selectie angajati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Angajatori de Top: Te asteapta 3400 de oportunitati de cariera

Angajatori de Top: Te asteapta 3400 de oportunitati de cariera

100 de companii participante, peste 3400 de oportunitati de cariera si aproximativ 15 000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ de cariera din aceasta primavara. Vineri si sambata, pe 4-5 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc editia cu numarul 16 a evenimentului de cariera Angajatori de TOP.

Evenimentul ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in dialog cu oameni de business din cadrul companiei, reprezentanti de HR sau top management. Chiar si pentru candidatii care nu isi cauta activ un loc de munca, participarea este o ocazie buna pentru a intelege evolutia pietei in acest moment.

Pentru cele peste 3400 de pozitii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar.

In functie de numarul oportunitatilor de cariera deschise de cele 100 de companii, domenile in care vizitatorii Angajatori de TOP isi pot gasi un job sunt:

1. IT
2. Client Service
3. Financiar - Bancar
4. Vanzari
5. Telecomunicatii
6. Inginerie
7. Marketing&PR
8. Alte domenii: Resurse Umane, Logistica, Productie, Administrativ, Transporturi, Asigurari

In ce orase iti poti gasi un job la Angajatori de TOP?

In urma centralizarii informatiilor cu privire la joburile deschise de companiile participante a rezultat faptul ca angajatorii cauta... mai mult


Marti, 01 Aprilie 2014, ora 17:38

Ce faci daca te prinde cutremurul la interviu - situatii bizare in biroul angajatorului

Ce faci daca te prinde cutremurul la interviu - situatii bizare in biroul angajatorului

Specialistii sustin ca cei care se afla in cautarea unui loc de munca trebuie sa fie pregatiti pentru orice situatie. Intr-o piata plina de candidati gata sa aplice pentru un numar relativ restrans de joburi, este important sa reactionezi ca la carte daca o companie te-a selectat pentru interviu.

Pentru unii recruiteri si candidati lucrurile pot lua o intorsatura foarte diferita fata de asteptarile pe care le au de la interviul de angajare, iar modul in care te comporti poate fi decisiv, spun expertii in recrutare, scrie BBC Capital.

Lee Ballentine, care in prezent detine o editura, a povestit ca a aplicat pentru un post de inginer de aplicatii in Silicon Valley, in timpul anilor 1980. El a fost intervievat de CEO-ul companiei, un barbat impunator, fost militar al Armatei israeliene.

Cele mai ciudate 9 intrebari puse de companiile IT la interviu

"A inceput un cutremur, iar el a continuat interviul, foarte serios. De pe scaunul pe care stateam puteam vedea oameni fugind pe coridor spre iesire", a povestit Ballentine. In loc sa intre in panica si sa evacueze cladirea, CEO-ul nu a reactionat deloc si a continuat conversatia.

"Seismul a devenit mai intens, lucrurile au inceput sa cada de pe rafturi, iar tot mai multi oameni paraseau imobilul. Am decis ca, daca el poate suporta asta, atunci pot si eu. Am continuat sa vorbim pana cand am ramas ultimii doi oameni din cladire", a continuat el.

Dupa jumatate de ora, angajatii s-au intors la birouri, iar cei doi... mai mult


Sambata, 22 Februarie 2014, ora 20:33

2 comentarii
Respins la angajare din cauza varstei - ce masuri pot fi luate

Respins la angajare din cauza varstei - ce masuri pot fi luate

Desi interzisa prin lege si in dezacord cu fenomenul de imbatranire a fortei de lucru disponibile, discriminarea la angajare pe criteriul varstei este o practica frecvent intalnita in Romania, potrivit specialistilor de pe piata muncii.

Un asfel de comportament din partea angajatorului reprezinta contraventie si se sanctioneaza, putandu-se ajunge chiar la proces in instanta, afirma Ioana Popa, consultant legislatia muncii si consilier in cariera.

Consultantul detaliaza in continuare ce pot face persoanele confruntate cu aceasta forma de discriminare.

Alegerea viitorilor salariati pe criteriul varstei este o practica destul de frecvent intalnita in randul angajatorilor din Romania, desi o selectie bazata pe acest element este una discriminatorie.

Situatia a capatat amploare in ultimii ani, cu toate ca asistam la un fenomen de imbatranire a populatiei ca urmare a migrarii unui numar destul de mare de tineri spre alte tari sau continente, un procent destul de mare din forta de munca ramasa in tara incadrandu-se in intervalul de varsta 45 - 60, chiar 65 de ani.

De altfel, legislatia muncii in vigoare la acest moment - OUG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare - prevede ca un comportament discriminatoriu in functie de varsta, sex, religie, rasa si nu numai, in cadrul unui raport de munca, reprezinta contraventie si se sanctioneaza.

Se poate ajunge chiar la proces in instanta.

Totodata, angajatorul nu are voie sa acorde... mai mult


Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 07:07

22 comentarii
Ce nu are voie angajatorul roman sa intrebe la interviu

Ce nu are voie angajatorul roman sa intrebe la interviu

In mod legitim, angajatorul incearca sa afle la interviu cat mai multe informatii despre persoana care ii solicita o slujba.

Aparent banale, o parte dintre intrebarile adresate cu aceasta ocazie nu sunt tocmai in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Ioana Popa, consultant legislatia muncii si consilier in cariera, ne spune in continuare care sunt intrebarile "interzise" in timpul interviului de angajare si ce masuri pot lua persoanele confruntate cu situatii discriminatorii.

Exista o serie de intrebari pe care angajatorul nu ar trebui sa le adreseze intr-un interviu de selectie si pe baza carora sa decida asupra angajarii respectivei persoane.

In foarte multe tari, inclusiv in Romania, intrebarile legate de religie, stare civila, varsta, rasa, interese politice, starea de sanatate sau chiar orientare sexuala au caracater discriminatoriu, includerea lor intr-un interviu de recrutare fiind interzisa prin lege. Iar angajatorul care nu respecta aceste lucruri poate fi pus inclusiv in situatia de a plati daune morale persoanei respective.

"Esti casatorit/divortat?", "Cati copii ai?", "Parintii tai cu ce se ocupa?". "Unde te-ai nascut?" "Ce nationalitate ai?", "Fumezi?" sau "Intentionezi sa ai un copil?" - sunt doar o parte dintre intrebarile care, desi discriminatorii, apar adesea intr-un interviu de angajare.

Destul de multi candidati dezvaluie aceste informatii chiar de la momentul construirii CV-ului si trebuie sa recunoastem ca nici portalurile... mai mult


Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 07:47

5 comentarii
Fostii angajati ai Mechel Campia Turzii vor produce sosoni de schi pentru Salomon

Fostii angajati ai Mechel Campia Turzii vor produce sosoni de schi pentru Salomon

AJOFM Cluj a inceput, joi, recrutarea a 180 de persoane pentru prima intreprindere sociala din Romania, unde vor lucra someri de la Combinatul Mechel Campia Turzii si unde se vor produce sosoni pentru claparii de schi, printr-o finantare de la Comisia Europeana de 6,4 milioane de euro.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca proiectul intreprinderii sociale a fost depus in decembrie 2012 la Comisia Europeana, de unde a primit o finantare de 6,4 milioane de euro.

"AJOFM Cluj a inceput recrutarea si selectia a 180 de persoane care vor lucra in prima intreprindere sociala din Romania, un proiect unic in Romania, care se adreseaza somerilor de la Combinatul Mechel Campia Turzii. Numarul total de angajati va fi de 250, prima linie de productie urmand sa inceapa activitatea in ianuarie 2014. Proiectul combinatului social a fost depus in decembrie 2012 la Comisia Europeana, de unde a primit o finantare de 6,4 milioane de euro, din care 4 milioare reprezinta intreprinderea sociala si crearea a 250 de locuri de munca, iar restul cursuri de formare si subventii acordate celor care se prezinta la selectie", a spus Don.

Proiectul intreprinderii sociale se va derula pe o perioada de patru ani, iar la finalul acestora angajatii vor decide daca vor continua colaborarea, iar daca vor accepta, vor deveni proprietari ai intreprinderii sociale.

Don a spus ca a fost identificat si un spatiu... mai mult


Joi, 03 Octombrie 2013, ora 19:16

Un angajat al TVR s-a sinucis, dupa ce a vazut rezultatele selectiei

Un angajat al TVR s-a sinucis, dupa ce a vazut rezultatele selectiei

Un angajat al Televiziunii Romane s-a sinucis, joi, dupa ce a vazut rezultatele selectiei in urma careia vor fi concediati circa 900 de salariati.

Barbatul, in varsta de 54 de ani, lucra la postul de televiziune din Targu Mures, in cadrul serviciului de pompieri. Era casatorit si avea un copil care lucreaza tot in TVR.

Ion Popescu, liderul Confederatiei Sindicale Nationale "Meridian" a declarat, pentru Bursa: "Dupa ce a vazut rezultatele, s-a spanzurat. Era casatorit si avea un copil care lucreaza tot la TVR si caruia ii este frica sa vorbeasca, sa nu fie dat afara. Se poate ca si Saftoiu sa aiba astfel de surprize incat sa-si puna streangul de gat sau sa se arunce de la etaj...".

Liderul de sindicat acuza faptul ca intreaga procedura a realizata fara consultarea sindicatelor, adaugand: "Tot ceea ce s-a facut, s-a facut doar de catre conducere, fara sindicate. Informarea, consultarea si negocierea nu au avut loc. Sindicatele se vor lupta in continuare. Este posibil sa facem plangere penala impotriva conducerii TVR, pentru ca a abuzat de institutiile statului, nerespectand procedurile impuse de lege".

Procesul de selectie a personalului din Televiziunea Romana pentru stabilirea celor aproape 900 de persoane care vor pleca din TVR s-a incheiat zilele trecute, rezultatele finale fiind afisate pe reteua interna de Internet. mai mult


Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 12:36

5 comentarii
TVR, pe culmile politizarii (Opinii)

TVR, pe culmile politizarii (Opinii)

Ceea ce trebuia sa inceapa TVR nu creeaza nici macar iluzia unei restructurari. Se profila cea mai teribila epurare politica din ultimii 22 de ani.

Un Consiliu de Administratie nelegal constituit si condus de un PDG la fel de nelegal executa aceasta operatiune in regim de maxima urgenta, astfel incat, pana la alegeri, TVR sa fie curatat de elementele reactionare si deci indezirabile.

Ca TVR avea nevoie de o restructurare ampla, ca lucrurile nu mergeau bine nu cred ca se indoieste cineva care se uita macar la datoriile uriase ale institutiei si la audientele bland spus modeste ale canalelor televiziunii publice.

Cu 3.000 de angajati, TVR este supradimensionata, iar ceea ce produce este preponderent irelevant. Dar o restructurare inseamna aplicarea unor criterii de profesionalism si de eficienta in urma unor auditari amanuntite si a unor studii de impact si fezabilitate foarte serioase.

Inainte de a te apuca sa tai, stabilesti la milimetru de unde trebuie sa tai, unde e prea mult, unde e prea putin, unde e inutil, unde e insuficient. In TVR nu s-a intamplat asa ceva.

Restructurarea gandita de Claudiu Elwis Saftoiu inseamna un singur lucru. Practic, toti angajatii erau obligati sa renunte in scris la actualele pozitii si sa solicite in scris intrarea in procesul de selectie pentru obtinerea unei noi incadrari.

Adica, intr-un fel isi semnau demisia. Ca sa fie treaba clara, vechile incadrari erau desfiintate si in locul lor apareau altele noi, cu noi... mai mult


Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:53

43 comentarii
Cum isi aleg angajatorii romani personalul?

Cum isi aleg angajatorii romani personalul?

Antreprenorii romani prefera sa angajeze personalul pe baza aplicatiilor directe si pe baza recomandarilor si se incred mai putin pe agentii de recrutare, arata un studiu recent.

81% dintre firme isi aleg angajatii dintre cei care trimit aplicatii direct pe e-mail, aceasta fiind cea mai des utilizata metoda de a gasi personal, arata studiul HR Outlook Q2, publicat de HR Club si firma de cercetare Deadalus Millward Brown.

Alte metode populare de a selecta angajatii sunt anunturile pe site-urile de recrutare (76%), recomandarile angajatilor (71%), dar si fostii candidati (39%) si internship-urile (33%).

Cand vine vorba de calitatile apreciate la angajati, atitudinea conteaza cel mai mult pentru firme (in proportie de 59%), urmata de potrivirea cu cultura organizatiei (51%) si nivelul de educatie (37%). Angajatorii tin cont si de rezultatele obtinute la testele companiei (37%), dar si de abilitatile de comunicare (33%).

Experienta acumulata conteaza doar in mica masura (22%), arata studiul. (L.S.) mai mult


Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 14:03

1 comentariu
Peste 1.000 de angajati ai Garzii Financiare au primit preaviz

Peste 1.000 de angajati ai Garzii Financiare au primit preaviz

Un numar de 1.063 de angajati ai Garzii Financiare au primit, luni, preaviz si urmeaza sa fie examinati. Potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in urma acestor testari, cel putin 291 de salariati vor parasi institutia, reprezentand 21% din total.

Dintre angajatii care au primit preaviz, 58 ocupa functii de conducere. Potrivit lui Blejnar, in urma examinarilor se va stabili care dintre salariati vor fi concediati sau relocati in alte structuri din Garda Financiara, potrivit Mediafax.

Blejnar a mai precizat ca din cei 1.383 de angajati ai Garzii Financiare, 320 nu au primit preaviz, deoarece lucreaza in departamente subdimensionate ca numar.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat, luni, ca a facut o plangere prealabila la ANAF, urmand ca marti sa atace in instanta ordinul lui Sorin Blejnar, pe care il considera "ilegal".

"Ordinul presedintelui ANAF este viciat pentru ca au fost eliberate preavize fara respectarea legii. Trebuia ca intai sa aiba loc procedurile de examinare, iar apoi, dupa selectarea angajatilor in urma testelor, cei care nu au trecut examenul sa primeaca preaviz de eliberare din functie, nu invers", a explicat Oprescu.

In urma unui proces de restructurare a ANAF, aprobat recent de Guvern, structura Garzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 in prezent.

Blejnar a anuntat, la mijlocul lunii iunie, ca in total vor fi disponibilizati 2.000 de angajati ai... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 17:11

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  2. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  3. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  4. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  5. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  6. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  7. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  8. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  9. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  10. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface