studenti voluntariat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Studenti din toata tara.. UNSR da strigarea!

Studenti din toata tara.. UNSR da strigarea!

STUDENTIADA, unul dintre cele mai mari evenimente studentesti din Romania, ajuns la cea de-a9-a editie, va avea loc anul acesta in perioada 17-23 noiembrie, in 14 centre universitare din Romaniasi va reuni sub egida sa evenimente din sectoare precum educatie, mediu, cultura, sport, dezvoltare personala, sanatate, voluntariat sau antreprenoriat social.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, organizatorii evenimentului, si-a propus sa ofere studentilor din Bucuresti, Iasi, Craiova, Timisoara, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Petrosani, Galati, Constanta, Brasov, Ploiesti, Pitesti, Bacau o saptamana plina de activitati inedite, menite sa ii ajute sa deprinda compentente necesare dezvoltarii individuale si sa sublinieze rolul important pe care tinerii il au cacetateni,oferindu-le sansa de a se cunoaste, de a interactiona si de a se implica in proiecte comune, in vederea consolidarii ideii de apartenenta la spatiul comunitar.

Organizatorii au promis evenimente cu traditie, precum manifestari culturale, competitii sportive si petreceri tematice, dar si unele inedite: cross cu biciclete, dezbateri privind angajabilitatea sau lectii de teatru. Festivalul va culmina sambata, 22 noiembrie, cu un concert de exceptie sustinut de Voltaj, Vescan si Doddy in cadrul Rectoratului UPB, iar saptamana se va incheia duminica, 23 noiembrie cu un recital extraordinar al Corului Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Accesandwww.studentiada.ro, puteti afla toate... mai mult


Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 18:14

Costoiu :Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea cu 50% la transportul local in comun

Costoiu :Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea cu 50% la transportul local in comun

Toti studentii de la buget vor beneficia de reducerea la transportul local in comun cu 50%, i-a asigurat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, pe reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) in cadrul unei intalniri.

"In ceea ce priveste asigurarea reducerii de 50% pentru transportul local in comun pentru toate centrele universitare, ministrul a oferit asigurari ca, prin rectificarea bugetara de luna trecuta, a fost suplimentat fondul de transport cu aproximativ 10%, bani ce vor fi directionati in aceasta luna catre centrele universitare in care nu e asigurata reducerea de 50% pentru toti studentii de la buget, cum este cazul centrului universitar Iasi, Petrosani sau Hunedoara", sustin studentii de la ANOSR intr-un comunicat.

Totodata, ministrul Costoiu a propus implementarea unui proiect de tip POSDRU, prin care studentii din grupuri vulnerabile sa fie sustinuti din bani europeni.

"Desi ANOSR saluta preocuparea ministerului pentru cresterea burselor sociale, una dintre nemultumirile aliantei vizavi de propunerea de proiect a fost legata de faptul ca acordarea acestor burse ar urma sa fie conditionata de participarea beneficiarilor la actiuni de voluntariat, lucru pe care ANOSR il considera ca nefiind in concordanta cu scopul acestor burse", se arata in comunicatul ANOSR.

Alte aspecte discutate de studenti si reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale s-au referit la adoptarea unei metodologii... mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 21:33

2 comentarii
Romanii din diaspora, dispusi sa faca voluntariat la alegeri - scrisoare pentru Ponta din SUA

Romanii din diaspora, dispusi sa faca voluntariat la alegeri - scrisoare pentru Ponta din SUA

O romanca din SUA arata, intr-o scrisoare deschisa adresata, premierului, ministrului de Externe si ambasadorilor, in numele sau si al mai multor conationali din diaspora, ca romanii din strainatate sunt dispusi sa se implice, inclusiv prin voluntariat in sectiile de votare, pentru ca vor sa voteze.

Irina Haivas, manager intr-o companie americana, le cere lui Victor Ponta, Titus Corlatean si membrilor corpului diplomatic, ca la turul al II-lea al alegerilor prezidentiale sa ia masurile care se impun pentru a remedia "imediat si drastic" situatia creata la alegerile din 2 noiembrie, prin cresterea numarului si capacitatii sectiilor de votare si a numarului de buletine.

Corlatean nu isi da demisia: Ce masuri propune ca sa nu se repete dezastrul de la vot

"Credem ca acest lucru este realizabil pentru un stat european al secolului 21, de exemplu prin urmatoarele masuri: cresterea semnificativa a numarului si capacitatii sectiilor de votare in toate orasele din diaspora in care cererea a depasit capacitatea de procesare a centrelor.

Calcularea capacitatii trebuie sa permita un timp de 1,5 - 2 minute de persoana (14 ore = 840 min, luand in medie 2 minute pe persoana, doar 420 persoane pot vota cu o singura stampila), si sa presupuna ca toti romanii aflati in orasul si zona respectiva se prezinta la alegeri", se precizeaza in scrisoarea deschisa.

Mai multe buletine de vot

Totodata, se cere cresterea numarului de buletine de vot pentru diaspora, care sa coincida... mai mult


Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 19:32

24 comentarii
Diaspora umilita la vot: Studentii se revolta

Diaspora umilita la vot: Studentii se revolta

Studentii isi exprima indignarea pentru modul in care a fost organizat si s-a desfasurat procesul de votare duminica, in primul tur al alegerilor prezidentiale, si cer ca autoritatile sa faca o evaluare si sa ii traga la raspundere pe vinovati.

"Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Fundatia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) isi exprima profunda indignare si ingrijorare fata de modul in care s-a desfasurat primul tur al alegerilor prezidentiale din data de 2 noiembrie 2014.

LSRS a primit nenumarate sesizari din partea membrilor si voluntarilor din toata lumea cu privire la organizarea deficitara a procesului de votare. Consideram ca este dincolo de orice limita de admisibilitate ca cetatenii Romaniei sa nu isi poata exercita dreptul democratic de a vota liber, civilizat si decent oriunde s-ar afla", se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Alegeri prezidentiale 2014: Coada "comunista" la vot in Paris, Roma, Londra, Munchen si Madrid (Foto)

Alegeri prezidentiale 2014: Cozi uriase la vot, in Chisinau (Foto)

Semnatarii comunicatului reamintesc faptul ca mii de romani care s-au prezentat la urne nu au reusit sa isi exprime optiunea de vot din cauza organizarii defectuoase a procesului electoral.


FOTO: LSRS / Vot Munchen

"Dreptul la vot este garantat prin Constitutie tuturor cetatenilor Romanieisi este un element fundamental al oricarei democratii. Incalcarea acestui drept este un act... mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:25

23 comentarii
Studentul Anului: Premii de peste 1.000 de euro pentru cei mai buni studenti din tara

Studentul Anului: Premii de peste 1.000 de euro pentru cei mai buni studenti din tara

Proiectul "Studentul Anului" da startul perioadei de inscriere. Organizatorii evenimentului, VIP Romania, sunt in cautarea unor tineri dornici sa se autodepaseasca si sa se dezvolte intr-un cadru ce implica specialisti din domeniile care ii pasioneaza.

"Studentul Anului" este un concurs national, organizat de studenti pentru studenti, in cadrul asociatiei Voluntari pentru Idei si Proiecte, avand ca scop crearea unei legaturi intre mediul universitar si mediul de business.

Proiectul promoveaza excelenta si lanseaza studentilor provocarea de a arata ca pot avea performante intr-un context diferit de cel universitar.

Aflat la cea de-a XI-a editie, concursul national "Studentul Anului" cuprinde cinci categorii diferite: Arhitectura, Drept, Economie, Jurnalism & Comunicare si Medicina.

Pe langa activitatea lor academica si extracurriculara, studentii sunt provocati sa ofere solutii unor probleme din domeniu prin rezolvarea unei teme de concurs, oferite de KPMG (Drept), Capital Partners (Economie), Starcom (Jurnalism si Comunicare), Actavis si Sindan Pharma (Medicina), Westfourth Architecture, WestGroup Architecture si Architect Service (Arhitectura).

Aplicatiile vor fi evaluate de un juriu alcatuit din profesori universitari de renume, reprezentanti ai companiilor partenere si specialisti in domeniu.

Autorul celei mai bune aplicatii va primi titulatura de "Studentul Anului" si premiul in valoare de 1500 de euro, in cadrul Galei de Premiere, pe fiecare... mai mult


Joi, 10 Aprilie 2014, ora 19:18

1 comentariu
Voluntariatul nu tine cont de vreme: 7.500 de copaci, plantati pe frig si ceata

Voluntariatul nu tine cont de vreme: 7.500 de copaci, plantati pe frig si ceata

Sambata 23 noiembrie 2013 voluntari ai Alistar Security au plantat arbori in judetul Constanta.

Comuna Pestera din judetul Constanta a fost in week-end locul unei actiuni de plantare, pe o ceata densa, au fost plantati 7.500 de puieti de salcam pe o suprafata de 1,5 ha. Este doar inceputul in cadrul unui proiect mai larg de impadurire a 4 ha.

Comuna Pestera a fost anul trecut afectata de inundatii iar in acest an au aparut mici alunecari de teren de pe versantii dealurilor inconjuratoare.

Actiunea a fost organizata de Plantam Fapte Bune, un ONG care are numeroase proiecte la nivel national, plantarea de padure in zone expuse la inundatii si alunecari de teren, in zone expuse acumularilor masive de zapada sau fenomenului de desertificare. In plus, Plantam Fapte Bune intocmeste o harta a taierilor ilegale de paduri, in incercarea de a stavili fenomenul.



Compania Alistar Security a participat la actiune cu 40 de voluntari si a plantat 2500 de puieti. La actiune au participat companii precum Coca Cola, Mega Image, Eurolines dar si Jandarmeria si Liga Studentilor Straini din Romania. In total au fost 175 de voluntari. Acestia au fost sprijiniti de primarul comunei, domnul Valentin Vrabie. Domnul primar a fost inginer silvic si a plantat in urma cu 26 de ani padurea din imediata vecinatate a zonei nou impadurite.

"Scopul actiunii de azi a fost prevenirea alunecarilor de teren, coroborata cu imbunatatirea esteticii peisajului localitatii Pestera dar si... mai mult


Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 17:28

1 comentariu
Elite fara granite - Ei sunt Romania: Studenta la Sheffield care vrea sa lucreze la Natiunile Unite

Elite fara granite - Ei sunt Romania: Studenta la Sheffield care vrea sa lucreze la Natiunile Unite

Romania are tineri remarcabili, care uimesc o lume intreaga prin performantele lor. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul Codrinei Cretu, studenta la Relatii Internationale si Studii Politice in cadrul Universitatii din Sheffield, Marea Britanie.

Pe viitor, tanara isi doreste sa lucreze la Natiunile Unite sau sa faca parte din Corpul Diplomatic. Pana atunci, insa, Codrina, care este si presedinta Asociatiei Natiunilor Unite, filiala Sheffield, tinteste un internship in Franta si un master in securitate.

Parcursul academic

Codrina Cretu a terminat studiile liceale in Romania, la Colegiului National "Gheorge Vranceanu" din Bacau, acesta fiind si ultimul sau contact cu sistemul de invatamant romanesc.

"Inca din perioada liceului m-am implicat in activitati cat mai diverse, in incercarea de a-mi largi orizonturile si de a dobandi o perspectiva cat mai ampla asupra carierei pe care imi doresc sa o urmez. Am participat la olimpiade si concursuri scolare, la numeroase conferinte de simulare a activitatii Natiunilor Unite desfasurate in limba engleza, atat in tara cat si in strainatate si am luat parte in diverse proiecte de voluntariat", face tanara o scurta prezentare.

Acum, este studenta in anul doi la Relatii Internationale si Studii Politice in cadrul Universitatii din Sheffield, Marea Britanie. In paralel, este si presedinta Asociatiei Natiunilor Unite, filiala Sheffield.

De ce Sheffield?

Decizia a fost una... mai mult


Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 22:25

14 comentarii
"Festival pe Splai" pentru studentii bucuresteni: "Pimp my fridge", concursuri, concerte

"Festival pe Splai" pentru studentii bucuresteni: "Pimp my fridge", concursuri, concerte

Studentii bucuresteni sunt asteptati, sambata, intre orele 10:00 - 16:00, sa participe la o serie de activitati culturale, sportive, ecologice si de divertisment, care se vor desfasura pe Splaiul Independentei, in zona Regie.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania organizeaza, in perioada 9-15 mai 2011, festivalul national de voluntariat: "Saptamana voluntarului UNSR", care cuprinde si evenimentul de sambata, "Festival pe Splai", se arata intr-un comunicat UNSR, remis vineri Ziare.com.

La "Targul de handmade" de sambata, numerosi artizani, studenti si tineri artisti isi vor prezenta cele mai noi creatii lucrate manual, obiecte si accesorii decorative.

De asemenea, masini de colectie vor defila pe Splai intre orele 12-13:00, in cadrul expozitiei de automobile de epoca.

In cadrul "Manifestului Ecologic", studentii voluntari vor utiliza materiale reciclabile (bidoane de plastic, pungi, cartoane etc.) pentru a realiza structuri care sa atraga atentia asupra importantei colectarii selective a deseurilor.

Pasionatii de automobile pe doua roti, dar si cei care vor sa experimenteze o plimbare cu motocicletele, vor avea ocazia sa vada si sa beneficieze de o tura cu motoarele.

Elevii si studentii, invitati sa alerge duminica la Crosul Universitatii din Bucurest

Toti studentii care vor sa ofere un nou design frigiderului din camera de camin vor putea beneficia de serviciile pasionatilor de desen si graffiti, in cadrul evenimentului "Pimp my fridge", se... mai mult


Vineri, 13 Mai 2011, ora 21:24

Studentii, indemnati sa faca voluntariat

Studentii, indemnati sa faca voluntariat

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania organizeaza, in perioada 9-15 mai 2011, festivalul national de voluntariat: "Saptamana voluntarului UNSR", un proiect care se va desfasura in 11 orase.

Evenimentul are loc in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Galati, Brasov, Bacau, Resita, Craiova, Timisoara, Petrosani, Targu Jiu, se arata intr-un comunicat UNSR, remis marti Ziare.com.

"Saptamana voluntarului UNSR" vine ca raspuns la apelul Comisiei Europene de a sustine si incuraja demersurile acesteia in domeniul voluntariatului in Romania, in conformitate cu
tematica si prioritatile Anului European al Voluntariatului 2011.

Festivalul national de voluntariat demarat de UNSR isi propune promovarea si incurajarea studentilor din toata tara de a se implica in activitati de voluntariat, atat in comunitatea din care fac parte cat si in alte domenii de interes: educatie, cultura, mediu, sanatate, sport, se arata in comunicat.

D.R. mai mult


Marti, 10 Mai 2011, ora 10:39

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ostatici salvati de o aplicatie pentru pizza
  2. Primul client refuzat de McDonald's pentru ca era... prea beat
  3. Misterul lacului care dispare printr-o gaura bizara (Video)
  4. Ce a facut o femeie la volan. Oficialii, uluiti: E mult peste ceea ce am vazut vreodata (Video)
  5. Statul Islamic si-a deschis hotel de 5 stele
  6. Cruzime incredibila: De ce au fost niste papagali indesati de vii in sticle de plastic
  7. Experiment fiscal la sugestia ministrului "Orlando": Cum a ajuns sa coste o pizza rece 65 de lei
  8. Ti-ar placea sa te dai cu placa pe terenul de golf? Acum se poate si asta!
  9. Padurea zombi de la Cernobil - copacii morti care refuza sa dispara
  10. Gadget ca-n filme: S-a inventat camera cu termoviziune pentru smartphone