sefi cj incompatibilitate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a zece alesi locali, primari, viceprimari, consilieri judeteni si locali, printre care si edilul din municipiul Ramnicu Sarat, Viorel Holban.

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.

Viorel Holban, primar al municipiului Ramnic Sarat, din judetul Buzau, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 ianuarie 2009 - 28 mai 2009, intrucat a exercitat, simultan, functia de primar al orasului, dar si calitatea de reprezentant al municipiului in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor S.C. "Compania de Apa" S.A. Buzau.

Ilie Berghezan, primarul comunei Ludos, din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 27 octombrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de primar si calitatea de reprezentant al comunei Ludos in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. SIBIU.

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, incompatibil

Elena Madalina Obada, viceprimar al orasului Fundulea, din judetul Calarasi, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioadele 31 martie 2010 - 13 iulie 2010 si 25 octombrie 2010 - 21 iunie 2012, intrucat a exercitat simultan, functia de viceprimar, calitatea de reprezentant asociatie familiala in cadrul OBADA ELENA MADALINA AF si calitatea de... mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 17:16

Seful ANI critica initiativa lui Dragnea

Seful ANI critica initiativa lui Dragnea

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate are un mesaj clar pentru ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, caruia ii transmite ca ANI nu poate tolera fraudarea banilor publici.

Declaratia presedintelui ANI, facuta la Digi 24, vine ca reactie la proiectul de ordonanta de urgenta propus de Liviu Dragnea, prin care ministrul vrea sa legalizeze incompatibilitatile alesilor locali.

"Este o lege in vigoare, avem cazuri in instanta. Sunt zeci de cazuri de primari in care Agentia a obtinut decizii in fata instantelor si avem multe dosare in lucru", a apreciat Horia Georgescu.

Acesta a mentionat ca sunt solutii pentru ca primarii sau presedintii de CJ sa evite situatiile in care sunt alesi locali si, in acelasi timp, administratori la fime care au contracte cu institutiile publice pe care le conduc.

"Orice entitate locala are posibilitatea sa isi desemneze reprezentanti, pot trimite un functionar public, pot angaja un manager, un avocat", a completat Horia Georgescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, in urma cu o saptamana, la Constanta, ca se doreste modificarea legii pentru ca alesii locali care sunt reprezentantii comunitatii respective in cadrul unei societati comerciale sa nu mai fie considerati incompatibili.

Printre cei aflati in astfel de situatii se numara primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis si presedintele CJ Constanta social-democratul Nicusor Constantinescu. mai mult


Vineri, 21 Iunie 2013, ora 13:37

1 comentariu
Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat

Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat

Dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, Romania s-a ales cu mai multi senatori si deputati, insa Parlamentul este plin de traseisti politici, parlamentari penali, corupti sau incompatibili.

20 membri ai noului Parlament s-au aflat in stare de incompatibilitate sau in conflict de interese. Opt dintre ei si-ar putea pierdele mandatele daca instantele de judecata, pe rolul carora se afla deja cauzele, vor confirma constatarile Agentiei Nationale de Integritate prin decizii definitive, se arata intr-o analiza realizata de Alianta Romania Curata.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Lista finala de senatori si deputati

In cazul lui Florin-Costin Paslaru, deputat USL-PSD de Galati, acest lucru s-ar putea intampla foarte repede: ANI va contesta validarea mandatului de parlamentar.

La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul ca Florin Costin Paslaru, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009 - prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 18 Galati.

Printre cei care au primit sentinte cu recurs sau ale caror dosare se afla deja pe rolul instantelor se numara si Oana Niculescu Mizil.

ANI a stabilit, in septembrie 2011, faptul ca "Oana Niculescu Mizil Stefanescu Thme, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale,... mai mult


Joi, 13 Decembrie 2012, ora 12:59

8 comentarii
ANI: Seful CJ Braila, incompatibil - DNA, sesizata in legatura cu fapte de coruptie

ANI: Seful CJ Braila, incompatibil - DNA, sesizata in legatura cu fapte de coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se afla in stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI), remis vineri Ziare.com, Bunea a dat bani din buget pentru firmele sale.

Este vorba despre Clubul de Fotbal Braila S.A., respectiv Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora au fost incasate peste 7,5 milioane de lei.

Agentia a sesizat DNA pentru posibile fapte de coruptie.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective", se arata in comunicatul ANI. mai mult


Vineri, 31 August 2012, ora 15:40

1 comentariu
ANI: Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni, incompatibili

ANI: Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni, incompatibili

Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni se afla in incompatibilitate, a relevat o ancheta facuta de Agentia Nationala de Integritate.

Cei 78 de consilieri sunt acuzati de conflict de interese, ca urmare a incheierii unor contracte cu firme detinute de familiile lor, iar cele mai mari probleme sunt in judetele Covasna si Brasov, conform unui comunicat ANI, remis Ziare.com.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Cei 78 de alesi locali in cazul carora s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal si al incompatibilitatilor au incheiat, emis ori aprobat un numar total de 654 de facturi achizitii directe si 443 de contracte cu societatile comerciale la care acestia sau sotul/sotia acestora detin actiuni sau parti sociale.

Valoarea totala a beneficiilor patrimoniale obtinute de catre cei 78 consilieri judeteni si consilieri locali este de 37.952.350 de lei (aproximativ 8.510.000 de euro), precizeaza ANI.

In urma anchetei demarate in luna martie a acestui an, inspectorii ANI au descoperit 9 cazuri privind incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ, 33 de cazuri privind existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, fapta prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal, 75 de cazuri privind incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, 16 cazuri privind existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a... mai mult


Vineri, 15 Iunie 2012, ora 09:14

2 comentarii
Seful CJ Neamt, suspendat din functie

Seful CJ Neamt, suspendat din functie

Prefectul de Neamt, Mihai Archip, l-a suspendat marti din functie pe Vasile Pruteanu din functia de sef al CJ Neamt, in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este incompatibil, in urma unei sesizari facute de ANI.

"Vasile Pruteanu a fost suspendat in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este declarat incompatibil, dar avand ca fundamente si alte cercetari aflate pe rol. Atributiile acestuia au fost preluate de vicepresedintele Mircea Pintilie, iar la Neamt sunt asteptati procurorii DNA care vor solicita ridicarea de documente de la CJ", a declarat jurnalistul George Harabagiu, care a realizat o investigatie despre acest caz pentru NewsIn.

Inca un pedelist va candida din partea USL la locale - presedintele CJ Neamt

Anterior, Harabagiu a explicat ca decizia lui Pruteanu de a pleca de la PDL la USL "nu are nicio legatura cu jocul politic pentru CJ Neamt". "Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bacau a respins contestatia facuta de Vasile Pruteanu fata de o decizie a ANI, care il considera incompatibil. ANI a descoperit ca SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, detine calitatea de administrator, a facut afaceri cu CJ Neamt, primind contracte in mai multe institutii subordonate.

In urma deciziei Curtii de Apel prefectul urma sa il suspende azi din functie si, stiind, el a anuntat ca va pleca la USL. Dl Pruteanu, din informatiile pe care le detin, pe surse, are in urma plangerii ANI si doua dosare penale... mai mult


Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:33

3 comentarii
ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat

ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat

Curtea de Apel Targu Mures a anulat, luni, raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI) privind existenta unui conflict de interese in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, sentinta putand fi atacata cu recurs.

"Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Targu Mures s-a pronuntat in dosarul 500/46/2011, avand ca obiect anulare act administrativ, privindu-l pe numitul Nicolescu Constantin, a admis actiunea reclamantului si a anulat raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate in ceea ce priveste retinerea conflictului de interese", se precizeaza intr-un comunicat al Curtii de Apel Mures.

In urma cu un an, la 22 martie 2011, ANI informa ca, in urma cercetarii declaratiilor de avere si interese si a altor documente, a rezultat ca presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a acordat in numele CJ si a altor autoritati in coordonarea institutiei, catre firme ale familiei sale contracte in valoare de 1.567.305 lei.

ANI sustine ca Nicolescu a semnat si aprobat, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges, 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei - TVA inclus - si un 1 contract - aditional prelungire perioada) incheiate de catre Consiliul Judetean Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu este... mai mult


Luni, 26 Martie 2012, ora 21:36

5 comentarii
Noua lista de candidati incompatibili, in viziunea ONG-urilor

Noua lista de candidati incompatibili, in viziunea ONG-urilor

Asociatia Pro Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei au dat marti publicitatii lista candidatilor pentru Camera Deputatilor din jumatatea de vest a tarii care sunt socotiti de cele doua organizatii incompatibili cu statutul de parlamentar.

Printre cauzele pentru care acestia au fost trecuti pe lista sunt traseismul politic, colaborarea cu Securitatea, conflictul de interese sau averea insuficient justificata, informeaza Newsin.

Cele doua organizatii neguvernamentale, impreuna cu Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, au elaborat o lista care cuprinde 130 de persoane care aspira la un mandat de deputat, dar nu corespund unor criterii de integritate, criterii care, cu mici variatii, au fost folosite si in 2004 de catre Coalitia pentru un Parlament Curat.

Printre cei 130 se regasesc numele a numerosi actuali parlamentari, dar si ale unor persoane care au avut functii importante la nivelul administratiei locale.

In judetul Alba, sunt printre cei nominalizati seful AVAS Teodor Atanasiu, caruia i se imputa faptul ca si-a angajat cumnatul in institutie si are o avere nejustificat de mare, dar si deputatul Nicolae Popa care are la activ trecerea succesiva prin PDSR, ApR, PUR si PNL. De la PSD, este pomenit deputatul Emilian Cutean, care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri.

In Arad, candideaza actualul senator Danut Ungureanu care a fost inclus pe lista deoarece este autorul amendamentelor care au exceptat de la... mai mult


Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 16:17

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  2. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  3. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  4. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  5. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  6. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  7. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  8. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  9. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  10. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om