sefi cj incompatibilitate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Presedintele CJ Gorj, acuzat de fals in declaratii si incompatibilitate

Presedintele CJ Gorj, acuzat de fals in declaratii si incompatibilitate

Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, a fost gasit de ANI in incompatibilitate si cu fals in declaratiile de avere, pentru ca nu a mentionat veniturile obtinute ca expert la Inspectoratul Scolar Judetean si la Centrul de Dezvoltare a Invatamantului Profesional, fiind sesizat Parchetul Targu Jiu.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Ion Calinoiu a fost in incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Gorj.

Acesta a detinut simultan si functiile de expert in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie - 15 decembrie 2012, si expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social, expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, in perioada 1-31 iulie 2013.

ANI: Zeci de fosti sau actuali alesi locali, in incompatibilitate

ANI sustine ca presedintele CJ Gorj a incalcat astfel dispozitiile legale potrivit carora functia de presedinte al consiliului judetean este incompatibila cu orice alte activitati remunerate, cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale.

De asemenea, intrucat Ion Calinoiu nu a mentionat, in declaratiile de avere depuse in 11 iunie 2013 si 12 iunie 2014, veniturile obtinute in baza contractelor incheiate cu Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si, respectiv, cu... mai mult


Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 10:07

Adrian Duicu pierde procesul cu ANI, in care era acuzat de incompatibilitate

Adrian Duicu pierde procesul cu ANI, in care era acuzat de incompatibilitate

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu, s-a aflat in incompatibilitate, intrucat a participat la adoptarea in CJ a unor hotarari privind inchirierea unui teren si vanzarea a doua imobile catre o firma in care era asociat, a decis, marti, instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI), respingand actiunea lui Duicu. Instanta suprema a dat castig de cauza Agentiei Nationale de Integritate, stabilind ca Adrian Duicu s-a aflat in incompatibilitate.

In 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate. Decizia nu a fost irevocabila si a fost contestata de inspectorii de integritate la instanta suprema.

ANI a constatat, in urma evaluarii incepute in 16 decembrie 2011, ca Ioan Adrian Duicu, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti la acea data, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea si adoptarea unei hotarari a Consiliului Judetean Mehedinti din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobata inchirierea unui teren, in suprafata de 250 de metri patrati situat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin catre SC Romrad-RMN SRL, precum si a unei hotarari din 31 august 2009, privind vanzarea a doua corpuri de proprietate din municipiu catre aceeasi societate, in conditiile in care el... mai mult


Marti, 10 Martie 2015, ora 17:30

1 comentariu
Mircea Molot, seful suspendat CJ Hunedoara, isi pierde mandatul - declarat incompatibil definitiv

Mircea Molot, seful suspendat CJ Hunedoara, isi pierde mandatul - declarat incompatibil definitiv

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Molot, a fost declarat incompatibil definitiv si irevocabil de judecatorii Inaaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Astfel, in urma procesului dintre Mircea Molot si ANI, liberalul isi va pierde mandatul de sef al CJ Hunedoara, transmite Realitatea TV.

Inspectorii ANI au constatat ca Molot se afla in stare de incompatibilitate, intrucat a ocupat, in acelasi timp functia de presedinte al CJ Hunedoare, precum si postul de sef al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la Societatea de Drumuri si Poduri Hunedoara, aflata in subordinea administratiei judetene.

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Molot in mai 2012, iar procesul a ajuns atunci pe rolul Inaltei Curti, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis sa respinga contestatia acestuia si sa mentina raportul de evaluare intocmit de ANI.

Liberalul mai are pe rol un proces cu ANI, care l-a acuzat, in septembrie 2013, de conflict de interese in materie administrativa.

Mircea Molot, presedintele CJ Hunedoara, acuzat de conflict de interese

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca Mircea Molot a participat la adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care a fost incheiat un Acord de asociere intre aceasta institutie si Crucea Rosie Filiala Hunedoara, unde liberalul a fost presedinte in perioada 5 martie 2011 - 26 octombrie 2012.

Crucea Rosie Filiala Hunedoara a primit... mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 17:35

Seful ANI, despre procesul cu Iohannis, averea lui Ponta si declaratii de avere pentru toti cetatenii Interviu video

Seful ANI, despre procesul cu Iohannis, averea lui Ponta si declaratii de avere pentru toti cetatenii Interviu video

Exista 114 dosare similare cu al lui Klaus Iohannis in diverse stadii de judecata si niciunul nu are o decizie irevocabila a ICCJ. Inalta Curte va transa speta si va da o hotarare care, cu siguranta, va fi respectata in toate celelalte cazuri, spune presedintele ANI Horia Georgescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Georgescu a explicat care ar fi punctele in care legislatia ANI ar putea fi imbunatatita si a vorbit despre un sistem de declarare a averii pentru toti cetatenii Romaniei: "Noi ne blocam cand trebuie sa verificam persoanele private asupra carora nu avem competenta si cercul se inchide. Este regretabil sa vedem persoane fara venituri si care conduc masini foarte scumpe sau detin proprietati impresionante".

Horia Georgescu a aratat ca anul acesta ANI a identificat 444 de cazuri privind conflicte de interese, incompatiblitati sau averi nejustificate. Intre ele, 39 de parlamentari, 124 de primari si viceprimari, 74 de consilieri judeteni.

In interviul pentru Ziare.com, presedintele ANI s-a referit si la procesele cu Mircea Diaconu, la averea lui Victor Ponta, dar si la presiunile asupra Agentiei de Integritate.

Procesul dintre ANI si Klaus Iohannis nu s-a incheiat inainte de alegeri. Cum vedeti continuarea acestei cauze dupa ce dl Iohannis a castigat?

Deocamdata sunt pe rol mai multe cauze la CCR, aceasta urmand sa decida pe 16 decembrie daca articolul in cauza e sau nu constitutional. Orice decizie va fi general obligatorie pentru toata... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 08:05

24 comentarii
Senatul apara primarii incompatibili

Senatul apara primarii incompatibili

Senatul a respins, miercuri, cererea de reexaminare a legii privind incompatibilitatea primarilor care fac parte din consiliile de administratie ale regiilor autonome.

Plenul Senatului a decis ca proiectul de lege sa ramana in forma aprobata, in vara, de Camera Deputatilor. In aceasta forma se precizeaza ca primarii si presedintii de Consilii Judetene nu mai sunt incompatibili daca fac parte din consiliile de administratie ale unor regii autonome, precum societatile locale de apa si canal.

In jur de 1.000 de primari vor scapa de situatia de incompatibilitate, daca legea va intra in vigoare in forma aprobata de Senat. Cererea de reexaminare urmeaza sa fie dezbatuta si de catre Camera Deputatilor, ca for decizional pe acest act normativ.

Basescu apara ANI si spune NU legii care protejeaza alesii locali de incompatibilitate (Video)

Decizia de miercuri a Senatului vine dupa ce, in luna iulie, presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea legii amintite. "Participarea primarilor si a presedintilor consiliilor judetene in organele de conducere ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara nu se justifica in mod obiectiv", motiva seful statului.

Camera Deputatilor a votat, in 24 iunie, cu o larga majoritate, propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice.

Deputatii au votat legea prin care ii scapa de ANI pe alesii locali din conducerea regiilor

"Primarii comunelor, oraselor,... mai mult


Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 12:01

11 comentarii
ANI: Seful CJ Braila, incompatibil - DNA, sesizata in legatura cu fapte de coruptie

ANI: Seful CJ Braila, incompatibil - DNA, sesizata in legatura cu fapte de coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se afla in stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI), remis vineri Ziare.com, Bunea a dat bani din buget pentru firmele sale.

Este vorba despre Clubul de Fotbal Braila S.A., respectiv Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora au fost incasate peste 7,5 milioane de lei.

Agentia a sesizat DNA pentru posibile fapte de coruptie.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective", se arata in comunicatul ANI. mai mult


Vineri, 31 August 2012, ora 15:40

1 comentariu
ANI: Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni, incompatibili

ANI: Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni, incompatibili

Aproape 80 de fosti si actuali consilieri locali si judeteni se afla in incompatibilitate, a relevat o ancheta facuta de Agentia Nationala de Integritate.

Cei 78 de consilieri sunt acuzati de conflict de interese, ca urmare a incheierii unor contracte cu firme detinute de familiile lor, iar cele mai mari probleme sunt in judetele Covasna si Brasov, conform unui comunicat ANI, remis Ziare.com.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Cei 78 de alesi locali in cazul carora s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal si al incompatibilitatilor au incheiat, emis ori aprobat un numar total de 654 de facturi achizitii directe si 443 de contracte cu societatile comerciale la care acestia sau sotul/sotia acestora detin actiuni sau parti sociale.

Valoarea totala a beneficiilor patrimoniale obtinute de catre cei 78 consilieri judeteni si consilieri locali este de 37.952.350 de lei (aproximativ 8.510.000 de euro), precizeaza ANI.

In urma anchetei demarate in luna martie a acestui an, inspectorii ANI au descoperit 9 cazuri privind incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ, 33 de cazuri privind existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, fapta prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal, 75 de cazuri privind incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, 16 cazuri privind existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a... mai mult


Vineri, 15 Iunie 2012, ora 09:14

2 comentarii
Seful CJ Neamt, suspendat din functie

Seful CJ Neamt, suspendat din functie

Prefectul de Neamt, Mihai Archip, l-a suspendat marti din functie pe Vasile Pruteanu din functia de sef al CJ Neamt, in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este incompatibil, in urma unei sesizari facute de ANI.

"Vasile Pruteanu a fost suspendat in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este declarat incompatibil, dar avand ca fundamente si alte cercetari aflate pe rol. Atributiile acestuia au fost preluate de vicepresedintele Mircea Pintilie, iar la Neamt sunt asteptati procurorii DNA care vor solicita ridicarea de documente de la CJ", a declarat jurnalistul George Harabagiu, care a realizat o investigatie despre acest caz pentru NewsIn.

Inca un pedelist va candida din partea USL la locale - presedintele CJ Neamt

Anterior, Harabagiu a explicat ca decizia lui Pruteanu de a pleca de la PDL la USL "nu are nicio legatura cu jocul politic pentru CJ Neamt". "Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bacau a respins contestatia facuta de Vasile Pruteanu fata de o decizie a ANI, care il considera incompatibil. ANI a descoperit ca SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, detine calitatea de administrator, a facut afaceri cu CJ Neamt, primind contracte in mai multe institutii subordonate.

In urma deciziei Curtii de Apel prefectul urma sa il suspende azi din functie si, stiind, el a anuntat ca va pleca la USL. Dl Pruteanu, din informatiile pe care le detin, pe surse, are in urma plangerii ANI si doua dosare penale... mai mult


Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:33

3 comentarii
ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat

ANI pierde lupta cu presedintele CJ Arges: raportul lui Nicolescu, anulat

Curtea de Apel Targu Mures a anulat, luni, raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI) privind existenta unui conflict de interese in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, sentinta putand fi atacata cu recurs.

"Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Targu Mures s-a pronuntat in dosarul 500/46/2011, avand ca obiect anulare act administrativ, privindu-l pe numitul Nicolescu Constantin, a admis actiunea reclamantului si a anulat raportul intocmit de Agentia Nationala de Integritate in ceea ce priveste retinerea conflictului de interese", se precizeaza intr-un comunicat al Curtii de Apel Mures.

In urma cu un an, la 22 martie 2011, ANI informa ca, in urma cercetarii declaratiilor de avere si interese si a altor documente, a rezultat ca presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a acordat in numele CJ si a altor autoritati in coordonarea institutiei, catre firme ale familiei sale contracte in valoare de 1.567.305 lei.

ANI sustine ca Nicolescu a semnat si aprobat, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges, 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei - TVA inclus - si un 1 contract - aditional prelungire perioada) incheiate de catre Consiliul Judetean Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societati la care Nicolescu este... mai mult


Luni, 26 Martie 2012, ora 21:36

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)