specializari spiru haret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandalul de la Spiru Haret: Fostii studenti n-au diplome nici dupa patru ani

Scandalul de la Spiru Haret: Fostii studenti n-au diplome nici dupa patru ani

Peste 100.000 de tineri care au terminat facultati la distanta sau cu frecventa redusa din cadrul Universitatii Spiru Haret nu au diplome de absolvire, nici dupa patru ani.

Peste jumatate din ei au dat in judecata universitatea si Ministerul Educatiei, insa doar 800 au castigat in instanta, potrivit Digi 24.

TV Ziare.com: Ce se va intampla cu diplomele de la Spiru Haret? Avocatul raspunde

Daniel, de exemplu, a terminat Facultatea de Afaceri Internationale din cadrul Universitatii Spiru Haret la distanta in 2009. Nici acum nu are o diploma.

In urma cu o luna, a decis sa dea in judecata Universitatea, pentru ca a cheltuit peste 7.000 de lei pentru niste studii fara valoare.

"Am avut incredere incat ne-am inscris si la masterat, desi nu aveam o diploma de licenta. Am intampinat probleme, cateva proiecte intarziate", a povestit fostul student.

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret a debutat in vara anului 2009, cand Ministerul Educatiei a blocat actele de absolvire a 50.000 de studenti care urmasera specializarile neacreditate ale Universitatii. mai mult


Vineri, 12 Iulie 2013, ora 22:52

8 comentarii
Peste 10.000 de studenti au castigat procesele cu Spiru Haret

Peste 10.000 de studenti au castigat procesele cu Spiru Haret

Peste 10.000 de absolventi ai Universitatii Spiru Haret au castigat pana acum procesele intentate institutiei de invatamant superior, care nu le-a eliberat diplomele de licenta.

In 80% dintre cazuri, reclamantii au castigat procesele intentate impotriva Universitatii, primindu-si diplomele de licenta. Astfel, conform Romania TV, numarul acestora depaseste 10.000.

Numarul acestora ar putea creste in urmatoarea perioada, avand in vedere ca in anul 2012, in Bucuresti, au fost depuse peste 40.000 de noi cereri in instanta, iar in primele zile ale anului 2013 au mai fost inregistrate inca 1.000 de dosare.

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret a debutat in vara anului 2009, cand Ministerul Educatiei a blocat actele de absolvire a 50.000 de studenti care urmasera specializarile neacreditate ale Universitatii. mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 11:22

3 comentarii
Absolventii de la Spiru Haret pot cere daune morale la proces - TV Ziare.com

Absolventii de la Spiru Haret pot cere daune morale la proces - TV Ziare.com

Absolventii de la Universitatea Spiru Haret care au suferit prejudicii la locul de munca sau pe parcursul educational pot cere daune morale la procese, arata avocatul Adrian Cuculis, care a explicat, la TV Ziare.com, care sunt pasii ce trebuie urmati.

"Orice student care a obtinut o hotarare judecatoreasca potrivit careia diploma de la Universitatea Spiru Haret (USH) trebuie recunoscuta va putea sa intenteze un nou proces Ministerului Educatiei, fie pentru daune morale viitoare, fie pentru beneficii nerealizate", a declarat avocatul Adrian Cuculis, de la biroul de avocatura Cuculis si Asociatii, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Adrian Cuculis

Avocatul se arata increzator in sansele absolventilor, in conditiile in care exista deja hotarari de acest tip si au existat situatii in care acestia au fost fie refuzati la angajare sau la promovarea la locul de munca, din cauza diplomelor controversate.

"Cu certitudine daca acest demers va fi facut pertinent si vor fi aduse motive fara echivoc privind prejudiciile aduse acestor studenti, vor exista hotarari definitive si irevocabile privind acordarea de daune morale studentilor. Exista in momentul de fata hotarari judecatoresti castigate la nivel de Bucuresti, impotriva USH, prin care USH este obligata sa elibereze diplomele si Ministerul Educatiei sa recunoasca aceste diplome", a declarat avocatul.

Acesta precizeaza ca exista situatii in care unii absolventi ai universitatii au fost angajati... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 13:37

11 comentarii
Funeriu spune ca pana la 1 septembrie va gasi solutia pentru absolventii Spiru Haret

Funeriu spune ca pana la 1 septembrie va gasi solutia pentru absolventii Spiru Haret

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca, in curand, situatia absolventilor Universitatii Spiru Haret si a celorlalte universitati cu specializari neacreditate de minister va fi rezolvata din punct de vedere legal.

Funeriu a explicat ca rezolvarea se va baza pe art.361 din noua lege a Educatiei Nationale, care prevede, printre altele ca studentii si absolventii care au fost inmatriculati la specializari neacreditate "au dreptul sa isi finalizeze studiile la specializari in domeniu".

Concret, ministrul Educatiei a anuntat ca asteapta ca ARACIS si Colegiul National al Rectorilor sa finalizeze dezbaterile pe acest subiect si sa ia o decizie, dupa care, imediat, va emite un ordin de ministru si solutia va fi avizata juridic.

"Cred ca rezolvarea nu va intarzia, e important ca acei oameni sa intre in legalitate. Cei care isi merita diplomele sa le aiba, cei care nu le merita,nu", a subliniat ministrul Educatiei, la emisiunea "Evenimentul Zilei", de la B1TV.

Intrebat direct daca absolventii respectivi vor fi pusi sa dea din nou examene, ministrul a spus ca aceasta este doar una dintre variantele posibile.

"Am dorit ca sistemul sa fie parte a curateniei pe care o facem. Nu dorim ca doar ministrul sa dea rezolvarea, ci e important ca ARACIS si Consiliul National al Rectorilor sa fie implicate ca institutii.(...)

Situatia implica foarte multi oameni, e foarte complicata juridic si orice inadvertenta are consecinte grave", a mai apreciat ministrul.... mai mult


Joi, 30 Iunie 2011, ora 22:23

13 comentarii
Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com

Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com

Absolventii Universitatii Spiru Haret (USH), care vor sa li se recunoasca studiile si se considera atat victimele Ministerului, care si-a pus antetul pe diplome, dar si ale Universitatii, care a organizat programele de studiu, pot da in judecata USH, dar si Ministerul Educatiei.

Absolventii facultatilor neautorizate din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotiile 2008 si 2009, au inceput sa se organizeze pentru a-si recastiga drepturile in instanta, spune reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc, Carmen Cretu, raspunzand intrebarilor puse de cititorii Ziare.com, referitor la scandalul diplomelor de la USH.

Ministerul Educatiei recunoaste diplomele absolventilor inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 (promotiile 2008 si 2009) la formele de invatamant ID si FR, datorita noii Legi a Educatiei, care a trecut de Parlament prin angajarea raspunderii Guvernului. Cu toate acestea, sute de absolventi nu au primit inca diploma de licenta, puncteaza invitata Ziare.com.

"Trebuie avut in vedere ca acum Ministerul recunoaste toate studiile autorizate insa, cu toate acestea, multi dintre tineri care au urmat studii la ID sau FR nu au primit diplomele. (...) Cand vorbim despre studenti carora nu li se recunosc aceste diplome, vorbim despre studenti de la FR sau ID, in cazul celorlalti diplomele sunt recunoscute si nu e necesar sa existe o astfel de problema", a explicat Carmen Cretu.

De asemenea, reprezentata Casei de Avocatura Coltuc este de parere ca vina apartine... mai mult


Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:30

17 comentarii
Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Universitatea "Spiru Haret" a anuntat ca de luni se vor elibera diplomele pentru o parte din absolventii licentiati in 2009, dupa ce mii de absolventi au stat, doi ani, fara diplome si fara sa stie daca vor primi vreuna.

Potrivit unui anunt postat vineri pe site-ul oficial al Universitatii "Spiru Haret", din aceasta saptamana se elibereaza diplomele pentru absolventii care au sustinut licenta in sesiunea iunie - iulie 2009, scrie Adevarul.

Acestia ramasera cu situatia in aer dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca mai multe specializari absolvite de ei nu erau acreditate sau autorizate, in primul rand cele de la forma de invatamant la distanta.

In vara anului trecut, Universitatea a venit cu initiativa de a-i pune pe absolventii in cauza sa sustina inca o data examenul de licenta, insa reprezentantii Ministerului Educatiei n-au fost de acord. De atunci si pana acum nu s-a mai stiut nimic de soarta acestor diplome, motiv pentru care in tara absolventii au incercat sa obtina o rezolvare prin instanta.

Nu toti absolventii cu licenta in 2009 isi vor primi acum diplomele. Dupa cum se precizeaza in anunt, vor fi eliberate diplome pentru 49 de specializari, insa, cu cateva exceptii, numai pentru absolventii formelor de invatamant la zi sau cu frecventa redusa.

Pentru invatamant la distanta (ID), unde intra majoritatea absolventilor universitatii, sunt doar cinci specializari pentru care se vor elibera diplome: Limba si literatura romana, Istorie, Finante - Banci,... mai mult


Luni, 07 Martie 2011, ora 14:37

5 comentarii
Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Peste 15.000 de absolventi Spiru Haret raman cu diplome nerecunoscute

Absolventii Universitatii "Spiru Haret" care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare.

Reprezentantii Universitatii "Spiru-Haret" nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei si spun ca, cel mai probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti, scrie Romania Libera .

Aproximativ 15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la USH raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce a fost amanata sesiunea de reexaminari, nivel licenta. USH a renuntat la examenele de relicentiere pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ, care sa specifice clar conditiile de examinare a absolventilor.

"Suntem in asteptarea acestei clarificari a situatiei. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare", a declarat purtator de cuvant al USH, Corneliu Toader.

Totusi, conducerea USH recunoaste ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentierea absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare.

"Nu stiu daca se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a... mai mult


Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:59

4 comentarii
Alte articole despre: diplome nerecunoscute spiru haret
Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

La Filiala Galati a Universitatii Spiru Haret, cel putin la specializarea Psihologie, testele grila pe care le-au primit candidatii de la examenul de licenta din 2010 sunt identice cu cele din 2009.

"Pentru relicentierea care ar fi trebuit sa aiba loc in a doua jumatate a lunii septembrie am fost sfatuita de doamnele de la secretariatul facultatii sa invat dupa testele grila date celor care au intrat in licenta in vara acestui an. Am constatat cu surprindere ca sunt identice cu cele din 2009, dupa care am dat eu licenta. Nu s-a modificat nimic in fondul lor, doar le-au amestecat putin. Deci unde-i reforma? De ce acestor absolventi li se recunosc diplomele, iar noua nu?", se intreaba Catia Grosu, invatator la Scoala 25 din Galati, absolventa din 2009 a specializarii "Psihologie", pentru Adevarul.

Absolventa spune ca nu intelege de ce absolventilor "Spiru" li se recunosc diplomele in absolut toate domeniile, mai putin in invatamant. "Probabil ca nu suntem noi prea uniti, sa le dovedim ca n-au dreptate. Si nici nu avem bani sa-i dam in judecata", mai spune Catia Grosu.

Ar fi totusi o modificare: studentii din ultimul an (2010) au fost trecuti de la forma de invatamant ID la invatamant de zi, contra unei taxe de scolarizare mai mari.

Contactata telefonic, conducerea Filialei locale Galati a Universitatii a refuzat sa comenteze subiectul. mai mult


Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 15:18

1 comentariu
Specializarile acreditate la "Spiru Haret", anuntate saptamana viitoare

Specializarile acreditate la "Spiru Haret", anuntate saptamana viitoare

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca saptamana viitoare vor fi date publicitatii specializarile acreditate sa functioneze la Universitatea Spiru Haret

Anuntul a fost facut la videochat-ul Realitatea TV, unde ministrul a precizat ca toate specializarile respective vor fi prezentate intr-o Hotarare de Guvern.

In acest moment, 17 facultati, forma de Invatamant la Distanta, functioneaza la aceasta universitate fara acreditare, dupa ce conducerea Universitatii a refuzat primirea comisiei de acreditare de la Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). mai mult


Luni, 11 Mai 2009, ora 17:17

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae