spital caritas bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Spitalul Caritas din Capitala devine camin de batrani

Spitalul Caritas din Capitala devine camin de batrani

Spitalul Clinic Caritas din Capitala va fi transformat in camin pentru batrani, iar personalul medical al unitatii urmeaza sa fie transferat la alte trei spitale din Bucuresti, care vor fi reorganizate, potrivit unor proiecte de hotarare ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Cadrele medicale care si-au desfasurat activitatea pana in prezent la Caritas vor fi transferate la Spitalului Clinic de Nefrologie Carol Davila, Spitalului Clinic Prof.Dr. Theodor Burghele si Spitalul Clinic Nicolae Malaxa. Niciun cadru medical nu va fi dat afara sau va ramane fara loc de munca din cauza reprofilarii spitalului Caritas. De asemenea, in cele trei unitati spitalicesti vor veni si alte cadre medicale, din Ilfov, pentru ca personalul este subdimensionat", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), dr. Marius Savu.

Proiectul de hotarare privind transformarea Spitalul Caritas in camin de batrani si cele privind reorganizarea spitalelor "Carol Davila", "Burghele" si "Malaxa" vor fi supuse la vot in sedinta de joia Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Cele patru spitale se numara printre cele 21 aflate in administrarea municipalitatii bucurestene. mai mult


Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 20:34

5 comentarii
Ultimii pacienti din spitalul Caritas mutati integral vineri

Ultimii pacienti din spitalul Caritas mutati integral vineri

Ultimii aproape 60 de bolnavi din Spitalul Caritas din Bucuresti sunt mutati, vineri, in alte unitati sanitare ale municipalitatii. Masura vine dupa ce autoritatile au decis ca spitalul sa se reprofileze in camin de batrani.

Astfel, pacientii de la sectia Medicala vor fi transferati la spitalele "Colentina", "Sfanta Maria" si "Coltea", iar nou nascutii vor fi transferati la spitalele Cantacuzino, Panait Sarbu si Filantropia.

"De doua zile mutam bolnavii in spitalele municipalitatii. Astazi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cat am avut la inceputul saptamanii. Este vorba despre 35 de pacienti netransportabili din sectia Medicala, cinci din Chirurgie si cam 20 de copii", a declarat directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, doctorul Marius Savu, potrivit Mediafax.

El a mai precizat ca in Spitalul Caritas mai sunt cinci nou-nascuti abandonati, acestia urmand sa fie transferati la Spitalul "Cantacuzino" si la Spitalul "Panait Sarbu".

Ministrul Sanatatii a stabilit o lista de 67 de spitale care de la 1 aprilie se vor transforma in camine de batrani, printre acestea fiind si Spitalul Caritas.

67 de spitale vor fi reprofilate

Cladirea in care functioneaza Spitalul Caritas este retrocedata de peste sase ani Fundatiei Caritatea. Singurul pavilion care apartine municipalitatii din intregul spatiu ocupat de Spitalul Caritas este cel in care functioneaza sectia Medicala, unde sunt internati... mai mult


Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 13:39

2 comentarii
Oprescu: Spitalul Caritas va fi inchis pentru ca nu avea performante

Oprescu: Spitalul Caritas va fi inchis pentru ca nu avea performante

Spitalul Caritas se numara printre spitalele care nu au introdus performanta, iar o parte din cladiri vor fi retrocedate, iar in aceste conditii "nu avea un viitorul fericit", motiv pentru care se regaseste pe lista unitatilor care vor fi inchise, a declarat marti primarul Sorin Oprescu.

Clinica medicala si sectia de oncologie vor fi transferate la Spitalul Panduri, maternitateas va fi transferata in mare parte la Spitalul Malaxa, iar sectia de chirurgie la Carol Davila, a precizat Oprescu.

Pe de alta parte, primarul general a precizat ca in cladirile ramase in proprietatea Primariei va functiona un camin pentru batrani.

Edilul-sef a mai spus ca niciun cadru medical de la Spitalul Caritas nu isi va pierde locul de munca, iar nicio parte din dotarea materiala a unitatii medicale, in care in ultimii ani au fost facute investitii.

O parte din medicii si asistentele de la Spitalul Caritas din Bucuresti s-au strans, luni dimineata, in curtea unitatii sanitare, si au protestat fata de decizia Ministerului Sanatatii de a transforma spitalul in camin de batrani. mai mult


Marti, 08 Februarie 2011, ora 14:14

7 comentarii
Protest al medicilor de la Spitalul Caritas din Capitala

Protest al medicilor de la Spitalul Caritas din Capitala

Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza, luni, o actiune de protest fata de "lipsa de transparenta" a autoritatilor de resort care nu au specificat in mod clar care va fi soarta unitatii spitalicesti. Actiunea va avea loc intre orele 8.00 si 10.00.

Medicii se declara uimiti de faptul ca singura maternitate din sectorul 3 al Capitalei, care nu are niciun fel de datorie la bugetul de stat, a fost renovata de curand si are contract cu proprietarii cladirii pana in 2015, este amenintata acum cu evacuarea "fara ca nimeni sa fie interesat de soarta femeilor insarcinate" sau de bebelusi.

"Luni, vom organiza un protest de doua ore, in curtea unitatii spitalicesti, la care vor participa angajatii spitalului si colegii care ne sustin din alte spitale bucurestene. Principalul motiv este lipsa de transparenta de la nivelul Primariei Capitalei si al Ministerului Sanatatii referitoare la soarta Spitalului Caritas.

Nu intelegem de ce Primaria Capitalei, dupa ce s-a zbatut doi-trei ani sa ne ia sub aripa, daca stie ca nu se poate acum descurca, ne-a lasat Ministerului Sanatatii?", a declarat liderul sindicatului Sanitas din Spitalul Caritas, Constantin Nicolae.

In opinia acestuia, nu se poate desfiinta unica maternitate din cel mai mare sector al Capitalei, unde anual se nasc in medie 2.500 de copii.

Spitalul Caritas din Capitala devine centru pentru batrani

"Dorim sa ni se spuna clar daca exista un proiect de transformare a spitalului in camin de batrani, ce... mai mult


Joi, 03 Februarie 2011, ora 15:42

2 comentarii
Spitalul Caritas din Capitala devine centru pentru batrani

Spitalul Caritas din Capitala devine centru pentru batrani

Mai multe spitale din Capitala urmeaza sa fie comasate, printre ele aflandu-se si unitati medicale ale municipalitatii pentru reorganizarea carora si-a dat acceptul si primarul general Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei spune ca a purtat discutii cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, in legatura cu proiectul privind comasarea spitalelor din Capitala si ca au cazut de acord asupra reorganizarii mai multor unitati.

"Am fost consultat, deciziile au fost luate de comun acord, vreau sa fac mentiunea ca atat Spitalul Caritas cat si Spitalul Scarlat Longhin au fost retrocedate proprietarilor.

In acest context, reorganizarile sunt in beneficiul medicilor, intrucat personalul medico-sanitar va fi transferat unitatilor cu care s-a facut comasarea. Fac mentiunea ca niciun doctor si nicio asistenta nu vor fi dati afara", a precizat Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Ministrul Sanatatii Cseke Attila a anuntat, marti, ca o parte din Spitalul "Caritas" va fi transformata in centru pentru persoane varstnice.

Aproape 200 de spitale urmeaza sa fie desfiintate sau comasate

Pe de alta parte, Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin" si Spitalul "Sfantul Stefan" se vor uni cu Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", iar Spitalul de psihiatrie Titan - "Dr. Constantin Gorgos" se va uni cu Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Nu vor scapa de procesul de comasare institutiile apartinand Ministerului Sanatatii, astfel ca... mai mult


Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:37

3 comentarii
Spitalul Caritas din Capitala va fi redeschis partial saptamana viitoare

Spitalul Caritas din Capitala va fi redeschis partial saptamana viitoare

Spitalul Caritas din Capitala, ai carui pacienti au fost mutati in alte unitati sanitare sau trimisi acasa, saptamana trecuta, din pricina unor defectiuni la reteaua de alimentare cu gaz, va fi redeschis saptamana viitoare, potrivit reprezentantilor municipalitatii bucurestene.

"Prima sectie care va fi redeschisa este cea de Obstetrica-ginecologie. Reteaua magistrala de alimentare cu gaz a fost reparata, iar in prezent se lucreaza la realizarea retelelor aeriene de gaz, care vor duce la cele trei pavilioane ale spitalului, respectiv cele de Obstetrica, Medicala si Chirurgie. Inainte de redeschidere, vor fi verificate toate instalatiile si se vor face probe, pentru a nu aparea surprize. Speram sa nu apara, centrala spitalui este noua, din 2009", a precizat Tania Radulescu, reprezentant al Administratiei Spitalelor Bucuresti - institutie aflata in subordinea municipalitatii.

Pe 13 februarie, 79 de pacienti dintre cei 150 internati la Caritas au fost mutati in alte unitati sanitare, iar restul au fost trimisi acasa, nefiind vorba despre cazuri grave.

Spitalul Caritas a fost inaugurat in 1933 si dispune in prezent de 468 de paturi. mai mult


Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:34

Instalatia de gaz de la spitalul Caritas era defecta

Instalatia de gaz de la spitalul Caritas era defecta

Distrigaz Sud Retele a anuntat sambata ca a constatat un defect la instalatia de utilizare a gazelor naturale a Spitalului Caritas, montata subteran, in prezent, echipele unei firme autorizate de ANRE efectuand lucrari pentru reluarea alimentarii cu gaze naturale in cel mai scurt timp posibil.

"Dispeceratul companiei a fost sesizat in 12 februarie, orele 9.00, reclamandu-se miros de gaze naturale in curtea spitalului Caritas din Bucuresti. Echipele Distrigaz Sud Retele s-au deplasat imediat la fata locului si au luat primele masuri de siguranta, izoland perimetrul si sistand alimentarea cu gaze naturale", potrivit oficialilor Distrigaz Sud Retele.

Totodata, reprezentantii Distrigaz au recomandat administratiei spitalului sa contacteze o firma autorizata de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) pentru a remedia defectiunile la instalatia de utilizare.

"Intretinerea, exploatarea si repararea instalatiilor de utilizare a gazelor naturale revine in sarcina clientului, conform reglementarilor in vigoare, el fiind responsabil de buna lor functionare. De asemenea, mentionam ca nu exista niciun pericol in prezent, fiind sistata alimentarea cu gaze naturale", mentioneaza Distrigaz.

Compania mai precizeaza ca firma autorizata de catre ANRE executa in prezent lucrarile necesare la instalatia de utilizare.

Pacientii internati la Spitalul Caritas din Bucuresti sunt mutati, sambata, la alte spitale din Capitala, in urma unei fisuri... mai mult


Sambata, 13 Februarie 2010, ora 17:10

Cinci spitale din Bucuresti vor fi consolidate si modernizate pana in iulie

Cinci spitale din Bucuresti vor fi consolidate si modernizate pana in iulie

Cinci spitale din sectorul 1 al Capitalei vor fi consolidate si modernizate pana in luna iulie, costul lucrarilor, estimat la aproape 70 de milioane de lei, fiind suportat de primaria de sector si din fonduri de la Banca Mondiala.

Lucrarile au demarat deja la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", la Spitalul Clinic de Urgenta, unde se efectueaza mansardarea Corpului E, si la Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila", unde vor fi construite doua corpuri noi si va fi deschisa o clinica de hemodializa cu 50 de paturi, informeaza Newsin.

Primaria sectorului 1 desfasoara, de asemenea, lucrari de consolidare si reamenajare a corpului ambulatoriu din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia, precum si consolidarea si reamenajarea Corpului G al Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

Fondurile necesare sunt asigurate in regim de co-finantare - 35% de la Banca Mondiala si 65% de la bugetul local.

In 2008, edilii sectorului 1 au finalizat consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie "Filantropia", pavilioanele B si C, si mansardarea maternitatii aceluiasi spital.

Potrivit unui proiect aprobat de guvern la sfarsitul anului trecut, 18 spitale din Bucuresti urmeaza sa fie manageriate de municipalitatea bucuresteana.

Cele 18 spitale sunt Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu",... mai mult


Luni, 02 Februarie 2009, ora 12:52

Patru tineri care se drogau, descoperiti in Spitalul Caritas

Patru tineri care se drogau, descoperiti in Spitalul Caritas

Patru tineri care se drogau au fost descoperiti marti seara, in subsolul spitalului Caritas din Bucuresti.

Asupra lor s-au gasit ace de seringa, foite de staniol, precum si pliculete de bicarbonat, iar unul dintre ei avea si un cutit, anunta Antena 3.

In momentul in care li s-a cerut sa paraseasca zona, cei patru tineri au devenit violenti, iar medicii au fost nevoiti sa cheme jandarmii. Politistii au inceput o ancheta in acest caz pentru a afla cum au ajuns cei patru tineri in subsolul cladirii. mai mult


Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 08:58

Alte articole despre: drogati, spital Caritas, subsol

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba