spitale evaluare acreditare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Doar 4 spitale din tara au primit acreditare de la inceputul anului

Doar 4 spitale din tara au primit acreditare de la inceputul anului

De la inceputul anului si pana in prezent doar patru spitale din tara au fost acreditate, iar alte sapte urmeaza sa fie evaluate in acest trimestru.

Cele patru unitati care au primit acreditare de la Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor sunt: Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", din Bucuresti, Spitalul Militar de Urgenta "Constantin Papilian", din Cluj, Spitalul Municipal de Urgenta din Moinesti si Spitalul Euromedica Hospital din Baia Mare (spital privat), potrivit Evenimentul Zilei. Restul spitalelor urmeaza sa fie evaluate pana in 2015.

In privinta Spitalului "Ioan Cantacuzino" din Bucuresti, pentru ca s-au constatat anumite nereguli, comisia de evaluare a acordat o perioada de gratie, in care unitatea sa se puna la punct. Astfel ca acest spital va fi reevaluat peste 6 luni, iar in cazul in care nici atunci nu intruneste toate conditiile, unitatea nu va mai putea incheia contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate.

De data aceasta acreditarea nu a tinut cont de clasificarea efectuata de Ministerul Sanatatii, ci s-a pus accentul pe calitatea serviciilor si siguranta pacientilor si nu pe cantitatea serviciilor oferite.

459 de unitati medicale, dintre care 74 private, s-au inscris pentru evaluare in vederea acreditarii.

Pe lista spitalelor care urmeaza sa fie acreditate in acest trimestru se afla Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, Spitalul "Carol Davila", Spitalul din Bolintin-Vale si Spitalul CF Constanta.

Pana la finele anului... mai mult


Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 12:49

2 comentarii
Transformarea spitalelor in azile - Ce spun sefii medicali si autoritatile locale

Transformarea spitalelor in azile - Ce spun sefii medicali si autoritatile locale

Decizia Ministerului Sanatatii de comasare a unor spitale sau de reprofilare a altora in camine de batrani a provocat reactii diverse din partea autoritatilor locale care, in functie de coloratura politica, au criticat aceasta masura, au amenintat cu actiuni in instanta sau, dimpotriva, au aprobat-o.

Arad - lupte intre democrat-liberali si social-democrati

In Arad, Spitalul Municipal si Maternitatea vor fi comasate. Totodata, Spitalul Orasenesc Santana, Spitalul comunal Gurahont si Centrul de sanatate Chisineu Cris, afalate in administrarea autoritatilor locale, ar urma sa devina camine de batrani.

In ceea ce priveste comasarile din Arad, autoritatile judetene si municipale, conduse de PD-L, sustin acest demers.

Insa primarul orasului aradean Chisineu-Cris (PSD) s-a declarat revoltat de includerea spitalului local pe lista unitatilor care vor fi transformate in camine de batrani, sustinand ca bolnavii din zona vor ajunge sa se trateze in Ungaria, "pe bani grei".

"Sunt revoltat ca vom umple tara de camine de batrani, in care nu vom mai apuca sa stam pentru ca vom muri bolnavi, fara tratamente in spitale. Guvernul ne-a obligat sa luam aceste spitale, prin asa-zisa descentralizare, iar dupa ce am investit in ele si le-am adus la conditii decente ni le ia (sic!)", a declarat primarul orasului Chisineu-Cris, Gheorghe Burdan.

Primarul orasului a precizat ca, la inceputul anului, cand a fost informat despre posibila desfiintare a spitalului, a facut memorii... mai mult


Joi, 03 Februarie 2011, ora 23:06

7 comentarii
Spitalele vor primi stele, in functie de dotari

Spitalele vor primi stele, in functie de dotari

Spitalele vor fi clasificate in functie de conditiile de cazare oferite si de aparatura medicala de care dispun.

Comisia de acreditare isi va incepe activitatea cat de curand, iar evaluatorii vor da o clasificare valabila timp de cinci ani, relateaza Realitatea TV.

Pentru a fi acreditat, un spital trebuie sa aiba cel mult sase paturi in salon, spatiu de 7 mp pentru un singur pat, aparatura medicala verificata si personal specializat. De asemenea, toti angajatii trebuie sa poarte ecusoane cu numele si functia.

Daca nu obtine creditarea, spitalul respectiv nu va putea primi bani de la Casa de Asigurari, riscand sa se inchida din cauza lipsei finantarii.

Astfel, dupa clasificare, pacientii vor stii exact la ce conditii sa se astepte, un spital de doua stele, de exemplu, avand conditii de spitalizare si aparatura mai slabe. mai mult


Duminica, 11 Iulie 2010, ora 22:32

2 comentarii
Procesul de acreditare al spitalelor incepe cu o simulare

Procesul de acreditare al spitalelor incepe cu o simulare

Procesul de acreditare a spitalelor din Romania va incepe printr-o simulare in patru unitati pilot din tara, potrivit unui proiect de ordin privind procedurile, standardele si metodologia de acreditare publicat, vineri, pentru dezbatere, pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Unitatile propuse pentru proiectul pilot de simulare sunt Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila" si Spitalul comunal Calinesti din judetul Arges.

Potrivt proiectului de ordin, procesul de acreditare va incepe prin inscrierea unitatii la Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor. Spitalul va trimite apoi o fisa de autoevaluare la comsie, urmand ca apoi pentru fiecare unitate sa fie numita o comisie de evaluare.

Comisia de evaluatori va vizita unitatea, solicitand apoi, daca este cazul, clarificari cu privire la neconcordantele cu diferitele standarde si criterii ale Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Evaluatorii vor intocmi un raport de evaluare, la care spitalul va putea trimite obiectii, urmand ca documentul sa fie trimis Unitatii de analiza si acreditare din cadrul Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor si spitalului pentru luare la cunostinta.

Pe baza raportului de evaluare, Unitatea de analiza si acreditare elaboreaza raportul de acreditare, iar conducerea comisiei nationale va aproba hotararea de acreditare.

Metodele utilizate... mai mult


Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 20:14

Alte articole despre: acreditare spitale Romania
Presa de azi: Virusii colcaie in tara spitalelor fara acreditare

Presa de azi: Virusii colcaie in tara spitalelor fara acreditare

Directorul Spitalului Groazei: "Ne operam si unde e pericol de moarte. Nu ne plimbam toti cu Mercedes", scrie, miercuri, Gandul.

Dupa o saptamana de la internarea celor doua tinere, Amelia Antoniu si Alice Preda, in coma, la Spitalul Universitar Bucuresti, in urma unor interventii medicale minore suportate de paciente la spitalul CFR2, Constantin Tanase vine cu explicatii. Medicii curanti, pacientii neinformati, nerespectarea protocolului medical si absenta unor garantii morale si materiale pentru spitale sunt factori responsabili pentru cele doua cazuri in opinia fostului sef de la CFR2.

"Medic primar chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta, doctor in medicina, absolvent al Institutului National de Administratie, cu un master in Administratie", Tanase si-a laudat singur competentele intr-o emisiune de televiziune, luni seara, la B1 Tv. Asta inainte sa sustina ca medicii curanti sunt cei care au treaba cu tot, de la preluarea pacientului la oferirea detaliilor privind procedurile si complicatiie care apar in urma acestor proceduri chirurgicale, inclusiv cu situatia starii de curatenie din blocul operator.

Adevarul: Virusii colcaie in tara spitalelor fara acreditare

Comisia de acreditare a institutiilor sanitare are sediu si buget, dar nu lucreaza din cauza ca Ministerul Sanatatii nu i-a aprobat regulile. Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu are acreditat niciunul dintre cele 435 de spitale.

Complicatiile survenite in urma operatiilor celor... mai mult


Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 07:25

5 comentarii
Niciun spital din Romania nu este acreditat in acest moment

Niciun spital din Romania nu este acreditat in acest moment

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor s-a infiintat in ianuarie 2009, dar nu a reusit sa evalueze niciun spital pana in prezent, intrucat organismul nu functioneaza inca.

Pentru a deveni functionala, Comisia mai are nevoie numai de semnatura ministrului Sanatatii pe ordinul de intrare in vigoare, pe care o asteapta din 5 februarie 2010, informeaza Realitatea.net.

"De atunci nu este emis ordinul pentru intrarea in vigoare a acestor standarde. Legea spune ca numai ministrul Sanatatii poate sa emita ordinul de intrare in vigoare" a explicat presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, Dan Romulus Serban.

Chiar daca ar fi functionala, Comisia nu ar avea dreptul sa inchida vreun spital, ci numai sa evalueze calitatea serviciilor medicale de acolo si calitatea institutionala si administrativa. mai mult


Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 19:07

1 comentariu
La spital ca la hotel? Din 2010, spitalele romanesti vor fi clasificate cu stele

La spital ca la hotel? Din 2010, spitalele romanesti vor fi clasificate cu stele

Dr. Dan Romulus Serban, directorul general al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, a anuntat ca toate cele 400 de spitale din Romania vor trebui sa se inscrie in procesul de acreditare, incepand cu ianuarie 2010.

Toate cele 400 de spitale din Romania cu paturi vor intra intr-un proces de evaluare si ele vor putea fi clasificate si acreditate la fel ca universitatile, informeaza Buna Ziua Brasov.

Dupa ce spitalele vor primi "stele" in functie de criteriile de performanta, se doreste ca fiecare pacient sa stie la ce sa se astepte atunci cand se interneaza.

Daca un spital respecta 100% standardele de acreditare, va fi acreditat pentru cinci ani.

In urma acestui proces de acreditare, unele spitale din Bucuresti, dar si din tara si-ar putea pierde statutul de "spital de urgenta", daca nu vor dovedi ca au dotarile si personalul necesare pentru a asigura servicii de urgenta. mai mult


Marti, 21 Iulie 2009, ora 11:50

6 comentarii
PDL ameninta cu o motiune de cenzura pe tema sigurantei spitalelor

PDL ameninta cu o motiune de cenzura pe tema sigurantei spitalelor

PDL va depune in septembrie o motiune simpla pe tema singurantei sistemului medical, in cazul in care Guvernul nu va infiinta o comisie de acreditare a spitalelor.

Deputatul PD-L Sorin Paveliu a precizat ca motiunea simpla va fi focalizata pe siguranta actului medical plecand de la premisa ca premierul Tariceanu este obligat sa infiinteze Comisia de acreditare a spitalelor, iar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, trebuie sa emita un ordin privind criteriile de calitate ale actelor medicale, informeaza Newsin.

"Daca pana la 1 septembrie primul ministru nu va intelege sa puna in practica aceasta hotarare de Guvern absolut banala, o sa inaintam o motiune simpla si am convingerea ca va fi aprobata de toate partidele politice, mai putin PNL", a anuntat Sorin Paveliu.

Acesta a mai spus ca premierul Calin Popescu Tariceanu evita sa demareze o evaluare a unitatilor spitalicesti deoarece foarte multe spitale din Romania pun in pericol sanatatea pacientilor,

"Spitalele nu sunt sigure si de aceea Tariceanu nu vrea sa existe o evaluare. Ar trebui puse buline cum sunt la blocuri bulinele rosii care sa atentioneze ca anumite spitale nu au autorizatii, nu au personal calificat si pacientii merg pe proprie raspundere acolo", a afirmat Sorin Paveliu.

Reprezentantul PD-L a denuntat si faptul ca Guvernul intentioneaza sa transfere toate spitalele din Romania in subordinea autoritatii locale, ceea ce va conduce la inchiderea multor unitati spitalicesti deoarece transferul se... mai mult


Marti, 15 Iulie 2008, ora 13:36

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)