simulari bacalaureat 2014

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
De ce avem rezultate dezastruoase la BAC - Interviu cu un director al unui liceu de elita

De ce avem rezultate dezastruoase la BAC - Interviu cu un director al unui liceu de elita

Motivul pentru care rezultatele simularilor si ale examenului de Bacalaureat sunt dezastruoase este acela ca nu dorim sa acceptam ca exista si elevi care nu doresc sa invete, iar cauzele sunt multiple si trebuie cautate in adancul societatii romanesti, explica profesorul Mihai Surdu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, directorul adjunct al Colegiului National "Mihai Viteazul" (CNMV) din Capitala trage cateva concluzii dupa simularea examenului de Bacalaureat care a avut loc recent si la care au participat elevii claselor a XI-a si a XII-a.

Acesta afirma ca elevii de liceu sunt tot mai derutati de semnalele contradictorii pe care le primesc in societatea romaneasca, de lipsa de orizont a acesteia, de sistemul nonvaloric de promovare, dar si de modelele si motivatiile pe care ea le ofera. Nu in ultimul rand, problemele elevilor de liceu isi gasesc raspunsuri si in invatamantul gimnazial, pentru ca un profesor de liceu nu poate sa faca in 4 ani o munca de 8 ani, subliniaza prof. Mihai Surdu.

Simularea Bacalaureatului: Mai putin de jumatate dintre elevii de clasa a XI-a au luat peste 5 la Romana (Video)

Cum au fost subiectele de la simularea Bacalaureatului, comparativ cu cele care se dau, de obicei, la examenul real?

La limba romana si la matematica cred ca subiectele au fost sub nivelul celor care se dau, de regula, la examen. La stiinte, subiectele au fost concepute conform standardelor examenului de Bacalaureat din ultimii ani.

Cum comentati rezultatele... mai mult


Miercuri, 26 Martie 2014, ora 17:14

29 comentarii
Simulare BAC 2014 - Opozitia acuza: Invatamantul, in coma profunda din cauza guvernelor Ponta

Simulare BAC 2014 - Opozitia acuza: Invatamantul, in coma profunda din cauza guvernelor Ponta

Reprezentantii Opozitiei acuza Guvernele Ponta pentru rezultatele slabe de la simularile examenului de Bacalaureat, afirmand ca sistemul de invatamant "este in coma profunda".

"Rezultatele dezastruoase de la simularile examenelor de BAC demonstreaza ca sistemul de invatamant este in coma profunda. Regresul profund este cauzat de letargia si nepasarea Guvernelor Ponta", sustine vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul aminteste ca mai putin de jumatate dintre elevii care au sustinut simularile Bacalaureatului nu au luat nota de trecere.

"Rezultatele acestor probe sunt aproape identice cu cele de anul trecut. (...) Rezultatele constant slabe ne demonstreaza faptul ca Ministerul Educatiei Nationale nu are o strategie de imbunatatire a situatiei, nu a aplicat nici macar o singura politica publica eficienta. Guvernele Ponta 2 si Ponta 3 se multumesc cu aceste rezultate", afirma Raluca Turcan.

Simularea Bacalaureatului: Mai putin de jumatate dintre elevii de clasa a XI-a au luat peste 5 la Romana (Video)

Aceasta a inaintat si cateva cauze ale situatiei invatamantului romanesc: "USL a amanat predarea si evaluarea trans-disciplinara; USL nu a implementat, asa cum prevedea Legea Educatiei Nationale, masteratul didactic; Guvernul Ponta 2 nu a alocat bani pentru manuale, dotarea laboratoarelor si a scolilor; USL nu a decontat abonamentele navetistilor pe anul trecut si a plafonat decontul pentru anul curent".

"Solicit... mai mult


Vineri, 14 Martie 2014, ora 17:50

Simulare BAC 2014 Se ia in calcul scaderea dificultatii subiectelor, dupa rezultatele slabe

Simulare BAC 2014 Se ia in calcul scaderea dificultatii subiectelor, dupa rezultatele slabe

Ministrul delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, si-a exprimat nemultumirea fata de rezultatele obtinute de elevi la simularile care au avut loc recent, spunand ca nu exclude reducerea dificultatii subiectelor la examenele nationale.

"Evident ca nu suntem multumiti de rezultatele elevilor la simularile examenelor nationale, atat la Bacalaureat cat si la Evaluarea Nationala. In perioada urmatoare, inspectoratele scolare vor lua masuri prin care sa incercam sa imbunatatim pregatirea tinerilor precum si o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie", a declarat Costoiu, vineri, citat de Adevarul.

Intrebat daca va fi scazut gradul de dificultate al subiectelor, ministrul Cercetarii a spus ca cei care se ocupa de examenele nationale nu exclud acest lucru.

