sterilizare gratuita caini

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii - Vezi lista cabinetelor

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii - Vezi lista cabinetelor

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii, incepand din aceasta saptamana, pana la sfarsitul anului, in 23 de cabinete veterinare care colaboreaza cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, remis Ziare.com, reprezentantii ASPA au estimat pana la sfarsitul anului 2013, efectuarea unui numar de aproximativ 5.000 de operatii de sterilizare a cainilor, pentru care a fost alocata in bugetul institutiei suma de 675.800 de lei.

Autoritatea va plati 98 de lei pentru o operatie de sterilizare a unui caine-mascul si 120 de lei pentru interventia in cazul unui caine-femela, preturile fiind stabilite in urma licitatiei finalizate de institutie in luna august.Programul este destinat strict persoanelor care detin caini si care au domiciliul in Municipiul Bucuresti.

"Avand in vedere prevederile Hotararii Consiliului General al Muncipiului Bucuresti nr. 145 /2013 am demarat acest program pentru a veni in sprijnul cetatenilor care inteleg necesitatea sterilizarii cainilor si, nu in ultimul rand, a celor care doresc sa intre in normalitate", a afirmat Razvan Bancescu - Coordonator de Proiect la ASPA.

Bucurestenii care vor sa-si sterilizeze cainii, pot face acest lucru pe baza de programare.

M.M. mai mult


Joi, 29 August 2013, ora 22:56

4 comentarii
Sterilizare gratuita a cainilor din Bucuresti , initiata de un ONG

Sterilizare gratuita a cainilor din Bucuresti , initiata de un ONG

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii in fiecare sfarsit de saptamana din septembrie, intr-o campaniei initiata de Fundatia Comunitara Bucuresti si derulata de Asociatia Red Panda.

Conform Evenimenul Zilei, actiunea se desfasoara atat pentru cainii cu proprietar, cat si pentru cei vagabonzi. Sterilizarea se va face la cabinetul veterinar Almavet din Sectorul 2.

"Pana acum, au fost 20-30 de caini intr-o zi. Oamenii trebuie sa isi faca programare neaparat, caci cabinetul face aceste sterilizari doar in cadrul programului nostru. Daca nu pot veni in weekend, se poate si in timpul saptamanii", a declarat Raluca Simion, coordonator de proiect in Asociatia Red Panda Romania.

Campania urmareste stoparea inmultirii necontrolate a animalelor fara stapan si reducerea abandonului puilor nedoriti. mai mult


Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 23:23

2 comentarii
Caini sterilizati gratuit, in sectorul 2 - Vezi unde trebuie sa suni

Caini sterilizati gratuit, in sectorul 2 - Vezi unde trebuie sa suni

Programul de sterilizare si vaccinare gratuita a cainilor cu proprietari si comunitari desfasurat de administratia condusa de primarul Neculai Ontanu in parteneriat cu fundatiile Vier Pfoten, Fundatia Speranta si Fundatia Colt Alb, continua in aceasta saptamana in zona centrala, respectiv pe strazile Icoanei, Luminei, Gheorghe Palade, Vasile Lascar, Domnita Ruxandra, Leonida, General Traian Doda, Margaritarilor.

Pentru informatii dar si semnalarea zonelor unde se gasesc caini comunitari, locuitorilor le stau la dispozitie numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmand ca echipele mobile de medici veterinari sa realizeze operatiile de sterilizare si vaccinare in mod gratuit.

In timp ce de ani de zile majoritatea solutiilor care vizeaza rezolvarea problemei cainilor maidanezi au ramas doar la stadiul teoriei, Primaria Sectorului 2 este una dintre putinele administratii locale care au trecut la practica si a reusit sa obtina rezultate deosebite in acest domeniu.

Astfel, de la demararea programului de sterilizare si vaccinare gratuita echipele de medici veterinari ale Primariei au reusit sa castreze peste 3000 de caini anual.

"Primaria sectorului 2 a construit un adapost pentru 400 de caini fara stapan, iar un altul, cu o capacitate de 600 de locuri, la care lucram acum, va fi finalizat in luna iulie a acestui an", a declarat Neculai Ontanu, pentru Agerpres.

Dupa darea in folosinta a adapostului de la Butimanu, administratia condusa de Neculai... mai mult


Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:08

5 comentarii
Oprescu da verde sterilizarii cainilor vagabonzi

Oprescu da verde sterilizarii cainilor vagabonzi

Cainii vagabonzi din Capitala vor fi prinsi, serilizati, deparazitati si marcati, incepand cu aceasta toamna. Campania va incepe la 1 septembrie si va dura un an.

Joi a fost semnat un protocol in acest sens intre Primaria Capitalei si Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Unii zic ca se poate rezolva problema cainilor fara stapan peste noapte, insa asta nu se poate decat daca mobilizezi Garda Nationala si ii duci direct spre Thanatos. Eutanasierea in masa nu face parte din vocabularul si conduita mea profesionala. Asta e o alienare! Le multumesc reprezentantilor societatii civile si ii asigur de intreg sprijinul meu", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Medicii veterinari de la Vier Pfoten vor efectua sterilizarile in clinica adapostului detinut de Primarie in bulevardul Theodor Pallady nr. 262, sector 3, Bucuresti, dar si in clinicile mobile detinute de Fundatie. Dupa perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate in locul din care au fost luate.

In baza Protocolului, Fundatia se angajeaza sa sterilizeze gratuit cainii si pisicile fara stapan, iar municipalitatea garanteaza ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

"Ne bucuram ca autoritatile au inteles ca unica solutie - eficienta si umana - este sterilizarea animalelor. Nici noi nu dorim caini pe strada, ci vrem, dimpotriva, oprirea inmultirii lor. Este si... mai mult


Joi, 03 Mai 2012, ora 20:17

10 comentarii
Pisicile maidaneze, sterilizate gratuit in Bucuresti

Pisicile maidaneze, sterilizate gratuit in Bucuresti

Pisicile au intrat in atentia autoritatilor bucurestene. Pentru a preveni inmultirea necontrolata a acestora, reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor au inceput o campanie de sterilizare.

"Nu doar de cainii comunitari trebuie sa avem grija, ci si de pisici. De aceea, am decis sa demaram o campanie de sterilizare in masa a acestora", a declarat Robert Lorentz, directorul institutiei, citat de Romania Tv.

Astfel, bucurestenii interesati pot merge cu pisicile pripasite pe langa blocuri la centrul primariei din sectorul 3 al Capitalei, iar sterilizarea este gratuita. mai mult


Joi, 26 Aprilie 2012, ora 11:25

3 comentarii
Daca orice iubitor de animale ar dona 5 lei, situatia cainilor s-ar schimba - Interviu

Daca orice iubitor de animale ar dona 5 lei, situatia cainilor s-ar schimba - Interviu

Cine ii apara pe cei care au avut nenorocul sa ajunga in lumea asta, in tara asta, in calitate de oameni si nu de caini fara stapan? Cine conteaza mai mult: oamenii sau cainii?

Ca, dupa cum am vazut in motivarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), pana si maidanezilor li se respecta dreptul la viata intr-o mai mare masura decat romanilor mai mult sau mai putin "comunitari".

Intrebarile sunt "tendentioase" pentru ca este gresit sa punem problema la modul "sa traiasca patrupezii si sa moara oamenii", sau invers, "sa traiasca oamenii si sa moara cainii", atrag atentia cei de la Asociatia "Cutu, cutu" intr-un interviu acordat Ziare.com.

Cine ar trebui sa lupte pentru drepturile romanilor care nu apartin niciunei
minoritati, dar care se simt "majoritari minoritari in propria tara"?

ONG-urile trebuie sa faca lobby mai mult si sa mearga foarte mult pe informare, iar oamenii trebuie sa faca tot posibilul sa ia atitudine, sa vina cu sugestii, sa faca voluntariat, sa-si ceara drepturile si sa nu mai voteze persoane care nu au demonstrat ca au facut treaba buna.

Din punctul de vedere al protectiei animalelor, oamenii trebuie sa faca poze si anunt tuturor cainilor si pisicilor fara stapan de langa casa lor si sa le puna pe Internet pentru adoptie. Trebuie sa le duca la sterilizare, sa le trateze si sa ia legatura cu ONG-urile pentru a se implica mai mult.

Majoritari minoritari in propria tara (Opinii)

Nu este deloc de neglijat faptul ca ONG-urile sunt foarte... mai mult


Duminica, 12 Februarie 2012, ora 21:28

8 comentarii
Brigitte Bardot implicata in campania de sterilizare a cainilor din Brasov

Brigitte Bardot implicata in campania de sterilizare a cainilor din Brasov

Actorii Brigitte Bardot si Pierre Brice se numara printre vedetele care sustin campania inceputa de Asociatia "Milioane de Prieteni" pentru sterilizarea cainilor fara stapan din Brasov.

Cetatenii pot primi informatii de la un cort amplasat incepand de marti in Centrul Civic, informeaza Adevarul.

"In loc sa cheltuim bani ca sa omoram cainii, mai bine ii sterilizam gratuit, pentru a preveni inmultirea acestora", a declarat Cristian Lapis, presedinte al asociatiei.

Campania se desfasoara sub sloganul "Ajutati-ne sa oprim inmultirea cainilor" si se va intinde pe toata perioada verii.

"Nu este nevoie sa fii iubitor de animale ca sa participi la o actiune civica, in interesul comunitatii. Eutanasierea cainilor are un cost! Haideti impreuna sa actionam la sursa, ca sa nu mai existe caini pe strazi si ca sa facem din municipiul Brasov un exemplu pentru toata tara", a mai spus Lapis. mai mult


Marti, 25 Mai 2010, ora 14:35

2 comentarii
Cainii sunt sterilizati gratuit de Primaria Sectorului 2

Cainii sunt sterilizati gratuit de Primaria Sectorului 2

Cainii comunitari, dar si cei adoptati, pot fi sterilizati si vaccinati gratuit la Centrul Teritorial Veterinar din subordinea Primariei Sectorului 2.

De la inceputul anului, un numar de 712 caini au fost sterilizati, vaccinati si li s-au implantat microcipuri la Centrul Teritorial Veterinar al Primariei Sectorului 2 din aleea Pantelimon nr. 500.

Din cei 712 catei sterilizati, 218 au fost adusi de proprii stapani, restul de aproximativ 500 reprezentand bucurestenii care au ales sa sprijine campania Primariei Sectorului 2 de a vaccina si steriliza gratuit cainii comunitari.

Dupa introducerea microcipurilor in urechile patrupedelor, datele despre animale sunt centralizate, pastrandu-se pentru identificarere, inclusiv numele persoanei care a adus cainele pentru vaccinare, sterilizare si microcipare.

Cei interesati pot afla mai multe informatii la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07. mai mult


Luni, 03 Mai 2010, ora 16:33

4 comentarii
Sterilizare gratuita a animalelor de companie din Sectorul 1

Sterilizare gratuita a animalelor de companie din Sectorul 1

Posesorii de animale de companie din Sectorul 1 isi pot steriliza gratuit cainii si pisicile de rasa comuna, in cadrul programului initiat de Primaria Sectorului 1, prin Serviciul Politia Animalelor.

Demarat in iunie 2008, proiectul a cuprins mai multe zone din Sectorul 1, printre care Damaroaia, Pajura, Straulesti, urmand ca in perioada 1-31 mai 2009, sa se realizeze sterilizarea gratuita a animalelor de companie care nu sunt de rasa pura din cartierele Bucurestii Noi si Chitila, informeaza Amos News.

Pentru proprietarii de animale, persoane varstnice sau nedeplasabile, Serviciul Politia Animalelor asigura transportul gratuit al animalelor.

Operatiunea de sterilizare gratuita a animalelor de companie se va desfasura in perioada urmatoare si in celelalte zone din Sectorul 1.

Actiunea de sterilizare gratuita initiata de Primaria Sectorului 1 are drept scop prevenirea inmultirii numarului de animale decompanie abandonate pe domeniul public.

Programarile se fac telefonic la cele doua Centre de Asistenta Sanitar-Veterinara Sociala, tel. 021/668.36.47 - pentru centrul situat in str. Pajurei nr.13 - si tel. 021/233.05.27 - pentru centrul din str. Garlei nr. 2 - dupa cum urmeaza: luni si miercuri intre orele 0800-1630, marti si joi 1000-1830, vineri 0800-1400. De asemenea, se mai pot face programari si la sediul Serviciului Politia Animalelor din sos. Odai, nr. 3-5, la tel. 021/490.40.07. mai mult


Marti, 12 Mai 2009, ora 16:17

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba