sindicate posta romana

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a... mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, a declarat ca Posta Romana "ar putea fi profitabila daca n-ar fi fost jumulita de o maniera oribila".

Acesta a facut afirmatia pentru emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica, vorbind despre una dintre cele mai vechi companii ale Romaniei, care are o vechime de 150 de ani, dar care se confrunta cu mari probleme in ultima perioada.

Declaratia vine in contextul in care Ion Smeeianu, directorul institutiei, a anuntat, marti, ca aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar. Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a mai precizat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

Ponta,... mai mult


Sambata, 01 Iunie 2013, ora 14:37

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana va disponibiliza un numar de 3.650 de salariati, reprezentand 11,4% din personal, cifra fiind stabilita in urma negocierilor privind aplicarea normarii muncii derulate intre conducerea companiei si sindicate.

In prezent, operatorul national postal are circa 32.000 de salariati.

Anterior, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a afirmat ca, potrivit unor calcule estimative, ar trebui sa fie disponibilizati 4.458 de salariati, cu o variatie de plus/minus 5%, in functie de ultimele verificari si discutii cu sindicatele.

"Cei care vor fi disponibilizati vor primi, in functie de vechime, intre 3 si 30 de salarii", a spus Smeeianu, marti, intr-o conferinta.

Un document discutat miercuri in sedinta Guvernului indica faptul ca procesul de disponibilizare va incepe la 1 iulie.

"Negocierile privind aplicarea normarii muncii purtate intre conducerea Postei Romane si sindicate s-au incheiat. Partile au convenit asupra unui numar de 3.650 de salariati, ce vor face subiectul disponibilizarii colective", se arata intr-un comunicat al companiei.

Negocierile s-au desfasurat intr-o comisie formata din reprezentanti ai Postei Romane si ai Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), infiintata in baza unui protocol semnat la 14 mai.

"In urma reverificarilor privind datele de trafic postal, efectuate de comisie, s-a stabilit de comun acord existenta unui numar de 3.650 de salariati excedentari ce vor face subiectul disponibilizarii colective.... mai mult


Vineri, 31 Mai 2013, ora 19:46

9 comentarii
Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata, a anuntat, marti, directorul institutiei, Ion Smeeianu.

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar, a spus Smeeaianu.

Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

"Contractul colectiv, valabil zece ani, pana in 2018, da numeroase posibilitati sindicatului de a ingreuna actul decizional si managerial in societate si de a emite rezistenta la restructurarea personalului", a comentat Smeeianu, in cadrul unei conferinte de presa. "Aceasta s-a dovedit prin recentele proteste din mai, fata de deciziile de restructurare. Protestele au fost ilegale si au fost percepute negativ de catre potentialii cumparatori", a adaugat el.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a anuntat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

"Potentialii investitori au cerut un... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 12:40

16 comentarii
Posta Romana: Dan Nica anunta eliminarea contractelor cu "baietii smecheri"

Posta Romana: Dan Nica anunta eliminarea contractelor cu "baietii smecheri"

Contractele cu baietii smecheri care au adus Posta Romana intr-o situatie disperata au fost eliminate, a declarat, marti, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

"A fost o munca nu numai foarte complicata, dar si care a adus un numar mare de dosare la DNA. Suma acestor contracte paguboase pentru Posta Romana depaseste 100 milioane euro. Contractele au fost taiate, eliminate. Nu a fost simplu", a spus Dan Nica.

Potrivit acestuia, tot parcul auto al Postei Romane a expirat la 1 aprilie, iar compania nu avea ce sa transporte pentru ca a fost facut leasing operational in loc sa faca achizitionarea la finalul perioadei.

Angajatii din 15 oficii postale din Capitala au continuat, marti, protestele, actiuni similare avand loc si la Cluj, a aratat Marian Ciubeica, liderul filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Romana, care a precizat ca aceasta este o greva spontana, necoordonata de liderii sindicali.

Greva postasilor: Nu se taie salarii, dar urmeaza disponibilizari. Pensiile, distribuite marti

Luni, aproximativ 1.500 de angajati din cadrul a 30 de oficii postale din Capitala au participat la protestul organizat in Bucuresti, nemultumiti de actele aditionale la Contractele Colective de Munca, prin care norma de lucru este redusa, in functie de caz, la numai patru sau sase ore.

Reprezentantii Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR) au aratat, luni, ca sindicatele recunosc existenta unui excedent de personal in unitatile postale... mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 20:16

10 comentarii
Protest cu cagule si masti la Posta Romana: "Goarna e un brand de tara"

Protest cu cagule si masti la Posta Romana: "Goarna e un brand de tara"

Zeci de angajati de la Posta Romana au protestat joi in fata sediului companiei din Capitala, ingrijorati de miile de disponibilizari care se anunta in urmatoarele luni. La protest a fost prezent si Matei Bratianu (foto), deputat PSD pana in decembrie 2009 si fost presedinte al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii.

Manifestantii au venit cu fetele acoperite. Ei spun ca se tem de represalii din partea conducerii, existand riscul sa fie dati afara. Dupa mitingul anterior, din 12 februarie, mai multi angajati s-au plans ca au fost chemati la comisia de disciplina si sanctionati pentru ca au indraznit sa isi strige nemultumirile, informeaza Digi24.

De altfel, zeci de angajati ai Postei au pichetat, joi, sediile unor prefecturi din tara in semn de protest fata de reducerile de personal, dar si fata de salariile mici si conditiile grele de lucru, multi dintre ei purtand pancarte, dar si cagule si masti pe fete, informeaza Mediafax.

Astfel, peste o suta de angajati ai Postei Cluj s-au adunat in fata Prefecturii purtand cagule si masti pe fete, si avand asupra lor pancarte pe care scrie "Locuri de munca sigure", "Conditii de munca decente", "Nu proiectului de restructurare al CNPR facut in statia de metrou", "Goarna e un brand de tara, nu lasati Posta sa piara". Participantii la protest au scandat lozinci de genul: "Hotii" si "Mincinosii".

De asemenea, la Sibiu aproximativ 20 de postasi au pichetat sediul Prefecturii fata de reducerile de personal,... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 11:55

3 comentarii
Sindicalistii de la Posta Romana protesteaza joi, cu cagule pe fata, in toata tara

Sindicalistii de la Posta Romana protesteaza joi, cu cagule pe fata, in toata tara

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) continua joi actiunile de protest, anuntand ca vor picheta cu cagule pe fata prefecturile din toate judetele, dar si sediul Companiei Nationale Posta Romana.

Liderul SLPR, Matei Bratianu, a declarat ca participantii vor purta cagule in semn de protest fata de actiunile de "intimidare si prigoana de dupa mitingul din 12 februarie" din Bucuresti.

"Dupa miting, au inceput o campanie de prigonire si actiuni de intimidare in unele judete. Au fost chemati la Comisia de abateri disciplinare chiar si cei care atunci se aflau in concediu sau aveau liber", a spus Bratianu.

In acest context, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) anunta ca va continua actiunile de protest incepute in 7 februarie 2013.

"In data de 28 februarie 2013, in fiecare judet, la prefecturi, va fi organizata o actiune de protest la care vor participa membrii SLPR din judetul respectiv. Actiunea din Bucuresti se va desfasura la sediul CN Posta Romana din B-dul Dacia nr. 140, incepand cu ora 10.30", precizeaza SLPR.

In tara, sindicalistii vor stabili pe plan local ora de incepere a protestului in fiecare judet.

Sindicalistii amintesc ca, in 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de munca, in sensul diminuarii unor drepturi de personal, iar doua zile mai tarziu a transmis la SLPR o adresa prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 07:20

1 comentariu
Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti, in Piata Constitutiei din Capitala, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Protestatarii au steaguri cu insemnul Federatiei Lucratorilor Postali din Romania si bannere pe care scrie "Nica, demisia!", "Nu vinde Posta!, "Dispretul vostru, protestul nostru", "Ion Smeeianu, sluga lui Nica", "Vrem sa muncim", "Director general = 8000 euro/luna, postas 800 lei/luna, "Ultima reduta, Posta Romana", striga "Demisia" si huiduie.

Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, la mitingul din Piata Constitutiei sunt sindicalisti din aproape toata tara.

Matei Bratianu a spus ca angajatii Companiei Posta Romana trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar soferii trebuie sa repare singuri masinile de serviciu.

In 7 februarie, aproximativ 100 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au pichetat sediul institutiei.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) acuza de "incapacitate si rea-vointa asa-zisii mari experti ai Postei Romane", care nu au produs si implementat "nici macar o singura masura coerenta si concreta de functionare durabila a acestei companii in piata serviciilor postale din Romania".

Totodata, sindicalistii ii acuza de nepasare si pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini in... mai mult


Marti, 12 Februarie 2013, ora 11:40

1 comentariu
Sindicatele din Posta Romana cer trecerea sub control parlamentar

Sindicatele din Posta Romana cer trecerea sub control parlamentar

Deputatul PSD Matei Bratianu acuza imixtiuni politice in functionarea Postei Romane si solicita depolitizarea institutiei, precum si trecerea acesteia sub control parlamentar, dand mai multe exemple de actiuni electorale si incercari de influentare a angajatilor din teritoriu.

"Solicitam depolitizarea Postei, pentru ca ea a fost trecuta in mod absolut artificial in Ordonanta 37/2009, nu este deconcentrata. Posta nu face parte din serviciile deconcentrate", a declarat Bratianu, care a adaugat ca angajatii vor milita pentru depolitizare fie prin negocieri, fie prin instante, sau actiuni sindicale de protest.

In ceea ce priveste solicitarea trecerii Postei sub controlul Parlamentului Romaniei, Bratianu spune ca s-au avut in vedere si declaratiile presedintelui Traian Basescu conform carora grupuri de oameni de afaceri din Romania ar dori "sa puna mana pe Posta Romana", dar si situatia in care este adusa acum Posta.

Astfel Consiliul National al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii, federatie pe care o conduce Bratianu, a hotarat sa solicite si formarea unei Comisii parlamentare de ancheta pentru a se face o evaluare a situatiei.

Pentru aceste doua solicitari deputatul PSD sustine ca a vorbit cu liderii PSD si PNL care si-au oferit sustinerea, fiind vorba de Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Mihai Voicu si Ludovic Orban. Totodata, deputatul social-democrat a mai spus ca aceste demersuri ar putea fi sustinute si de UDMR.... mai mult


Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 23:24

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae