sezon estival

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elena Udrea: Sunt multumita de sezonul estival

Elena Udrea: Sunt multumita de sezonul estival

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Constanta, ca este multumita de actualul sezon estival, in prezent statiunile riverane Marii Negre fiind ocupate la capacitate maxima, dar ca aceasta situatie nu inseamna ca pe litoralul romanesc nu mai trebuie facut nimic.

"Pana acum da, sunt multumita. Dupa mine, asta arata faptul ca, pe de o parte, oamenii s-au mai relaxat in ceea ce priveste presiunea crizei economice si merg in concediu.

Pe de alta parte, arata si ca aleg turismul romanesc, inca aleg sa mearga in destinatii in Romania, pe litoralul romanesc. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche si sa spunem ce bine ca vin oamenii in iulie si august pe litoral, nu mai e nimic de facut", a afirmat Elena Udrea, mentionand ca statisticile arata ca au crescut cu aproape 30% cheltuielile populatiei cu petrecerea vacantelor.

Potrivit acesteia, la 1 septembrie unii dintre hotelieri vor inchide unitatile si vor pleca cu banii "facuti in mare parte la negru" in aceasta vara si "adio cu litoralul romanesc".

"Asa se va intampla. Deci lucrurile acestea trebuie sa le combatem. Nu ma satisface foarte mult faptul ca vad acum ca e un grad de ocupare suta la suta. O sa vedem ce o sa fie in septembrie. De aceea, sunt multe de facut si trebuie, zic eu, sa ramanem in parteneria