studenti voluntariat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Studentul Anului: Premii de peste 1.000 de euro pentru cei mai buni studenti din tara

Studentul Anului: Premii de peste 1.000 de euro pentru cei mai buni studenti din tara

Proiectul "Studentul Anului" da startul perioadei de inscriere. Organizatorii evenimentului, VIP Romania, sunt in cautarea unor tineri dornici sa se autodepaseasca si sa se dezvolte intr-un cadru ce implica specialisti din domeniile care ii pasioneaza.

"Studentul Anului" este un concurs national, organizat de studenti pentru studenti, in cadrul asociatiei Voluntari pentru Idei si Proiecte, avand ca scop crearea unei legaturi intre mediul universitar si mediul de business.

Proiectul promoveaza excelenta si lanseaza studentilor provocarea de a arata ca pot avea performante intr-un context diferit de cel universitar.

Aflat la cea de-a XI-a editie, concursul national "Studentul Anului" cuprinde cinci categorii diferite: Arhitectura, Drept, Economie, Jurnalism & Comunicare si Medicina.

Pe langa activitatea lor academica si extracurriculara, studentii sunt provocati sa ofere solutii unor probleme din domeniu prin rezolvarea unei teme de concurs, oferite de KPMG (Drept), Capital Partners (Economie), Starcom (Jurnalism si Comunicare), Actavis si Sindan Pharma (Medicina), Westfourth Architecture, WestGroup Architecture si Architect Service (Arhitectura).

Aplicatiile vor fi evaluate de un juriu alcatuit din profesori universitari de renume, reprezentanti ai companiilor partenere si specialisti in domeniu.

Autorul celei mai bune aplicatii va primi titulatura de "Studentul Anului" si premiul in valoare de 1500 de euro, in cadrul Galei de Premiere, pe fiecare... mai mult


Joi, 10 Aprilie 2014, ora 19:18

1 comentariu
Voluntariatul nu tine cont de vreme: 7.500 de copaci, plantati pe frig si ceata

Voluntariatul nu tine cont de vreme: 7.500 de copaci, plantati pe frig si ceata

Sambata 23 noiembrie 2013 voluntari ai Alistar Security au plantat arbori in judetul Constanta.

Comuna Pestera din judetul Constanta a fost in week-end locul unei actiuni de plantare, pe o ceata densa, au fost plantati 7.500 de puieti de salcam pe o suprafata de 1,5 ha. Este doar inceputul in cadrul unui proiect mai larg de impadurire a 4 ha.

Comuna Pestera a fost anul trecut afectata de inundatii iar in acest an au aparut mici alunecari de teren de pe versantii dealurilor inconjuratoare.

Actiunea a fost organizata de Plantam Fapte Bune, un ONG care are numeroase proiecte la nivel national, plantarea de padure in zone expuse la inundatii si alunecari de teren, in zone expuse acumularilor masive de zapada sau fenomenului de desertificare. In plus, Plantam Fapte Bune intocmeste o harta a taierilor ilegale de paduri, in incercarea de a stavili fenomenul.Compania Alistar Security a participat la actiune cu 40 de voluntari si a plantat 2500 de puieti. La actiune au participat companii precum Coca Cola, Mega Image, Eurolines dar si Jandarmeria si Liga Studentilor Straini din Romania. In total au fost 175 de voluntari. Acestia au fost sprijiniti de primarul comunei, domnul Valentin Vrabie. Domnul primar a fost inginer silvic si a plantat in urma cu 26 de ani padurea din imediata vecinatate a zonei nou impadurite.

"Scopul actiunii de azi a fost prevenirea alunecarilor de teren, coroborata cu imbunatatirea esteticii peisajului localitatii Pestera dar si... mai mult


Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 17:28

1 comentariu
Elite fara granite - Ei sunt Romania: Studenta la Sheffield care vrea sa lucreze la Natiunile Unite

Elite fara granite - Ei sunt Romania: Studenta la Sheffield care vrea sa lucreze la Natiunile Unite

Romania are tineri remarcabili, care uimesc o lume intreaga prin performantele lor. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul Codrinei Cretu, studenta la Relatii Internationale si Studii Politice in cadrul Universitatii din Sheffield, Marea Britanie.

Pe viitor, tanara isi doreste sa lucreze la Natiunile Unite sau sa faca parte din Corpul Diplomatic. Pana atunci, insa, Codrina, care este si presedinta Asociatiei Natiunilor Unite, filiala Sheffield, tinteste un internship in Franta si un master in securitate.

Parcursul academic

Codrina Cretu a terminat studiile liceale in Romania, la Colegiului National "Gheorge Vranceanu" din Bacau, acesta fiind si ultimul sau contact cu sistemul de invatamant romanesc.

"Inca din perioada liceului m-am implicat in activitati cat mai diverse, in incercarea de a-mi largi orizonturile si de a dobandi o perspectiva cat mai ampla asupra carierei pe care imi doresc sa o urmez. Am participat la olimpiade si concursuri scolare, la numeroase conferinte de simulare a activitatii Natiunilor Unite desfasurate in limba engleza, atat in tara cat si in strainatate si am luat parte in diverse proiecte de voluntariat", face tanara o scurta prezentare.

Acum, este studenta in anul doi la Relatii Internationale si Studii Politice in cadrul Universitatii din Sheffield, Marea Britanie. In paralel, este si presedinta Asociatiei Natiunilor Unite, filiala Sheffield.

De ce Sheffield?

Decizia a fost una... mai mult


Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 22:25

14 comentarii
Voluntariatul poate deveni experienta profesionala - cine sustine proiectul

Voluntariatul poate deveni experienta profesionala - cine sustine proiectul

Deputatul PSD Mihai Sturzu a anuntat, joi, ca a depus la Senat o propunere legislativa care reglementeaza voluntariatul si care instituie obligatia ca relatia dintre voluntar si organizatia gazda sa aiba la baza un contract, voluntariatul urmand a fi recunoscut ca experienta profesionala.

Initiativa legislativa depusa de Mihai Sturzu, care este sustinuta si semnata, in calitate de co-initiatori, de 106 parlamentari din toate formatiunile politice parlamentare, aduce trei modificari importante, prima dintre acestea constand in reglementarea obligatorie a relatiei dintre voluntar si organizatia gazda printr-un contract cadru in forma scrisa, inregistrat in evidenta organizatiei gazda.

Voluntariatul si forta comunitatii (Opinii)

Sturzu a explicat, intr-o conferinta de presa, ca argumentele introducerii acestei prevederi au constat in evitarea pe viitor a muncii la negru, stabilirea clara a responsabilitatilor voluntarului si organizatiei gazda si evitarea incheierii altor forme contractuale.

A doua modificare, potrivit lui Sturzu, consta in recunoasterea voluntariatului ca experienta profesionala, in conditiile in care majoritatea statelor UE implementeaza deja o astfel de prevedere. Aceasta recunoastere nu insemna vechime in munca si nu se refera la includerea voluntariatului in sistemul de asigurari sociale sau in sistemul de pensii, ci vizeaza direct cresterea gradului de angajare a tinerilor, dar si a tutoro categoriilor de varsta.

Deputatul Mihai Sturzu de... mai mult


Joi, 19 Septembrie 2013, ora 17:20

Mircea Toma: Angajati ai RMGC au agresat un grup de arhitecti si studenti in Rosia Montana

Mircea Toma: Angajati ai RMGC au agresat un grup de arhitecti si studenti in Rosia Montana

Mai multi arhitecti si studenti aflati intr-o tabara de restaurare la Rosia Montana au fost atacati de angajati ai Rosia Montana Gold Corporation, imbranciti, scuipati si amenintati cu moartea si bataia, acuza Mircea Toma, presedintele Active Watch.

"Am primit telefoane de la un grup de arhitecti care organizeaza acolo o tabara de restaurare. Au voluntari, studenti, cu care lucreaza restaurand case. In dupa amiaza aceasta, angajatii RMGC au iesit pe strada si ii haituiesc, ii ameninta cu moartea, cu bataia, ii scuipa, ii imbrancesc", a declarat Mircea Toma pentru Realitatea TV.

"Noi aici in pietele din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, am fost extrem de pasnici. Rugam RMGC-ul sa isi tina in frau oamenii care sunt, pare, instigati sa fie violenti", a mai spus Mircea Toma.

Cateva sute de persoane protesteaza luni seara in Piata Universitatii fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Oamenii au iesit in strada pentru a noua zi consecutiv, in ciuda declaratiilor facute luni de politicieni, care au anuntat ca se opun proiectului.

Manifestantii scandeaza, printre altele, "Uniti, salvam Rosia Montana!" si au pancarte cu mesaje precum: "Nu ne lasam amagiti. Respingerea legii este doar punctul 1", "Cetateanul format. Jaf de 50 de miliarde de euro", "Stop hotiei!". mai mult


Luni, 09 Septembrie 2013, ora 23:49

7 comentarii
Am luat 10 la o licenta, dar nu a contat si nici nu conteaza - Interviu cu Studentul Anului

Am luat 10 la o licenta, dar nu a contat si nici nu conteaza - Interviu cu Studentul Anului

Aura Stan este studenta in anul III la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti. La inceputul acestei luni, a fost desemnata Studentul Anului in cadrul galei organizate de Voluntari pentru Idei si Proiecte.

Ziare.com a stat de vorba cu Aura despre ce inseamna pentru ea aceasta distinctie, despre experienta sa de un semestru cu bursa Erasmus, in Franta, dar si despre starea actuala a invatamantului romanesc si faptul ca vorbim din ce mai mult de someri cu diploma.

Cum te simti ca Studentul Anului in Romania, ce valoare are pentru tine aceasta distinctie?

Viata mea e aceeasi, nu s-a schimbat nimic, beau cafea din acelasi ibric, citesc presa si carti, ma regasesc la fel de mult in gesturi si lucruri simple, pentru o "restartare" e nevoie de mai mult. M-am bucurat tare, tare mult atunci cand mi-am auzit numele, dupa festivitate m-am plimbat prin parc, cu pantofii cu toc in mana laolata cu florile, diploma si trofeul, si am avut asa, un nou sentiment pentru mine, ca lumea e a mea, macar pentru o seara.

Ideea e ca eu cred foarte mult in evaluarea "pe moment", desi e bine sa iti recunosti potentialul, sa stii unde ti-e locul tot timpul. Cand eram in clasa I, aveam o invatatoare care ne incuraja foarte mult cand nu luam 10. Poate nu stiti, dar pentru unii copii e o drama sa ia "Bine" in loc de "Foarte bine", 9 in loc de 10... "La test, adica acum o saptamana, intre orele 10-11, la matematica ai fost de 9 plus, nu de 10, nu am... mai mult


Duminica, 23 Iunie 2013, ora 12:02

46 comentarii
Veste buna pentru studenti: Practica ar putea fi recunoscuta ca experienta profesionala

Veste buna pentru studenti: Practica ar putea fi recunoscuta ca experienta profesionala

Perioadele de practica si de voluntariat ale studentilor, din timpul facultatii, vor fi recunoscute ca experienta profesionala, potrivit unui proiect de lege care va fi depus de deputatul PSD Mihai Sturzu, acesta sustinand ca absolventii isi vor putea gasi un loc de munca mai usor.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a declarat, vineri, la Targu Mures, unde a participat la o audiere publica, ca este in curs de elaborare un proiect de lege care propune ca perioadele de practica si de voluntariat ale studentilor, din timpul facultatii, sa fie recunoscute drept experienta profesionala.

Mihai Sturzu: Sper sa facem treaba buna in Parlament, cred ca tinerii vor face diferenta

"Profit de aceasta scurta vizita la Targu Mures ca sa dau o veste buna, sper, pentru toti studentii din Romania. Sper ca dupa Paste sa depunem un proiect legislativ prin care perioadele de practica si de voluntariat ale studentilor, din timpul facultatii, sa fie considerate experienta profesionala.

Astfel incat, la absolvirea facultatii, studentii sa nu se mai afle in situatia foarte delicata in care-si cauta un serviciu si angajatorul le cere deja experienta, pentru ca nu ai cum sa ai experienta de munca, alta, la finalul absolvirii studiilor, decat cea din timpul facultatii", a declarat Mihai Sturzu.

Legea ar putea intra in vigoare in anul universitar 2013-2014

Deputatul a adaugat ca isi doreste ca proiectul legislativ, la care lucreaza impreuna cu mai multi deputati tineri, sa fie depus in mai... mai mult


Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 19:47

1 comentariu
"Festival pe Splai" pentru studentii bucuresteni: "Pimp my fridge", concursuri, concerte

"Festival pe Splai" pentru studentii bucuresteni: "Pimp my fridge", concursuri, concerte

Studentii bucuresteni sunt asteptati, sambata, intre orele 10:00 - 16:00, sa participe la o serie de activitati culturale, sportive, ecologice si de divertisment, care se vor desfasura pe Splaiul Independentei, in zona Regie.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania organizeaza, in perioada 9-15 mai 2011, festivalul national de voluntariat: "Saptamana voluntarului UNSR", care cuprinde si evenimentul de sambata, "Festival pe Splai", se arata intr-un comunicat UNSR, remis vineri Ziare.com.

La "Targul de handmade" de sambata, numerosi artizani, studenti si tineri artisti isi vor prezenta cele mai noi creatii lucrate manual, obiecte si accesorii decorative.

De asemenea, masini de colectie vor defila pe Splai intre orele 12-13:00, in cadrul expozitiei de automobile de epoca.

In cadrul "Manifestului Ecologic", studentii voluntari vor utiliza materiale reciclabile (bidoane de plastic, pungi, cartoane etc.) pentru a realiza structuri care sa atraga atentia asupra importantei colectarii selective a deseurilor.

Pasionatii de automobile pe doua roti, dar si cei care vor sa experimenteze o plimbare cu motocicletele, vor avea ocazia sa vada si sa beneficieze de o tura cu motoarele.

Elevii si studentii, invitati sa alerge duminica la Crosul Universitatii din Bucurest

Toti studentii care vor sa ofere un nou design frigiderului din camera de camin vor putea beneficia de serviciile pasionatilor de desen si graffiti, in cadrul evenimentului "Pimp my fridge", se... mai mult


Vineri, 13 Mai 2011, ora 21:24

Studentii, indemnati sa faca voluntariat

Studentii, indemnati sa faca voluntariat

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania organizeaza, in perioada 9-15 mai 2011, festivalul national de voluntariat: "Saptamana voluntarului UNSR", un proiect care se va desfasura in 11 orase.

Evenimentul are loc in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Galati, Brasov, Bacau, Resita, Craiova, Timisoara, Petrosani, Targu Jiu, se arata intr-un comunicat UNSR, remis marti Ziare.com.

"Saptamana voluntarului UNSR" vine ca raspuns la apelul Comisiei Europene de a sustine si incuraja demersurile acesteia in domeniul voluntariatului in Romania, in conformitate cu
tematica si prioritatile Anului European al Voluntariatului 2011.

Festivalul national de voluntariat demarat de UNSR isi propune promovarea si incurajarea studentilor din toata tara de a se implica in activitati de voluntariat, atat in comunitatea din care fac parte cat si in alte domenii de interes: educatie, cultura, mediu, sanatate, sport, se arata in comunicat.

D.R. mai mult


Marti, 10 Mai 2011, ora 10:39

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Experiment social: Ce pateste o femeie care trece pe strada? (Video)
  2. Jaf ca-n filme la o banca din India - hotii au sapat un tunel de 40 de metri
  3. Imagini spectaculoase surprinse dintr-un avion (Galerie foto)
  4. Atacurile clovnilor falsi provoaca panica in Occident. Clovnii adevarati sunt ingrijorati
  5. Atac homofob pe un aeroport: Barbat luat la bataie pentru ca purta o camasa roz (Video)
  6. Politia Harghita transmite comunicate... in versuri
  7. Dezvaluirea unui savant, pe patul de moarte: Extraterestrii exista si sunt prietenosi!
  8. Rechinul preistoric urias Megalodon manca balene si delfini (Video)
  9. Lucruri simple si la indemana care te fac sa vezi frumusetea vietii
  10. Alegeri in Ucraina: Darth Vader nu a putut vota