"Daca se constata ca in anumite zone au fost probleme, suntem deschisi sa facem si acest lucru insa solutia nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Solutia este o pregatire mai buna. Daca se vor constata probleme in mod special, nu excludem acest lucru", a mai spus acesta.

Mihnea Costoiu s-a aflat vineri la Alba Iulia, unde fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Simularea Bacalaureatului: Mai putin de jumatate dintre elevii de clasa a XI-a au luat peste 5 la Romana (Video)

Vineri au fost date publicitatii rezultatele simularii... mai mult


Vineri, 14 Martie 2014, ora 17:38

7 comentarii
Raspuns emotionant la simularea Bacalaureatului - profesorul i-a scris inapoi elevei

Raspuns emotionant la simularea Bacalaureatului - profesorul i-a scris inapoi elevei

O eleva de clasa a XI-a care a participat la simularea Bacalaureatului 2014 si-a impresionat profesorul corector printr-un raspuns inedit la o cerinta de la examenul de Limba si Literatura Romana.

Dupa ce a citit textul, profesorul Ovidiu Iancu de la Liceul Tehnologic din Sebes i-a raspuns adolescentei printr-o scrisoare deschisa postata pe blogul personal, mentionand ca ar fi fost mandru sa o aiba ca eleva si i-ar fi acordat punctajul maxim, insa, pentru ca raspunsul nu corespundea cerintei, nu a putut face acest lucru.

"Relatia dintre doua personaje ale unei comedii studiate" era cerinta la care fata ar fi trebuit sa dea un raspuns, insa asolescenta a preferat sa ii adreseze profesorului corector cateva ganduri.

"Nu am studiat comedia la clasa, dar pot sa prezint relatia intre un elev si oricare profesor. Nu vreau sa generalizez, asa ca o sa profit de ocazia asta si o sa spun un secret", si-a inceput tanara eseul.

Bacalaureat 2014: Perle de la simulare: Domnul Goe, un copil fitos ca smecherii de Dorobanti

Ea a scris ca o intereseaza mai mult omul decat materia, dar ca unii profesori nu tin cont ca elevii sunt fiinte umane si ii descurajeaza intotdeauna. Tinerii pornesc astfel cu o ideea gresita despre viata, a sustinut fata.

"Poate va aduceti aminte de momentele de tristete sau de pasele proaste. Tin sa va anunt ca exista si acum, iar data viitoare, cand o sa mergeti intr-o clasa, uitati-va mai atent la sufletele prezente si nu uitati ca nu pentru toti... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 08:38

7 comentarii
Bacalaureat 2014: Perle de la simulare: Domnul Goe, un copil fitos ca smecherii de Dorobanti

Bacalaureat 2014: Perle de la simulare: Domnul Goe, un copil fitos ca smecherii de Dorobanti

Liceenii nu s-au dezmintit nici anul acesta, lucrarile de la simularea examenului de Bacalaureat fiind pline de perle, care mai de care mai amuzante.

"Mie mi-a placut de domnul Goe, era beton, frate! Domnul Goe era un copil fitos, cum sunt smecherii de Dorobanti", a scris unul dintre elevii care au sustinut simularea la limba romana, informeaza ProTV.

Unele dintre cele mai savuroase perle au legatura cu Facebook-ul, dupa ce elevii au primit ca subiect sa vorbeasca despre rolul retelelor de socializare.

"De pe retelele de socializare am aflat metode noi de copiat. Dar se pare ca si profu' are cont de Facebook, ca s-a prins si mi-a dat 2. Eu le-as interzice profesorilor sa-si faca cont de Facebook'", a marturisit unul dintre elevi, in timp ce altul s-a plans ca l-au parat colegii.

"Am zis odata la scoala ca sunt bolnav si am stat acasa o saptamana, dar am plecat in vacanta si am pus poze pe Facebook. Au aflat profesorii pentru ca nu si-au tinut gura colegii mei invidiosi si a iesit mare scandal", a scris el in lucrare.

Multe alte consideratii personale au starnit zambetele proferorilor care au corectat lucrarile, informeaza sursa citata.

"Ana era o femeie plictisitoare, nu stia sa-l atraga pe Ion si se lua mereu de el. Dar si el era prea obsedat sa lucreze pamantul, pentru ca era un taran in adevaratul sens al cuvantului si in plus avea si amanta", a scris un elev.

"Daca aveau si ei un club in sat, un restaurant, ceva, sa se mai distreze poate ca nu se... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 11:05

10 comentarii
FSLI: Profesorii care participa la simularea bacalaureatului trebuie platiti, nu pot lua zile libere

FSLI: Profesorii care participa la simularea bacalaureatului trebuie platiti, nu pot lua zile libere

Profesorii care participa la simularea bacalaureatului trebuie sa fie platiti, acordarea unor zile libere compensatorii, asa cum propune ministrul Educatiei, nefiind o solutie intrucat acestia au deja zile libere pe care nu le pot lua, a declarat luni, liderul FSLI, Simion Hancescu.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a spus ca o decizie privind o eventuala acordare de zile libere profesorilor care participa la simularea examenului de bacalaureat ar trebui luata in Comisia de Dialog Social, iar pana acum aceasta nu a avut loc.

Pe de alta parte, liderul sindical considera ca aceasta nu poate fi o solutie, intrucat profesorii nu ar avea cand sa isi ia zile libere.

"Nu stiu cand sa stea acasa, mai ales ca zilele libere pe care le au pana acum nu le pot efectua. Cel mai corect era sa se faca o plata, pentru ca volumul de munca este foarte mare, adica 30-40 de ore pentru corectura. Cand sa faca asta, noaptea? Corect era sa se gaseasca solutii sa-i plateasca, mai ales ca salariile sunt oricum de mizerie", a spus Simion Hancescu.

Presedintele FSLI a adaugat ca o eventuala boicotare a simularii bacalaureatului este si un semnal serios pentru examenul din vara. Hancescu a precizat ca exista posibilitatea ca numarul profesorilor care vor refuza sa participe la acest examen sa fie foarte mare, mai ales in contextul scandalurilor din ultimii ani.

Ministrul Educatiei: Nu mi-a fost adusa la cunostinta situatia de la Vaslui

Ministrul... mai mult


Luni, 03 Martie 2014, ora 13:15

1 comentariu
Emotii mari pentru liceeni: Incep simularile pentru examenul de Bacalaureat

Emotii mari pentru liceeni: Incep simularile pentru examenul de Bacalaureat

Elevii de clasa a XI-a si a XII-a din toata tara incep luni, 3 martie, simularile examenelor de Bacalaureat.

Prima proba va fi cea de la Limba si Literatura Romana, care va incepe luni dimineata, la ora 9:00. Liceenii vor avea la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele.

Notele de la simulare nu vor fi trecute in catalog, scopul lor fiind acela de a-i obisnui pe tineri cu emotiile examenelor.

O noutate o reprezinta si introducerea simularilor in cazul elevilor de clasa a XI-a, care pana acum nu erau nevoiti sa dea aceste examene cu un an inainte de Bacalaureat.

In Bucuresti, Inspectoratul Scolar a decis sa porneasca si camerele de supraveghere, astfel ca elevii care vor fi prinsi copiind vor fi sanctionati cu scaderea notei la purtare.

Dupa proba de luni, elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine simularea la Limba si Literatura materna, marti, pe 4 martie.

Pe 5 martie, miercuri, vor avea loc simularile la proba obligatorie a profilului, iar pe 7 martie se vor sustine si simularile la proba la alegere a profilului si specializarii.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Luni, 03 Martie 2014, ora 07:07

Incep simularile pentru evaluarea nationala si bac - afla zilele in care elevii vor da examen

Incep simularile pentru evaluarea nationala si bac - afla zilele in care elevii vor da examen

De luna viitoare, elevii intra "in focuri" pentru ca incepe simularea examenelor nationale, care au drept principal scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale.

Ministerul Educatiei Nationale a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2013-2014 sa se desfasoare in zilele de 18, 19 si 20 februarie (Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 si 7 martie (Bacalaureat).

In premiera, incepand din acest an, se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a, se afirma intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013 - 2014, sunt:

- Limba si literatura romana (18 februarie)
- Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (19 februarie) si Matematica (20 februarie).

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014 are urmatorul calendar:

- Limba si literatura romana (3 martie),
- Limba si literatura materna (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a,
- Proba la alegere a profilului si specializarii (7 martie).

Toate probele sunt scrise. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Pentru... mai mult


Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:15

1 comentariu
Pricopie: Voi propune ca, din 2014, simularile sa fie introduse si la clasa a XI-a

Pricopie: Voi propune ca, din 2014, simularile sa fie introduse si la clasa a XI-a

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, va propune ca din 2014 simularile de bacalaureat sa fie introduse si la clasa a XI-a, avand in vedere experienta simularilor din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare inregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuti.

"In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati: simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai. Practic, elevii care vor sustine examenul de bacalaureat in 2015 vor trece prin doua etape de simulari. In acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat Remus Pricopie.

A doua noutate anuntata de ministrul Pricopie vizeaza organizarea centralizata a simularilor.

"Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi suta la suta intr-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet", mai spune Pricopie.

Ministrul a vorbit despre acest subiect si la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, in 29 aprilie.

Apreciind ca descentralizarea simularilor pentru evaluarea nationala si pentru bacalaureat "are si parti bune, dar are si parti mai putin bune", ministrul Remus Pricopie a spus atunci ca va propune colegilor din... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 22:40

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae