simulare interventii urgenta

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Accident aviatic, simulat pe Aeroportul Baneasa

Accident aviatic, simulat pe Aeroportul Baneasa

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti organizeaza, miercuri, un exercitiu de simulare pentru interventia in cazul unui incident aviatic.

Exercitiul va fi organizat in cooperare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti.

Simularea se defasoara incepand cu ora 9:10 si va simula capacitatea de interventie in cazul producerii unui accident aviatic pe Aeroportul International Aurel Vlaicu - Baneasa. mai mult


Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 10:07

Simulare de accident aviatic, cu autobuz in lipsa de avion, la Timisoara

Simulare de accident aviatic, cu autobuz in lipsa de avion, la Timisoara

Aeroportul International din Timisoara a organizat, duminica, cel mai mare exercitiu de simulare a unui accident aviatic din ultimii doi ani, cu participarea a peste o suta de persoane.

Pentru ca aeroportul nu are in proprietate aeronave, organizatorii s-au folosit de un ... autobuz, pe post de avion.

Potrivit Antena 3, scenariul exercitiului a prevazut o aterizare de urgenta a unei aeronave in care se gaseau zece pasageri si trei membri ai echipajului.

Unul dintre motoarele avionului a luat foc, in momentul aterizarii, fortele de interventie salvand pasagerii si membrii echipajului. De asemeneea, pompierii au actionat cu promptitudine pentru stingerea incendiului izbucnit in autobuzul-avion de pe pista de aterizare.

La exercitiul de pe Aeroportul International Timisoara au participat peste o suta de persoane de la Directia Serviciilor de Navigatie Aeriana, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat, Serviciul de Ambulanta Timis, Serviciul de Ambulanta Neuromed, Inspectoratul Judetean de Politie Timis, Inspectoratul Judetean de Politie de Frontiera Timis, Serviciul Roman de Informatii. mai mult


Duminica, 29 Mai 2011, ora 18:27

1 comentariu
Simulare de cutremur de peste 7 grade in Capitala

Simulare de cutremur de peste 7 grade in Capitala

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a organizat, vineri, un exercitiu la o fabrica dezafectata din sectorul 1 al Capitalei, unde a avut loc o simulare a unui seism devastator cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, in urma caruia ar fi rezultat peste 1.500 de victime.

Potrivit reprezentantilor ISU Bucuresti, acesta este cel mai mare exercitiu de acest gen din acest an la care au participat peste 500 de pompieri, jandarmi, medici sau voluntari care ar trebui sa intervina in situatia producerii unui cutremur de mare intensitate.

Exercitiul a avut ca principal obiectiv punerea in aplicare a planurilor de actiune, de cooperare, si de interventie pentru limitarea efectelor in cazul producerii unui cutremur. Un alt obiectiv important a fost punerea in aplicare a procedurilor de interventie menite sa coordoneze unitar atat actiunile de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor materiale din zonele afectate, cat si actiunile de localizare si limitare a efectelor situatiilor de urgenta aparute.

Scopul exercitiului a fost eficientizarea managementului unitar al interventiei componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta de la nivelul Municipiului Bucuresti pentru gestionarea efectelor unui cutremur de mare intensitate in Bucuresti.

Astfel, in curtea fabricii dezafectate de pe bulevardul Bucurestii Noi a fost instalat un spital de campanie, unde se presupune ca ar fi trebuit sa li se acorde primul ajutor celor... mai mult


Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 12:14

Cutremur devastator simulat la Targu Jiu

Cutremur devastator simulat la Targu Jiu

Politistii, pompierii si medicii din Targu Jiu au simulat vineri o interventie de salvare in cazul unui cutremur de 6,8 pe scara Richter care ar distruge unele cladiri din centrul orasului.

Scenariul simularii spunea ca un hotel din centrul orasului a fost distrus din temelii, iar sub daramaturi sunt blocate mai multe victime, informeaza Adevarul.

"In prima faza au intervenit politistii comunitari, care au avut rolul de a izola zona de curiosi. Apoi au intervenit reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj, care au lichidat incendiul izbucnit la unul dintre etajele hotelului, iar medicii de la Ambulanta au transportat pacientii la spital", a explicat Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al ISU Gorj, care a adaugat ca timpul de reactie s-a incadrat in cel prevazut in legislatie.

Simularea a marcat implinirea celor 77 de ani de Protectie Civila in Romania. mai mult


Vineri, 26 Februarie 2010, ora 17:55

Exercitiu de urgenta radiologica, la Cernavoda

Exercitiu de urgenta radiologica, la Cernavoda

Un exercitiu de urgenta radiologica se va derula, vineri, intre orele 8.00 - 12.00, in Cernavoda.

Exercitiul se va desfasura in Unitatea 2 a CNE Cernavoda, acolo unde se vor simula primele alarme care indica faptul ca a avut loc un accident nuclear de tip "End Fitting Failure", iar reprezentantii CNE, conform scenariului si uzantelor, vor transmite imediat notificarea presedintelui Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta (CLSU).

Ulterior, primarul va declara stare de urgenta generala, iar reprezentantii CNE vor simula, in continuare, actiuni de remediere a defectiunilor si de monitorizare a nivelului radiatiilor, urmand ca, periodic, sa transmita notificari catre autoritatile locale, referitor la etapele de interventie si nivelul radiatiilor din teren. mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 09:13

Simulare de accident nuclear la centrala de la Cernavoda

Simulare de accident nuclear la centrala de la Cernavoda

Pompierii si lucratorii ISU vor face, in perioada 19-23 octombrie, un exercitiu de protectie si interventie in caz de accident nuclear la centrala de la Cernavoda.

Tema exercitiului "Axiopolis 2009" vizeaza activitatea autoritatilor administratiei publice la nivel central si local, a Comitetului National, Comitetelor Judetene si Locale pentru Situatii de Urgenta, a comitetelor pentru situatii de urgenta de la institutiile publice centrale din zona de planificare la urgenta, a structurilor profesioniste pentru situatii de urgenta prevazute in planurile operative de actiune, a populatiei si a salariatilor centralei in conditiile unei urgente nucleare in afara amplasamentului CNE Cernavoda.

In acest sens, simularea se va desfasura in zona incintei Centralei Nucleare de la Cernavoda, dar si in localitatile Cernavoda, Medgidia, Satul Nou, Seimeni, Saligny, Mircea Voda, Rasova si Pestera.

In aceasta perioada, traficul in zonele de desfasurare a exercitiului va fi supus restrictiilor, in sensul ca zonele de desfasurare a exercitiului vor fi delimitate prin marcaje specifice, dar si al posibilitatii ingreunarii temporare a circulatiei, in zonele adiacente. mai mult


Joi, 08 Octombrie 2009, ora 14:17

Constanta: Simulare pentru o posibila poluare marina cu hidrocarburi

Constanta: Simulare pentru o posibila poluare marina cu hidrocarburi

In perioada 25-27 august Autoritatea Navala Romana va organiza la Constanta exercitiul regional operational RODELTA 2009.

"Actiunea consta in organizarea unui exercitiu complex de raspuns in cazul unei poluari marine majore cu hidrocarburi si de cautare - salvare, de tip DELTA, cu implicarea tuturor institutiilor care au atributii in domeniu, in Bazinul Marii Negre", potrivit unui comunicat de presa.

Prin acest exercitiu se doreste verificarea viabilitatii planului de cooperare interministerial - 2008, in legatura cu interventia unitara, in situatii de urgenta, pentru cautarea si salvarea de vieti omenesti in zona de litoral si pe mare.

In acelasi timp se va pune in aplicare si regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie civila.

Evenimentele vor avea loc in prezenta reprezentailor Ministerului Mediului, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii Nationale, ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, ai Inspectoratului General al Politiei Romane si cel pentru Situatii de Urgenta, precum si observatori de la Comisia Europeana, reprezentanti ai Organizatiei Maritime Internationale (IMO), ai Agentiei Europene de Siguranta Maritima (EMSA) si ai tarilor riverane Marii Negre. mai mult


Luni, 24 August 2009, ora 14:26

Sibiu: Simulari de interventii in situatii de urgenta

Sibiu: Simulari de interventii in situatii de urgenta

Pompierii sibieni au participat joi dimineata la o ampla actiune de simulare a unor interventii in situatii speciale: la un avion ce a luat foc pe aeroport, la un incendiu intr-un birou de la Vama Sibiu, precum si la un accident de circulatie pe DN 1.

Exercitiul tactic de la Aeroportul International Sibiu s-a desfasurat conform unui scenariu in care, in timpul unei curse care asigura transportul pasagerilor pe ruta Bucuresti - Berlin echipajul aeronavei a anuntat un incendiu la motorul drept si a solicitat organelor de trafic aerian Sibiu asigurarea aterizarii de urgenta, scrie Adevarul.

Au participat la actiune toate echipajele ISU cat si cele de descarcerare.

Exercitiul a continuat cu stingerea unui presupus incendiu la Vama Sibiu, urmata de interventia la un accident ce s-ar fi petrecut pe DN1, in care au fost implicate un autoturism si o autocisterna incarcata cu benzina. mai mult


Joi, 28 Mai 2009, ora 13:30

Vrancea: Cutremur de 7,2 grade Richter, simulat la Kaufland

Vrancea: Cutremur de 7,2 grade Richter, simulat la Kaufland

Pompierii focsaneni au desfasurat un exercitiu de interventie in scopul limitarii si inlaturarii urmarilor produse de un seism cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, produs la o adancime de 120 de kilometri, in zona Vrancioaia din judetul Vrancea.

Aplicatia pompierilor a fost organizata la supermarket-ul Kaufland, de catre reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului Judetean de Politie, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Serviciului de Ambulanta si de la Filiala de Cruce Rosie Vrancea.

La sfarsitul actiunii s-a concluzionat ca in eventualitatea producerii unui cutremur, institutiile care au competenta de actiune in domeniu, vor putea gestiona la un nivel optim situatia creata. mai mult


Miercuri, 20 Mai 2009, ora 21:40

2 comentarii
Alte articole despre: simulare cutremur Vrancea

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii