2012.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca l-a schimbat pe Cornel Ciocoiu de la conducerea Politiei Capitalei din motive de management defectuos si indisciplina. mai mult


Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 16:00

Seful Politiei Capitalei cere ancheta la Serviciul Arme

Seful Politiei Capitalei cere ancheta la Serviciul Arme

Noul sef al Politiei Capitalei, Lucian Guran, a anuntat, joi, ca va avea intalniri si cu sefii din Politia Capitalei si va cere o analiza la Serviciul Arme, dar si la Sectia 14, sectia la care asasinul din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a obtinut permisul de port arma.

"Cunosc problemele principale ale Capitalei, tinand cont ca timp de aproximativ 20 si ceva de ani mi-am desfasurat activitatea la Capitala. Doresc sa aflu care sunt problemele Capitalei la ora actuala si ma refer aici la problemele legate de logistica, de resurse umane, financiare, etc.

Am, joi, o intalnire cu toti factorii de conducere de la nivelul Politiei Capitalei si ma refer aici la sefi de sectoare, sefi de sectii, sefi de servicii din cadrul Politiei Capitalei.

Gabriel Berca: Lucian Guran va reveni la sefia Politei Capitalei

Urmeaza sa fac aceasta evaluare si dupa aceea, in functie de datele pe care le voi avea, logic ca voi lua si deciziile", a declarat Lucian Guran, la conferinta de finalizare a proiectului "Sistemul National de Raportare a Incidentelor", relateaza Evenimentul Zilei.

Chestorul Lucian Guran astepta rezultatele evaluarilor pentu a putea lua masurile legale.

"E normal sa vedem daca s-a gresit, unde s-a gresit si trebuie sa prevenim asemenea fapte pe viitor, poate trebuie sa vedem si procedurile care sunt intocmite, pentru ca, dupa cum bine se cunoaste, la nivelul Politiei Capitalei exista o incarcatura extraordinar de mare in ceea ce priveste numarul de sesizari,... mai mult


Joi, 08 Martie 2012, ora 16:30

1 comentariu
Record la Politia Capitalei - patru sefi intr-o singura zi

Record la Politia Capitalei - patru sefi intr-o singura zi

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a anuntat miercuri dupa amiaza, ca Lucian Guran (foto) va fi noul sef al Politiei Capitalei.

Chestorul Guran este secretar de stat pe probleme de ordine publica in Ministerul Administratiei si Internelor, dar anterior a mai fost sef al Politiei si seful serviciului "Omoruri".

Numirea lui Guran in fruntea Politiei pune capat unei "balbaieli" care a durat o zi intreaga si care a facut ca, probabil pentru prima data in istoria institutiei, sa existe patru sefi ai Politiei, intr-o singura zi.

Chestorul Viorel Vasile a fost demis, miercuri dimineata, din functie, de catre ministrul Berca, in urma masacrului de luni, de la coaforul Perla, cand Gheorghe Vladan a impuscat opt persoane, dintre care doua au murit.

Seful Politiei Capitalei, schimbat din functie dupa macelul din Dorobanti

Vasile era in functie de mai putin de un an, el fiind investit la sefia Politiei Capitalei pe 31 martie 2011, pentru sase luni, ulterior mandatul sau fiind prelungit.

Fostul sef al Politiei Capitalei a declarat ca nu a fost informat despre acuzatiile care i-au fost aduse.

"Daca am facut lucruri bune sau rele, asta se va vedea in timp", a mentionat Vasile.

Initial, aparuse informatia potrivit careia interimatul urma sa fie preluat de Nicolae Marinescu, care ocupa functia de director adjunct la Politia Capitalei. In 2010, Marinescu a fost director al Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului General al Politiei... mai mult


Miercuri, 07 Martie 2012, ora 16:32

3 comentarii
Urban, despre politistii corupti: Igas trebuie sa-l demita pe seful Politiei Capitalei

Urban, despre politistii corupti: Igas trebuie sa-l demita pe seful Politiei Capitalei

Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Traian Igas, trebuie sa-l demita pe seful Politiei Capitalei, Vasile Viorel, care, rugat sa comenteze scandalul politistilor acuzati de mita, a avut o reactie nedemna de functia lui, considera vicepresedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, Iulian Urban.

Mai exact, senatorul PDL Iulian Urban considera ca, prin modul in care a reactionat fata de gravele acuzatii aduse politistilor de la Sectiile 1 si 3 din Bucuresti, seful Politiei Capitalei "nu face decat sa induca ideea ca politia e reprezentanta si protectoarea tuturor pestilor, camatarilor si bisnitarilor.

Seful Politiei Capitalei spune ca agentii spagari sunt gainari, pentru ca luau sume mici

"Parca jucam in filmele din America anilor '20 , adica da, efectiv trebuie sa ne aparam de Politie, aceasta ne mai fiind un organism de control, ci de represiune in favoarea unor interese oricum mai putin sociale", scrie Iulian Urban pe blogul personal.

"Si seful Politiei Capitalei are tupeul de a numi acesti tortionari 'gainari'?!!? Pentru ca, in definitiv, nu luau bani multi, in acceptiunea lui, si torturau doar de placere. Daca ministrul nu il demite pe el si pe sefii sectiilor respective, consider ca sunt toti mana in mana si e cazul sa ne aparam noi de politie, nicidecum invers", subliniaza Urban.

Nu in ultimul rand, democrat-liberalul atrage atentia ca extrem de grava este reactia sefilor: "Cum adica, sunt gainari?!? Vizavi de ce, daca nu va suparati?!?... mai mult


Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 18:52

1 comentariu
Chestorul Vasile Viorel este noul sef al Politiei Capitalei

Chestorul Vasile Viorel este noul sef al Politiei Capitalei

Chestorul Vasile Viorel va fi numit joi in functia de sef al Politiei Capitalei. Pana in prezent Vasile Viorel a ocupat postul de director la departamentul de Investigatii Criminale, din Inspectoratul General de Politie.

Acesta il va inlocui in functie pe Lucian Guran care a fost numit comandant la directie de Ordine si Siguranta Publica, din cadrul MAI.

Viorel va ocupa aceasta functie pe o perioada de sase luni. La ceremonia de investire au luat parte adjunctul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor principal de politie Lucian Guran, sefii de Servicii si Sectoare de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Guran a fost imputernicit in noua functie, vineri, 25 martie, prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, Traian Igas.

"Incepand cu data de ieri, 25 martie a.c., prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, chestor principal de politie GURAN Lucian Florin a fost imputernicit pe o perioada de sase luni sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administatiei si Internelor. Actul managerial la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va fi asigurat in conditiile legii", se arata intr-un comunicat al MAI.

Lucian Guran a fost numit sef al Politiei Capitalei in 15 decembrie 2009. Din 12 februarie 2004 si pana in decembrie 2009 el a fost adjunct al sefului institutiei. Anterior,... mai mult


Joi, 31 Martie 2011, ora 11:16

Seful Politiei Capitalei, numit temporar adjunct la Ordine si Siguranta Publica

Seful Politiei Capitalei, numit temporar adjunct la Ordine si Siguranta Publica

Seful Politiei Capitalei, Lucian Florin Guran, a fost numit temporar in functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administatiei si Internelor, in locul lui Ioan Nicolae Cabulea, cel din urma fiind numit la conducerea IPJ Alba.

Guran a fost imputernicit in noua functie, vineri, prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, Traian Igas.

"Incepand cu data de ieri, 25 martie a.c., prin ordin al ministrului Administratie si Internelor, chestor principal de politie GURAN Lucian Florin a fost imputernicit pe o perioada de sase luni sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administatiei si Internelor. Actul managerial la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va fi asigurat in conditiile legii", se arata intr-un comunicat al MAI.

Lucian Guran a fost numit sef al Politiei Capitalei in 15 decembrie 2009. Din 12 februarie 2004 si pana in decembrie 2009 el a fost adjunct al sefului institutiei. Anterior, Lucian Guran a fost seful Serviciului Omoruri (2000 - 2004), iar din 1985 a indeplinit functii de executie pe linie de judiciar in cadrul Politiei Capitalei.

A.B. mai mult


Sambata, 26 Martie 2011, ora 19:33

Blaga schimba subprefectii PSD si seful Politiei Capitalei

Blaga schimba subprefectii PSD si seful Politiei Capitalei

Vasile Blaga, ministrul interimar de Interne, a anuntat, vineri seara, ca subprefectii sustinuti de PSD in teritoriu vor fi schimbati sambata, iar seful Politiei Capitalei va fi schimbat din functie saptamana viitoare.

"PD-L este singurul partid care isi asuma guvernarea. Ieri am schimbat prefectii, maine voi schimba toti subprefectii", a declarat Blaga la Antena 3.

Ministrul interimar de Interne a mai precizat ca il va numi pe chestorul Lucian Guran sef al Politiei Capitalei saptamana viitoare, demnitarul anuntand si alte schimbari in Politie.

"Nu l-am numit deocamdata pe domnul Guram, dar o sa il numesc in functia de sef la Politia Capitalei cel mai probabil luni. Multi se vor supara dupa aceasta numire. Domnul Guran este un politist foarte bun", a declarat Blaga, precizand ca "trebuie umblat si la sefii de sectii de politie din Capitala".

Chestorul Lucian Guran, directorul adjunct al Politiei Capitalei din 2004, ar putea fi desemnat de ministrul Vasile Blaga sa conduca aceasta unitate, in locul lui Mihai Calinescu, imputernicit in aprilie la comanda unitatii.

De asemenea, Blaga a anuntat ca are de gand sa opereze o serie de schimbari si la Politia de circulatie.

"Voi face schimbari si la Politia de circulatie, nu mi se pare normal ca soferii sa fie opriti in trafic, fara sa li se spuna ce infractiuni au facut", a mai spus ministrul interimar.

Urmeaza directorii de institutii deconcentrate

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat,... mai mult


Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 21:51

15 comentarii
Mihai Calinescu si Aurel Smochina, noii sefi de la Politia Capitalei si DGIPI

Mihai Calinescu si Aurel Smochina, noii sefi de la Politia Capitalei si DGIPI

Comisarul sef Mihai Calinescu a fost numit sef la Politia Capitalei, acesta inlocuindu-l pe Marian Tutilescu, dat jos din functie saptamana trecuta.

Mihai Calinescu a fost desemnat sa asigure managementul Politiei Capitalei. Acesta a ocupat functia de adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, anunta un comunicat al MAI remis Ziare.com.

Aurel Smochina - noul sef al DGIPI

Tot de miercuri, comisarul sef Aurel Smochina a fost imputernicit in functia de sef diviziune in cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). Anterior, acesta a fost adjunct al directorului general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Calinescu (foto) va ramane in functie pana in momentul in care se va hotari cine va ocupa postul definitiv, el avand un mandat de interimat. Pentru a fi ocupa functia de sef la Politia Capitalei, ministerul Afacerilor Interne trebuie sa il imputerniceasca pe Calinescu.

Zvonurile din presa centrala arata ca demiterea lui Tutilescu a avut legatura cu scandalul de la mall in care a fost implicat clanul interlop Preda, din Capitala.

Seful politiei din Romania, Petre Toba, l-a ales pentru aceasta functie datorita faptului ca are foarte multa experienta.

Fostul sef al Politiei Capitalei a declarat vineri ca demiterea sa nu are nicio legatura cu cazul BGS din Mall Plaza Romania.

"Ministerul de Interne spune clar in comunicat ca nu e nicio legatura, eu nu vreau sa ma derog de responsabilitate.... mai mult


Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:33

1 comentariu
Noul sef al Politiei Romane, Petre Toba, si-a prezentat echipa

Noul sef al Politiei Romane, Petre Toba, si-a prezentat echipa

Noul sef al Politiei Romane, chestorul Petre Toba, a prezentat, in cadrul primei videoconferinte de la numirea lui in functie, echipa sa manageriala.

Aceasta este formata din: chestorul Florin Parvu, adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane (IGPR) si sef al Directiei de Siguranta Publica; comisarul sef Florin Trosca, adjunct al IGPR si sef al Directiei Generale de Investigare a Criminalitatii; comisarul sef Dumitru Bolbosanu, adjunct al IGPR; chestorul Janica Tiganasu Arion, adjunct al IGPR si sef al Directiei Generale a Politiei Administrative.

Incepand cu aceasta saptamana au fost demarate la nivel national, de catre Directia Politiei Rutiere, Directia Politiei de Ordine Publica si Directia Politiei Transporturi, actiuni punctuale, arata Agerpres.

Acestea au ca obiectiv prioritar cresterea gradului de siguranta al cetateanului, prevenirea si combaterea faptelor antisociale cu impact asupra climatului de ordine si siguranta publica, asigurarea respectarii prevederilor legale in fiecare dintre domenii, respectiv ordine publica, transporturi si rutiera. mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 22:23

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O maimuta resusciteaza o alta primata care s-a electrocutat (Video)
  2. Viitoarea casa a omenirii va fi Venus? Proiect NASA neobisnuit (Video)
  3. Premiera: Un tribunal a stabilit ce drepturi are un urangutan
  4. Fotografia zilei: O creatura infricosatoare
  5. Scandal in aer: Bataie intre pasagerii unui avion, din cauza unui... bebelus
  6. Gest de aur facut de un om al strazii pentru o tanara disperata
  7. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  8. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  9. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  10. Opt religii sub un singur acoperis