studiu salvati copiii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elevii sustin ca sunt batuti si jigniti de profesori la scoala - studiu

Elevii sustin ca sunt batuti si jigniti de profesori la scoala - studiu

Potrivit unui studiu dat publicitatii recent, 7% dintre elevi sustin ca sunt batuti de profesori la scoala.

Potrivit studiului realizat de organizatia "Salvati Copiii", citat de Romania TV, cazurile de copii maltratati de profesori au o frecventa de dubla in mediul rural fata de mediul urban.

In plus, frecventa agresiunilor fizice aplicate de profesori este de 2,3 ori mai mare in cazul copiilor de etnie rroma fata de elevii de etnie romana.

Romanii vor fi instruiti sa nu-si mai bata copiii

Totodata, baietii sunt de 5 ori mai expusi la riscul de a fi agresati fizic de profesori decat fetele.

De asemenea, 86% dintre elevii chestionati sustin ca sunt certati de catre profesori atunci cand gresesc, in vreme ce 33% spun ca sunt jigniti si etichetati la scoala de catre cadrele didactice.

Totusi, comparativ cu rezultatele unui studiu similar realizat in 2002, raspunsurile primite in 2013 indica o rata cu mai scazuta a abuzurilor fizice si verbale in randul copiilor. mai mult


Joi, 05 Iunie 2014, ora 23:49

1 comentariu
Suntem ieftini la faina viitorului (Opinii)

Suntem ieftini la faina viitorului (Opinii)

Ceea ce se vede cu ochiul liber este confirmat de un recent studiu realizat de Fundatia Salvati Copiii: Romania este una dintre tarile care ofera conditii nu tocmai favorabile pentru cresterea copiilor. Intr-un clasament alcatuit din 176 de tari, suntem pe locul 61.

Sigur, putem sa ne consolam cu faptul ca suntem in prima jumatate, dar dupa tari precum Bosnia si Hertegovina, Rusia, Cuba, Costa Rica, Chile, Mexic, Kuweit, Qatar sau Libia si la mare distanta de liderele nordice.

Criteriile luate in calcul pentru elaborarea raportului au fost mortalitatea infantila in diverse stadii de la nastere, mortalitatea materna si starea de sanatate a mamei, gradul de scolarizare al mamelor, venitul mediu pe cap de locuitor si participarea femeilor la guvernarea tarii.

Nu cred ca ne-a furat arbitrul si o sa va dau doar cateva exemple. Sectia de cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, superdotata si mai mult decat necesara, tot n-a fost deschisa pentru ca nu sunt bani, nu e personal si, mai ales, nu e vointa. Pentru ca ea nu exista, zeci de copii mor anual cu zile.

Spitalele de pediatrie sunt prost dotate, medicii putini si suprasolicitati, cazuistica grava inclusiv din cauza numarului inadmisibil de mare de sarcini nesupravegheate, din cauza erorilor facute de mamele ignorante in timpul sarcinii etc.

In privinta veniturilor, ma voi referi doar la indemnizatiile mamelor, sume mereu taiate, ba la suma, ba la durata de acordare, ba la amandoua, desi economiile astfel... mai mult


Joi, 09 Mai 2013, ora 23:59

4 comentarii
Hartuirea si abuzul pe Internet, cele mai frecvente probleme online in Romania

Hartuirea si abuzul pe Internet, cele mai frecvente probleme online in Romania

In Romania, pe perioada celor doi ani de functionare a componentei Helpline dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info, au fost primite peste 620 de apeluri si sesizari atat din partea copiilor, cat si a adultilor.

Printre problemele semnalate se identifica: hartuirea si abuzul pe Internet (209), furtul de date personale (142), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (20).

Problemele semnalate cel mai des vizeaza hartuirea si abuzul pe Internet sub toate formele sale - agresiunea verbala, calomnierea, furtul de date personale.

Studiile arata ca in Romania exista cea mai mare incidenta a hartuirilor din intreaga Europa. Acest lucru, impreuna cu constatarile cercetarii legate de o vizibilitate crescuta a profilelor pe retelelor sociale, duc la o rata crescuta a cazurilor in care datele personale sunt sustrase de pe retelele sociale, postate pe diverse alte site-uri, in contexte defaimatoare, fara acordul persoanelor in cauza.

Hartuirea, cunoscuta drept cyberbullying atunci cand are loc pe Internet, implica folosirea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, cum ar fi mailul, telefoanele mobile, site-urile web defaimatoare, blogurile etc., cu scopul de a ataca in mod deliberat, repetat si ostil un individ sau un grup de indivizi.

Hartuirea cibernetica poate consta in trimiterea de e-mailuri unei persoane care a spus ca nu vrea sa mai comunice cu expeditorul, e-mailuri care pot contine amenintari, remarci sexuale, incitari la ura,... mai mult


Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 18:17

1 comentariu
Norvegia si Australia, cele mai bune tari pentru mamici

Norvegia si Australia, cele mai bune tari pentru mamici

Un studiu realizat la cererea organizatiei mondiale Salvati Copiii a scos la iveala faptul ca Norvagia, Australia si Islanda sunt tarile in care mamicile sunt cele mai fericite. SUA apare in acest clasament abia pe locul 31, in timp ce Afganistanul incheie topul.

Potrivit "indexului mamelor", cum a fost numit studiul ce a avut in vedere mai multe aspecte precum sanatatea mamei si copilului, educatia si statutul economic din 172 de tari, tarile in care mamicile o duc cel mai bine sunt Norvegia, Australia, Islanda, Suedia, Danemarca, Noua Zeelanda, Finlanda, Belgia, Olanda si Franta. Datele sunt valabile pentru anul in curs, conform Suite101.com.

In Afganistan, tara aflata la coada clasamentului, unul din cinci copii moare inainte de a implini 5 ani, unul din trei e subnutrit, iar una din 11 femei sfarseste la nastere, din cauza complicatiilor. In Afganistan, femeile au cea mai mica speranta de viata din lume, de numai 45 de ani.

Pe locul 13 in acest clasament se situeaza Marea Britanie, pe 20 Canada, iar pe 31 SUA.

Top 10 tari unde mamele nu ar vrea sa traiasca este compus din Sudan, Mali, Eritreea, Congo, Ciad, Yemen, Guineea-Bissau, Niger si Afganistan. mai mult


Joi, 05 Mai 2011, ora 16:44

1 comentariu
Superoameni - mai mari, mai sanatosi, mai longevivi

Superoameni - mai mari, mai sanatosi, mai longevivi

In ultimele trei secole, in unele, daca nu in toate partile lumii, marimea, forma si longevitatea corpului uman s-au schimbat mai mult si mai repede decat in mileniile anterioare.

Aceasta schimbare in treptele evolutiei are loc intr-un interval de timp infinit mai mic decat standardele impuse de teoria darwiniana, sustine economistul Robert W. Fogel, castigator al premiului Nobel.

Teoria Darwin la ... minut

De aprope trei decenii, Robert W Fogel a incercat sa inteleaga ce spun marimea si forma corpului uman despre schimbarile economice sociale din istorie si ... invers.

"In secolul XX, rata schimarilor tehnologice si a psihologiei umane a fost remarcabila", spune Fogel, intr-un interviu telefonic, acordat NY Times, adaugand ca, "mai mult, o sinergie intre avansul tehnologic si cel psihologic reprezinta ceva mai profund decat o simpla adunare a celor doua".

Aceasta "evolutie tehnopsihica", alimentata de imbunatatirea metodelor de producere a hranei si perfectionarea sistemului sanitar, a depasit intr-atat evolutia traditionala, incat oamanii de azi nu se mai diferentiaza doar de restul speciilor, ci si de toate generatiile precedente de Homo sapiens.Fara imbunatatirile aduse in secolul XX nutritiei, sistemului sanitar si medicinei, doar jumatate din populatia Statelor Unite ar fi azi in viata, considera Samuel H. Preston, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori in domeniul demografiei si sociolog la Universitatea Pennsylvania.

Ca exemplu, in... mai mult


Luni, 02 Mai 2011, ora 20:58

5 comentarii
1.500 de lei pe an pentru educatia unui copil

1.500 de lei pe an pentru educatia unui copil

Parintii cheltuiesc, in medie, aproape 1.500 de lei pe an pentru sustinerea unui copil intr-o scoala de stat, bani care merg pe meditatii, rechizite sau uniforme, in timp ce statul roman aloca cea mai mica suma per elev din UE, respectiv 1,5 mii de euro, potrivit unui studiu al "Salvati Copiii".

Astfel, organizatia Salvati Copiii Romania a dat joi publicitatii rezultatele unui sondaj efectuat in perioada martie-iunie 2009, in care au fost chestionati 600 de parinti si 300 de cadre didactice.

Potrivit cercetarii efectuate, suma anuala pentru sustinerea unui copil la scoala este mai mare in mediul urban - 1.572 lei - fata de mediul rural - 1.372 de lei. Totusi, in cazul familiilor care au mai mult de un copil, efortul financiar suportat de parinti pentru educatia tuturor copiilor lor de varsta scolara poate ajunge in medie pana la 1.954 de lei anual.

Analiza datelor indica disparitati suplimentare intre mediul rural si urban: costul meditatiilor este de aproape trei ori mai mare in cazul copiilor din mediul urban care apeleaza la acest serviciu, in timp ce costul transportului pentru copiii din rural il depaseste cu mai mult de o data si jumatate pe al celor din urban.

Totodata, rechizitele, uniforma si echipamentul pentru sport, paza scolii, fondul clasei si evenimentele/serbarile sunt resimtite ca fiind mai scumpe de parintii din mediul urban.

In acest sens, peste 43% din parintii care au participat la cercetarea efectuata de Salvati Copiii Romania au... mai mult


Joi, 02 Septembrie 2010, ora 22:18

3 comentarii
Topul meseriilor copiilor strazii: cersetoria si spalatul parbrizelor

Topul meseriilor copiilor strazii: cersetoria si spalatul parbrizelor

Copiii strazii traiesc din cersetorie, prostitutie, spalat masini, incarcat si descarcat de marfa, se afirma intr-un studiu realizat de Asociatia "Salvati Copiii", publicat marti.

Potrivit rezultatelor documentarii, publicate de Cotidianul, in topul muncilor facute de copiii strazii se afla cersetoria, 50 la suta dintre cei chestionati preferand aceasta "ocupatie".

In topul meseriilor practicate de minori se mai afla munca cu ziua - 28,7 la suta - urmata de spalarea parbrizelor la semafor, preferata de 18,5 la suta dintre respondenti. Sexul este o sursa de venit mai putin importanta, numai 0,3 la suta dintre copii prostituandu-se pentru sume derizorii.

Conform rezultatelor studiului, in Capitala exista intre 1.057 si 1.273 de copii si tineri care traiesc in strada, iar 48% din ei au varste sub 18 ani. Majoritatea tinerilor si copiilor chestionati se afla pe strada de mai mult de 6 luni, iar strazile Bucurestiului sunt in topul preferintelor de locatie pentru acesti copii, fata de celelalte orase ale tarii. mai mult


Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 17:38

2 comentarii
50% dintre adolescentii romani isi fac publice datele pe Internet

50% dintre adolescentii romani isi fac publice datele pe Internet

Adolescentii din toata lumea posteaza pe Internet fara sa stea pe ganduri datele personale despre ei sau familiile lor in schimbul unor bunuri sau servicii, iar cele mai recente studii la nivel mondial arata ca in urmatorii ani unul din cinci copii va cadea victima criminalitatii informatice.

Nici adolescentii romani nu sunt mai atenti cand vine vorba de postarea datelor. Aproape jumatate dintre copiii din tara noastra au recunoscut ca au transmis date personale despre ei pe Internet, 46% dintre copii primesc mesaje pe e-mail de la persoane pe care nu le cunosc, iar 22% dintre acestia raspund mesajelor primite de la necunoscuti, conform unui raport al organizatiei Salvati Copiii, citat de Antena 3.

Mai mult, conform raportului, unul din trei copii, cu varste intre 12 si 17 ani, se implica in crearea de continut online: fetele prefera postarea de fotografii (54%), iar baietii prefera postarea de filme (19%).

Comunitatile virtuale sunt considerate benefice pentru copii, insa doar pe MySpace au fost identificati si eliminati 90.000 de agresori sexuali.

Conform aceluiasi raport, printre riscurile la care sunt supusi copiii Romania se numara pornografia infantila, ademenirea victimelor, violenta extrema, materialele sau activitatile rasiste, hartuirile si amenintarile online, persoanele necunoscute, incalcarea intimitatii, exploatarea informatiilor personale, dar si jocuile, escrocheriile financiare si indemnurile la sinucidere, anorexie sau la consum de droguri. mai mult


Luni, 18 Mai 2009, ora 20:37

Peste 5000 de copiii au fost abuzati in Romania, in 2007

Peste 5000 de copiii au fost abuzati in Romania, in 2007

Autoritatea de protectie a Drepturilor Copilului a realizat un studiu care arata ca in prima parte a anului 2007, peste 500 de copii au fost abuzati fizic, alti 200 au fost abuzati sexual si aproape 3.000 au fost neglijati de parinti. Cele mai multe abuzuri se petrec in familie, dar sunt si situatii in care copiii sunt agresati in incinta scolilor, transmite Realitatea Tv.

Copiii cu varsta intre 10 si 13 ani cad cel mai des victimele abuzurilor, potrivit Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii.

Pe plan mondial, in fiecare an, peste 40 de milioane de copii sub 15 ani sunt batuti sau violati. Un alt fenomen care a luat amploare in ultima perioada este traficul si exploatarea sexuala a minorilor.

Traficul si exploatarea sexuala a minorilor reprezinta o alta problema pentru Romania. Anul trecut peste 270 de copii au fost traficati peste hotare, iar 103 au fost obligati sa se prostituieze in tara.

Un studiu al Organizatiei Salvati copiii arata ca 9% dintre eleve au fost acostate pe strada pentru a intretine relatii sexuale pe bani, 7% sustin ca li s-a cerut sa se dezbrace in fata cuiva, iar doua procente au fost victimele unei tentative de viol sau chiar au fost violate. mai mult


Joi, 14 Februarie 2008, ora 17:27

Alte articole despre: copii, maltratati, studiu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala