sterilizare gratuita caini bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii - Vezi lista cabinetelor

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii - Vezi lista cabinetelor

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii, incepand din aceasta saptamana, pana la sfarsitul anului, in 23 de cabinete veterinare care colaboreaza cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, remis Ziare.com, reprezentantii ASPA au estimat pana la sfarsitul anului 2013, efectuarea unui numar de aproximativ 5.000 de operatii de sterilizare a cainilor, pentru care a fost alocata in bugetul institutiei suma de 675.800 de lei.

Autoritatea va plati 98 de lei pentru o operatie de sterilizare a unui caine-mascul si 120 de lei pentru interventia in cazul unui caine-femela, preturile fiind stabilite in urma licitatiei finalizate de institutie in luna august.Programul este destinat strict persoanelor care detin caini si care au domiciliul in Municipiul Bucuresti.

"Avand in vedere prevederile Hotararii Consiliului General al Muncipiului Bucuresti nr. 145 /2013 am demarat acest program pentru a veni in sprijnul cetatenilor care inteleg necesitatea sterilizarii cainilor si, nu in ultimul rand, a celor care doresc sa intre in normalitate", a afirmat Razvan Bancescu - Coordonator de Proiect la ASPA.

Bucurestenii care vor sa-si sterilizeze cainii, pot face acest lucru pe baza de programare.

M.M. mai mult


Joi, 29 August 2013, ora 22:56

4 comentarii
Protest la Primaria Capitalei fata de sterilizarea cainilor si taxa de adoptie

Protest la Primaria Capitalei fata de sterilizarea cainilor si taxa de adoptie

Mai multi locuitori ai Capitalei au protestat, vineri, in fata Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), fata de castrarea obiligatorie a cainilor, dar si fata de taxa de adoptie de 170 de lei.

Manifestantii revoltati au afirmat ca, de acum, bucurestenilor le va fi foarte greu sa mai adopte un catel, in contextul in care multi dintre iubitorii de animale tocmai de aceea adopta un caine, pentru ca sunt prea saraci sa cumpere unul, potrivit Romania TV.

"Sunt adoptii putine pentru ca nu avem campanii informative. Oamenii sunt saraci si nu vor adopta caini. Mai degraba incepeau o campanie de constientizare decat sa puna aceasta taxa. Este un buget urias care credem ca este destinat fraudelor", a acuzat o femeie prezenta la protest.

Bucurestenii ar putea fi obligati sa-si sterilizeze cainii - Proiect (Video)

Potrivit proiectului municipalitatii, bucurestenii care au caini de peste sase luni ar putea fi obligati sa-i sterilizeze. Documentul mai stabileste ca persoanele fizice si juridice, dar si ONG-urile care detin caini in varsta de peste patru luni in municipiul Bucuresti sunt obligate sa-i inregistreze la Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii, prin microciparea lor si completarea unui formular.

In plus, Primaria va percepe o taxa pentru cei care vor sa adopte un caine din adaposturi. Daca pana acum, adoptiile erau gratuite, noul proiect... mai mult


Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 19:02

4 comentarii
Bucurestenii ar putea fi obligati sa-si sterilizeze cainii - Proiect (Video)

Bucurestenii ar putea fi obligati sa-si sterilizeze cainii - Proiect (Video)

Bucurestenii care au caini care au implinit varsta de sase luni ar putea fi obligati sa-i sterilizeze, daca Consiliul General al Municipiului Bucuresti va aproba proiectul pus in dezbatere publica marti.

Potrivit documentului, singurele exceptii vor fi patrupedele utilitare si de vanatoare inregistrate, precum si cele ale Ministerelor de Interne si al Apararii. Proiectul nu precizeaza daca si proprietarii crescatoriilor de caini vor fi obligati sa faca acelasi lucru, in cazul in care nu sunt inscrisi la Asociatia Chinologica.

Potrivit unui comunicat al Primariei, remis Ziare.com, studiile din teren arata ca aproximativ 30% din cainii fara detinator din Bucuresti provin din abandon privat. Sunt pui proveniti din monte accidentale sau caini ai caror detinatori nu-i mai doresc.

Proiectul mai stabileste ca persoanele fizice si juridice, dar si ONG-urile care detin caini in varsta de peste patru luni in municipiul Bucuresti sunt obligate sa-i inregistreze la Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii, prin microciparea lor si completarea unui formular.

Exceptie vor face de asemenea cainii utilitari si de vanatoare care sunt inregistrati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti si cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Afacerilor Interne.

In plus, Primaria va percepe o taxa pentru cei care vor sa adopte... mai mult


Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 07:40

9 comentarii
Sterilizare gratuita a cainilor din Bucuresti , initiata de un ONG

Sterilizare gratuita a cainilor din Bucuresti , initiata de un ONG

Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii in fiecare sfarsit de saptamana din septembrie, intr-o campaniei initiata de Fundatia Comunitara Bucuresti si derulata de Asociatia Red Panda.

Conform Evenimenul Zilei, actiunea se desfasoara atat pentru cainii cu proprietar, cat si pentru cei vagabonzi. Sterilizarea se va face la cabinetul veterinar Almavet din Sectorul 2.

"Pana acum, au fost 20-30 de caini intr-o zi. Oamenii trebuie sa isi faca programare neaparat, caci cabinetul face aceste sterilizari doar in cadrul programului nostru. Daca nu pot veni in weekend, se poate si in timpul saptamanii", a declarat Raluca Simion, coordonator de proiect in Asociatia Red Panda Romania.

Campania urmareste stoparea inmultirii necontrolate a animalelor fara stapan si reducerea abandonului puilor nedoriti. mai mult


Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 23:23

2 comentarii
Caini sterilizati gratuit, in sectorul 2 - Vezi unde trebuie sa suni

Caini sterilizati gratuit, in sectorul 2 - Vezi unde trebuie sa suni

Programul de sterilizare si vaccinare gratuita a cainilor cu proprietari si comunitari desfasurat de administratia condusa de primarul Neculai Ontanu in parteneriat cu fundatiile Vier Pfoten, Fundatia Speranta si Fundatia Colt Alb, continua in aceasta saptamana in zona centrala, respectiv pe strazile Icoanei, Luminei, Gheorghe Palade, Vasile Lascar, Domnita Ruxandra, Leonida, General Traian Doda, Margaritarilor.

Pentru informatii dar si semnalarea zonelor unde se gasesc caini comunitari, locuitorilor le stau la dispozitie numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmand ca echipele mobile de medici veterinari sa realizeze operatiile de sterilizare si vaccinare in mod gratuit.

In timp ce de ani de zile majoritatea solutiilor care vizeaza rezolvarea problemei cainilor maidanezi au ramas doar la stadiul teoriei, Primaria Sectorului 2 este una dintre putinele administratii locale care au trecut la practica si a reusit sa obtina rezultate deosebite in acest domeniu.

Astfel, de la demararea programului de sterilizare si vaccinare gratuita echipele de medici veterinari ale Primariei au reusit sa castreze peste 3000 de caini anual.

"Primaria sectorului 2 a construit un adapost pentru 400 de caini fara stapan, iar un altul, cu o capacitate de 600 de locuri, la care lucram acum, va fi finalizat in luna iulie a acestui an", a declarat Neculai Ontanu, pentru Agerpres.

Dupa darea in folosinta a adapostului de la Butimanu, administratia condusa de Neculai... mai mult


Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:08

5 comentarii
Pisicile maidaneze, sterilizate gratuit in Bucuresti

Pisicile maidaneze, sterilizate gratuit in Bucuresti

Pisicile au intrat in atentia autoritatilor bucurestene. Pentru a preveni inmultirea necontrolata a acestora, reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor au inceput o campanie de sterilizare.

"Nu doar de cainii comunitari trebuie sa avem grija, ci si de pisici. De aceea, am decis sa demaram o campanie de sterilizare in masa a acestora", a declarat Robert Lorentz, directorul institutiei, citat de Romania Tv.

Astfel, bucurestenii interesati pot merge cu pisicile pripasite pe langa blocuri la centrul primariei din sectorul 3 al Capitalei, iar sterilizarea este gratuita. mai mult


Joi, 26 Aprilie 2012, ora 11:25

3 comentarii
Ontanu deschide, la Butimanu, un nou adapost pentru cainii comunitari

Ontanu deschide, la Butimanu, un nou adapost pentru cainii comunitari

Primaria Sectorului 2 continua programul de sterilizare gratuita a cainilor cu proprietari si comunitari din zona centrala a sectorului 2, respectiv pe strazile Spatarului, Cercului, Franzelarilor, Corbeni si Latina.

Pentru ca actiunea sa fie cat mai eficienta, locuitorii sunt rugati sa semnaleze zonele unde se gasesc caini comunitari la numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmand ca echipele mobile de medici veterinari sa realizeze operatiile de sterilizare si vaccinare in mod gratuit.

Administratia condusa de Neculai Ontanu este una dintre cele mai active in ceea ce priveste solutionarea problemei cainilor maidanezi.

Astfel, alaturi de programul de sterilizare gratuita, prin care in ultimii ani au fost sterilizati peste 12.000 de caini si care se desfasoara in parteneriat cu Vier Pfoten, Fundatia Speranta si Fundatia Colt Alb, Primaria Sectorului 2 a organizat numeroase actiuni menite sa incurajeze bucurestenii sa adopte animalele fara stapan.

Neculai Ontanu s-a pronuntat impotriva euthanasierii cainilor. Edilul adauga insa ca "trebuie rezolvata si problema generata de cresterea numarului cainilor comunitari din Capitala", ceea ce se poate face numai printr-o politica activa de castrare si vaccinare a acestor animale.

De asemenea, primarul sectorului 2 a anuntat ca din luna mai se va deschide la Butimanu un nou adapost pentru cainii comunitari cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, dupa cel deja existent in satul Tanganu, in care pot... mai mult


Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 07:48

27 comentarii
Medicii veterinari ar putea primi 60 de lei pentru fiecare caine sterilizat

Medicii veterinari ar putea primi 60 de lei pentru fiecare caine sterilizat

Medicii veterinari cu libera practica vor primi de la Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti cate 60 de lei pentru fiecare caine sterilizat, in cazul incheierii unui contract de prestari servicii cu aceasta institutie, potrivit unui proiect de hotarare al CGMB.

Proiectul care vizeza controlul reproductiei cainilor in Bucuresti se va afla pe ordinea de zi a sedintei de marti a CGMB.

Acesta mai prevede ca medicii veterinari sa transmita si date despre sterilizarea cainilor cu stapan. Informatiile furnizate de medici, dar si de la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti vor constitui o baza unica de date a tuturor cainilor din Bucuresti care au fost sterilizati.

Pentru persoane fizice, dar si ONG-uri sterilizarea este gratuita, dar pentru agentii economici care cer interventia clinicii mobile a Adminstratiei Cainilor fara Stapan, costul unei interventii este de 85 lei (capturare, sterilizare, identificare, vaccinare antirabica).

Proiectul municipalitatii nu mai prevede obligativitatea celor care detin caini si pisici sa le sterilizeze si sa le implanteze microcip de identificare. S-a renuntat si amendare celor care nu respecta aceste norme cu amenda de pana la 700 de lei.

Conform datelor Vier Pfoten, in acest moment, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, dintre care 10.000 sunt deja sterilizati. Restul cainilor vagabonzi ar putea fi sterilizati intr-un an, cu un bun management si cu un ritm de lucru sustinut,... mai mult


Luni, 29 Iunie 2009, ora 12:04

Sterilizare gratuita a animalelor de companie din Sectorul 1

Sterilizare gratuita a animalelor de companie din Sectorul 1

Posesorii de animale de companie din Sectorul 1 isi pot steriliza gratuit cainii si pisicile de rasa comuna, in cadrul programului initiat de Primaria Sectorului 1, prin Serviciul Politia Animalelor.

Demarat in iunie 2008, proiectul a cuprins mai multe zone din Sectorul 1, printre care Damaroaia, Pajura, Straulesti, urmand ca in perioada 1-31 mai 2009, sa se realizeze sterilizarea gratuita a animalelor de companie care nu sunt de rasa pura din cartierele Bucurestii Noi si Chitila, informeaza Amos News.

Pentru proprietarii de animale, persoane varstnice sau nedeplasabile, Serviciul Politia Animalelor asigura transportul gratuit al animalelor.

Operatiunea de sterilizare gratuita a animalelor de companie se va desfasura in perioada urmatoare si in celelalte zone din Sectorul 1.

Actiunea de sterilizare gratuita initiata de Primaria Sectorului 1 are drept scop prevenirea inmultirii numarului de animale decompanie abandonate pe domeniul public.

Programarile se fac telefonic la cele doua Centre de Asistenta Sanitar-Veterinara Sociala, tel. 021/668.36.47 - pentru centrul situat in str. Pajurei nr.13 - si tel. 021/233.05.27 - pentru centrul din str. Garlei nr. 2 - dupa cum urmeaza: luni si miercuri intre orele 0800-1630, marti si joi 1000-1830, vineri 0800-1400. De asemenea, se mai pot face programari si la sediul Serviciului Politia Animalelor din sos. Odai, nr. 3-5, la tel. 021/490.40.07. mai mult


Marti, 12 Mai 2009, ora 16:17

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba