slujba inviere patriarhie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mesajul Patriarhului Daniel de Paste: Aduceti bucurie in casele celor orfani, bolnavi, batrani, saraci

Mesajul Patriarhului Daniel de Paste: Aduceti bucurie in casele celor orfani, bolnavi, batrani, saraci

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, a transmis mesajul traditional de Paste, in care ii indeamna pe credinciosi sa aduca "bucurie in casele celor orfani, bolnavi, batrani, saraci, indoliati si singuri".

"Cu prilejul sarbatorii Invierii Domnului, va indemnam sa aduceti, prin cuvant si fapta buna, bucurie in casele celor orfani, bolnavi, batrani, saraci, indoliati si singuri, ca sa simta ca iubirea jertfelnica a lui Hristos Cel rastignit si inviat pentru mantuirea lumii este izvor de lumina, de pace si de bucurie. Sa nu uitam nici pe romanii care se afla printre straini, departe de Patrie.

Ne rugam lui Dumnezeu ca Sfintele Sarbatori de Pasti sa va aduca tuturor pace si bucurie, sanatate si mantuire", se arata in Pastorala de Paste a Patriarhului, mesaj postat pe site-ul Patriarhiei.

Vorbind despre anul 2014, in deschiderea mesajului, Patriarhul Daniel a spus ca acesta este "Anul omagial al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii" si "Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni".

"Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a proclamat anul 2014 ca fiind Anul omagial al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii, precum si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni, intelegand ca exista o legatura duhovniceasca adanca intre iubirea jertfelnica a lui Hristos pentru umanitate, celebrata in Sfanta Euharistie, si iubirea jertfelnica a Martirilor sau a Mucenicilor pentru Hristos, cinstita in slujbele de pomenire a acestora de... mai mult


Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 10:55

7 comentarii
Slujba de a doua Inviere la Patriarhie - vezi mesajul PF Daniel

Slujba de a doua Inviere la Patriarhie - vezi mesajul PF Daniel

Credinciosii ortodocsi si catolici participa duminica la pranz la slujba din prima zi de Paste, prilej de a lua lumina pentru toti cei care nu au reusit acest lucru in noaptea de Inviere.

Oficiata in toate bisericile, slujba din prima zi de Paste se mai numeste si Invierea Mica.

"Slujba Vecerniei se oficiaza in Sfanta Zi de Paste in miezul zilei cand are loc a doua Inviere. La aceasta slujba se citesc Evangheliile in 12 limbi, la Catedrala Patriarhala, iar la celelalte biserici in trei sau patru limbi. Acest lucru are o semnificatie speciala, simbolizeaza universalitatea credintei crestine. Crestinii care nu au luat lumina pot veni acum sa ia, Lumina fiind adusa de la Ierusalim", a precizat, duminica, parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Patriarhul BOR, Daniel: Sarbatoarea Invierii Domnului este una a luminii si a bucuriei

Mii de credinciosi adunati pe Colina Bucuriei din Bucuresti au primit in fata Resedintei si a Catedralei Patriarhale, Sfanta Lumina adusa de la Ierusalim, de la patriarhul Daniel. Slujba Invierii a fost oficiata de patriarh, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, slujitori ai Catedralei Patriarhale.

"Lumina aceasta a Sfintelor Pasti si bucuria aceasta a Sfintelor Pasti trebuie sa le raspandim in jurul nostru ca si crestini care purtam lumanare de inviere in mana ca simbol al prezentei lui Hristos in viata noastra si ca indreptare a noastra spre lumina Imparatiei Cerurilor", a spus patriarhul in... mai mult


Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 15:52

2 comentarii
Mii de credinciosi au fost la Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Mii de credinciosi au fost la Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Mii de credinciosi au asistat, in noaptea de sambata spre duminica, la slujba de Inviere oficiata de patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, la Catedrala Patriarhala din Capitala.

La miezul noptii, oamenii adunati pe Dealul Mitropoliei au luat Lumina Sfanta adusa de la Mormantul Mantuitorului din Ierusalim. Lumina Sfanta a ajuns la Bucuresti sambata, in jurul orei 19.00, cu un avion special, pe aeroportul Henri Coanda fiind oferita catorva zeci de preoti din alte zone ale tarii, care au impartit-o credinciosilor ortodocsi, dupa miezul noptii, sambata noaptea, la Slujba de Inviere.

2010 este al doilea an in care Lumina Sfanta ajunge in Romania. Anul trecut, lumina de la Ierusalim a fost adusa in tara cu doua avioane, la Suceava pe banii parlamentarilor PD-L si cu binecuvantarea IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si la Bucuresti de catre o delegatie a Patriarhiei Romane.

Gheorghe Flutur, criticat anul trecut de reprezentantii Patriarhiei pentru ca a dus Lumina Sfanta la Suceava fara a cere binecuvantarea Patriarhului Daniel, a primit anul acesta binecuvantarea scrisa din partea PF Daniel pentru a face parte din delegatia Patriarhiei. mai mult


Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 11:52

2 comentarii
Lumina de Inviere a ajuns pe plaja de la Constanta cu salupa

Lumina de Inviere a ajuns pe plaja de la Constanta cu salupa

Lumina de Inviere a ajuns pe plaja din Constanta cu ajutorul unei salupe, iar de la altarul improvizat pe nisip, Lumina Sfanta a ajuns la cei cateva mii de credinciosi care au asistat la slujba, transmite corespondentul NewsIn.

Arhiepiscopia Tomisului a organizat, in acest an, slujba de Inviere pe plaja Modern din orasul Constanta. Liturghia a fost oficiata de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Lumina Invierii a fost adusa in Constanta de la Patriarhie, care la randul ei, a adus-o direct din Ierusalim. Lumina a ajuns pe plaja la bordul unei salupe.

Tot pe plaja a avut loc slujba Invierii si la Mangalia. La cele doua evenimente au participat cateva mii de persoane. Credinciosii au primit pachete cu oua rosii si cozonac.

Duminica, de la ora 12.00, la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, IPS Teodosie va savarsi slujba celei de-a doua Invieri, in care Sfanta Evanghelie va fi rostita in 12 limbi, dupa numarul apostolilor.

Tot duminica, de la ora 18.00, constantenii sunt asteptati sa ia parte la concertul sustinut de Corala barbateasca "Armonia", la Casa de Cultura a Sindicatelor. mai mult


Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 11:14

1 comentariu
Slujba de Inviere, pe plaja in Constanta si Mangalia

Slujba de Inviere, pe plaja in Constanta si Mangalia

Slujba Invierii va fi oficiata si pe plaja, in noaptea de sambata spre duminica, in localitatile Constanta si Mangalia.

In Constanta, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Utrenia Invierii pe plaja Modern, incepand cu ora 23.30, in fata unui altar improvizat.

Lumina va fi adusa de la Patriarhia Romana, care, la randul ei, o va aduce direct din Ierusalim.

Pe plaja se va oficia slujba si in muncipiul Mangalia. Cu incepere de la ora 23.00, pe plaja din fata hotelului President, corul Arhipiscopiei Tomisului va sustine un concert de cantece religioase. Slujba propriu-zisa va fi oficiata de protoiereul Iulian Rotaru, de la ora 24.00.

La cele doua evenimente sunt asteptate mii de persoane. mai mult


Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 20:05

Slujba de Inviere de la Patriarhie va fi proiectata pe un ecran in curte

Slujba de Inviere de la Patriarhie va fi proiectata pe un ecran in curte

Patriarhul Daniel ii sfatuieste pe credinciosii care vor sa participe la Slujba de Inviere de la Catedrala Patriarhala sa mearga acolo din timp, pentru a evita aglomeratia, urmand ca slujba oficiata incepand cu miezul noptii sa fie proiectata pe un ecran amplasat in curtea sfantului lacas.

Slujba Invierii va fi oficiata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti de catre Preafericitul Parinte Daniel, incepand cu miezul noptii.

"Este bine ca cei care doresc sa fie mai aproape de intrarea din Resedinta Patriarhala sa vina mai din timp. In orice caz exista un ecran afara pe care se va putea vedea Slujba Invierii, dar si Liturghia care va fi savarsita dupa Utrenia Duminicii Sfintelor Pasti. Deci, dupa ce terminam slujba invierii in intregime afara pentru Sfanta Liturghie vom veni in procesiune in Catedrala si asa se poate vedea si Sfanta Liturghie celebrata in Catedrala de catre cei care nu incap in Biserica", a declarat Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa ii indeamna pe credinciosi sa ramana pana la sfarsitul slujbei pentru a-i binecuvanta si pentru a-si arata dragostea fata de credinta lor.

"Cei ce raman pana la sfarsitul Liturghiei din noaptea de Pasti, adica pana la orele trei dimineata, la iesirea din Biserica vor primi Sfintele Pasti si un ou rosu ca semn de binecuvantare si pretuire pentru indelunga rabdare fidelitate si impreuna rugaciune. Fiecare ramane in noapte de Pasti, la Biserica, potrivit intensitatii credintei lui si potrivit intensitatii iubirii pe... mai mult


Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 17:56

Mii de credinciosi au participat la slujba de Paste la Patriarhie

Mii de credinciosi au participat la slujba de Paste la Patriarhie

Aproximativ 7.000 de credinciosi au sarbatorit Invierea Domnului la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane din Bucuresti, unde Preafericitul Patrarh Daniel a oficiat Slujba de Paste, impreuna cu un sobor de preoti.

Multimea de credinciosi s-a inghesuit in Curtea Patriarhiei pentru a asculta la miezul noptii Slujba Invierii, tinuta in Pridvorul resedintei Patriarhele.

PF Daniel a impartit credinciosilor Lumina Sfanta, care a ajuns la Bucuresti, cu avionul, tocmai de la Ierusalim. mai mult


Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 09:29

2 comentarii
Mii de credinciosi au participat la slujba de Inviere, in Dealul Patriarhiei

Mii de credinciosi au participat la slujba de Inviere, in Dealul Patriarhiei

Milioane de credinciosi ortodocsi si greco-catolici au participat, in noaptea de sambata spre duminica, la slujba de Inviere. In Bucuresti, Dealul Patriarhiei din Bucuresti a devenit neincapator pentru romanii care au vrut sa-l auda pe Patriarhul Daniel rostind "Hristos a inviat!".

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a oficiat slujba de Inviere, adresandu-li-se, sambata, la miezul noptii, celor peste 2.500 de credinciosi prezenti pe Dealul Mitropoliei, cu traditionalul indemn 'veniti de luati Lumina'.

Intaistatatorul BOR a oficiat si a tinut predica aproximativ 25 de minute, timp in care a stat in picioare, dupa care, s-a asezat si a fost dus la paraclisul patriarhal cu hramul 'Sfantul Gheorghe', de unde a asistat la Sfanta Liturghie.

La ora 00,30, Patriarhul Daniel le-a oferit credinciosilor Lumina si au luat pasca sfintita.

Zeci de politisti au vegheat ca romanii sa poata participa in siguranta la ceremonie si, dupa slujba, acestia s-au indreptat spre case, cu lumanarile aprinse. Traditia spune ca lumanarea de la biserica trebuie adusa acasa aprinsa, pentru ca ea alunga timpul urat si aduce noroc tot anul.

Lumina luata de la preot este sfanta si protectoare. In unele regiuni, lumanarea se stinge de grinda casei, in semnul crucii. Apoi, ea e pastrata cu cea mai mare sfintenie tot anul pentru a o avea la indemana in caz de furtuna, pericol sau boala. Din batrani, se spune ca lumina ei fereste gospodaria de trasnet, alunga vremea rea si aduce soarele. mai mult


Duminica, 27 Aprilie 2008, ora 09:59

Alte articole despre: patriarhie, slujba Inviere, Daniel
Patriarhul Daniel nu va oficia slujba de Inviere

Patriarhul Daniel nu va oficia slujba de Inviere

Patriarhul Daniel nu va oficia slujba de Inviere in acest an, au anuntat surse din cadrul spitalul Militar, unde a fost internat. El va participa insa la slujba, asezat intr-un jilt sau sprijinit intr-un cadru.

Potrivit biroului de presa al Patriarhiei, capul Bisericii Ortodoxe Romane a fost externat din spitalul Militar marti seara si urmeaza un program de recuperarea la resedinta oficiala din Dealul Mitropoliei, sub supravegherea unei echipe medicale de la spital.

Patriarhul Daniel a fost operat la Spitalul de Urgenta Militar Central pe 30 martie, dupa ce si-a fracurat glezna stanga in timp ce urca treptele de la intrarea in Palatul Patriarhal, resedinta sa oficiala.

Pe durata internarii, patriarhului i-au fost facute investigatii medicale complete, inclusiv de cardiologie, neurologie si medicina interna, investigatii efectuate de o comisie special constituita de ministerul Sanatatii. mai mult


Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 13:45

2 comentarii
Alte articole despre: Patriarh, Daniel, slujba, inviere

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere
  2. Profesoara descoperita de elevi spanzurata in mijlocul clasei
  3. O actrita a pus capat casatoriei dupa ce sotul a vrut sa plateasca pe cineva pentru sex
  4. Orasul zombi din "Walking Dead" a fost scos la vanzare
  5. Lenea dusa la un alt nivel (Galerie foto)
  6. Viena va avea cel mai inalt zgarie-nori ... din lemn - care e marele pericol
  7. Sunt gemene, dar mai diferite nu se poate (Foto)
  8. Primarul din New York a marsaluit prin ninsoare la parada gay
  9. Studiu surprinzator: Diferenta majora intre castorii europeni si cei din America de Nord
  10. Cum a reusit o banala rochie sa creeze isterie pe Internet